עמוד הבית > פורומים > פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

ד"ר אמיר רבהון

ד"ר אמיר רבהון מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות
ד"ר אמיר רבהון - מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות, עוסק בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. ד"ר אמיר רבהון רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון; עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
שאלה לגבי dhea +q10 לירון 25/10/2020 15:43
  • שאלה לגבי dhea +q10, שלום, אני בת 25, מנסה להרות במשך 6 חודשים ללא הצלחה, יצא לי fsh 9.8 בחודש שעבר והחודש יצא לי fsh 15. נשלחתי לבדיקת amh ובנוסף עשיתי בדיקת us בביוץ(לא במחזור) אצל רופא פוריות שאמר שלפי הus הוא רואה כמות זקיקים תקינה. שמעתי שמומלץ ליטול את התוספים הללו להורדת ערכי fsh ושיפור הamh. האם לאור תוצאות הבדיקות שעשיתי עד כה וגילי הצעיר הם מומלצים עבורי? אני בהתלבטות אם להתחיל ליטול את התוספים הללו למשך חודשיים לפני שאני מבצעת את בדיקת הamh ולנסות להרות טבעי לפני שאני פונה לטיפולי פוריות..

  • + הוסף תגובה
ביציות לא בשלות קארין 25/10/2020 11:45
  • שלום, אני לאחר 4 שאיבות ובכולם נשאבו כמויות יפות של ביציות (12-17) אך הן לא היו בשלות.(בודדות היו בשלות אך לא הצליחו להפרות אותם). בוצע פרוטוקול קצר עם גונאל ופרגובריס עם טריגר אוביטרל ו2 דקפפטיל, ופרוטוקול ארוך עם מונפור וטריגר אוביטרל. אך עדיין לא היו ביציות בשלות. מה ניתן לעשות?

  • + הוסף תגובה
החזרת מוקפאים ורירית שנית 23/10/2020 11:46
  • שלום, אני לקראת החזרת מוקפאים מתרומה לוקחת אסטרופם פעמיים ביום ואחד וגינלי בבדיקות מעקב הראו רירית 5.7 אסטרדיול 400 יומיים לאחר מכן רירית 6.9 אסטרדיול 6000 יום למחרת רירית 7.4 אסטרדיול 450 פרוגרסטרון קטן מ 0.8 האם משהו לא תקין או שנדמה לי? מה יכולה להיות הסיבה לתוצאות הללו?

  • + הוסף תגובה
ביוץ טליה 22/10/2020 19:47
  • הי, מעקב זקיקיפ. זקיק 16 ו 10. רשום שחש מעט נןזל וריריץ 9.3 . הרגתי מן דקירות כמו הרגשת ביוץ ייתכן בזקיק 16 כבר ניתן לבייץ? מה שם של הבדיקת שם שיכולחת לעזור בזיהוי הביוץ? תודנ רבה

  • + הוסף תגובה
הריון זהורית 19/10/2020 17:33
  • הי ד"ר שלום וברכה! נהנית לקרוא את הפורום שלך בת 33 לאחר 4 הריונות ספונטניים וקליטה מהירה כעת כבר 3 מחזורים לאחר הוצאת ההתקן ועדיין לא נקלטתי כמו כן מעונינת בבן ומתזמנת את קיום יחסים לפי הביוץ עושה בדיקות דם ומעקב זקיקים האם שווה המאמץ או שזה שטויות והאם ללכת לברור פריון? אודה מאד לתשובתך

  • + הוסף תגובה
בקע סרעפתי בזמן טיפולי איויאף אורה 14/10/2020 17:34
  • שלום, לפני כ3 שנים עברתי ניתוח שרוול קיבה, ירדתי 50 קילו ובשנה האחרונה העלתי 12 קילו. אציין שאני עוברת טיפולי פוריות ומקבלת הורמונים. בשנה האחרונה אני סובלת מצרבות איומות שמפריעות לי לתפקד בחיי היום יום, גם ההקאות חזרו לי, התחושת שריפה בחזה בלתי נסבלת ואיני יכולה להמשיך כך לתפקד. ניסיתי מלא כדורים ומלא טיפולים שהרופאים נתנו לי אבל זה עדיין ממשיך. היום הייתי אצל כירורג לאחר גסטרו וביופסיה שהפנה אותי ואבחנו לי בקע סרעפתי 3 ס"מ. הומלץ לי לעבור ניתוח ובנוסף יש לי גם גסטריטיס. האם אחרי ניתוח בקע אסור לי להמשיך את הטיפולי פוריות ולהכנס להריון במשך שנה שלמה? בברכה.

  • + הוסף תגובה
פרוגסטרון טליה 13/10/2020 21:56
  • היי, בת 33. עברתי 6 הפלות. 3 גרידות. 3 טבעית. יש לי 2 ילדים. אחד מהזרעה ואחד טבעי. אני מנסה להביא את הילד השלישי. המחזור שלי תמיד תמיד היה סדיר כל 27 יום קבןע! החודש המחזור לא מגיע ואני לא בהריון. ( עשיתי בדיקת בטא). הייתי בטוחה שאני בהריוו ולכן צרכתי פרוגסטרון. 1 דרך הנרתיק יאחד דרך הפה. הגיוני שזה מעכב את הגעתו של המחזור? במידה ולא מדוע אני לא מקבלת?

  • + הוסף תגובה
לפני שאיבה והפריה זהבה 11/10/2020 16:16
  • היי :) אני כבר מזריקה שבוע וחצי פרגובריס. היום עשיתי בדיקות ומעקב. אסרטיודל- 6085 פרוגסטרון- 2.3 LH- 1.7 רירית 11.9 זקיקים- 15,20,20,17,18,17 ועוד קטנים.. מתי אתה ממליץ אוביטרול? מתי שאיבה? האסטרויודל בטווח תקין לדעתך? איך אתה היית מתקדם עם הפרוטוקול

  • + הוסף תגובה
בדיקות דם lh קבוע כל החודש נוף 11/10/2020 14:40
  • היי, אני לקראת טיפול ivf בפעם הראשונה. לפני זה עשיתי 4 הזרעות. בכל הבדיקות תמיד הפרוגסטרון נע בין 2.5 עד ל6 הכי גבוה lh נע בחודשים האחרונים בין 3 ל 5. האם דבר זה תקין בבדיקות? או מעיד על בעיה? להבנתי הפרוגסטרון שלי גבוה מהנורמה זה יכול להשפיע על כניסה להריון? תודה רבה!!

  • + הוסף תגובה
אי ספיקת כליות בן 11/10/2020 11:17
  • שלום רב אני ואשתי עוברים טיפול ivf ואני סובל מאי ספיקת כליות ולפני השתלה השאלה שלי האם עדיף לעשות את הטיפול עכשיו עם הכליות הפעילות או לאחר ההשתלה ?

  • + הוסף תגובה
ערכים לקראת פרוטוקול ארוך שני 10/10/2020 07:03
  • שלום רב, בת 35, נשואה+2, בני 5, מטיפול פוריות (פרוטוקול קצר) עקב ספירת זרע נמוכה של בעלי. מחזור סדיר כל 26 ימים, לקראת טיפול פוריות נוסף. בתאריך 27.9.20 התחיל דימום וסת ולהלן התוצאות לפי סדר: 27.9 E2- 716 Lh- 2.4 Prog- 0.79 Mha- 0.96 29.9 E2- 825.8 Lh- 3.14 Prog- 0.55 בשלב הזה נדרשתי להזריק דקפפטיל 3.75 וסרבתי עקב השפעתו הממושכת ותופעות הלוואי ועברתי רופא מאחר ולא התחברתי. 4.10 באולטרסאונד שבוצע בשעה 17 נצפה ביוץ ממשי לדברי הרופא וקיימנו יחסים באותו הלילה והמשכתי בדיקות דם לבקשת הרופא במטרה להתחיל הזרקה של דקפפטיל 0.1 ולהלן התוצאות: 5.10: E2- 288 Lh- 4 Prog- 4 8.10: E2- 361 Lh- 3 Prog- 31.6 9.10: E2- 286 Lh-3 Prog-37 יש לציין שבתאריך 9.10 נצפה מעט דם ורדרד בניגוב (אין לי מושג מה זה אומר). ברור לי שמשהו בערכים שלי משובש. כי אמנם נצפה ביוץ אך הערכים בבדיקת הדם למחרת לא מראים כך. אשמח להסבר והבהרה

  • + הוסף תגובה
טיפים לניסיון האחרון להרות דינה 09/10/2020 17:04
  • שלום לך עושה את הניסיון האחרון להרות מפאת הגיל(46)וה-fsh שנידגם לפני 4 חודשים ושערכו היה 17. מחזור שהתחיל ב-7.6 ושבו נידגם ה-FSH הנ"ל היה בן 25 ימים.זה שאחריו-27 ואחרי זה 23 ואחר כך 25 והאחרון לפני הנוכחי שהתחיל היום:22-23 ימים.זרע הבעל תקין.לא יהיה מעקב ביוץ כי לא מטפלים כבר בגיל זה. 1.באיזה יום של המחזור הנוכחי תמליץ להתחיל את היחסים? 2.האם בתדירות של פעם ביממה?פעם ביממה וחצי או פעם ב-2 יממות? 3.בהנחה שלא ידוע אם יש לי רחם קידמי או אחורי-האם תוכל להמליץ על תנוחה או תנוחות המעלות את הסיכוי להתעברות,כלומר כאלה הטובות לכל אחת מ-2 מנחי הרחם הנ"ל שציינתי? 4.כמה שעות לפחות אחרי היחסים מומלץ לא לשטוף את הנרתיק? 5.האם ליחסים בשעת בוקר מוקדמת יש יתרון על פני שעת ערב מאוחרת מבחינת איכות הזרע? 6.האם כדאי לשים כרית מתחת הישבן ולהרים ולכופף את הבירכיים לכיוון החזב להעלאת הסיכויים או שזה סתם מיתוס?

  • + הוסף תגובה
בטא שניה מאיה 04/10/2020 12:22
  • היי, עשיתי ב21/9 החזרה של עובר יום 5 באיכות טובה בטא יום 11 - 38 בטא יום 14 - 72 כל שאר המדדים היו תקינים האם נראה תקין או שזה בטא נמוכה מידי ולא היתה הכפלה טובה ?

  • + הוסף תגובה
זה בסדר. בהצלחה בהמשך ד"ר אמיר רבהון 08/10/2020 12:15
משך בטא... מאיה 09/10/2020 11:12
  • האם נראה תקין או שיש חשש לחוץ ריחמי? ראשונה יום 11 - 38 שניה יום 14 - 72 שלישית יום 17 - 225 רביעית יום 19- 397

  • + הוסף תגובה
זה עולה בסדר. מציע להפסיק עם הבדיקות ולחכות לבדיקת אולטראסאונד. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 09/10/2020 15:47
הפרשות חומות בהתחלת היריון גל 09/10/2020 07:23
  • שלום, בתאריך 17/9 החזירו לי 2 עוברים מוקפאים בני 3 ימים. בתאריך 30/9 בטא הייתה 800 ויומיים אחרי בטא 1800. מקבלת 3 פעמים ביום תמיכה של אנדומטרין. לפני כשבוע החלו הפרשות חומות בהירות שנחלשו וצריבה בשתן. עשיתי בדיקת שתן וגילו שיש דלקת נתנו לי macrodantin 100mg שלוש פעמים ביום. אתמול שוב התחזקו ההפרשות אחרי שכבר כמעט ולא היה. האם ההפרשות האלה תקינות בשבוע הזה של ההיריון? תודה

  • + הוסף תגובה
ממליץ לבצע אולטראסאונד בימים הקרובים על מנת לראות איך ההריון מתפתח. בהצלחה ד"ר אמיר רבהון 09/10/2020 15:46
נטילת תרופות לילה 09/10/2020 13:30
  • שלום ד"ר אני במחזור טיפול ראשון של ivf. מטופלת במנופור 300 החל מיום א' האחרון. הייתי צריכה להתחיל אתמול להזריק גם אורגלוטרן, אבל טעיתי בחישוב הימים וגיליתי זאת היום בצהריים. מיד הזרקתי את התרופה.אני מזריקה בשש בערב את המנופור. האם מחר להזריק את שתי התרופות באותו זמן או להמשיך להזריק את האורגלוטרן בצהריים? ניסיתי להשיג את המרפאה אבל כבר לא ניה מענה. תודה

  • + הוסף תגובה
תמיכה לאחר החזרה ים 03/10/2020 10:05
  • בוקר טוב,האם קרינון ודופסטון מעכבים מחזור ?כיום לוקחת קרינון כל בוקר ודופסטון 3 פעמים ביום ?והאם סופרים 14 יום מיום הזרקת האוביטרל?

  • + הוסף תגובה
במרבית המקרים הם לא יעכבו את המחזור ד"ר אמיר רבהון 08/10/2020 12:15
בדיקת ביתית לאחר החזרה בלצוטיסט ים 05/10/2020 08:14
  • היי,החזרה ב27.9 אוביטרל ב21.9 בבדיקת דם יום רביעי הקרוב,במידה ועושה בדיקת הריון ביתית ביום שלישי בבוקר לאחר שכבר עברו 14 יום מהאוביטרל,האם התוצאה יכולה להיות שונה מהתוצאה של בדיקת דם? האם יכול להיות חיובי ובבדיקת דם שלילי ולהיפך? יודעת שתגיד לי כבר לחכות ליום רביעי אבל חשוב לי מאד לדעת את התשובה לזה

  • + הוסף תגובה
ממליץ לבצע בדיקה ראשונה 14 יום לאחר הביוץ. כלומר 16 יום מאוביטרל ד"ר אמיר רבהון 08/10/2020 12:14
חומצה פולית נגה 04/10/2020 15:46
  • שלום דר רבהון היקר🌿 אני הומוזיגוטית לmthfr עם הומוציסטיין נמוך... לגבי ח. פולית קראתי שלפעמים התוסף שלא טבעי יכול בעתיד ממה שקראתי להפוך תאים בריאים לממאירים וחלילה. יש חברה שמוכרת פולאט טבעי האם מינון של 400 מקג יספיק לי? עכשיו נוטלת מינואר שנה שעברה שעשיתי בדיקת קרישיות 5 מ"ג. האם צריכה לקחת כל יום b12 כי הבנתי שיש השפעה עליו בגלל mthfr. והאם ההומוציסטטין שיצא נמוך יכול להשתנות...האם צריכה לבדוק אותו מדי פעם. נלחצתי כי אף אחד לא אמר לי כלום ...ואני גם בציפייה להיקלט להריון...ולצערי זה לא קורה..הגעתי להפריות.

  • + הוסף תגובה
ההמלצה במקרה שלך היא ליטול 5 מג ביום. רצוי לבדוק רמת B12 ולראות שהיא תקינה. ד"ר אמיר רבהון 08/10/2020 12:14
דחוף מאוד!! מורי 05/10/2020 15:06
  • בת 36 עברתי ביופסיה תקינה לפני חצי שנה התחלתי טיפולי פוריות וב24.8 קיבלתי זריקת הורמונים (אוביטרל) ומאז ועד היום סובלת מנפיחות בשד אחד וכאבים (ללא גוש/הפרשות/דימום פיטמתי) האן נדרש בדיקת כירורג או שזה בגלל ההורמונים???? (לא נלקחה מאז עוד זריקה)תודה.

  • + הוסף תגובה
אם הנפיחות ממשיכה מומלץ לבצע בדיקת שד. ד"ר אמיר רבהון 08/10/2020 12:13
דימום כבד בהריון נט 06/10/2020 15:40
  • שלום דר אשמח למענה ועזרה: מתנצלת על האורך אני לאחר טיפולי ivf בת 35 , לאחר החזרה של 2 עוברים מוקפאים בני 4 בתאריך 13.9 ב24.9 בטא חיובית 310 ב29.9 בטא 1810 ב1.10 בטא 2500 ונצפה שק הריון ברוך השם. ביום שבת 3.10 התחילו דימומים קלים, נסעתי למיון ולאחר בדיקה גניקולוגית כרבע שעה אחרי התחילו לי דימומים מטורפים כמו מים עם המון חתיכות, הבנתי קרישי דם די גדולים והייתי בטוחה שההריון לא ימשיך. יום למחרת המיון נסעתי לבית חולים למחלקת ivf שאני מטופלת בה לביקורת שנקבעה מראש, שם עשו בטא ואולטרסאונד באולטאסאונד נצפה שק הריון ושק חלמון ובטא 3900 ..בטא עולה אך לא מכפילה. מקבלת תמיכה של אנדומטרין, אסטרופם ודופסטון. הרופאה אמרה שזה לא נראה טוב, וקיבלתי בנוסף זריקת תמיכה של פאוגסטרון. לפי בדיקות אחרונות לעומת הקודם שלהם יש ירידה ברמת הפרוגסטרון. האם עדין יכול להתקיים הריון על אף הדימום הכבד שהיה לי? אציין כי הוא היה יום שלם והפסיק לחלוטין אך הערב יצא לי הנר תמיכה ששמתי בצהריים עם מעט דם חוט אדום..שמתי שוב...האם אני עתידה שוב לדמם? האם אחרי כל זה יש עוד תיקווה? רק בראשון הבא יש לי שוב ביקורת ועד אז המתח מכביד עלי.

  • + הוסף תגובה
הי. במצב שתיארת אין ברירה אלא לחכות בסבלנות לבדיקה הבאה ולראות האם מתפתח באופן תקין. כמובן שצריך להמשיך בכל התמיכה. בהצלחה רבה ! ד"ר אמיר רבהון 08/10/2020 12:12
לרופאים בתחום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

הצטרפו לאינדקס הרופאים!