אני סובלת כבר קרוב לשנתיים מתת - פעילות של בלוטת התריס. אני נוטלת אלטרו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת כבר קרוב לשנתיים מתת - פעילות של בלוטת התריס. אני נוטלת אלטרוקסין במינון 100 מ"ג ביום. לאחרונה חשתי קצת עליה במשקל ללא שינוי משמעותי בתזונה ועשיתי בדיקות דם. ייצא כי ה TSH עדיין גבוה - B12 ;6.39 נמוך - 262, ותפקודי כבד גבוהים - עמילאז 95

תשובה:
אם ה TSH גבוה, יש להוסיף למינון האלטרוקסין, בהתאם לעצת אנדוקרינולוג. אם ה B12 נמוך יש לקחת תוספת בכדורים או ע"י שינוי בתזונה ואכילת יותר מוצרים מן החי. לגבי תפקודי הכבד, לא צוינו ערכים. עם זאת רמת עמילאז של 95 הינה בגדר הנורמה. אנא ראי עוד כאן: http://infomed.co.il/medtest1.asp?tID=26