דלג לתוכן

דימומים לאחר 7 שנות שימוש בגלולות למניעת הריון מסוג הרמונט

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/06/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 24, לוקחת גלולות למניעת הריון מסוג הרמונט זה 7 שנים. מעולם לא קרה משהו חריג, כמו איחור במחזור, דימום לא שגרתי וכו'. היום הופיע לי דימום די מסיבי, כמו מחזור, ואני ביום ה-8 בחפיסה. זה לא קרה לי אף פעם, ואני משתמש באותן גלולות 7 שנים! מה יכולה להיות הסיבה? מה לעשות?

תשובה:

לרוב, אם בשלב ההתרגלות לגלולות למניעת הריון לא מופיעים דימומים בין-מחזוריים, סביר גם שלא יופיעו בהמשך הנטילה. למרות זאת, ישנן כמה סיבות אפשריות לדימום כזה: "פספוס" גלולה, הקאות, שלשולים, מיומות, פוליפים תוך-רחמיים, וכן שינויים הורמונליים טבעיים המתרחשים בגוף בעיקר בגיל הפוריות. כיוון שמדובר בדימום מאסיבי, אני ממליצה לפנות לרופא המטפל לבדיקה, על מנת לוודא שהכל תקין. אם התופעה תימשך, כדאי לשקול את החלפת סוג הגלולות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מחמוד מסארוה
ד"ר מחמוד מסארוה רפואת שיניים
ד"ר מיכל לאופר
ד"ר מיכל לאופר רפואת שיניים
ד"ר נדב שאשה
ד"ר נדב שאשה אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו