פורום טיפולי פוריות - עמוד 1414
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
כאבים בבטן לא רק תחתונה, לאחר החזרה רונית 01/09/2018 | 18:11שלום, ביצעתי ביום רביעי (לפני3 ימים) החזרת עוברים לאחר שאיבה. אני מטופלת פעמיים ביום בקרינון וגם לקחתי פעמיים חצי מזרק אוביטרל ומזרק Decapeptyl. יום לאחר ההחזרה התחילו לי כאבי בטן תחתונה מאד חזקים ועכשיו זה גם בבטן עצמה (לא תחתונה). קשה לי לקום וללכת בגלל הלחץ הזה. לחץ הדם שלי נוטה לרדת בימים האלה ואני מרגישה חלשה. האם כל מה שאני מתארת עם כאבי הבטן ולחץ הדם מוכר והגיוני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אפשרי,אם כי אם תחול החמרה המצב מחייב ביקורת רפואית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/09/2018 | 09:37הוסף תגובה
כאבים לאחר הזרעה מצפה בקרוב 28/08/2018 | 16:01היום בבוקר ביצעתי הזרעה שעברה בצורה תקינה וללא כאבים. לאחר כשעה ועד עכשיו אני סובלת מכאבים עזים שמזכירים כאבי מחזור חזקים בעת מנוחה ומתגברים בעמידה/בהליכה. הוראת הרופאה שביצעה את ההזרעה הייתה לא לקחת משככי כאבים על מנת לא לפגום ביעילות הטיפול. מה דעתך? האם הכאבים מדאיגים? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כל עוד לא הופיע חום לא צפויה בעיה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/08/2018 | 10:22הוסף תגובה
יחסים אחר הזרעהמצפה בקרוב 29/08/2018 | 13:26תודה על המענה. באותו עניין, האם מותר לקיים יחסים לאחר הזרעה? או שמומלץ? ההזרעה הייתה אתמול ( לא קיימנו יחסים לאחר ההזרעה)( אוביטרל בראשון בלילה) האם יש טעם לקיים גם היום? האם יועיל? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה אין מניעה אדרבא פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/08/2018 | 17:07הוסף תגובה
יחסיםמצפה בקרוב 01/09/2018 | 20:36שלום ד"ר. במידה ולא הזדמן לנו לקיים יחסים לאחר ההזרעה מה משמעות הדבר? האם מפחית את הסיכויים? ביום ההזרעה זקיק 24 ממ וכאבים עזים כך שאני מניחה שהביוץ התרחש בזמן זה. לקראת הערב (8 הכאבים פחתו משמעותית ויום לאחר ההזרעה לא היו כאבים כלל. אודה לתשובתך. תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה הערכתי שזה לא גרע מסיכוייך להרות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/09/2018 | 09:36הוסף תגובה
אחרי ביוץ ובדיקת פרוגסטרון קרן אור 30/08/2018 | 10:40בשבת האחרונה היה לי ביוץ(לפי מעקב זקיקים ובדיקות דם). הפרוגסטרון ביום ראשון היה 16. הרופא ביקש שאחזור על בדיקת הפרוגסטרון השבוע וחזרתי עליה אתמול.היה 37.5 .למה הוא רצה לראות אם הרמה עולה והאם היא בסדר ויכולה לרמז על כיוון של הריון? 2. מתי אוכל לבצע בדיקת דם להריון? 3.האם יכןל להיות שכבג יש סימנים של הריון או שזה מוקדם מידי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרופא רצה לראות שהשלב החוטאלי(אחרי הביוץ)הנו תקין,בצעי בדיקת היריון בעוד שבוע פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/08/2018 | 23:50הוסף תגובה
תוצאות בדיקה אנונימית 30/08/2018 | 13:37ב19/8 החזרת עובר בן 5 ימים. היום 30/8 עשיתי שוב בדיקות ויצא לי ככה Progesterone urgent 24.3 Hcg quantitative urgent 294 האם זה תקין ? אני מודאגת שהמספרים נמוכים מאוד.יש צורך לקחת תמיכה נוספת ? ( קרינון פעמיים ביום זה מה שאני עושה )הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תקין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/08/2018 | 23:48הוסף תגובה
בדיקת בטא Zohar 30/08/2018 | 15:53שלום ד"ר בתאריך 26.8 הוחזר לי עובר ביום החמישי שלו, ומתוך סקרנות ביצעתי בדיקת בטא היום 30.8 שיצא לי 7> הבנתי שזוהי תוצאה שלילית, האם התוצאה תוכל להשתנות ביום 12 כי הבדיקה מוקדמת מידי או שמה יכול להיות שכבר היה צריך לראות בטא בדם? והתהליך נכשל..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בהחלט אפשרי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/08/2018 | 23:47הוסף תגובה
פרוטוקול שלישי ליטל 28/08/2018 | 15:32צהריים טובים ד"ר אשכנזי , אני בת 37 ועברתי 2 הזרעות ועקב amh- 0.27 התחלתי טיפולי פוריות , פרוטוקול 1 - 12 יום גלולות , 9 יום גונל 300 +6 יום גונל 450 ,5 צטרוטייד , אוביטרל ,שאיבה מתוך 6 2 נשאבו עוברים יפים 2 הוחזרו ונגמר ללא הצלחה .מדדים : ביום 1 למחזור - רירית 4.3,אסטריול קטן מ75,פרוגסטרון 1.0 ביום ה-5 רירית 5.3,אסטריול 237,פרוגסטרון קטן מ0.9 ביום ה-10 רירית 9.8,אסטריול2528 פרוגסטרון 1.1 ביום ה-15-רירית 13,אסטריול5779,פרוגסטרון 3.0. יום 17 למחזור שאיבה פרוטוקול2- 7 יום מנופור 450 זקיקי מוביל והשאר עומדים במקום מההתחלה ועד היום ה-9 ביום ה9 בייצתי וכביכול פיספסנו ביוץ כי לא ניתן צטרוטייד בזמן והם לא גדלו אז לקחה סיכון פרוטוקול 3- הרופאה ביקשה ממני ביום השני למחזור לקחת דקפפטיל ולמחרת לעשות דם וזקיקים ולהתחיל גונל שוב 300 . לאחר מכן אמרה לי תעשי ביום השלישי פרופיל הורמונלי ומחקה את היום לפני , אני התבלבלתי ולקחתי אתמול בום השני לווסת דקפפטיל 1 היום בבוקר עשיתי בדיקות דם ולהלן התוצאות 63.4 fsh Estradiol (E2) 312.0 Progesterone 3.2 nmol/l LH 94.5 IU/L בנוסף רירית 4.3 זקיקים קטנים ימין ושמאל וזקיק 1 ציסטי צלול בגודל 16*23 , היא אמרה לי כרגע לעצור הכל שאין לה מושג מה קורה פה אם זה בגלל הדקפפטיל שלקחתי מבחינת המדדים או שקשור לציסטה , אולי לא בייצתי בכלל אבל מצד שני עברו שבועיים וקיבלתי ווסת בדיוק בתאריך , שאלתי : לפי המדדים מה נראה לך ושאלתי השניה מה אתה ממליץ כי אני מאוד מאוד מבולבלת ממנה , תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רזרבה שחלתית אבחון וטיפול אפשרי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/08/2018 | 10:28תגובה שחלתית ירודה: זוהי השיטה שתסייע בהצלחת טיפולי הפוריות נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה, מתקשות להיכנס להריון וחוות קשיים בטיפולי פריון המתבצעים בעזרת השראת ביוץ. טיפול חדשני המשלב מספר תרופות אנדרוגניות (המבוססות על הורמוני מין גבריים), נמצא כיעיל מאוד בקרב נשים אלה ואף יכול להגשים את חלום המשפחה: כל המידע החיוני מאת: פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי רזרבה שחלתית נמוכה, היא מצב של תת פוריות הנוצר כתוצאה מכמות ירודה של זקיקי ביציות וכתוצאה מכך של ביציות בשחלות. נשים הסובלות מרזרבה שחלתית ירודה מתקשות בדרך כלל להרות ואף חוות קשיים בהצלחת טיפולי הפריון. למעשה, ירידה בכמות הביציות בשחלה נפוצה בקרב נשים בגיל מבוגר יותר, אך היא עלולה להתרחש בכל גיל בשל סיבות שונות, בניהן ניתוחים או בעיות בריאותיות שונות. רזרבה שחלתית נמוכה מהווה אתגר משמעותי בכל הנוגע לטיפולי פוריות. מהם הקריטריונים להגדרת תגובה שחלתית נמוכה, אילו טיפולים קיימים כיום ומהו הטיפול המשולב שמגדיל באופן משמעותי את הסיכוי להצלחת טיפול הפוריות? מומחה מסביר. כיצד מגדירים תגובה שחלתית ירודה? בשנת 2011, בבולוניה שבאיטליה, הוגדרו שלושה קריטריונים מרכזיים לצורך קביעת מצב בו נשים סובלות מתגובה שחלתית ירודה. למעשה, קביעת תגובה שחלתית ירודה מחייבת עמידה בלפחות שניים משלושת הקריטריונים שהומלצו: 1. גיל מתקדם או גורם סיכון אחר שעשוי להביא לתגובה שחלתית ירודה. 2. תגובה ירודה בתפקוד השחלתי במקרים קודמים – הפקה של פחות משלוש ביציות בטיפול קודם במסגרת הפרוטוקול הקונבנציונלי להשראת ביוץ. 3. תבחיני רזרבה שחלתית בלתי תקינים, antral follicle count (AFC)- מדובר במצב בו מספר הזקיקים בסיסי הקיים נמוך מ-5-7 זקיקים, ורמת ההורמון AMH (Anti Mullerian Hormone) בגוף האישה נמוכה מ- 0.5-1 כיצד ניתן לטפל בתגובה שחלתית ירודה? במשך השנים הוצעו תכשירי עזר רבים על מנת לשפר את התגובה השחלתית בזמן טיפולי זריקות להשראת ביוץ (גונדוטרופינים), אך עד כה לא נמצאה אסטרטגיית טיפול אולטימטיבית שעשויה לשפר מהותית את התוצאות במצבים אלה. שימוש בהורמונים אנדרוגנים מספר מחקרים בספרות הצביעו על היתרון הטיפולי במתן תוספות אנדרוגיניות, כמו –DHEA,rLH,HCG, LETREZOL,או טסטוסטרון תת עורי. תוספים אלה מעלים את רמת הטסטוסטרון (הורמון המין הזכרי) בגוף ובכך עשויים לשפר את התגובה השחלתית בעת הטיפול בתכשירים להשראת ביוץ (גונדוטרופינים) בקרב נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה. הטסטוסטרון חיוני לקיום התהליך ההורמונלי בשחלות (הנקרא גם סטרואידוגיניזה), ורמה מוגברת של ההורמון במרקם התוך זקיקי תורמת לתגובה משופרת של הזקיקים וכך גם לתגובה שחלתית טובה יותר לטיפול השראת הביוץ. כתוצאה מכך מספר הביציות המופק רב יותר, מתקיימת עלייה במספר העוברים המופקים ובכמות ההריונות. שימוש בהורמונים אנדרוגנים משפרים את התגובה השחלתית בזמן טיפולי הפריון המתבצעים בעזרת השראת ביוץ שימוש בלטריזול לטריזול היא תרופה המשמשת להעשרת הזקיקים באמצעות שימוש בהורמוני מין גבריים (אנדרוגנים). התרופה, הוכחה במספר מחקרים כמעלה את רמת הטסטוסטרון ואנדרוסטנדיון (הורמונים אנדרוגנים) בקרב נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה, זאת בהשוואה לנשים שלא טופלו באמצעותה. שימוש בפרגניל פרגניל היא תרופה המכילה את הורמון ההריון, המוכר כ- בטא HCG. התרופה ניתנת בהזרקה ולאחר כ-36 שעות ממועד מתן התרופה מתרחש הביוץ.