תוצאות אולטרסאונד בבדיקת פוריות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/08/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

מה משמעות ממצאי סריקה על-קולית בבדיקת פוריות (יום 4 אחרי קבלת הווסת): "נצפה" בתוך השחלה הימנית "ממצא היפואקוגני צלול בעל גבולות לא סדירים במימדים 11X11 מ"מ" וכן, בשחלה שמאלית "נצפה זקיק אחד קטן. מתחת וצמוד לשחלה נצפה ממצא היפואקוגני בקוטר: 7 מ"מ". מידות השחלות: ימין 22X15X20 מ"מ; שמאל 23X22X25 מ"מ. עובי אנדומטריום 5.5 מ"מ; "הערות: רושם של רחם עם מחיצה. דוגלס: חופשי מנוזל". קיבלתי 3 מחזורים של מנוגון; לפני 13 שנה החלמתי מסרטן השד. מתלבטת כעת אם להמשיך למחזור טיפול רביעי.

תשובה:
מדובר בבדיקת אולטרסאונד אגן שהדגימה זקיקים בשחלות, וממצאים ציסטיים נוספים. ייתכן ויש צורך בבדיקת מעקב אחר הממצאים הבלתי סדירים, זאת יוכל לייעץ לך הרופא שלך. בנוגע לרחם, הודגמה מחיצה שיכולה לגרום להפרעה בפוריות, ולעיתים מטפלים בה ע"י הסרה בכירורגיה עדינה דרך היסטרוסקופ. אני מציעה שתחזרי לרופא מומחה לבעיות פוריות ותתייעצי איתו לגבי הצעד הבא.