הטיפול בדלקת בדרכי השתן כאשר ייתכן חסר ב- G6PD
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני גרה בחו"ל, ואני בהריון בשבוע ה-23. זוהתה אצלי דלקת בדרכי השתן לפי בדיקת שתן. קיבלתי Nitrofurantoin (ניטרופוראנטואין) 100 מ"ג למשך שבוע, פעמיים ביום. האם בטוח להשתמש בתרופה זו בהריון? ההריון הראשון שלי הסתיים בירידת מים מוקדמת בשבוע ה

תשובה:
התרופה בטוחה יחסית לשימוש בהריון, למעט בשבועות ה-38 עד ה-42 ולאחר הלידה, אז היא אסורה לשימוש. זו תרופה מקבוצה B, כלומר שלא הוכח שהיא גורמת נזק לעובר בנשים. עם זאת, התרופה אינה ניתנת במצבים של G6PD. אני חושבת שעדיף לקחת מוקסיפן (amoxicillin), שהוא גם מקבוצה B, ובטוח יחסית לשימוש. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד