דלג לתוכן

טיפול עם בוטוקס בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/02/2008 תאריך עדכון: 26/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

קיבלתי זריקת בוטוקס לפני כמה ימים. עשיתי בדיקת הריון קודם לוודא שאני לא בהריון, והיא יצאה שלילית. חלפו עוד כמה ימים וטרם קיבלתי מחזור, ואני חוששת שאולי אני בכל זאת הריון. האם הדבר מסוכן? האם ללכת להיבדק?

תשובה:

בוטולינום טוקסין (בוטוקס) שייך לקטגוריה C בהקשר של הריון. כלומר, אין מספיק נתונים ומחקרים המוכיחים נזק לעובר, אולם שימוש בתרופה בזמן הריון אינו מומלץ, אלא אם התועלת מצדיקה את הנזק הפוטנציאלי לעובר. במקומך, לא הייתי דואגת, אלא חוזרת על הבדיקה בעוד מספר ימים בתור צעד ראשון, ואז שוקלת את העניין. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אדם פיליפס
ד"ר אדם פיליפס גסטרואנטרולוגיה
ד"ר שאול ברוך
ד"ר שאול ברוך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' גד דותן
פרופ' גד דותן עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו