רופאים בתחום
איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת
איה מדיקל - רפואת נשים מתקדמת בריאות האישה במרכז קרא עוד
דר' איליה בורד דר' איליה בורד
רופא בכיר, יחידה להפריה חוץ גופית
סורוקה קרא עוד

פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

ד"ר אמיר רבהון

ד"ר אמיר רבהון מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות
ד"ר אמיר רבהון - מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות, עוסק בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. ד"ר אמיר רבהון רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון; עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • הריון
  • shireen
  • 19/03/2019 12:53
  • שלום, אני בת 29, מנסה להיכנס להריון באופן טבעי במשך חודשיים. לפני שבועיים עשיתי בדיקות דם לפרופיל הורמונלי - מצ"ב תוצאות רציתי לדעת, אם התשובות תקינות. תודה מראש. ANDROSTENEDIONE 5.53 NMOL/L 1.7 - 12.22 image description PRG-17-OH 1.00 NMOL/L FOLLICULAR PHASE : 0.9 - 2.7 NMOL/L LUTEAL PHASE : 0.9 - 7.6 NMOL/L POST MENOPAUSAL : 0.3 - 4.0 NMOL/L PREGNANT : 8.5 - 39.9 NMOL/L image description DHEA SO4 6.78 UMOL/L 2.6 - 13.9 החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה החל מ 14.02.2018 עדכון ירכי ייחוס לילדים עד גיל חמש image description 36.7> (ESTRADIOL(E2 (FOLLICULAR PHASE : 77 - 922 PMOL/L) (MID-CYCLE : 140 -2383 PMOL/L) (LUTEAL PHASE : 77 -1145 PMOL/L) (POST MENOPAUSAL : PROGESTERONE (FOLLICULAR PHASE : <0.3-0.95 NMOL/L) (LUTEAL PHASE : 3.8 - 50.5 NMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <0.3-0.65 NMOL/L) :PREGNANT FEMALE (FIRST TRIM : 8.9-468 NMOL/L) (SECOND TRIM : 72-303 NMOL/L) (THIRD TRIM : 89-771 NMOL/L) החל מ 06.12.2015 חל שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה image description PROLACTIN 171.29 MU/L 70 - 630 החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה image description TESTOSTERONE 0.89 NMOL/L 0.3 - 3.8 החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה image description TSH 0.85 µIU/mL 0.35 - 4.94 החל מ 06.12.2015 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת ahm
  • אורטל
  • 31/12/2018 23:54
  • עם כזו תוצאה בדיוק הריון ספונטני לא מתוכנן. תהי אופטימית :)
  • אופטימית
  • 19/03/2019 12:47
  • סקס, אוביטרל והזרעה
  • תוהה
  • 18/03/2019 09:32
  • שלום. בשלישי בלילה קיימתי יחסי מין. בשישי בבוקר הלכתי למעקב זקיקים. לא היו בדיקות דם, האולטרסאונד הראה זקיק 22. בשישי בצהרים, מקלון ביוץ חיובי. בשישי בתשע הזרקתי אוביטרל, בהוראת הרופאה (שאומרת שמקלוני ביוץ לא אמינים) ובראשון בבוקר עברתי הזרעה. מה סיכויי ההריון, לדעתך, והאם משלישי או מראשון? למיטב הבנתי, אם הביוץ היה בשישי-שבת, שלישי בלילה זה רחוק מדי, וראשון בדחוק על הגבול. אני צודקת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הבהרה: את האוביטרל בתשע בערב
  • תוהה
  • 18/03/2019 09:33
  • כאבים
  • שירה
  • 18/03/2019 07:54
