דלג לתוכן

סידן (Calcium)

1 דקות קריאה


סוג

מינרל

מקורות תזונתיים וטבעיית

המקורות התזונתיים העיקריים של סידן הם חלב ומוצריו, סרדינים, ירקות עם עלים ירוקים כהים, קטניות מיובשות ואגוזים. מקור נוסף הם מי שתייה באזורים של מים קשים.

תכשירים רפואיים

טבליות ניתן להשיג ללא מרשם רפואי, זריקות אפשר לקבל רק בהשגחה רפואית.

סוגי אוכל המכילים את הויטמין

אגוזים, גבינה, חלב, ירקות ירוקים, קטניות

כמות יומית מומלצת

פירוט הקיצבה היומית המומלצת (RDA) היא: 360 מ"ג (מלידה עד 6 חודשים), 540 מ"ג (6 חודשים עד שנה), 800 מ"ג (ילדים מגיל 1 - 10 שנים ומבוגרים מגיל 19 ומעלה), 1200 מ"ג (מתבגרים בגיל 11 - 18 שנים). יש להוסיף עוד 400 מ"ג בתקופות של הריון והנקה.

מינון לטיפול בחסר

לילדים הסובלים מרככת יש לתת 800 מ"ג ליום דרך הפה. למבוגרים הסובלים מדלדול העצם ומרכית מומלץ לקחת 1000 מ"ג ליום. במחסור חמור מטפלים בבית חולים באמצעות הזרקה תוך-ורידית של סידן. בדרך כלל מוסיפים ויטמין D כדי להגביר את ספיגת הסידן מהמעי.
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו