אי-סבילות ללקטוז
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בשנה האחרונה פיתחתי רגישות למוצרי חלב פרה, גבינות וכו'. התופעת מהן אני סובלת כאשר אני אוכלת או שותה מוצרים כאלה הם שיעול וליחה מרובה. האם אני יכולה להשתמש במקומם במוצרי חלב עיזים וכבשים?

תשובה:
תחילה יש לבדוק אם מדובר באלרגיה לחלבון חלב או באי-סבילות ללקטוז. שתי התופעות האלו הן שונות לחלוטין, והאבחנה ביניהן הכרחית לצורך טיפול תזונתי מתאים. תוכלי להיעזר ברופא המשפחה על מנת לברר מאיזו מהתופעות את סובלת. רבים מהסובלים מאי-סבילות ללקטוז מסוגלים לצרוך חלב מותסס (יוגורט) ללא בעיות מיוחדות. גבינות מיושנות וקשות מכילות פחות לקטוז מגבינות אחרות, לכן חלק מהסובלים מאי-סבילות ללקטוז מסתדרים איתן. תוכלי לנסות לצרוך חלב צאן (עיזים וכבשים) במקום חלב פרה. לקטוז ישנו גם בחלב צאן, אך אצל חלק מהסובלים מרגישות ללקטוז, חלב זה נסבל טוב יותר. תוכלי לקרוא עוד בדפים הבאים: http://www.infomed.co.il/questions/q_072303_2.htm