  • אני 11 יום אחרי החזרת עוברים..... בהתחלה סבלתי המון מכאבים (כמו כאבי מחזור) ביומיים האחרונים זה עבר והבוקר אני מממש סובלת. האם זה מראה משהו? דבר נוסף שהשתנה ביומיים האחרונים שיש לי יותר הפרשות כתוצאה מהנדומטרין (כאילו הכל יוצא החוצה וכלום לא נשאר) וכמו כן כואב לי כאשר אני מכניסה את הנרות (גם ביומיים האחרונים). כל התופעות האלו יכולות להצביע על תוצאה שלילית?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סיכוי להרות באופן טבעי
  • ליזה
  • 17/03/2019 19:51
  • שלום אני ליזה בת 35 מנסה להכנס להריון ראשון . עשיתי בדיקות דם הורמונליות ולהלן התוצאות fsh=15.3 lh=5.6 progesteron=1.4 E2=472 לאור התוצאות האם יש לי סיכוי להכנס להריון טבעי ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עיכוב שפיכה
  • גל
  • 16/03/2019 07:39
  • יש לפנות לאורולוג /סקסולוג
  • אנונימית
  • 16/03/2019 22:39
  • זקיק ריק לאחר שאיבה
  • כוכבית
  • 16/03/2019 19:52
  • בת 45, ביום שישי עברתי שאיבה לראשונה עד היום לא עשיתי, הרופא אמר שהזקיק שנשאב היה ריק. יש לציין שטופלתי במינון נמוך צטרוטייד 0.25 ומנפור 225 ואוביטרל, מעבר לזה לא קיבלתי הורמונים אחרים. רציתי לדעת האם יכול להיות שהזקיק היה ריק בגלל מיעוט ההורמונים?האם יכול להיות שהיה כשלון בשאיבה עצמה? אודה על מתן הסבר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קבלת מחזור 10 ימים לאחר שאיבה
  • דורית
  • 15/03/2019 21:43
  • בת 41, בפעמיים האחרונות שעשיתי טיפול IVF קיבלתי מחזור 10 ימים לאחר השאיבה. האם מעיד על בעיה תזמונית בטיפול? יש לציין כי העוברים שהופרו לא התפתחו לבלסטוציסטים (אני מעדיפה להחזיר רק בלסטוציסטים)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אחרי החזרת עובר
  • ליה
  • 11/03/2019 18:31
  • שלום דוקטור, שאלה לי... אני שבוע אחרי החזרת עובר קפוא. יומיים אחרי ההחזרה ובמיוחד ביום ה 5 וה 6 מהביוץ היו לי התכווצויות וכאבי בטן (כמו מחזור וכאילו חטפתי מכות ברחם) נמשכו יומיים ומאז יש רגיעה מוחלטת בתחושות. האם זה סימן רע שהכאבים נעלמו? אני מקבלת תמיכה של פרוגסטרון נרות וכדורים... האם מצב כזה של כאבים שפסקו אחרי השתרשות הוא שכיח? תודה רבה מראש!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נטילת קלומיפן ביחס למחזור
  • רעות
  • 11/03/2019 14:01
  • שלום רב, ניתן לי מרשם לקלומיפן - 2 כדורים ביום למשך חמישה ימים. נאמר לי לקחת החל מהיום החמישי למחזור. עם זאת, כשאני קוראת באינטרנט, רשום שהספירה מתחילה מהיום שיש באמת דימום ולא סתם הכתמות. מאחר וספרתי יומיים של הכתמות דלות כמחזור, יוצא שהתחלתי את התרופה מהיום השלישי למחזור. (התחלתי את הכדורים אתמול). מה כדאי לעשות? האם כדאי להמשיך לעוד יום את הכדורים -להמשיך את הכדורים גם ביום השישי?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נטילת קלומיפן ביחס למחזור
  • רעות
  • 11/03/2019 14:23
  • היום המתאים לביצוע פרופיל הורמונלי
  • דנה
  • 04/03/2019 21:22
  • שלום בתהליך בירור לקראת שימור ביציות הופנתי לבדיקת פרופיל הורמונלי. בהנחה שהדימום של הווסת שלי מאוד קצר (מקס'שלושה ימים) מה היום האידיאלי לערוך את בדיקת הדם? קיבלתי את הווסת הפעם בשמונה בערב, האם זה נספר כיום ראשון? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • כאבים לאחר החזרת בלסטוציסט
  • לנה
  • 04/03/2019 21:54
  • ד״ר אמיר שלום, אתמול ביצעתי החזרת בלסטוציסט 1 מופשר בשעה 12:40 לערך. מקבלת אסטרופם 5 פעמים ביום - 3 פעמים דרך הפה ושניים דרך הנרתיק ובנוסף נרות אנדרומטריו לנרתיק 3 פעמים ביום. היום בבוקר היו לי מאין כאבי מחזור חזקים (התכווצויות ברחם) אך ללא דימום, הכאבים היו חזקים וכדי להקל לקחתי כדור אקמול ונרגעו. האם כאבים כאלו תקינים לאחר החזרה? האם יתכן ומדובר בכאבי השתרשות למרות שאין דימום? האם יתכן ומדובר בהתפתחות של הריון חוץ רחמי? האם יתכן מצב של גירוי יתר לאחר החזרת מופשר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • איכות הביציות
  • שלי
  • 05/03/2019 04:28
  • אני לפני שאיבת ביציות והרופא שלי אמר שאחת הביציות היא רק 10 (ללא מספר נוסף) מה זה אומר? שאלה נוספת- האם לאחר שאיבה מותר לחזור לעבודה ופעילות ספוטריבית כרגיל? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הזרעות
  • מיכל
  • 05/03/2019 09:46
  • היי אתמול ביצעתי הזרעה שאלה מביכה קצת ... אני נוהגת להתקלח עם מים חמים גם באזור האינטמי השאלה היא האם מותר להתקלח רגיל כבר או שעדיף להמתין ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תרופות לפני שאיבה
  • אפי
  • 08/03/2019 13:19
  • קיבלתי גונל לחמישה ימים מינון175 כוונתי מזרק עט למינון שלי ולא ראיתי בועה ,איפסתי אותו לפי ההוראות וכיוונתיל25 בשביל בועה.לפי ההוראות צריך ללחוץ על העט ולאפס .אני קיבלתי בועה אך לא איפסתי וישר המשכתי מ25 ל175 והזרקתי ואחכ שסיימתי .חשבתי שהזרקתי פחות מהמנה אז הכנתי מזרק חדש עם 25 והזרקתי 25 .האם זה נורא? זה יכול לעשות לי גירוי יתר של השחלות בהתחשב בעובדה שזו פעם ראשונה שלי ואין לי בעיות פוריות .רק בגלל הגיל הרופא החליט לתת לי טיפול במינון נמוך(175)מודאגת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • התקררות ביכפות רגליים וידיים
  • חלא
  • 10/03/2019 13:38
  • טיפולי פוריות
  • מירי
  • 10/03/2019 14:28
  • שלום דוקטור, בת 30, ללא מחזור כבר שנים רבות. הריון ראשון עם איקקלומין - כדור אחד, חמישה ימים. כעת מנסה שוב להיכנס להריון - העלתי מינון של איקקלומין עד 3 כדורים ביום, בשילוב גונאל אף (25 ליומיים). היה ביוץ אבל לא נקלט הריון. כעת מתחילה ניסיון נוסף. נגמר מלאי האיקקלומין (אין להשיג) והרופא שלי אומר שלדעתו לטרזול לא יעשה אצלי את העבודה (יגרום לביוץ). אשמח לשמוע את חוות דעתך.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יום החזרת עוברים- דחוף
  • ליה
  • 07/03/2019 15:24
  • שלום, רציתי לדעת האם ביום של ההחזרה מותר לעשות הכל (בעיק מתעניינת לגבי פעילות גופנית), אם יש החזרה ב10:30 בבוקר, האם מותר לפני לעשות פעילות גופנית? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עובר מוקפא בן 5 ימים
  • קארין
  • 28/02/2019 19:39
  • עובר מוקפא בן 5 ימים
  • קארין
  • 03/03/2019 18:06
  • עובר מוקפא בן 5 ימים
  • קארין
  • 04/03/2019 17:24
  • עובר מוקפא בן 5 ימים
  • קארין
  • 05/03/2019 20:44
  • היי ד"ר ..אשמח אם תוכל להגיד לי ההחזרה שלי הייתה ביום רביעי 27.2 המחזור האחרון היה ב11.2 האם ההחזרה הייתה בימי ביוץ.. אציין שהייתה על בסיס טבעי ללא זריקות רק לוקחת אסטרופם 3 ביום וקרינון פעמיים ביום..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון ופוליפ תוך רחמי
  • אלה
  • 04/03/2019 14:09
  • שלום במהלך אולטרסאונדים שביצעתי היה נראה פוליפ לבסוף נקלטתי להריון טבעי לאחר 3 שנים האם יתכן כי לא היה מדובר בפוליפ? אלה כפל של הרירית? והאם במהלך האולטרסאונדים של ההריון היו רואים את הפוליפ ליד העובר ? במידה וקיים והאם פוליפים יכולים להיפלט לאחר הלידה? אשמח לעזרה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)