דלג לתוכן

כשליש מהסוכרתיים אינם מאובחנים כי בדיקת הסוכר נעשית בצום

כשליש מהסוכרתיים אינם מאובחנים כי בדיקת הסוכר נעשית בצום

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2001 תאריך עדכון: 25/11/2020
1 דקות קריאה
כך עולה מה - DECODE (The DECODE Study Group) - מחקר גג שקיבץ
נתונים ממחקרים רחבי היקף שנעשו באירופה, בקרב כ - 30,000 אנשים
מעל גיל 30. זמן המעקב הממוצע אחריהם היה כתשע שנים. תוצאות המחקר
פורסמו באפריל 2001, במגזין Archives of Internal Medicine.

המחקרים בחנו, בין היתר, מהו המדד המנבא את שיעור התמותה בקרב חולי
סוכרת באופן הטוב ביותר. האם על פי רמות הסוכר בצום, כפי שממליץ
ה- ADA (אירגון הבריאות האמריקאי) או על פי הקריטריונים שקבע ה- WHO
(אירגון הבריאות העולמי), שמורים לבדוק רמות הסוכר שעתיים לאחר
הארוחה?

ממצאי המחקר הצביעו באופן מובהק כי עליה ברמות הסוכר לאחר הארוחה
(Post Prandial) מעלה באופן ברור את הסיכון לתמותה, וכי 31%
מהמשתתפים במחקר לא היו מאובחנים כסוכרתיים, אם רמות הסוכר היו
נבדקות רק בצום.

מן המחקר נראה, כי חשוב לבדוק את רמות הסוכר לאחר הארוחה ולטפל
ברמות הסוכר הגבוהות לאחר הארוחה על מנת לנסות ולמנוע תמותה.
ערכי בדיקת הסוכר לאחר הארוחה על-פי אגודות הסוכרת בארץ ובעולם הם:

רצוי: עד 140 mg %
גבולי: 160 - 180 mg %
לא רצוי: מעל 180 mg %

[15/07/2001]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אופיר פז
ד"ר אופיר פז קרדיולוגיה
מומחה לקרדיולוגיה ולרפואה פנימית, מנהל יחידת לב ביניים במרכז הרפואי קפלן
פרופ' אורה שובמן
פרופ' אורה שובמן ראומטולוגיה
ראש תחום מחלות השריר והשלד במכון לסקר רפואי בבי"ח שיבא תל השומר
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו