רופאים בתחום
איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת
איה מדיקל - רפואת נשים מתקדמת בריאות האישה במרכז קרא עוד
דר' איליה בורד דר' איליה בורד
רופא בכיר, יחידה להפריה חוץ גופית
סורוקה קרא עוד

פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

ד"ר אמיר רבהון

ד"ר אמיר רבהון מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות
ד"ר אמיר רבהון - מומחה במיילדות, גינקולוגיה ופוריות, עוסק בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. ד"ר אמיר רבהון רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון; עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • דימום לאחר נטילת אסטרופם
  • רוז
  • 21/01/2019 12:19
  • נטלתי אסטרופם 2 מג פעמיים ביום לחמישה ימים.(להגברת ביוץ הריון)6 ימים אחכ התחיל דימום.יכול להיות שזה בגלל האסטרופם? זה אומר שבחודש זה הפסדתי את הביוץ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאריות הריון והשפעתם על פוריות והריון תקין
  • מעין
  • 16/01/2019 13:18
  • לאחר המחזור הראשון אחרי לידה שקטה בשבוע 22+גרידה, בדיקת us הראתה שהרחם נקי. בדיקת היסטרוסקופיה שנעשתה מס ימים לאחר מכן בכדי לבדוק את מבנה הרחם הראתה ממצאים ושאריות הריון באיזור הקרן השמאלית המסתירים את פי החצוצרה וכן נכתב כי רירית הרחם זרועה בחלקה פוליפים קטנים. הומלץ עי מבצע הבדיקה לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית. שאלתי היא, מה הם הסיכונים מבחינת פוריות וכניסה להריון נוסף בהקדם. אני נוטה לחשוב שכדאי לחכות עוד מחזור ולראות האם הרחם התנקה מעצמו. אופציה שנאמר לי שאפשרית ע"י רופאים שמבצעים את הפרוצדורה. האם ניתן עד אז להכנס להריון תקין? כלומר האם כדאי לנסות עד המחזור הבא? מה הסיכונים מבחינת הידבקויות לגבי המתנה למחזור הבא ובעיקבות הפרוצדורה של ההיסטרוסקופיה הניתוחית? אשמח לחוות דעת מהזוית של הפוריות. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • החזרת מוקפאים בני 6
  • פפקק
  • 16/01/2019 13:00
  • שלום רב, אני לקראת החזרת מוקפאים ביום 6. רציתי לשאול אם היום שהרופא קבע להחזרה הגיוני בהתאם לנתונים הבאים: ב-10/1: LH - 6.2 Prog - 1.4 E2 - 430 זקיק של 15 ב-13/1: ‏LH - 26.2 ‏Prog - 4.2 ‏E2 - 227 לא ראו זקיק, היה מעט נוזל ב-15/1: ‏LH - 5.1 ‏Prog - 11.8 ‏E2 - 191 הרופא טוען שלפי הבדיקות הביוץ התרחש ב-14/1 ולכן ההחזרה תבוצע ב-20/1. האם זה נשמע סביר? כמו כן, הגיוני שבאולטרסאונד לא רואים זקיק והביוץ טרם התרחש? תודה רבה!!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הזמנה להשתתפות במחקר בנושא הקשר בין אובדן הריון לבין בריאות
  • דאנה ליכטר
  • 16/01/2019 11:06
  • *האם עברת אובדן הריון בשנה האחרונה?* שלום רב, במסגרת עבודת הגמר לתואר שני בפסיכולוגיה רפואית, בימים אלו אנו עורכים מחקר בנושא החשוב של אובדן הריון. המחקר נערך בבית הספר למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית תל-אביב יפו בהנחיית פרופ' רונית אביצור חמיאל וד"ר סיגל לוי. אנו מקוות שהמחקר ישפוך אור על הקשר בין אירועי חיים שונים כגון היריון, לידה ואובדן היריון לבין מצב בריאותי ויתרום לשדה המחקרי והטיפולי בנושא. אם חווית אובדן הריון (מכל הסוגים והסיבות ובכל שלב) בשנה האחרונה, אינך בהריון כעת והנך בגילאים 20-40 נודה אם תסכימי להשתתף ולתרום למחקר בנושא חשוב זה. מילוי השאלונים אנונימי לחלוטין ואורך כ-15 דקות. למילוי השאלון, לחצו על הלינק. בתודה על שיתוף הפעולה, דאנה ליכטר. לשאלות או פרטים נוספים - lichterdana@gmail.com https://mta.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_d6k4r12bMjSbMjP?fbclid=IwAR3QW6lJL47xs407E13IBeeVVEf9okDk7wCHQJ8_SIK2LCpGrlu6Mv7LIkk

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שבוע 7 בטא נמוכה קטנה מאלף
  • טליה
  • 15/01/2019 14:30
  • הריון צעיר שבוע 7+ 5 ימים נצפה שק הריון שק חלמון ועובר קטן מאוד 2.3מ״מ ללא דופק נראה כמו שבוע 5+5 בוצעה בדיקת בטא 723 יש לציין שהתאריך מדוייק לאחר הפרייה חוץ גופית. מה הסיכוי שזה הריון טוב ותקין

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מחסור באיקקלומין ותחליפיו
  • איילת
  • 12/01/2019 13:59
  • 12/01/2019 | 12:18 | מאת: איילת היי.. לצערי יש מחסור באיקקלומין בארץ.. אמרו לי שאפשר למצוא בשטחים.. שלחתי לג'נין מישהי שעובדת איתי וגם שם יש מחסור באיקקלומין.. היא קנתה לי משהו אחר שאמרו לה שזה אותו דבר.. זה נקרא ovaclomin. האם זה בטוח לשימוש? אפשר להחליף את זה במקום איקקלומין? קיבלתי מינון של 100 ליום מהאיקקלומין..

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לטרוזול
  • נגה
  • 11/01/2019 06:50
  • שלום בת 36 עם 2 הריונות טבעיים, לפני שנה עברתי הפלה בשבוע מוקדם, לקחתי חודשיים איקקלומין חצי כדור, אך זה עשה לי גרד נוראי כנראה מהיובש. האם לטרוזול עדיפה מהאיקקלומין? מה התופעות לוואי שלה? אולי עדיף לעבור לIUI בשילוב זריקות מפאת הגיל? מאיזה יום מתחילים את הזריקות? מאד קשה לי שזה לא קורה לבד. מחכה לתשובה :)) תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקה
  • הדור הבא
  • 11/01/2019 04:18
  • האם הריון טיבעי בכלל אפשרי במצב זה ? האם מומלץ במצב זה לשמר פוריות מחשש לירידה נוספת במדדים ? האם ישנם טיפולים או תזונה שיכולים להגדיל את הנפח, התנועה, וליצור יותר תאים תקינים ? תקופת התנזרות: 3 ימים צבע צהבהב צמיגות normal pH 8 נפח 0.3 מ"ל ריכווז - 20 X 10 למ"ל תנועה - 30% סוג תנועה פרוגרסיבית 5 % מקומית - 25 % ללא תנועה - 70 % לויקוציטים 0X10 אגלוטינציה שלילית Total Motile count 10 X 1.8 בדיקת מבנה לפי WHO תאים תקינים - 1 % פתלוגיית ראש - 94% פתלוגיית זנב - 5%

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך טיפול להריון
  • שירי
  • 09/01/2019 19:15
  • שלום דר רבהון. אשמח לעצתך : אני בת 44. לאחר שלוש שאיבות ושש החזרות. בספטמבר האחרון התקבל הריון אך הוא אינו היה תקין ונפל בשבוע שבע. בנובמבר האחרון נכנסנו להריון ספונטני אך גם הוא התגלה כלא תקין והומלץ על הפלה . שאלתי היא לאן כדאי להמשיך מכאן ? בדיקת קרישיות, בדיקת זרע, תרומת ביצית ?....באופן כללי יש בדרך כלל מספר גבוה ביציות 7-19 אך מתוכם התקבלו מקסימום של חמש הפריות ופעם אחת שלוש בלבד.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דחית ביוץ עי 2 מג אסטרופם
  • רוז
  • 09/01/2019 11:28
  • שלום רב, אני לוקחת כבר כמה חודשים 2מג אסטרופם במשך שבעה ימים מהיום השני למחזור פעם אחת ביום.ע"מ שהמחזור (והביוץ -ע"מ להיכנס להריון) ידחו. -בכמה ימים האסטרופם יכול לדחות את המחזור. בעבר כשלא נקלטתי היה 35 יום בין מחזור למחזור-יתכן גם יותר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה לגבי ביוץ
  • ל 100
  • 07/01/2019 09:17
  • שלום ד"ר, בת 37, פרופיל הורמונלי תקין, מנסה 3 חודשים להיקלט. החודש עשיתי מעקב זקיקים ראשון: ביום רביעי היה זקיק מוביל 15 ורירית 5.5. ביום שישי היה זקיק מוביל 18.9 ורירית 6.5. אתמול (יום ראשון) היה זקיק מוביל 24.5 ורירית 7 מ"מ, ללא נוזל... היום (יום שני), זקיק הצטמק ל- 23 ורירית ירדה ל- 6.5, עדיין אין נוזל. יכול להיות שכבר היה ביוץ? אני אמורה לקחת תמיכה לאחר הביוץ.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תמיכה
  • נינא
  • 07/01/2019 14:22
  • אני ביום השמיני אחרי החזרת עובר .אני מקבלת פעמיים אסטרופים כתמיכה ( אחד בבוקר והשני בערב ) .והיום שכחתי לקחת בבוקר .האם זה מפריע להצלחת ההיריון או להשתרשות העובר ? שאלה שנייה אם יום שלם לא לוקחים שום תמיכה זה מפריע להצלחת היריון ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גמירה בחוץ לכוס פלסטיק /כל דבר אחר
  • עומר
  • 07/01/2019 23:22
  • שלום דר' האם זרע לאחר שיצא לאוויר העולם בתוך כוס פלסטיק/נייר הוא אפשרי לשימוש זאת אומרת האם אפשרי לגנוב זרע במצב שכזה ?? בתודה רבה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקה ביתית ביום תשיעי
  • לולו
  • 08/01/2019 09:33
  • יום תשיעי אחרי החזרת עובר בן 5 ימים .עשיתי בדיקה ביתית דרך שתן ויצא חיובי .האם אני בהיריון ? אפשר להסתמך על זה ? או זה מוקדם יותר והתוצאה עלולוה להשתנות ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקה ביתית שלילית ביום התשיעי
  • ליאל
  • 08/01/2019 12:40
  • היי שלום ב28.12 עברתי שאיבה של 7 ביציות רק 1 נקלטה ב30.12 עברתי החזרה של עובר 1 אני אמורה לעשות בטא ביום שישי ה11.1 אבל לצערי לא הצלחתי להתאפק והיום ה8.1 עשיתי בדיקת הריון ביתית של קליר בלו ויצא שלילי האם עדיין קיים סיכוי להריון? גם אחרי התשובה שלילית לא הפסקתי עם הטיפול התומך מתי אפשר להגיד שזה בטוח להפסיק? מתי אני אמורה לקבל מחזור? רק אחרי שאפסיק עם התמיכה? בתודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מכון IVF
  • מיכאל
  • 08/01/2019 19:02
  • שלום, אנחנו צריכים לעבור IVF+PGD בעקבות זה שאשתי נשאית של מחלה גנטית. יש לנו אפשרות לעשות ברמב"ם בחיפה או באיכילוב. איפה לדעתכם כדאי לעשות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת ahm
  • אורטל
  • 31/12/2018 23:54
  • השתרשות
  • צחי
  • 31/12/2018 16:13
  • שלום רב! אשתי עברה החזרה של בלוטוציסט בן 5 ימים. קראתי שמאחר וזה עובר בן 5 ימים אמורה להיות השתרשות(במידה ויש) כבר ביומיים שאחרי ההחזרה ו/או דימום השתרשות האם כך הדבר? בתודה צחי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח פרופיל הורמונלי
  • אלין
  • 01/01/2019 00:31
  • שלום אני בת 45 מנסה להכנס להריון טבעי כאשר התוצאות שלי הן : e2=653 fsh=10.1 lh=3.5 pro=1.1 האם יש לי סיכוי להכנס להריון טבעי לאור התוצאות הללו? את הבדיקות עשיתי ביום הרביעי למחזור

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אוטרוגסטן ותופעות לווי
  • מירית
  • 02/01/2019 12:33
  • שלום, אני 14 יום אחרי החזרה כבר 16 ימים עם תמיכת אוטרוגסטן 300*3 . תופעות מוזרות כמו כאב בצלעות ,נפיחות בבטן ובטן קשה מאוד ותחושת שריר תפוס בבטן העליונה . אלו תופעות לוואי של התמיכה? אם היית ממליץ להחליף תמיכה? (שכחתי לציין שבטא חיובית אך נמוכה בבדיקה ראשונה 46 ממתינה לתוצאות בדיקה שנייה ). תודה על תשובתך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)