טיפול עם פרוגסטרון לאישה שסובלת מדימומים בעת הביוץ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נשואה טרייה, בת 28, ומנסה להיכנס להריון ראשון. סבלתי מדימומים חוזרים ונשנים, בעיקר בזמן מועד הביוץ, עוד לפני נישואי. בבדיקת דם התברר כי יש לי חוסר בפרוגסטרון. אני לוקחת אוטרוגסטן 3 פעמים ביום מהיום ה-12 למחזור במשך 3 חודשים. כמה זמן לקחת את הכ

תשובה:
אוטרוגסטן היא קפסולה רכה המכילה פרוגסטרון, וניתנת כטיפול וגינלי למשך שבועיים מזמן ביוץ. אם בדיקת ההריון חיובית, ממשיכים את הטיפול למשך עוד מספר שבועות. אם התוצאה שלילית, יש להפסיק את הטיפול. ההורמון פרוגסטרון אחראי על הכנת רירית הרחם לקליטת העובר, וכן על שמירת ההריון לאחר השרשה. רמה נמוכה של הורמון זה מורידה את הסיכוי לקליטת ההריון ולשימורו, ולכן יכול לעכב הריון. תשובתי אינה באה במקום הנחיות רופא המכיר את מצבך הבריאותי, ולכן אמליץ לך להמשיך את המעקב אצל הגינקולוג שלך ולקבל ממנו הנחיות לגבי משך נטילת הטיפול. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד