בסקירה של ממוגרפיה נמצא שד שמאל גושים ברקמה הרכב -גוש בגודל 17 מ"מ על 13מ"מ בצטרה אובלית עם גבולות מוגדרים היטב במיקום חיצוני עליון. ונרשם גם:ציסטה? הסתידויות -לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה פיברוגחנדולרית -ארכיטקטטרה תקינה. צל העור והפטמה -תקין. צינורית ductsתקינה. רושם birads0. בסיכום נרשם: ממצא בשד שמאל כמתואר -ציסטה? עקב רקמת שד צפופה דרושה השלמה על ידי סונר טרם השלמת הבדיקה. אני מבינה,שצריך לעשות כעת אולטראסאונד אבל האם הגוש כפי שנרשם הסיכוי שנדובר בציסטה גבוה ?
ממצא שמתואר באולטרסאונד כאובלי עם גבולות חדים, הכוונה לגבולות מוגדרים ואלו מאפיינים מרגיעים שמכוונים לממצא שפיר.
הוסף תגובה
גוש בשג
דידי26/04/2025 | 21:36
לאחר us נמצא: גוש בשעה 5 המרחק 1 ס"מ מהפטמה בגודל 7 מ"מ על 16 מ"מ בצטרה אובלית בגבולות חדים במרקם בחלקו סולידי בחלקו ציסטי. רושם -BIRADS4a. סיכום: BIRADS4a יתכן שאתי חשד,נמוך 1. האם גבולות חדים הכוונה גבולות מוגדרים היטב? 2.האם מכיוון שמדובר בגוש שחלקו סולידי וחלקו ציסטי זה הוגדר כחשדנמוך לשאתי? אני חוששת מאד. תודה
ממוגרפיה אינו אמצעי דימות מיטבי לאבחון ציסטות. אמצעי ההדמיה המדויק לאיבחון ציסטות הוא אולטרסאונד. בנוסף כאשר מרקם השד מאוד צפוף, רגישות הממוגפיה יורדת. מה שאומר שקשה לראות ממצאים ועלולים לפספס ולכן יש צורך להשלים את הבדיקה עם אוטרסאונד. בכל מקרה הסיכון שהגוש המוגדר יתגלה כציסטה באוטרסאונד הוא גבוה.
כאשר יש סיפור משפחתי של סרטן שד כדאי לבצע ייעוץ גנטי ולפי ייעוץ זה לבצע את הבירור הנדרש (במהלך הייעוץ הגנטי ילקחו בחשבון ממאירויות נוספות במשפחה ומוצא עדתי ולפי כך יוחלט איזור בדיקות גנטיות יש לבצע). בהעדר סיפור משפחתי , היום קיימת בדיקת סקר גנטית לנשים ממוצא אשכנזי מלא או חלקי. בדיקת הסקר כוללת ואיתור מוטציות שכיחות בגנים BRCA1 וBRCA2 . מוטציות בגנים אלו מגבירה את הסיכון לסרטן שד ושחלה. מוטציות אלו הינן שכיחות בנשים ממצא יהודי אשכנזי. שכיחות מוטציות בעדות אחרות נמוכה.
בממוגרפית סקר נמצא ממצא BIRDAS 3 - הופנתי לביופסיה שבה ניתנה תשובה של פפילומה אינטראדוקטלית (על סמך דגימה בודדת עקב תקלה). הרופא הפנה עכשיו לממוגרפיה נוספת וMRI עם חומר ניגוד לבירור מעמיק. קראתי שישנה בדיקה של צילום צינורית החלב בשם DUCTOGRAPHIA שדווקא לא מומלצת באבחנה כזו כי במקרה של ממאירות הזרקת חומר הניגוד בלחץ גורמת לדחיפת תאים ממאירים למערכת הלימפתית. האם לאור זה גם עדיף להמנע מבדיקת ה MRI שגם בה משתמשים בחומר ניגוד? תודה
פפילומה אינטראדוקטלית הינה ממצא שפיר המהווה פרוליפרציה של תאי אפיתל לתוך צינורית חלב. למעשה מהווה מין פוליפ בצינורית החלב ולכן יכול להוות סיבה שכיחה להפרשה מהפטמה. כאשר קיימת הפרשה מהפטמה , ובעיקר הפרשה דמית והמטופלת עברה בירור מלא כולל ממוגרפיה , אולטרסאונד שדיים ו MRI ולא נמצאה סיבה -ניתן לשלוח אותה לבדיקת דוקטוגרפיה. במהלך בדיקה זו מוזרם חומר ניגוד לפתח הצינורית דרך הפטמה. המטרה לראות את הסילואט של הצינורית וכך לגלות פוליפים (פפילה) בתוך הצינורית. אצלך אין צורך בבדיקה זו כי ידוע על פפילומה שאובחנה דרך הדמיה רגילה וביופסיה. חומר הניגוד שניתן בבדיקת MRI ניתן דרך הוריד ולא מוזרם לתוך צינורית החלב מהפטמה ולכן אינו יכול לגרום ללחץ מכני על הפפילה. אין מקום לדאגה מביצוע בדיקת MRI שדיים.
