האם פסטה טובה לדיאטה? מחקר חדש טוען שכן
מתברר שלפסטה יצא שם רע לחינם: מחקר חדש מצביע על כך שפסטה, לא רק שאינה משמינה, אלא יכולה לסייע בירידה במשקל. אולי סוף-סוף קיבלנו את התשובה לשאלה איך האיטלקים כל כך רזים?
בשנים האחרונות, אנשים רבים מנסים להתרחק מספגטי, אטריות וסוגים אחרים של פסטה בשל החשש כי מדובר באוכל משמין, אך מחקר חדש עשוי לגרום להם לשנות את דעתם: המחקר מצביע על כך שפסטה – ספגטי במקרה זה – אכן עשויה לסייע בירידה במשקל.
קראו עוד: כיצד תזונה ללא גלוטן עלולה לסכן ילדים?
החוקרים, אשר אספו נתונים מאלפי איטלקים, מצאו כי צריכה מתונה של פסטה קשורה לירידה משמעותית בסיכויים להשמנה. "המחקר מצביע על כך שצריכה של פסטה, בניגוד למה שרבים חושבים, אינה קשורה לעלייה במשקל הגוף, אלא להיפך", טוען ג'ורג' פוניס, החוקר הראשי במחקר. "אכילת פסטה תורמת למסת גוף בריאה, היקף מותניים נמוך ויחס מותניים-ירכיים טוב יותר", הוא מוסיף.
משמינה או לא? כבר לא יודעים מה לחשוב על פסטהמחקרים קודמים שנעשו בתחום שיבחו את היתרונות של הדיאטה הים תיכונית לבריאות הלב. דיאטה זו היא לא תוכנית אכילה ספציפית אלא גישה תזונתית הכוללת פירות, ירקות, דגנים, קטניות ושמן זית בתוספת דגים ועופות. עם זאת, לא היה ידוע הרבה על כמה הפסטה – מזון מבוקש אף הוא באזור הים התיכון – משפיעה על הבריאות, והחוקרים מאמינים כי ממצא זה ממלא את הפער.
מיליוני איטלקים לא טועים
פוניס ועמיתיו מבית החולים נוירומד (IRCCS Neuromed) בפוזילי, איטליה, ניתחו תוצאות של שני מחקרים גדולים בהם היו מעורבים יותר מ-23,000 איטלקים. אחד מהמחקרים היה פרוייקט לתברואה שנעשה בקרב אזרחים מאזור מוליזה, הממוקם, פחות או יותר, במרכז "המגף", והשני הוא סקר התזונה והבריאות האיטלקי שבחן הרגלי אכילה באיטליה כולה. תוצאות המחקר המשולב, השוללות את הקשר בין אכילת פסטה לעלייה במשקל כאמור, פורסמו ב-4 ביולי בכתב העת The journal Nutrition and Diabetes.
קראו עוד: מחקר מצא כי דיאטת פליאו עלולה לגרום להשמנה
האם ממצאים אלה יביאו לשינוי בתפיסה של הפסטה בעולם המערבי? אמנם החוקרים לא מגדירים כמה פסטה מומלץ לאכול, אך מציינים כי צריכת יתר אינה מומלצת ובהחלט עשויה לגרום לעלייה במשקל. עם זאת, ייתכן כי לאור מחקר זה, אנשים שעושים דיאטה לא ידחו פסטה על הסף. "אנו מדברים על רכיב בסיסי במסורת הים-תיכונית האיטלקית, ואין סיבה להימנע ממנו", אומרת ליסיה לקוביליו, ראש המעבדת האפידמיולוגית המולקולרית לתזונה במכון נוירומד, ומוסיפה כי המסר ממחקר זה הוא שתזונה ים-תיכונית, בשילוב אכילה מתונה של פסטה - טובה לבריאות. או כמו שאומרים – הכל בריא במידה.
הקליקו למידע נוסף אודות הדיאטה הים-תיכונית