"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
שאלה: האם התרופה Cipralex ממכרת? הרופא נתן לבעלי את התרופה למשך שבוע. האם הוא יכול לעבוד במקביל בנהיגה?
תשובה: התרופה Cipralex שייכת לקבוצת חוסמי ספיגה של סרוטונין במוח, ובכך מעלה את ריכוזי הסרוטונין. היא משמשת כנוגדת חרדה ודיכאון, והשפעתה באה לידי ביטוי תוך זמן קצר למדי. מומלץ להמנע מנהיגה (לפחות בהתחלה, עד ש- "לומדים" את התרופה והשפעתה), מכיוון שהיא עלולה לגרום לטשטוש ולעייפות. יחסית לתרופות נוגדות דכאון אחרות, לתרופה זו יש פחות תופעות לוואי, היכולות להיות בחילה, יובש בפה והזעות. לא ברור לי משאלתך למשך כמה זמן קיבל בעלך את התרופה, ולגבי התמכרות - הסיכון נמוך מאוד. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
שאלה: בנושא מחלת ALS : האם המחלה יכולה להתפרץ עקב פציעה ? או עקב ישיבה ממושכת בחומרים מסויימים, כגון אסבסט ?
תשובה: ALS , או Amyotrophic lateral sclerosis היא מחלה של מערכת העצבים, המתבטאת בניוון עצבי המתקדם בהדרגה וגורם לחולשת שרירים, נכות ולבסוף למוות. גורמי הסיכון היחידים ל- ALS שהוכחו במחקרים קליניים הם גיל וסיפור משפחתי של המחלה. גורמים חשודים נוספים, שלא הוכחו, הם עיסוק בחקלאות, עבודה במפעל, עבודה גופנית קשה, רתכות ועבודה בתעשית הפלסטיק. שימוש חוזר באותם שרירים עקב עבודה גופנית מונוטונית, פעילות אתלטית מקצועית, חבלה ושוק חשמלי הוצעו גם הם כגורמי סיכון ל- ALS.