13 הדיברות למנגל הכי בריא וטעים שיש
יום העצמאות הוא חג המנגל הרשמי, והספורט הלאומי כמדי שנה הוא נפנוף ולעיסה. שהיה מלא בעצמו בארוחות דשנות ומלאות קלוריות, אז איך אפשר לקחת חלק בחגיגות המנגל מבלי להעמיס עוד קלוריות?
2 דקות קריאה
יום העצמאות הוא חג המנגל הרשמי, והספורט הלאומי כמדי שנה הוא נפנוף ולעיסה. כל זאת קורה בסמוך לסיומו של פסח, שהיה מלא בעצמו בארוחות דשנות ומלאות קלוריות, אז איך אפשר לקחת חלק בחגיגות המנגל מבלי להעמיס עוד קלוריות?
כדי שנחיה בשלום עם המצפון התזונתי שלנו, מבלי לשבת בצד עם חסה ביד בזמן שכולם מתענגים על הבשר, הנה מספר טיפים שיעשו לכם את המנגל ליותר טעים ופחות משמין:
זירת הבשר -
•הימנעו מבשרים באיכות ירודה כמו בשרים קפואים מעובדים. השתמשו תמיד בבשר טרי מקצב אמין ונקי.
• בקשו מהקצב לנקות את הבשר היטב את מהשומן.
• בחרו נתחים רזים ודלי שומן כמו סינטה, פילה בקר או חזה עוף.
• מומלץ להפחית או להימנע בכלל מנתחים שמנים יותר כמו אנטרקוט, איברים פנימיים כמו כבד וכדומה. אם אתם רוצים לאכול המבורגר, קבב או נקניקיות – עדיף להכין בבית מבשר טחון רזה.
• רצוי לוותר על המשקאות המוגזים ומיצים למיניהם. מדובר בפחמימות פשוטות שאינן מכילות שום ערך תזונתי, והמון "קלוריות ריקות" שלא תורמות שום דבר לגוף ומצד שני מבזבזות לנו צריכה קלורית שהייתה יכולה ללכת לבשר, שלפחות מזין בצורה כלשהי.
זירת הסלטים –
• הסלטים מהווים בדרך כלל את מלכודת השומן במנגל. אם אתם אוהבים בשר, חבל להתעכב על החלק הזה בארוחה.
• אם אתם לא יכולים בלי חומוס ובעלי נכונות השקעה - אפשר להכין חומוס ביתי (לא מדובר במשימה כל כך קשה) או לפחות לקנות במקום בו מכינים חומוס טרי במקום. התוצאה הרבה יותר טעימה ורזה מכל סלט קנוי.
• מבחינת טחינה, אפשר לקנות טחינה גולמית בסופר ולהכין בעצמכם במקום – בסך הכל מדובר על מים קרים, מיץ לימון, קצת שום ופטרוזיליה וקיבלתם טחינה משגעת ובריאה.
• לגבי כל סוגי הסלטים האחרים – אם אין לכם אופציה לסלטים טריים שהוכנו בבית, באמת שחבל לבזבז כסף וקלוריות על הסלטים הקנויים. הם מכילים המון שומן וחומרים משמרים.
זירת הארוחה -
• הרבה פעמים מנגל מלווה באלכוהול- העדיפו יין. כוס יין שוות ערך לפרוסת לחם ועדיפה על בקבוק בירה ששווה 3 פרוסות לחם. כמו כן, מחקרים מצאו כי יין אדום יכול לנטרל במידה מסוימת את השפעת החומרים המזיקים שנוצרו בצלייה.
• בזמן צליית הבשר, הקפידו לשים את נתחי הבשר על רשת גבוהה ולא לצלות על אש גלויה. החריכה של הבשר על ידי הגחלים אינה בריאה במיוחד, שכן ישנם המון חומרים מזיקים מאוד (נניח נוזל מאיץ בערה שרבים משתמשים בו) לבריאות בתהליך. ככל שתרחיקו את הבשר מהגחלים ומהאש, כך הנזק יפחת.
• כתוספת פחמימה לארוחה, אפשר לשלב תפוחי אדמה אפויים או ירקות קלויים עדיפים כמובן על צ'יפס, והאמת שמבחינה לוגיסטית יותר קל (ופחות מבלגן) להכין אותם מראש בבית. את הירקות, אפשר לצלות על הגריל כמו הבשר – קלח תירס נחמד, פרוסות חציל עם מעט שמן זית, בטטה, קישוא – האפשרויות אינסופיות. כמובן שאפשר (ואף מומלץ) להוסיף סלט קצוץ מירקות טריים.
• את האחריות על עמדת המנגל והוויכוחים על איך הכי נכון לצלות את הבשר מומלץ להשאיר לאחרים, ובינתיים להעסיק את הילדים עם משחק פריזבי / כדור כדי לשרוף קצת קלוריות לפני הארוחה.
והכי חשוב – רוב הפיקניקים של יום העצמאות נערכים במיטב המסורת בצהריי היום במקום פתוח כמו פארק לכן הקפידו להימרח בקרם הגנה מן השמש בכל שעה, להצטייד בכובע ומשקפי שמש וכמובן לצייד גם את הילדים ולהקפיד שכולם ישתו המון מים. אחרי הכל, הבשר הוא זה שצריך להיצלות – לא אתם...
בתיאבון וחג שמח!
מאת: B-well, החברה לקידום אורח חיים בריא בארגונים
כדי שנחיה בשלום עם המצפון התזונתי שלנו, מבלי לשבת בצד עם חסה ביד בזמן שכולם מתענגים על הבשר, הנה מספר טיפים שיעשו לכם את המנגל ליותר טעים ופחות משמין:
זירת הבשר -
•הימנעו מבשרים באיכות ירודה כמו בשרים קפואים מעובדים. השתמשו תמיד בבשר טרי מקצב אמין ונקי.
• בקשו מהקצב לנקות את הבשר היטב את מהשומן.
• בחרו נתחים רזים ודלי שומן כמו סינטה, פילה בקר או חזה עוף.
• מומלץ להפחית או להימנע בכלל מנתחים שמנים יותר כמו אנטרקוט, איברים פנימיים כמו כבד וכדומה. אם אתם רוצים לאכול המבורגר, קבב או נקניקיות – עדיף להכין בבית מבשר טחון רזה.
זירת המשקאות -
• רצוי לוותר על המשקאות המוגזים ומיצים למיניהם. מדובר בפחמימות פשוטות שאינן מכילות שום ערך תזונתי, והמון "קלוריות ריקות" שלא תורמות שום דבר לגוף ומצד שני מבזבזות לנו צריכה קלורית שהייתה יכולה ללכת לבשר, שלפחות מזין בצורה כלשהי.
זירת הסלטים –
• הסלטים מהווים בדרך כלל את מלכודת השומן במנגל. אם אתם אוהבים בשר, חבל להתעכב על החלק הזה בארוחה.
• אם אתם לא יכולים בלי חומוס ובעלי נכונות השקעה - אפשר להכין חומוס ביתי (לא מדובר במשימה כל כך קשה) או לפחות לקנות במקום בו מכינים חומוס טרי במקום. התוצאה הרבה יותר טעימה ורזה מכל סלט קנוי.
• מבחינת טחינה, אפשר לקנות טחינה גולמית בסופר ולהכין בעצמכם במקום – בסך הכל מדובר על מים קרים, מיץ לימון, קצת שום ופטרוזיליה וקיבלתם טחינה משגעת ובריאה.
• לגבי כל סוגי הסלטים האחרים – אם אין לכם אופציה לסלטים טריים שהוכנו בבית, באמת שחבל לבזבז כסף וקלוריות על הסלטים הקנויים. הם מכילים המון שומן וחומרים משמרים.
זירת הארוחה -
• הרבה פעמים מנגל מלווה באלכוהול- העדיפו יין. כוס יין שוות ערך לפרוסת לחם ועדיפה על בקבוק בירה ששווה 3 פרוסות לחם. כמו כן, מחקרים מצאו כי יין אדום יכול לנטרל במידה מסוימת את השפעת החומרים המזיקים שנוצרו בצלייה.
• בזמן צליית הבשר, הקפידו לשים את נתחי הבשר על רשת גבוהה ולא לצלות על אש גלויה. החריכה של הבשר על ידי הגחלים אינה בריאה במיוחד, שכן ישנם המון חומרים מזיקים מאוד (נניח נוזל מאיץ בערה שרבים משתמשים בו) לבריאות בתהליך. ככל שתרחיקו את הבשר מהגחלים ומהאש, כך הנזק יפחת.
• כתוספת פחמימה לארוחה, אפשר לשלב תפוחי אדמה אפויים או ירקות קלויים עדיפים כמובן על צ'יפס, והאמת שמבחינה לוגיסטית יותר קל (ופחות מבלגן) להכין אותם מראש בבית. את הירקות, אפשר לצלות על הגריל כמו הבשר – קלח תירס נחמד, פרוסות חציל עם מעט שמן זית, בטטה, קישוא – האפשרויות אינסופיות. כמובן שאפשר (ואף מומלץ) להוסיף סלט קצוץ מירקות טריים.
• את האחריות על עמדת המנגל והוויכוחים על איך הכי נכון לצלות את הבשר מומלץ להשאיר לאחרים, ובינתיים להעסיק את הילדים עם משחק פריזבי / כדור כדי לשרוף קצת קלוריות לפני הארוחה.
והכי חשוב – רוב הפיקניקים של יום העצמאות נערכים במיטב המסורת בצהריי היום במקום פתוח כמו פארק לכן הקפידו להימרח בקרם הגנה מן השמש בכל שעה, להצטייד בכובע ומשקפי שמש וכמובן לצייד גם את הילדים ולהקפיד שכולם ישתו המון מים. אחרי הכל, הבשר הוא זה שצריך להיצלות – לא אתם...
בתיאבון וחג שמח!
האם המאמר עניין אותך?
דיאטה קטוגנית – כך תעשו את זה נכון
מאת: מערכת אינפומד
09/07/2024
רוצים/ות לעשות דיאטה קטוגנית? לפני שמתחילים לקצץ בפחמימות ולפנטז על ירידה דרמטית במשקל, כדאי לדעת שתזונה קטוגנית על...
לכתבה המלאה
ירקות טריים או קפואים: מה יותר בריא?
מאת: מערכת אינפומד
02/07/2024
לירקות ופירות קפואים יש חיי מדף ארוכים מאוד, שאינם מגבילים את טווח השימוש בהם. אך מה לגבי הערכים התזונתיים – האם הם...
לכתבה המלאה
אבוקדו: הסיבות שבגללן כדאי לצרוך אותו
מאת: מערכת אינפומד
06/05/2024
הוא אמנם לא זמין כל השנה בישראל, אבל אם ממש תתעקשו (ושווה להתעקש), תוכלו למצוא אותו תמיד אצל הירקן. הכירו את פרופיל...
לכתבה המלאה
בלי תרופות: המאכלים שמורידים כולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
09/04/2024
מעדיפים להימנע מכדורים להורדת כולסטרול? יש כמה מאכלים שעשויים לסייע בכך, וגם שינויים באורח החיים עשויים לחסוך את הש...
לכתבה המלאה
פירות מותרים לחולי סוכרת
מאת: מערכת אינפומד
25/03/2024
למרות שישנם מיתוסים שאוסרים על סוכרתיים לאכול פירות, כדאי לעשות סדר ולחדד את הדברים: יש פירות שכדאי להימנע מהם, אבל...
לכתבה המלאה
אכילה רגשית והשמנה בזמן המלחמה
מאת: אינפומד בשיתוף פרופ' יהודה קמרי, מנהל "המרכז לטיפול רפואי בהשמנה – פרופ' קמרי"
09/11/2023
המתח המתמשך כתוצאה מהמלחמה לא גובה רק מחיר רגשי ואישי כבד, אלא גם מוביל לעלייה משמעותית בשיעורי האכילה הרגשית ותרומ...
לכתבה המלאה
דבש VS סוכר
מאת: מערכת אינפומד
12/09/2023
מתוק זה טעם החיים, אבל האם באמת עדיף לצרוך דבש על סוכר או שבסופו של יום מדובר במיתוס שגורם לנו לצרוך מתוק עם פחות י...
לכתבה המלאה
זו כנראה לא הסיבה להשמנה באמצע החיים
מאת: מערכת אינפומד
16/05/2022
למרות שנוטים להאשים את ההאטה בחילוף החומרים כאחד מהגורמים להשמנה באמצע החיים, מחקר חדש מציע ממצאים אחרים. הפרטים בכתבה
לכתבה המלאה
לא רק אכילת בשר: כך תשפרו את רמות הברזל
מאת: מערכת אינפומד
04/05/2022
מתכננים לעשות על האש ביום העצמאות? בשר אינו התורם היחידי להעלאת רמות הברזל בדם. הנה כמה טיפים שכדאי להכיר ושאולי יע...
לכתבה המלאה
האם ההעדפות התזונתיות בגיל מבוגר קשורות לינקות ?
מאת: מערכת אינפומד
27/04/2022
האם אכילת מאכלים חריפים בקרב נשים מניקות באמת משפיעה על טעם החלב אם? האם טעמי ינקות משפיעים על העדפות המזון שלנו בע...
לכתבה המלאה