דלג לתוכן

מחלת איידס- שלבים בהידבקות במחלה

מחלת איידס- שלבים בהידבקות במחלה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/12/2009 תאריך עדכון: 10/05/2021
1 דקות קריאה

שלב מספר 1: אין הופעה של תסמינים אשר מצביעים על הידבקות של מחלת איידס וספירת תאי ה- CD4+ גבוהה יותר מ- 500 או שכמות תאי ה- CD4+ מהווה לפחות % 29 מכלל תאי הלימפה (לימפוציטים).

שלב מספר 2: אין הופעה של תסמינים אשר מצביעים על הידבקות של מחלת איידס וספירת תאי ה- CD4+ נעה בין 299 ל- 499 או שכמות תאי ה- CD4+ מהווה בין % 14 ל- % 28 מכלל תאי הלימפה.

שלב מספר 3: ספירת תאי ה- CD4+ נמוכה יותר מ- 200, כמות תאי ה- CD4+ מהווה פחות % 14 מכלל תאי הלימפה, או שיש הופעה של תסמינים אשר מצביעים על הידבקות של מחלת איידס.

שלב בלתי ידוע: לא קיים מידע לגבי ספירת כמות תאי ה- CD4+ או לגבי הופעה של תסמינים אשר מצביעים על הידבקות של מחלת איידס.

במרבית המקרים, ככל שספירת תאי ה- CD4+ גבוהה יותר, כך סביר פחות כי מדובר בהתפתחותה של מחלה סתגלנית. מרבית בני האדם אשר אינם מטופלים בעקבות הידבקותם בנגיף ה- HIV , יציגו ירידה בכמות תאי ה- CD4+ שלהם. כל חולה יגיב בצורה שונה לירידה זו.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' מאיר להב
פרופ' מאיר להב המטולוגיה
4.7
( 14 חוות דעת )
"הרופא קרא את התיק לפני שנכנסנו וראה מה הבעיות ואלו תרופות נוטל. קיבלנו הסבר רחב על הבעיה שיש לשמואל ואיך לתקן, ואכן החליף לנו תרופות והמליץ על טיפול מסייע. הפרופסור ענה בסבלנות על כל שאלה ובשיחה נינוחה. תודה רבה."
ד"ר פולינה אוסטרובסקי
ד"ר פולינה אוסטרובסקי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
גינקולוגית בכירה ורופאת פוריות בהרצליה מדיקל סנטר, בבית החולים לניאדו ובמרפאתה הפרטית
פרופ' אורי רוגובסקי
פרופ' אורי רוגובסקי פנימית
מומחה לרפואה פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו