דלג לתוכן

קשרית בבלוטת התריס ובלוטת לימפה מוגדלת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/02/2005
2 דקות קריאה

שאלה:

לאחרונה גילו לי קשרית בתירואיד 13 מ"מ , לידה בלוטת לימפה מעט מוגדלת - 10

תשובה:

לאחרונה גילו לי קשרית בתירואיד 13 מ"מ , לידה בלוטת לימפה מעט מוגדלת - 10 X 17 X 7. בביופסיה שנלקחה מהתירואיד התברר שמדובר בממצא שפיר. את בלוטת הלימפה הבודק העדיף שלא לנקר, הוא טען שזה נראה לו פחות מחשיד, והעדיף לבדוק קודם את התירואיד, גם כיוון שהבלוטה ליד כלי דם וורידים. השאלה שלי היא כזאת - האם במצב בו הממצא בתירואיד הוא שפיר, האם זה מפחית את החשש מהלימפה ? אומנם ניכרת נפיחות קלה בצד ימין של הצוואר, ויש לי גם טינטון (טיניטוס) באוזן, אבל אין תחושה של גוש במישוש. האם בכל מקרה בו יש בעיה בלימפה ולא מדובר בזיהום, זה מחשיד בממאירות חס ושלום ? האם ייתכן מצב שפיר בלימפה ? בינתיים העצות ששמעתי מהרופא זה להמתין שלושה חודשים ולחזור על הבדיקה, אבל אני חוששת להמתין, כי אם צריך לבדוק גם את הלימפה, זה נראה לי הרבה זמן . העובדה כי הממצא בבלוטת התירואיד שפיר - אכן מפחית את החשש כי בלוטת הלימפה מוגדלת בגלל תהליך ממאיר. קשריות בתירואיד הן ממצא שכיח מאוד באולטרסאונד של הצוואר, אך לא הסברת בשאלתך מדוע בוצע בירור. העובדה שאין גוש במישוש, כפי שאת מציינת, אינה מעידה על דבר, שכן ידוע לנו כבר, לפי בדיקות ההדמיה שביצעת, כי קיים גוש. בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר גם הן ממצא שכיח, והן עשויות להיות תגובתיות, בדרך כלל לתהליך זיהומי. בהחלט תיתכן הגדלת בלוטות לימפה על רקע שפיר, ולמעשה, ברוב המקרים של הגדלת בלוטות - הסיבה לכך היא שפירה. הייתי מקבלת את המלצת הרופא, וחוזרת על הבדיקה בעוד 3 חודשים. כמובן, שאם במהלך 3 החודשים האלה יחול שינוי בנפיחות בצוואר, או שיופיעו בלוטות מוגדלות נוספות - יהיה כדאי להקדים את הבדיקה. [02/08/2005]
רופאים בתחום
ד"ר יוסף אקשטיין
ד"ר יוסף אקשטיין דימות
ד"ר אלה איבשין
ד"ר אלה איבשין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר יחזקאל לוי
ד"ר יחזקאל לוי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו