רופאים בתחום
ד"ר אריאל גאון ד"ר אריאל גאון
מומחה בפסיכיאטריה ובפסיכותרפיה קרא עוד
בדיקות קשורות

פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר גלעד חבצלת

ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מטפל בהפרעות קשב
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל עוד...

דר' אולגה קובלצ׳וק

דר' אולגה קובלצ׳וק מומחית בפסיכיאטריה ילדים ונוער
ד"ר אולגה קובלצ'וק מטפלת במרפאה פרטית בחיפה, במגוון הפרעות נפש בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מטפלת בהפרעות התנהגות, הפרעות חרדה, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מצב רוח ועוד.בעלת נסיון בטיפול קוגניטיבי - עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • אטנט ופריזמה ביחד
  • בר
  • 21/01/2019 22:14
  • שלום. ביתי בת 11.9 נטלה בשנתיים האחרונות כדור פריזמה נגד חרדות ועצבנות שהיא סבלה מהם. הכדור השפיע בהתחלה מדהים אבל כעבור כמה חודשים חזרה לתגובות הקשות וחוסר שקט. לפני כחודש ערכנו לה מבדק טובה ונמצא שהיא סובלת מקשב ריכוז וניתן לה ריטלין 40 מ"ג. במקביל הורדנו לה בהדרגה את הפריזמה. היא קיבלה תופעות לוואי לא נעימות מהריטלין. גם עצבים וגם שלשולים ודפיקות לב מהירות. כיום הלכנו לנוירולוג ונתן אטנט במקום ריטלין והמליץ להחזיר חצי גדור פריזמה. האם המצב הנוראי שביתי נכנסה אליו היה כתוצאה מהפסקת השימוש בפריזמה? האם זה ממכר? כמה שנים היא תצטרך לקחת את החצי כדור פריזמה? האם זה לא מתנגש עם האטנט? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי ויואנס
  • שחר
  • 21/01/2019 02:42
  • היי, אני סטודנטית בת 26 עם הפרעות קשב וריכוז מאובחנות מגיל צעיר- טיפול תרופתי התחיל רק ב5 שנים האחרונות. טופלתי כשלוש שנים בקונצרטה ולאחר מכן עקב תופעות לוואי ניסיתי (בליווי רופא) את כל שאר התרופות שמוצעות כרגע. הכי פחות גרוע מבחינת תופעות לוואי היה הויואנס אותו אני נוטלת עד היום. כבר כמה שנים (גם עם הקונצרטה) אני חווה תופעה של קור, כחל,"הירדמויות", נימול, והתכווצויות שרירים בכפות הרגליים וקור בידיים. לאחר בדיקות דם תקינות ושיחה עם הרופא, הוא אמר שהוא יודע שחלק מתופעות הלוואי של הויואנס זה תסמונת ריינו והציע לנסות להפסיק ולראות מה קורה. עשיתי הפסקה של שלושה ימים ואכן הבעיה נפתרה. הכדור עוזר לי בלימודים מאוד ואייני רוצה לוותר עליו. רציתי לשאול אם תופעה שכזו היא מסוכנת ועלולה לגרום לנזק עתידי? או שאני יכולה להחליט להמשיך ליטול את התרופה עד תום הלימודים ללא חשש בתנאי שאני מוכנה לסבול את תופעות הלוואי לתקופה הזו? תודה רבה ושבוע נעים

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רקע רפואי
  • שחר
  • 21/01/2019 02:53
  • ילדה שנוטלת ריטלין 40 la - תופעות לוואי
  • בר
  • 18/01/2019 08:08
  • שלום. לפני כשנתיים לאחר אבחון עמוק הסתבר שלילדה שלי יש הפרעת קשב ריכוז. (היא מתנהגת בעצבנות ואימפולסיביות ולמרות שהיא מחוננת יש לה קשיים חברתיים ותגובות לא פרופורציונליות. עקב כך ניגשנו לאבחון). היא החלה לקבל פריזמה ונרגעה לתקופה של כמה חודשים אבל אז חזרה להתנהגות הרגילה. לאחר זמן של קושי רב ניגשנו לפסיכיאטר שהמליץ להוריד את הפריזמה לתת לה ריטלין .שהחלה לקבל ריטלין היא נעשתה עוד יותר עצבנית , דפיקות לב מהירות וסובלת משלשולים. הרופא המטפל אמר שזה יעבור לאחר חודש אבל זה לא עבר. ניסינו לחזור לרופא אבל אין תור אליו. הפסקנו לתת לה. היא ישנונית מדי ועייפה. מה עושים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום לצערי אין לי אפשרות להתייחס לתשובה שלך באופן ספציפי בלי לבדוק את הילדה. אוכל לתת תשובה כללית בלבד. מכך שקיבלה טיפול בפריזמה אני יכולה להסיק שהרופא מצא שהיא סבלה מתסמינים של חרדה ו/או דיכאון בנוסף להפרעת קשב וריכוז. תגובה כפי שתיארת (דפיקות לב מהירות, שלשולים, עצבנות) יכולה להיות ביטוי של חרדה. טיפול בריטלין במקרים מסויימים עשוי להחמיר תסמיני חרדה הקיימים. לכן נדרשת בדיקה כדי להחליט לגבי המשך טיפול תרופתי. לא אוכל כמובן לתת לכם המלצות לגבי דרכי הטיפול בלי בדיקה מעמיקה. אם אין תור לרופא המטפל ומצבה מחמיר, תנסו להפגש עם רופא אחר. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ריטלין , קונצרטה אין השפעה כלל
  • דניאל
  • 11/01/2019 18:10
  • אחרי שהייתי אצל הרופאה היא ניסתה איתי ריטלין 10 מ"ג ללא השפעה אחרי זה 20 sr ללא השפעה אחרי זה 40la ללא השפעה ואז ניסתה קונצרטה 27 מ"ג ללא השפעה ואז לקחתי 2 כדורים של ה27 מ"ג וגם ללא השפעה , אני אובד עצות אני כרגע סטודנט למדעי המחשב ואני לא מסוגל להתרכז ליותר מחצי דקה רצוף וגם כשמדברים איתי על משהו אני תמיד מבקש לחזור כי אני לא באמת מקשיב גם אם זה נושא שמעניין אותי , יש איזה פתרון לדבר הזה ? המלצה כלשהי????

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יכולות להיות מספר סיבות אפשריות לכך שהטיפול לא עוזר: 1. מינון נמוך מדי ויש לנסות לעלות במינון כדי להשיג את האפקט הרצוי 2. קשיי קשב וריכוז לא נובעים מהפרעת קשב וריכוז אלא הן על רקע רגשי או חלק מהפרעה אחרת, ולכן הטיפול שמתאים להפרעת קשב וריכוז לא עוזר. כדי לאבחן יש לפנות לרופא פסיכיאטר 3. חלק מסויים של אנשים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז לא מגיבים לטיפול תרופתי. מציעה לפנות לרופא כדי לקבוע מה הסיבה במקרה שלך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רופא עוד הרבה זמן
  • דניאל
  • 17/01/2019 01:24
  • יש תור לרופא רק עוד הרבה זמן ויש לי מבחן עוד חודש ואני חייב ללמוד אליו ואני באמת אובד עצות ולא מצליח להתרכז וללמוד , ניסיתי לקחת קונצרטה 54 מ"ג ללא השפעה ופחדתי לקחת עוד כדור של 27 כדי לעלות ל 81 מ"ג

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התנסות בתרופות להפרעת קשב.
  • תמרה
  • 03/01/2019 13:58
  • אני מתנצלת מראש על אורך ההודעה אבל אתן רקע על הבעיה שלי. אני בת 25 בריאה בד״כ. ללא מחלות רקע נפשיות או נטיות כלשהן. אני סטודנטית לרפואה בחו״ל בשנה שנייה וכרגע ממש לפני המבחנים שלי. אני סובלת מהפרעת קשב מגיל צעיר, אובחתי בגילי התיכון טופלתי בקונצטה 36 מ״ג אבל לאור התופעות הקשות הוריי התעקשו שאפסיק עם הטיפול ומאז בעצם...לא לקחתי אף תרופה. זה מאוד השפיע על ההישגים שלי. לאחר שהתקבלתי ללימודים, התחלתי לחזור לטיפול באופן עצמאי(בהתוויות רופאה כמובן) ובשנה א הייתי מטופלת בריטלין 20SR שהיה מעולה. הייתי מרוכזת הרבה מעבר לטווח הפעולה של הכדור. לקראת סוף השנה התחלתי להרגיש דופק מואץ מאוד בשימוש בכדור ולכן החלפתי לLA 20 שהיה בסדר והשפיע טוב. כאשר התיישבתי ללמוד למבחנים של ב׳ משהו התחיל להשתבש. בקיץ התחלתי ללמוד למבחן מאוד גדול שאני אמורה לגשת אליו עכשיו, והריטלין שנטלתי עד כה לא השפיע יותר. בהנחייה של נוירולוגית התחלתי לקחת וויואנס ע״פ מדרג המינונים- לצערי רק 70 מ״ג השפיעו עליי, אבל הייתי צריכה לטוס להתחיל את. סמסטר בחו״ל ולא הצלחתי להשיג אישור לתרופה. במהלך הסמסטר הייתי מטופלת ב ריטלין LA 30 מ״ג שהשפעתו הייתה קטנה מאוד, וכעת אני מטופלת בקונצרטה 54 מ״ג, שלא מראה סימני השפעה- אני לא מרגישה מרוכזת במיוחד, תחושת הרעב מנקרת בי(מה שלא קרה בתחילת הטיפול בריטלין עם מינון נמוך בתחילת שנה א׳) ואני מרגישה שהתרופה לא משפיעה למשך 12 שעות אלא הרבה פחות(אני חייבת ללמוד 12-14 שעות ביום). אני באמת אובדת עצות. אני לא יודעת לאן אפשר לפנות כדי לסדר את הבלאגן שנוצר לי בעקבות מרדף למצוא מינון ותרופה שמתאימים לי. לחילופין יש אפשרות שפשוט הפסקתי להגיב לתרופות האלה? הבנתי שבטיפול כזה, לא אמורה להתפתח עמידות לתרופה, אם כן, למה יש צורך בהגדלת המינון או חוזק התרופה לאחר תקופה קצרה יחסית של שנה, כאשר השימוש היה לא רציף(כשבועיים עד חודש לפני כל מבחן)? יש לציין שהמשקל שלי לא השתנה, או לכל הפחות לא חלה עלייה במשקל. אשמח לעצה מכם. תודה רבה, תמרה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התופעה מוכרת. לעתים רבות מינון התחלתי מפסיק להיות אפקטיבי לאחר תקופה מסויימת ויש צורך לעלות מינון. קשור במספר פקטורים. אם מינון של ויואנס שיעיל עבורך הינו 70 מ״ג , את קרוב לוודאי זקוקה למינון 60 מ״ג של ריטלין LA או 108 מ״ג של קונצרטה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה על התשובה
  • תמרה
  • 12/01/2019 19:10
  • וואו אלא מינונים מאוד גבוהים! יש לציין אני לא לקחתי ריטלין על בסיס קבוע כל יום, אלא רק במשך שבוע עד שבועיים לפני כל מבחן, ככה שבמצטבר השימוש הוא שווה ערך למשהו כמו שלושה חודשים הגיוני שזה יקרה? האם יש הסתגלות למינונים? והאם יש דרך להוריד את המינון למינון שממנו התחלתי? כי הוא היה בסדר גמור.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאשר מתחילים טיפול לראשונה בד״כ מרגישים השפעה במינון נמוך יותר. אם הזמן צריך לעלות. ויתכן שאלה המינונים שאת זקוקה להם. אמרת שויונס עזר לך במינון 70 מ״ג וזה בסדר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הפרעת קשב
  • עדי
  • 12/01/2019 23:19
  • שלום. לבתי בת ה9 יש קשיי ארגון ועמידה במטלות,ללא היפראקטיביות, קשיי שינה אימפולסיביות וחרדה כללית.פנינו לפסיכיאטר ילדים והאבחון היה שלא ידוע אם הפרעת הקשב היא כתוצאה מהפרעת חרדה או להיפך. שהחרדה כתוצאה מקשיי הקשב. הומלץ על טיפול תרופתי לקשב כדי לראות האם עוזר. ניסינו פוקלין, ריטלין קצר וארוך וכולם לא טובים לה מגבירים חרדות ועושים אותה עצבנית, חסרת שקט ודאגנית. האם מקובל לאבחן בדרך זו? איך ניתן לדעת באמת מה גורם למה ולמי כדאי לפנות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום פניתם לפסיכיאטר ילדים וזה נכון. לעתים קשה לקבוע מה גורם למה, אך אחד מגביר את השני לרוב. יש להתייחס לכל מקרה לגופו. במידה וממשיכה לסבול מחרדה והטיפול בהפרעת קשב וריכוז מגביר את החרדה בצורה משמעותית, יש לחזור לרופא. בחלק מהמקרים נכון להמשיך לנסות למצוא טיפול שלא מגביר את החרדות. במידה ולא מצליחים או שתסמיני החרדה חמורים, יש לטפל בהפרעת החרדה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רפנידאט או רטלין
  • יובל אברהם
  • 13/01/2019 11:50
  • בעבר לא לקחתי רטלין , אך היום יש לי קושי לשבת ללמוד ולהתרכז , חולמת. הלכתי וע"י הרופא נתן לי רפנידאט של 10 מ"ג השאלה אם הוא טוב ? ומה עדיף - אותו או רטלין SR ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רפנידט זאת תרופה גנרית, כלומר מדובר באותו חומר כמו בריטלין המקורי אבל מיוצר על ידי חברה אחרת. אין לי עדיין מספיק נסיון עם רפנידט כדי לקבוע עם יש הבדל כלשהו מבחינת יעילות. בעיקרון לא אמור להיות. ריטלין SR זה ריטלין שטווח פעילות שלו מעט יותר ארוך. ריטלין פועל בערך ל4 שעות ואילו ריטלין SR עד 6 שעות.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות לוואי של ריטלין
  • שמעון
  • 14/01/2019 20:35
  • שלום אני בין 25 סטודנט היום הרופא אישר לי להתחיל ריטלין 2מ״ג sr. רציתי לשאול שאלה היה רשום בתופעות לוואי שזה יכול לגרום לפנים להתנפח האם זה משהו שהוא שכיח? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צליאק והפרעת קשב וריכוז
  • ענת
  • 10/01/2019 21:18
  • שלום, ביתי בת ה 8 וחצי אובחנה לאחרונה עם צליאק. האם יש קשר למחלה ולהיותה חסרת ריכוז?(היא אינה מאובחנת, אבל חוששני שכן) ואם כן, תזונה ללא גלוטן תשנה את המצב, או שבעצם הנזק כבר נעשה? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ישנם מחקרים המראים על קשר בין השניים. דיאטה דלת גלוקוז משפרת משמעותית תסמינים של הפרעת קשב וריכוז שנובעים מצליאק עצמה וגם כאשר קיימת הפרעת קשב וריכוז ADHD בנוסף. במידה וקשיי קשב וריכוז לא נבעו מצליאק בלבד אלא קיימת הפרעת קשב וריכוז ברקע, השיפור אמנם צפוי להיות משמעותי אך לא מלא ואז יש לשקול גם טיפול בADHD .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הבהרה לגבי התשובה
  • ענת
  • 12/01/2019 18:32
  • קושי בלבישת גרביים ונעליים
  • שרית
  • 31/12/2018 20:11
  • הבן שלי בן 6. בגן חובה. אובחן לפני כמעט שנה לקושי בויסות חושי והפרעות קשב וריכוז. מטופל ע"י פסיכולוגית ומרפאה בעיסוק. למרות שלפני כחודשיים קנינו יחד נעליים וגרביים שנוחות לו לאחרונה הוא מסרב לגרוב ולנעול בטענה שמציק לו. לא עזר לרכוש חדשים. שום נעל לא טובה לו וכל בוקר זה מלחמה. איך אפשר להתמודד?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה דחופה
  • עדן
  • 03/01/2019 15:12
  • האם אפשרי לקחת 'תרים' יחד עם סטרטרה. הסטרטרה גורם לי לאין אונות והאם יכול להיות שהסטרטרה השפיע עלי כבר מהיום הראשון? לוקח 25 מ"ג. כך הרגשתי לפחות...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סטרטרה עלולה לפגוע בתפקוד מיני. יש ומדווחים על כך שמרגישים את התופעת לוואי הזאת מיד עם תחילת הטיפול. התופעה חולפת בד״כ אחרי שמפסיקים את התרופה. מותר לקחת עם ויאגרה. אבל סטרטרה עלול להאט את קצב הפינוי של ויאגרה מהגוף, לכן יש להזהר עם המינונים. כמו כן, קיימת תופעת לוואי של פריאפיזם שזה זקפה ממושכת כואבת. זאת תופעה שעלולה להיות מסוכנת ודורשת פניה למיון. שילוב עם סטרטרה יכול להגביר סיכון לתופעות לוואי הנדירה הזאת של ויאגרה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השפעת ריטלין
  • גילת
  • 02/01/2019 16:12
  • שלום רב תוך כמה ימים ניתן להחליט אם למינון מסוים של ריטלין יש השפעה טובה ? בני בן 10 נוטל ריטלין la מזה יומיים והמורה מדווחת כי אין שיפור... מתי עליי לחזור... יותר נכון אחרי כמה ימים של שימוש עליי לחזור אל הרופא על מנת לבדוק מינון חדש?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מרשם ריטלין
  • הדס
  • 06/01/2019 11:09
  • לפני מס' שבועות התנסיתי לראשונה בריטלין אשר ניתן לי ע"י רופאת המשפחה. בעקבות ההצלחה הרבה שחוויתי עם הריטלין החלטתי לגשת למבחן MOXO בו המדד הגבוה היה אימפולסיביות. יש לציין ששאר המדדים היו תקינים. לאחר נטילת התרופה המדדים היו תקינים. חשוב לציין כי הריטלין חולל פלאות בלימודים ובמבחנים, בחיי החברה ובעבודה. רציתי לדעת האם ע"י אבחנה זו קיימת לי הזכות במרשם קבוע לתרופה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אבחנה של הפרעת קשב וריכוז הינה קלינית בראש ובראשונה, כלומר על ידי רופא מומחה. תוצאות מבדק MOXO לא שוללות אבחנה קלינית. כמו שגם לא ניתן לאבחן הפרעת קשב וריכוז על פי תוצאות המבדק MOXO בהעדר ממצאים קליניים. וזאת מכיוון שרגישות וספציפיות של המבדק אינן 100%.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטלין la 30 לילדה בת 9.5
  • שירי
  • 31/12/2018 06:17
  • שלום רב בתי בת ה9.5 נוטלת רטלין la30 כל בוקר לתקופה של חודש וחצי. א. היא שוקלת 45, האם המינון תקין? היא מרגישה בסדר ולא מתלוננת על כאבים אבל אנשים מסביבי ממש מופתעים לגבי המינון. איך אני מוודא שגדילתה לא תיפגע? ב. בחופש חנוכה הפסקתי לתת לה, כמו כן היתה חולה מס ימים ולא הלכה לבית הספר וכמובן שלא נתתי לה. האם ההפסקות האלו תקינות? תודה!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום המינון תקין למשקל ולגיל. מותר לעשות הפסקות. הפסקות בחופשים אף מקובל לעשות בחופשים מלימודים כדי להפחית השפעה על קצב הגדילה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר מריטלין לויואנס
  • סיון
  • 05/01/2019 20:19
  • הילד שלי (בן 7.5) לוקח כחודש ימים ריטלין la40 מ״ג, לאחר שעלינו מ30 מ״ג שאותם לקח במשך שנתיים. מאחר ו40 מ״ג לא משפיע עליו בצןרה טובה, אנחנו הולכים לעבור לויואנס 50 מ״ג בהמלצת הפסיכיאטר. אשמח לדעת 2 דברים: - האם זה הגיוני שאנחנו עוברים ל50? זה לא גבוה מידי? - איך אני עושה את המעבר? בבום אחד פשוט לתת לו את הכדור? מפחדת שזה יעשה לו משהו. תודה רבה ושבוע טוב

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום השינוי עושים בבת אחת מכיוון שלתרופות השפעה לא רציפה. הן פועלות ל8 שעות במקרה של ריטלין LA ול10 שעות במקרה של ויואנס. לגבי המינון - 50 מ״ג של ויואנס ״שווה ערך״ מבחינת היעילות ל40 מ״ג של ריטלין LA.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • רטלין הפרעה אפקטיבית
  • אני
  • 07/01/2019 14:09
  • שלום אני מתמודד עם הפרעה אפקטיבית ולוקח תרופות קבוע, לאחרונה קיבלתי רטלין 40LA מ"ג עם תגובה טובה בקשב וריכוז, הרופא בדק ואין שום אינטרקציה בין הטיפול הקבוע (גאודון, למיקטל, וולבוטרין) לרטלין כי חלק התרופות משפיעות על הדופאמין וגם הרטלין עובד הנֵירוֹטְרַנְסְמִיטוֹר הזה. קראתי ומזה אני חושש שקיים סיכוי למאניה או פסיכוזה בעקבות שימוש ברטלין הפגישה עם הפסיכיאטר בעוד חודש לכן שואל פה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום ריטלין עלול להחמיר תסמינים אפקטיביים באנשים הסובלים מהפרעה אפקטיבים על רצף דו-קוטבי. אין קונטרה-אינדיקציה מוחלטת לטיפול בריטלין במקרים שקיימת הפרעת קשב וריכוז בנוסף להפרעה האפקטיבית, אך נדרש איזון תרופתי טוב של ההפרעה האפקטיבית, לרוב על ידי תרופות מייצבות מצב רוח. יש להיות במעקב פסיכיאטרי צמוד ובמידת הצורך להתאים את הטיפול התרופתי בהפרעה האפקטיבית על מנת למנוע מאניה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • השפעת האטנט
  • מורן
  • 30/12/2018 10:04
  • שלום בד״כ לוקח בין חצי שעה עד שעה עד שמתחיל להשפיע. יש הבדלים בין אדם לאדם. ממליצה לפנות לרופא המטפל על מנת לבחון אם המינון מתאים לך. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ?
  • דן
  • 28/12/2018 01:38
  • שלום אני לא המלצתי בהכרח על בדיקות דם. התייעצות בפורום לא יכולה להחליף פניה לרופא. ממליצה קודם כל לא לעבור על מינון שהומלץ על ידי רופא ובמידה ועשית זאת לספר על כך לרופא המטפל כדי שימליץ על בדיקות מעקב במידה וימצא בכך צורך. הדבר תלוי בבדיקות קודמות, משך הטיפולים, מינונים שלקחת ועוד. בהצלחה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סטרטרה מינון יתר
  • דן
  • 26/12/2018 20:43
  • שלום אני דן במשך 3 ימים שתיתי 7 כדורים של 100 מג סטרטרה אני יודע שזה מוגזם אני פשוט היה לי דחף נוראי כי לא אספיק לי 1 כמו שהרופא נתן האם יכול לקרות לי משהו חמור אני נורא דואג זה אומר משהו מסוכן אולי שהשפעה תרד יהיה שוק בקיצור אני כרגע הפסקתי כי לא רוצה להמשיך להפגע יש לי מה לדאוג או מה שהיה היה וזהו מבחינה גופנית אני שואל אשמח למענה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מינון יתר של סטרטרה עלול להיות מאוד מסוכן. אין לקחת מינון מעבר למומלץ על ידי רופא המטפל ובמקרים של נטילת מינון יתר של סטרטרה יש לפנות מיד לבדיקה של רופא או למיון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • דן
  • 26/12/2018 23:52
  • פוספטידיל סרין
  • גלית
  • 09/12/2018 14:54
לרופאים בתחום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)