דלג לתוכן

דלקת אי-תסמינית בדרכי השתן בהריון

ASB in pregnancy
המומחים של Infomed מסבירים:
השתן בדרך כלל עקר, כלומר אינו מכיל חיידקים. ידוע כי בשתן של כ-10%-5% מהנשים בגיל הפוריות ניתן למצוא חיידקים בתרבית אקראית, אך ללא כל סימנים קליניים. למצב זה קוראים דלקת שתן אי-תסמינית ונוכחותה, שלא בהריון, היא ללא משמעות בריאותית מיוחדת, לבד מהעובדה שנשים אלו נוטות יותר לדלקת כיס השתן (ציסטיטיס), לדוגמה, לאחר יחסי מין. אומנם הריון אינו גורם לעלייה בשכיחות של דלקת שתן אי-תסמינית, אך עקב השינויים האנטומיים, הביוכימיים וההורמונליים בהריון וללא טיפול, אחת מכל ארבע נשים (25%!) תלקה במהלך ההריון בדלקת הכליות (פיאלונפריטיס), שהיא מחלה קשה מיוחדת ובעלת משמעויות בהריון.


מחלה זו קשה ומחייבת בדרך כלל אשפוז בבית חולים וטיפול באנטיביוטיקה במתן לתוך הווריד. עקב השינויים האנטומיים, ההורמוניים והביוכימיים בעת ההריון, שכיחות דלקת הכליות בהריון עולה. מהלך המחלה בהריון קשה יותר ובעל משמעויות נוספות חמורות, הן לאם והן לילוד. בכ-10% מהנשים בהריון, דלקת הכליות מלווה גם במעורבות הריאות עד כדי תסמונת של כשל נשימתי חד וצורך בהנשמה מלאכותית, המביאה אף לתמותה. נוסף לכך, בנוכחות דלקת הכליות יש עלייה בשכיחות הלידות המוקדמות וכפועל יוצא גם בעלייה משמעותית בתחלואה ובתמותה של ילודים, עקב פגות. לכן, יש לעשות כל מאמץ כדי למנוע מחלה זו בהריון.
לאור עובדות אלו, הנחה משרד הבריאות להתקין תרבית שתן לכל אישה מייד בתחילת ההריון כדי לגלות את היתכנות של דלקת אי-תסמינית בדרכי השתן, שכאמור, היא ללא כל סימנים קליניים. יש החוזרים על בדיקת סקר זו גם באמצע ההריון.

ד"ר יעקובי פטר
  • דלקת אי-תסמינית בדרכי השתן בהריון תסמינים

    דלקת בדרכי השתן מאופיינת בדחיפות, תכיפות וכאב בעת מתן השתן. לעיתים הזיהום עלול להתפתח לכדי דלקת הכליות המתאפיינת גם בחום גבוה וכאבי מותניים.

רופאים בתחום

נוירוכירורגיה
ד"ר יובל סופרו
4.9
( 13 חוות דעת )
"ד"ר סופרו מאוד מקצועי, נחמד, סבלני ואמפתי, מאוד מומלץ"
קראו עליי עוד
רפואה משלימה
מירב סבר
5.0
( 7 חוות דעת )
"אני מתמודדת עם טרשת נפוצה קרוב ל20 שנה, מחלה מתעתעת , אשר יש לה פנים רבות, רגעי שפל והתמודדות איתה לא פשוטה... מחלה שכל רגע מאתגרת מחדש ומעמידה למבחן את הידע והיכולות של מירב כל טיפול מחדש. מירב מצליחה כל טיפול מחדש לחשוב מחוץ לקופסא להשתמש בידע שלה שכל הזמן מתפתח וגדל ולחולל שינוי או לפחות לעצור את ההדרדרות המחלה שכל הזמן דואגת ל"הרים ראש"."
קראו עליי עוד
כירורגיה
ד"ר עיסאם ראבי
4.9
( 20 חוות דעת )
"הרופא הכי טוב שראיתי בחיי רופא מקצוען"
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

שאלות מתוך פורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

בניהול ד"ר יוסי הר-טוב
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו