"אינספיריום לא מושלם" בצילום חזה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי צילום רנטגן לפני ניתוח. הכל בסדר חוץ מלבד "אינספיריום בלתי מושלם". אני מבינה שאינספיריום זה כניסת האוויר לריאות. מה זה אומר "לא מושלם"?

תשובה:
צילום חזה מתבצע לרוב באינספיריום, כלומר בזמן שאיפת אוויר. כנראה שלא שאפת כמות מספקת של אוויר כדי להיות באינספיריום מלא, או שהרנטגנולוג לחץ על כפתור הצילום שניה לפני שהיגעת לאינספיריום מלא. אם ציינו כי הצילום תקין, כנראה שזה סיפק אותם לצורך הפענוח. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד