האם יש קשר בין רמת הבטא בתחילת ההריון ובין תקינותו לאחר מכן? בבדיקת דם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/08/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש קשר בין רמת הבטא בתחילת ההריון ובין תקינותו לאחר מכן? בבדיקת דם שעשיתי בתחילת ההריון (חצי יום איחור) ערך ההורמון היה 38 . הערך הכפיל את עצמו תחילה כל יומיים , ההריון הסתיים בהפלה נדחית בשבוע השמיני (שק ההריון שניצפה התאים לשבוע 6 אולם לא היה בו שק חלמון או ניצן עוברי - ללא מטען גנטי). חברתי הייתה באותו מצב ולאחר שגם הריונה הסתיים לאחר ימים מספר אמר לה הרופא כי ההריון היה הריון כימי ? יש כזה דבר? האם זה מה שנקרא הריון מדומה?

תשובה:
HCG או Human Chorionic Gondaotropin הוא "הורמון ההריון". הורמון זה גורם לגופיף הצהוב להפריש פרוגסטרון לאחר ההפריה. ההורמון נמדד באמצעות ערכות בשתן או בדם. רמתו בדם הרבה יותר מדויקת ממעקב אחר הרמה בשתן. באופן כללי רמת HCG צריכה להכפיל את עצמה כל יומיים - שלושה מתחילת ההריון. כך לדוגמה אם בשבוע 3 מאז הווסת האחרונה רמתו היא 50 הרי שבשבוע 4 רמתו כ 400, וכן הלאה עד שהרמה מגיעה לשיא בשבוע 10 ומתחילה לרדת. יש קשר הדוק בין מגמת ורמת העלייה של HCG לתקינות ההריון. אם רמת ה HCG אינה עולה כצפוי הדבר מעיד על בעיה בהריון. קשה לענות לשאלתך השניה על הריון מדומה בשל חוסר פרטים. הריון מדומה שאנו מכירים הוא מצב פסיכולוגי בו האישה מדמיינת הריון ואף מפתחת תסמינים הורמונליים של עליה במשקל, רגישות בשדיים ועוד, אך ה HCG שלילי. לקריאה נוספת אודות HCG http://www.babymed.com/docs/listing.asp?CategoryID=273