דלג לתוכן

גבר בן כ- 35 עם פרוטאינוריה (9400 מ"ג), תפקודי כליה תקינים - קיבל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/02/2003 תאריך עדכון: 26/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

גבר בן כ- 35 עם פרוטאינוריה (9400 מ"ג), תפקודי כליה תקינים - קיבל כטיפול להפחתת לחץ דם (?) ציקלוספורין. בדקתי ומצאתי כי תרופה זו אמורה לשמש למצבים שלאחר השתלות (לא רלוונטי למטופל) היות והיא מדכאת את מערכת החיסון וכלל לא מוזכר קשר להפחתת ל"ד כ

תשובה:

סביר להניח שהציקלוספורין, שהינה תרופה בעלת השפעה מדכאת על מערכת החיסון, ניתן לו כטיפול במחלה הכלייתית, הגורמת לו לאותה פרוטאינוריה, ולא לטיפול ביתר לחץ דם. יתר לחץ הדם עשוי להיות משני לבעיה הכלייתית או בלי קשר.
רופאים בתחום
ד"ר טוביה בן גל
ד"ר טוביה בן גל קרדיולוגיה
ד"ר פבל שמולבסקי
ד"ר פבל שמולבסקי כירורגיה
ד"ר יוחנן חורב
ד"ר יוחנן חורב אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו