פורום טיפולי פוריות - עמוד 1274
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
רירית 5.3 יום 9
גלית 15/05/2019 | 09:14בוקר טוב בהפסקה חודש:מטיפולים ומנסה החודש על בסיס ביוץ טבעי(עם תזמון של אוביטרל). התחלתי מעקב היום ביום ה9 ונמצא זקיק בגודל 17. אבל הרירית 5.3 . אין לי בעיית רירית.למעשה תמיד מגיבה לטיפולים בתגובת יתר של אסטרוגן. מגיעה לרירית של 11-12 לפני ביוץ. האם זה בגלל כל תמיכת הפרוגסטרון שקיבלתי? האם יצר נזק פרמננטי או שהרירית יכולה להתאושש? ואני מבינה שהביוץ בפתח בימים הקרובים. מה אני יכולה לעשות על מנת לגרום לה להתעבות עד הביוץ,האם כדאי ליטול אסטרופם (כמובן בהתייעצות עם הרופא אבל בודקת איתך אם האופציה נכונה) ? ביצעתי גם בדיקות דם שיגיעו בצהריים. אנחנו מהלא מוסברים ואני ממש בחרדות שנגרם לי נזק.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הערכתי היא שלאור הנתונים שלך הרירית תתאושש ביומיים הקרובים ותלמה את הרף הנדרש,וזאת ללא צורך בתוספת הורמונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/05/2019 | 10:33הוסף תגובה
-
תוצאות בדיקות הורמונים
גלית 15/05/2019 | 14:19הרגעת אותי מעט. קיבלתי את בדיקות הדם:אסטרוגן 358 פרוגסטרון קטן מ0.8 (לציין שביום 4 ביצעתי בדיקת דם והפרוגסטרון היה 1.1). האם יש צורך ליטול אסטרופם? מתי צפוי הביוץ? כדאי מחר לחזור על הבדיקות והאולטרסאונד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשיכי במעקב והשיפור יתממש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/05/2019 | 08:51הוסף תגובה
-
מעקב זקיקים ובדיקות הורמונים
גלית 16/05/2019 | 14:48בוקר טוב. נטלתי אתמול לפני שראיתי את תשובתך הבוקר אסטרופם בהנחיית הרופא(2 מנות) הבוקר במעקב זקיקים זקיק 16 ורירית גדלה ל7.3 . בדיקות דם אסטרוגן 2300 (יש רק עוד זקיקים קטנים) פרוגסטרון פחות מ0.8 . איך ממשיכים מכאן? לא לקחתי הבוקר אסטרופם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
להמשיך במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/05/2019 | 14:55הוסף תגובה
-
לבצע בדיקות חוזרות בראשון או מחר?
גלית 16/05/2019 | 15:13בדרכ כשהזקיק גדול אצלי הוא גדל ביותר מ2 ממ ליום אז לא רוצה לפספס. ולגבי האסטרופם זה בסדר שהפסקתי? מודה לך מאוד.הוסף תגובה
-
בדיקות מהיום יום שישי
גלית 17/05/2019 | 12:02מוטרדת מאוד. כאמור שלשום לקחתי את האסטרופם ליום. אתמול לא. המדדים היו אסטרוגן 2390.פרוגסטרון קטן מ0.8 ץזקיק 16.ללא נוזל. היום זקיק 16. רירית 6.3 . ללא נוזל. בבדיקות מעבדה האסטרוגן ירד ל149. פרוגסטרון 1. האם השתבשו לי הערכים בגלל האסטרופם שנטלתי? איך ממשיכים מכאן? לא יהינ ביוץ החודש? האם האסטרוגן יכול לרדת בבת אחת ככה?הוסף תגובה
-
דיברתי עם הרופא המחליף
גלית 17/05/2019 | 12:51הוא אומר שזב לא מהאסטרופם שנטלתי.שזה מזקיק חלש ושאטול 2 אסטרופם ליום עד יום ראשון ואחזור על הבדיקות.מעולם לא היו לי בעיות ביוץ.אני מבייצת סדיר על השעון ביום ה13. אשמח ממש לעזרתך.אני מתחיל חדאוג שמשהו השתבש ושאפילו הסבב הבא ישתבש לי בגלל זה עכשיו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט הדבר נובע מנטילת האסטרופם בעיני שלא לצורך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/05/2019 | 12:59הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין לך ברירה אלא להמתין להתפתחויות ביום א
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/05/2019 | 13:00הוסף תגובה
-
האם תוכל חומר לי ממה זה נגרם?
גלית 17/05/2019 | 13:03והאם כן ליטול את האסטרופם עד יום ראשוןהוסף תגובה
-
האם לא יהיה ביוץ החודש?
גלית 17/05/2019 | 13:07.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יש לקוות שאכן יהיה ביוץ למרות הכול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/05/2019 | 19:13הוסף תגובה
-
תודה רבה פרופסור
גלית 18/05/2019 | 08:13אני נוטה להסכים איתך שלא היה ביוץ(הפרוגסטרון היה צריך לעלות מעבר ל1 נכון?).סטיק ביוץ שביצעתי אתמול היה לכיוון חיובי.היום חיובי עם 2 פסים חזקים. בנןסף ההפרשות התרבו (בדרכ אחרי ביוץ הכול מתייבש אצלי) .מקוה שהגוף יתאושש. הרופא טען שהייתי צריכה את האסטרופם..החלטתי לא לקחת לתת לגוף להתאזן ולבדוק מחר מה המצב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/05/2019 | 13:00הוסף תגובה
-
עדכון מעקב זקיקים מהבוקר
גלית 19/05/2019 | 07:47הבוקר חזרתי על מעקב הזקיקים. הזקיק שהיה 16 התכווץ .הוא 9 כרגע. הרירית ירדה ל5. אין נוזל. במקום זה גדלו כמה זקיקים שלא היו לפני. (לפני היה רק אותו) . שחלה ימין-9,9,7,9 שחלה שמאל-9 ביצעתי בדיקות דם.אצרף תוצאות בצהריים . האם זה אומר שלא יהיה ביוץ החודש? האם כדאי כן להשתמש בגונל כדי להגדיל אותם? איך לדעתך הכי נכון להמשיך מכאן? בעיקר מוטרדת מכך שהסבב הכנה לשאיבה הבאה ידחה לי עוד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יתכן וכבר היה נחכה לתוצאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/05/2019 | 11:02הוסף תגובה
-
תוצאות בדיקות הדם מהצהריים
גלית 19/05/2019 | 14:21הגיעו בדיקות הדם.אסטרודיול 669 . פרןגסטרון 0.8 . מבינה שלא היה ביוץ.האם יתכן ויהיה ביוץ ? איך ממשיכים מכאן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לטעמי אין צורך בכך,אולם המלצתי היא שתפעלי לפי הוראת ברופא שלך שיש לו איתך היכרות טובה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:46הוסף תגובה
-
המלצות הרופא
גלית 20/05/2019 | 16:54המלצות הרופא היה לחזור על הבדיקות מחר(יומיים מהבדיקה הנוכחית) כי הערכים מצביעים שאני לפני ביוץ..(לא ממש הבנתי איך עם זקיקים קטנים) .לשאלתי אם לא יהיה ביוץ אמר שאטול גלולות.אני לפני פרוטוקול ארוך שהיה אמור להתחיל שבוע הבא. למה התכוונת שאין צורך בכך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשרות קיימת-לכן יש מקום חהמשיך במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:56הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תפעלי לפי המלצותיו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:57הוסף תגובה
-
-
כאבים לאחר החזרת עובר מוקפא בן 5 ימים
M 19/05/2019 | 11:47שלום רב, לאחר החזרת עובר מוקפא בן 5 ימים, יום לאחר מכן ישנם כאבי גב שמקרינים לרגליים. האם הטיפול נכשל? יכול להיות כאב השתרשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זוהי תגובה שכיחה כתגובה להחזרה של העוברים המצויים בנוזל צרבית והתחושות נובעות מפעילות עודפת של הרחם כתגובה חהליך הטיפולי,ההחזרה,ונוכחות העובר ברחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:55הוסף תגובה
-
-
עליית בטא
דנה 18/05/2019 | 16:44שלום, ב-17.4 הייתה לי החזרה של 3 עוברים.. 29.4 בטא של 211 ב1.5 בטא של 406 ב7.5 בטא של 3469. לאחר כשבוע מכן ב14.5 עשיתי בדיקה נוספת והיא יצאה 4546 לאורך שבוע היא לא הוכפלה בכלל ובקושי עלתה.. מה אתה חושב על זה פרופסור? האם ישנו עוד סיכוי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קיים סיכוי בדיקת אולטרסאונד תבהיר את תמונת המצב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/05/2019 | 11:10הוסף תגובה
-
עליית בטא
דנה 19/05/2019 | 12:11בוקר טוב, תודה על תשובתך.. הבוקר הייתי בבדיקת אולטרסאונד הוא ראה 2 שקים קטנים אחד עם דופק השני ללא דופק.. ביקש לחזור לביקורת שבוע הבא שוב.. מה הגודל של השק שהוא היה אמור לראות באולטרסאונד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לכאורה היה צריך לראות את אותה תמונה כמו בהיריון התקין,אולם בהחלט תיתכן השתרשות מאוחרת יותר של העובר השני שידביק את הפער ויפגין דופק עוברי בעוד מספר ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:53הוסף תגובה
-
-
הריון
סיון 19/05/2019 | 12:43היי פרופסור יקר אני בהריון לאחר החזרת עובר אחד שבוע 7 יש דופק והכל תקין ברוך השם לפני שנה וקצת הייתי בהריון היה דופק ולאחר מכן בשבוע 9 לא היה דופק אני ממש מפחדת עדיין לא מאמינה שאני בהריון , רציתי לשאול שאלה ראשונה מה הסיכויים שהכל יהיה בסדר ולא חס ושלום שוב יעלם הדופק אני ממש חרדתית ושאלה שנייה מהם השבועות הקריטיים ביותר להריוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.סיכוי מצוין 2.צריכה לחצות את המועד שההיריון הקודם התרחשה ההפלה הנדחית,בכל מקרה המלצתי לנהל מעקב הדוק יותר עד לגמר הטרימסטר הראשון של ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:50הוסף תגובה
-
-
מעקב
מיכל 19/05/2019 | 12:52בטא ראשונה 63 בטא שניה 145 בטא שלישית 846 בטא רביעית 1422 באולטרה סאונד לא רואים כלום 🙄 מה דעתך? באולטרה סאונד לא הצליחו לראות עדיין כלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חייבים לראות שק/שקי היריון כ-3 שבועות מההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:48הוסף תגובה
-
-
בטא אחרי החזרה
ענבל 19/05/2019 | 14:09היי עשיתי החזרה של שתי עוברים וביום העשירי לאחר ההחזרה הבטא היה 126 וביוםה13 (היום) הבטא היתה 495 האם יתכן שזה 2 עוברים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בהחלט אפשרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:47הוסף תגובה
-
-
מחזור חודשי
מיכל 19/05/2019 | 14:25שלום פרופ אשכנזי עפ"י הבדיקות של היום: E2 662 Progesterone 7.6 LH 3.1 האם היה לי ביוץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מחזור חודשי
מיל 19/05/2019 | 14:54ואם כן מתי היה הביוץ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כנראה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:45הוסף תגובה
-
-
אחרי החזרה
שירי 19/05/2019 | 01:00אני אחרי החזרת מוקפאים (עובר יום 3) ויש לי שתי שאלו- א. מדוע הפעם רופא לא נתן לי אוביטרל ליום ההשתרשות (בכל שאר הטיפולים זה ניתן). ב. אני לא מרגישה כלוווווום. תמיד היו לי כאבים, לחץ בבטן, סרחורות וכו. והפעם מרישה כאילו לא קרה כלום, כאילו הגוף לא עבר שום דבר. הגיוני? או שצריך להדאיג אותי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
במחזור מוקפאים אינה נדרשת זריקת אוביטרל אם הדבר נעשה באמצעות טיפול הורמונאלי תחליפי או במחזור טבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/05/2019 | 11:04הוסף תגובה
-
ומה עם חוסר הרגשה?
המשך 19/05/2019 | 15:27אשמח לדעת אם זה שאני לא מרגישה כלום זה מדאיג? כי תמיד הייתי מרגישה ....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין כל מקום לדאגה ,התחושות של נשים מטופלות הנן מגוונות ותחושותייך אינן חריגות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:44הוסף תגובה
-
-
רזרבה זחלתית ופגד
לי 19/05/2019 | 17:28שלום, אני בת 37 בעברי 2 הפלות בשלבים מוקדמים להפסקת היריון שבוע 23 לפני 5 חודשים לאחר צ'יפ גנטי לא תקין והפנייה לפגד במסגרת הבדיקות לפני התחלת התהליך התגלה שיש לי רזרבה זחלתית נמוכה (fsh 14.4) עשיתי עכשיו סבב ראשון קיבלתי את המינון הכי גבוה של קונאן 450 בפרוטוקול קצר הצלחתי לייצר 4 ביציות שמתוכם 2 הופרו ומנסים לגדל ליום 5. ברור לי שהסיכויים שמשהו ייצא מזה הם קלושים. שוקלת את צעדיו האם יש טעם להמשיך לסבב נוסף? האם יש טעם לנסות סבב טבעי ולא להפציץ את הגוף ההורמונים או שעדיף בכלל לנסות שוב טבעי ולעשות סיסי שליה בשבוע 10?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
למרות חששותייך סיכוייך טובים ולכן הנני ממליץ חהמשיך בכל מקרה בטיפול ייעודי חהפקת החיך אופטימאלי למרות הרזרבה הנמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:43הוסף תגובה
-
-
מחסור בויטמינים
אני 19/05/2019 | 17:43שלום, עקב מחסור בויטמין d וויטמין b12. קניתי ויטמין d בייבי של מכבי קר וויטמין b12 של פלוריש. האם התוספים האלה מהחברות האלה מותרות בהריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שכחתי לציין: אני בשבוע 10 פלוס 3
אני 19/05/2019 | 17:44.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2019 | 16:41הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
תרבית שופכה
-
אבחון גושה
-
תרופות קשורות
-
פודופילוטוקסין
-
דאנאזול
-
מונחים קשורים
-
גונדוטרופין כוריוני אנושי (HCG)
-
גינקולוגיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן