תכשירים המשמשים לדחיית ביוץ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עלי לדחות את הביוץ, כך שיתרחש לאחר הטבילה במקווה. בעבר קיבלתי לשם כך טיפול באסטרופם (2 מ"ג) לשלושת ימי הווסת הראשונים, ואילו הרופא הנוכחי רשם לי איקאקלומין מהיום ה-5 לחמישה ימים לאותה המטרה. מה ההבדל באופן השפעת התרופות על הגוף, ואיזו מהן עדיפ

תשובה:
החומר הפעיל באיקאקלומין הוא קלומיפן. בדרך כלל הוא ניתן לטיפול לצורך השראת ביוץ. כאשר נוטלים אותו החל מהיום החמישי למחזור, ישנו איחור במועד הביוץ, כלומר ניתן לדחות בעזרתו את הביוץ. מידע נוסף על איקאקלומין, תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=266