אני נוטל באופן קבוע מגוון תרופות כדלהלן: Oros Lopresor, Paritrel, Selegi
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/01/0001
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטל באופן קבוע מגוון תרופות כדלהלן: Oros Lopresor, Paritrel, Selegiline, Disothiazide, Vasopril Simovil 10mg & Dibenyline 100mg, Tevapirin 195mg, בעת האחרונה מתנפחים הקרסוליים שלי מידי יום ונראים כרגלי פיל. האם ייתכן לדעתכם שזו תגובת לוואי לכדורים שאני נוטל ? נשללה האפשרות של אי-ספיקת לב.

תשובה:
מכל התרופות שציינת, דיזותיאזיד היא הסבירה ביותר הגורמת לבצקת. הסיבה היא כנראה מינון גבוה מדי של התרופה הגורם לעליה של אנזים בשם רנין, הסופג יותר נתרן ועמו מים המתבטאים כבצקת. אפשרות נוספת, אם כי קלושה יותר, היא סימוביל ופריטרל. יש לעשות אלימינציה של התרופות בזו אחר זו. כמו כן כדאי לבצע בדיקת רמת רנין בדם ואלקטרוליטים בדם ובשתן.