בטן נפוחה וירידה במשקל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2007
2 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מבטן נפוחה קצת פחות משנה, וזה החמיר. כמו כן, יש לי בחודשים האחרונים שינויים ביציאות, לפעמים הצואה רכה עד שלשול ולפעמים יש לי עצירות קשה. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה והממצא היה שיש לי דלקת קלה באנטרום שבקיבה ובקע סרעפתי קטן. הרופא נתן לי כדורים סותרי חומצה - לנטון. כל בדיקות האולטרסאונד שלי - בטן עליונה ובטן תחתונה - היו בסדר, מלבד ההמנגיומה שיש לי בכבד. הבטן הנפוחה מאוד מטרידה אותי, יש לי לפעמים לחץ בבטן הנפוחה. חשוב לציין כי אני בכל שנותי (39) הייתי עם בטן מאוד שטוחה למרות כל מה שאכלתי, והיו לי יציאות קשות כל יום, וזה היה מצב נורמלי. חשוב לציין גם שירדתי במשקל: הייתי במשקל 53 ק"ג ועכשיו משקלי 47 ק"ג, אבל יש לי תיאבון מלא. אני לא סובלת מצרבות, וסובלת מבחילות לעיתים רחוקות. להלן תוצאות בדיקות הדם שלי: WBC 3.8 RDW 14.8 PCT 0.3 PDW 16.9 LYM % 51.2 BASO% 2.4 FERRITIN 8.8 URIC ACID 2.9 CHOLESTEROL 137 IRON 30 עשיתי בדיקה לדם סמוי אבל את התשובה אני אקבל עוד חודש. האם התוצאה של בדיקת הגסטרוסקופיה יכולה גם לגרום לנפיחות ולחץ בקיבה? האם אני צריכה לעשות בדיקת קולונוסקופיה, למרות שהרופא שלי חושב שאני לא צריכה?

תשובה:
האם בבדיקת הגסטרוסקופיה נמצאה עדות לחיידק הליקובקטר פילורי? קשה לי לומר אם הנפיחות קשורה בממצאי הגסטרוסקופיה, אבל זה בהחלט יכול להיות. כדאי אולי שתיגשי לדיאטנית, שתתאים לך דיאטה שתפחית את השלשולים והגזים ותעזור לך לעלות במשקל. מכיוון שרמות הברזל שלך נמוכות, יכול להיות שישנו דימום. אני חושבת שבסופו של דבר לא יהיה מנוס מלבצע בדיקת קולונוסקופיה, אבל כדאי להמתין לתוצאות בדיקת דם סמוי בצואה. האם ביצעת תרבית לצואה כדי לבדוק אם יש לך טפיל כלשהו? האם יש לך סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס? אני מבינה את דאגתך. תצטרכי להמתין בסבלנות לכל התוצאות ולהמשיך בירור עד שתימצא הסיבה לכל התופעות שאת מתארת. בנוסף, אני ממליצה לך לגשת עם כל תוצאות הבדיקות לגסטרואנטרולוג. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד