דלג לתוכן

שאלה

אני בן 32. התגלתה אצלי כלמידיה כחודש לאחר מועד ההידבקות המשוער. טופלתי בדוקסילין במינון של 100 מ"ג פעם ביום למשך עשרה ימים. לפני יומיים סיימתי את הטיפול, אולם עדיין מופיעים הסימפטומים: רגישות באשכים ובאיבר המין. האם אני צריך להמשיך לקחת אנטיב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/02/2010 תאריך עדכון: 15/05/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

כלמידיה היא זיהום חיידקי שעובר במגע מיני ועלול לגרום לדלקת של השופכה, של יותרת האשך ושל הערמונית. איחור של חודש באבחון אינו איחור מאוד משמעותי, ורוב הסיכויים שלא יהיו סיבוכים משמעותיים. הסיבוכים העיקריים שיכולים להופיע בגברים כוללים דלקת הערמונית, דלקת יותרת האשך, ודלקת מפרקים תגוביתית. הטיפול המומלץ הוא דוקסיציקלין 100 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע, או אזיתרומיצין במינון של 1 גרם באופן חד-פעמי. יכול להיות שטופלת באופן חלקי (על פי דבריך טופלת ב- 100 מ"ג פעם ביום), ולכן יש מקום לבצע בדיקה חוזרת (למשל באמצעות בדיקת PCR). אם החיידק נוכח, תצטרך לקבל שוב טיפול מלא. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר זאב מיקלר
ד"ר זאב מיקלר רפואת שיניים
ד"ר פאול סגיב
ד"ר פאול סגיב אורתופדיה
 מדיקל השרון
מדיקל השרון אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו