דלג לתוכן

האם יש בעיה בטיפול משולב של רואקוטן ופריזמה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/02/2009 תאריך עדכון: 26/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 16.5 וסובל מאקנה בינונית עד קשה, וכן מחרדה חברתית, יתכן שעם הפרעות חרדה נוספות או דיכאון. התחלתי לפני 5 ימים לקחת רואקוטן נגד האקנה, ומחר אני אמור להתחיל טיפול עם פריזמה. האם מותר לשלב את התרופות האלו, או שזה יכול להיות מסוכן? בפגישה אצל ה

תשובה:

אין מניעה רפואית ליטול את שתי התרופות יחד, אולם חיוני לבצע מעקב מסודר בשני מישורים, גופני ונפשי. שתי התרופות מתפרקות על ידי הכבד, ולכן, במישור הגופני, חשוב לבצע בדיקת דם של תפקוד הכבד אחת ל-3 חודשים, בנוסף לבדיקה בסיסית לפני התחלת הטיפול ברואקוטן. מבחינת נפשית, היות שהתרופה רואקוטן קושרה עם מספר מקרים בעולם של החמרה דכאונית, חשוב במיוחד להיות גם במעקב פסיכיאטרי, אחת לחודש לערך, כאשר נוטלים במקביל לה תרופות פסיכיאטריות. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יהודה אדלר
פרופ' יהודה אדלר קרדיולוגיה
ד"ר אבלין שטיינר
ד"ר אבלין שטיינר פסיכיאטריה
ד"ר מרינה ארביטמן
ד"ר מרינה ארביטמן פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו