כאבים מתמשכים בגב ובצוואר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאורך שנים, מגיל 15, היו לי כאבים בגב התחתון והיו נתפסים לי השרירים. לצערי, עם השנים הדבר החמיר ומעולם לא טופלתי, או נאמר לי כי לא צריך טיפול, חוץ מהמשחות כמו וולטרן, בן-גיי, רדיאן בי. בשנתיים האחרונות סבלתי מדלקת באזור השכמות. הדלקת התחילה בחורף,

תשובה:
יתכן קשר בין הצטננות לבין כאבים בצוואר. הגודש באף ובגרון יכול להשפיע על האזור שבין שתי החוליות הראשונות של הצוואר. במקרה שלך, נראה שאת רגישה, וחשוב שתטפלי היטב בהצטננויות עצמן כאמצעי ראשון לטיפול בכאבים. חשוב שאם כבר התקררת, תקפידי לשמור על חום שרירי הצוואר, מכיוון שהרגישות אצלך היא בדיוק במקום הזה. שינויים ניווניים יש לרוב האוכלוסייה, והם בהחלט לא חייבים להיות הגורם לכאבים, אם כי הם כמובן לא תורמים להקלתו. הדבר שמעניין במקרה שלך הוא שאת מספרת שכבר עברת 4 סדרות של פיזיותרפיה. האם ביצעת בקפידה את התרגילים שנתנו לך? האם הקפדת על השינויים שכנראה המליצו לך לעשות?ואם כן, האם יתכן שהכאבים האלה קשורים יותר למתחים נפשיים ולדברים שאת חווה ביום יום? את יכולה לנסות כם טיפולים אלטרנטיביים, יש כאלה הניתנים במסגרת קופות החולים ובהשגחת רופאים, כך שלא תפלי על שרלטנים. שווה לנסות, אם, כדבריך, ניסית כבר הכול. לבסוף, לידיעה כללית, פעילות גופנית מסודרת יכולה גם היא לעזור לך לצאת מהמצב הכרוני אליו נכנסת. כדי להתמיד, נסי לבחור בפעילות ממנה את גם נהנית. שמרי על עצמך, קתרין אטל - פיזיותרפיסטית