דלג לתוכן

האם פסטה טובה לדיאטה? מחקר חדש טוען שכן

מתברר שלפסטה יצא שם רע לחינם: מחקר חדש מצביע על כך שפסטה, לא רק שאינה משמינה, אלא יכולה לסייע בירידה במשקל. אולי סוף-סוף קיבלנו את התשובה לשאלה איך האיטלקים כל כך רזים?

מאת: גלי שלם, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/07/2016
2 דקות קריאה

בשנים האחרונות, אנשים רבים מנסים להתרחק מספגטי, אטריות וסוגים אחרים של פסטה בשל החשש כי מדובר באוכל משמין, אך מחקר חדש עשוי לגרום להם לשנות את דעתם: המחקר מצביע על כך שפסטה – ספגטי במקרה זה – אכן עשויה לסייע בירידה במשקל. 

קראו עוד: כיצד תזונה ללא גלוטן עלולה לסכן ילדים?

החוקרים, אשר אספו נתונים מאלפי איטלקים, מצאו כי צריכה מתונה של פסטה קשורה לירידה משמעותית בסיכויים להשמנה. "המחקר מצביע על כך שצריכה של פסטה, בניגוד למה שרבים חושבים, אינה קשורה לעלייה במשקל הגוף, אלא להיפך", טוען ג'ורג' פוניס, החוקר הראשי במחקר. "אכילת פסטה תורמת למסת גוף בריאה, היקף מותניים נמוך ויחס מותניים-ירכיים טוב יותר", הוא מוסיף.

משמינה או לא? כבר לא יודעים מה לחשוב על פסטה

מחקרים קודמים שנעשו בתחום שיבחו את היתרונות של הדיאטה הים תיכונית לבריאות הלב. דיאטה זו היא לא תוכנית אכילה ספציפית אלא גישה תזונתית הכוללת פירות, ירקות, דגנים, קטניות ושמן זית בתוספת דגים ועופות. עם זאת, לא היה ידוע הרבה על כמה הפסטה – מזון מבוקש אף הוא באזור הים התיכון – משפיעה על הבריאות, והחוקרים מאמינים כי ממצא זה ממלא את הפער.

מיליוני איטלקים לא טועים

פוניס ועמיתיו מבית החולים נוירומד (IRCCS Neuromed) בפוזילי, איטליה, ניתחו תוצאות של שני מחקרים גדולים בהם היו מעורבים יותר מ-23,000 איטלקים. אחד מהמחקרים היה פרוייקט לתברואה שנעשה בקרב אזרחים מאזור מוליזה, הממוקם, פחות או יותר, במרכז "המגף", והשני הוא סקר התזונה והבריאות האיטלקי שבחן הרגלי אכילה באיטליה כולה. תוצאות המחקר המשולב, השוללות את הקשר בין אכילת פסטה לעלייה במשקל כאמור, פורסמו ב-4 ביולי בכתב העת  The journal Nutrition and Diabetes.

קראו עוד: מחקר מצא כי דיאטת פליאו עלולה לגרום להשמנה

האם ממצאים אלה יביאו לשינוי בתפיסה של הפסטה בעולם המערבי? אמנם החוקרים לא מגדירים כמה פסטה מומלץ לאכול, אך מציינים כי צריכת יתר אינה מומלצת ובהחלט עשויה לגרום לעלייה במשקל. עם זאת, ייתכן כי לאור מחקר זה, אנשים שעושים דיאטה לא ידחו פסטה על הסף. "אנו מדברים על רכיב בסיסי במסורת הים-תיכונית האיטלקית, ואין סיבה להימנע ממנו", אומרת ליסיה לקוביליו, ראש המעבדת האפידמיולוגית המולקולרית לתזונה במכון נוירומד, ומוסיפה כי המסר ממחקר זה הוא שתזונה ים-תיכונית, בשילוב אכילה מתונה של פסטה - טובה לבריאות. או כמו שאומרים – הכל בריא במידה.


הקליקו למידע נוסף אודות הדיאטה הים-תיכונית 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ניקוי רעלים ותזונה טבעית

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו