מה עלול לגרום לי לסיכון גבוה יותר להתפתחות אוסטיאופורוזיס?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה עלול לגרום לי לסיכון גבוה יותר להתפתחות אוסטיאופורוזיס?

תשובה:

בין הגורמים העלולים להגביר את הסיכון שלכם להתפתחות דלדול העצם נכללים:

  • מין נקבה
  • היסטוריה משפחתית של דלדול העצם
  • גיל מתקדם או אחרי גיל המעבר
  • היעדר חריג של מחזורים חודשיים או הפרעת אכילה, כמו אנורקסיה נרבוזה או בולימיה, העלולות לגרום לעצירת המחזור החודשי עוד לפני גיל המעבר, ואובדן רקמות עצם כתוצאה מפעילות גופנית מוגזמת.
  • רמות טסטוסטרון נמוכות בגברים
  • תזונה נמוכה במוצרי חלב או מקורות אחרים של ויטמין D וסידן.
  • אורח חיים לא פעיל.
  • שימוש ארוך טווח בגלוקוקורטיקואידים (תרופות הנרשמות לטיפול במחלות רבות, כולל דלקת המפרקים, אסתמה וזאבת); תרופות נוגדות שבץ; הורמון משחרר גונאדוטרופין לטיפול באנדומטריוזיס; נוגדי חומצה המכילים חמרן (אלומיניום); טיפולי סרטן מסוימים; ויתר הורמון התריס.
  • עישון סיגריות ושתייה מופרזת של אלכוהול