מהי דלקת מפרקים שגרונית?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהי דלקת מפרקים שגרונית?

תשובה:

דלקת מפרקים שגרונית (RA) גורמת לרקמות שלאורך המפרקים להפוך לנפוחות, נוקשות וכואבות (דלוקות)

לאורך זמן, עלולה דלקת זו להשמיד את רקמות המפרק. הדבר עלול להגביל את פעילותכם היומיומית ולהקשות עליכם ללכת או להשתמש בידיכם.

דלקת מפרקים שגרונית נפוצה פי שתיים עד שלוש יותר אצל נשים מאשר אצל גברים. היא מופיעה לרוב בין הגילאים 40 עד 60.