הי אני בת 35 אמא שלי חלתה בסרטן השד עשיתי בדיקה אולטראסאונד לפני 6 חודשים והיה ציסטה וקשירה Birads 2 ולכן ביקשו ממני לעשות עוד בדיקה חוזרת בעוד שישה חודשים של אולטרסאונד וכמובן עידכנתי רופא הכירורג בזה והוא ממש היה מוזר מזה שלמה לעשות עוד בדיקה האם זה בסדר או שיכול להיות משהו מדאיג?
ציסטה בשד היא ממצא שכיח ובדרך כלל חסר משמעות. באופן כללי ציסטה היא כעין שקיק או כיס סגור בתוך הרקמה שבדרך כלל מלא נוזל. אין צורך לטפל בציסטה, אלא אם היא גדולה וכואבת. כאשר הנוזל בחלל הציסטה הוא צלול אין צורך במעקב ומדובר בממצא שפיר בעליל. ציסטה פשוטה באולטרסאונד שדיים מוגדרת כ BIRASD2 מה שאומר - שמדובר בממצא שפיר בעליל ואין מקום לדאגה. יתכן שההמלצה לבצע אולטרסאונד בעוד שישה חודשים קשורה בסיפור המשפחתי שלך ובמרקם שד צפוף.
שלום אינני רגועה. בת 40 ללא הריונות. בדיקת שד תמיד הייתה תקינה ופעם שניה שיוצא לי אותה תוצאה. הייתי עושה בדיקת כל שנה ועכשיו כל חצי שנה בגלל התוצאה. שד שמאל- בשעה 12 כ-1 סמ מפטמה מודגם גוש היפואקוגני מוגדר היטב 0.7 סמ יתכן דקט יחיד מובלט לא צלול. והודגמו ציסטות זעירות בהיקף השד. בבית שחי אין בלוטות מוגדלות BIRADS 2. בבדיקה לפני חצי שנה אותה תוצאה בדיוק והיה רשום בכלל BIRADS3 אם זו בדיוק אותה התשובה מדוע זה עכשיו בירדס2 ואז לפני חצי שנה בירדס 3? זו אולי טעות? אגב כל זה רשום בדיוק כמו הקודם כמו העתק הדבק. שאלה לגבי דוקט יחיד מובלט לא צלול: אני קצת חוששת. קראתי שדוקט זה בעצם צינורית חלב? שיש לי בתוכה גוש שאינו שפיר? אין צורך לעשות ביופסיה? אשמח לדעת מה זה בדיוק? וגם רשום "כנראה דוקט". ומה לגבי הציסטות בהיקף השד? ממה זה נוצר? לא יכול להיעלם? אגב שד ימין בירדס 2 רק ציסטות זעירות בהיקף השד ללא גושים סולידים ולא כלום.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הבדל בין ממצא שהודגר BIRADS2 לממצא שהודגר BIRASDS3
כאשר מגדירים באולטטרסאונד ממצא בשד BIRASD2 - מדובר בממצא שפיר במאה אחוז וללא צל של ספק - למשל ציסטה. כאשר מגדירים מאולטרסאונד ממצא בשד BIRASD3 המשמעות שמדובר בממצא בעל מאפיינים שפירים, אולם קיים ספק קטנטן ולכן מומלץ על מעקב סונוגרפי לצורך וידוא יציבות. ממצא שעבר ביופסיה ונמצא בודאות כשפיר או ממצא שהיה בעבר BIRADS3 אך לאחר מעקב סונוגרפי , לא השתנה כלל - מקבל וודאות שמדובר בממצא שפיר ללא צל של ספק ולכן הדירוג שלו משתנה ל BIRADS2/