תכשיר הורמונאלי זה מנוצל גם לצורך ייצוב התגובה של הקולטנים בתאי התמיכה של הזקיקים בשחלה, לעידוד צמיחת הזקיקים בשחלה ולהעלאת תגובת הזקיקים המצויים בה.למעשה התברר שהשימוש בתכשיר משפר גם תגובת הזקיקים לטיפולי הפוריות שימוש באנדרוגנים הניתנים באמצעות מריחה על גבי העור אנדרוגנים הניתנים באמצעות מריחה על גבי העור, נמצאו במחקרים כמשפרים את התגובה ההורמונלית בצורה משמעותית, וכתוצאה מכך גם מצריכים מינונים נמוכים יותר של זריקות להשראת הביוץ. למעשה, הטיפול המקדים באנדרוגנים בקרב נשים שהוגדרו כסובלות מתגובה שחלתית ירודה, הביא ככל הנראה להעצמת הרגישות של השחלה לזריקות השראת הביוץ ושיפר את תפוקת הביציות. מחקרים נוספים אף הראו שהטיפול האנדרוגיני המקדים הניתן באמצעות מריחה על גבי העור שיפר גם את מספר הביציות הבשלות, הביציות המופרות, ואת מספר העוברים האיכותיים המופקים, וכך גם העלה משמעותית את שיעור ההריונות בקרב נשים הסובלות מהבעיה. טיפול אנדרוגיני משולב כדי להעצים את התגובה השחלתית לטיפולים להשראת הביוץ, מתבצע שימוש בשלושה אמצעים המשמשים לצורך העלאת רמת האנדרוגנים בשחלה במקביל: מתן משולב של לטריזול, מתן אנדוגניים תת עוריים וזריקות HCG: אסטרטגיית הטיפול כוללת שני שלבים: השלב הראשון השלב הראשון יחל חודש לפני הטיפול הייעודי להפריה. במהלכו מתבצעת העשרה של השחלה בהורמונים אנדרוגיניים באמצעות: 1. מתן אנדרוגינים בצורת ג'ל למריחה הנספג דרך העור התכשיר – mg, 25 AndroGel הניתן במריחה כל יומיים החל מהיום הראשון למחזור. 2. מתן Letrozole 2.5 mg מידי יום . 3. מתן hCG 2500 IU (פריגניל) פעמיים בשבוע. בנוסף, בשלב הראשון ניתן גם טיפול הורמונאלי תחליפי של אסטרוגן בשלב ראשון ואסטרוגן ופרוגסטרון בשלב שני,כדי ליצור מעגל הורמונאלי מחזורי בחודש ההכנה לטיפול הייעודי(השלב הראשון). השלב השני עם קבלת המחזור, יחל טיפול ייעודי להשראת ביוץ, עד להבשלת הזקיקים. לאחר מכן תינתן זריקת זריקת HCG אשר יוצרת את מועד הביוץ, ולאחר 36 שעות ניתן יהיה לשאוב את הביציות לצורך ביצוע ההפריה החוץ גופית. פרוטוקול הטיפול החדשני, מציע שימוש מקביל בשלושה מסלולים שונים, זאת כדי להעלות את סיכויי הצלחת טיפול ההפריה החוץ גופית בקרב נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה. שיטה זו להעצמת התגובה השחלתית עשויה לשפר באופן מהותי את מספר הביציות המתקבלות בעקבות הטיפול ,את שיעור ההפריה,ואת שיעור העוברים המתקבלים וכפועל יוצא את שיעור ההריונות באותן נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה.הוסף תגובה
פרוטוקול שלישיליטל 29/08/2018 | 10:34השאלה אם התוצאות אללו שבדר"כ היה לי fsh 11-12 זה בגלל שזה לא ווסת באמת או בגלל שלקחתי לילה לפני דקפפטיל , למה קשור התוצאות ההזויות האלה ? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה הערכתי שהדבר נובע מ דקפפטיל ועיתוי לא מתאים לביצוע הפרופיל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/08/2018 | 17:17הוסף תגובה
פרוטוקול שלישיליטל 30/08/2018 | 14:25הרגעת ואיששת את החששות שלי , תודה רבה מקרב לבהוסף תגובה
תשובת מומחה בהצלחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/08/2018 | 23:47הוסף תגובה
זיהום??? מיכל 30/08/2018 | 16:59שלום רב אני נמצאת בשבוע ה13 להריוני, מהבוקר אני עם שלשולים שעכשיו לא נותנים לי מנוח, אני כל חצי שעה צריכה ללכת להתפנות, מציינת שזה יוצא ממש כמו נוזלי כמו מים, קראתי באינטרנט שזה לרוב זיהום חיזוריה ומחייב טיפוללל איך אני יכולה לבדוק אם זה זיהום או ויראלי , בבקשה מענה דחוףף וחודה רבה וסליחה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אם התופעה מלווה בחום כנראה מדובר בזיהום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/08/2018 | 23:46הוסף תגובה
תוצאה חיובית וטיפולי פוריות רני 30/08/2018 | 18:56שלום. אנחנו בסבב שלישי של הזרעה, ההזרעה התבצעה לפני עשרה ימים (לא כולל יום ההזרעה) וזריקת אוביטרל לתמיכה לפני שבוע. (שוב לא כולל יום הזריקה) קמתי עם בחילות בבוקר , עשיתי בדיקת היריון ויצא פס חלש... האם ייתכן שזה עדיין מהאוביטרל? בדיקת דם אמורה להתבצע בשני עוד ארבעה ימים... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האפשרות תמיד קיימת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/08/2018 | 23:45הוסף תגובה
דימום לפני בטא טק 30/08/2018 | 19:02שלום רב, החודש התחלתי טיפול ivf ראשון. לפני 9 ימים ביום רביעי 22/8 הוחזר לי עובר בן 3 ימים. היום התחיל לי דימום קל וכאבי מחזור.בטא תהיה ביום שני הקרוב 3/9. מאז ההחזרה אני מקבלת אנדומטרין ואסטרופם פעמיים ביום כתמיכה. מה משמעות הדימום? האם זה אומר שהטיפול נכשל? האם אפשרי לקבל ווסת בזמן השימוש באנדומטרין ואסטרופם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הכתמה דמית אין פירושה שאינך בהיריון,בכל מקרה נטילת הטיפול התמיכתי אינה מבטיחה אי קבלת מחזור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/08/2018 | 23:44הוסף תגובה
קלקסן זואי 29/08/2018 | 17:42שלום, אני עם Fvl הטרוזיגוטי, נמצאת כרגע בשבוע שמונה לאחר us ועליי להתחיל להזריק. קופסאות הקלקסן שנמצאות ברשותי היו כחודש מחוץ לארון על שולחן בבית בטמפרטורת החדר של חודש אוגוסט. יש מצב גבוה שהטמפרטורה היתה מעל 25 מעלות. האם אפשרי להשתמש בקלקסן האלה או שעדיף שלא? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לטעמי יש לשקול קניית קליקסן חדש פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/08/2018 | 09:51הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרטן רירית הרחם
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
בדיקות קשורות
-
קומבס לא ישירה
-
אנדוסקופיה
תרופות קשורות
-
נפארלין
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
מונחים קשורים
-
קרן בריאה
-
דירוג פיגו (FIGO)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב