פורום טיפולי פוריות - עמוד 1785
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
DHEA-S : 12.66
טליה 12/08/2016 | 21:09היי, לפני כחודש וחצי הפסקתי ליטול גלולות על מנת להיכנס להריון. לאחר איחור של שבועיים במחזור (ותוצאה שלילית של הריון), ביצעתי בדיקות דם של פרופיל הורמונאלי, ערב לאחר הבדיקות קיבלתי מחזור. התוצאות: DHEA-S : 12.66 – 6- אני יודעת שזו תוצאה גבוה- האם סימן שיש אצלי בעיה ? זה קושי להיכנס להריון?? שאר התוצאות TSH: 1.2 Prolactin: 165.0 mIU/l LH – Luteinizing Hormone :8.4 IU/l FSH:4.9 IU/l Estradiol (E2):190.0 pmol/l HCG-B Quantitative (B):2 IU/L -קטן מ2 Testosterone Total: nmol/L -קטן מ.1.5 בלי קשר לתוצאות האלה גם גילו אצלי בעיה בתפקודי כבד, והופנתי לאולטרסאונד בעוד שבועיים, האם יתכן שקיים קשר בין הממצאים?? מצב התוצאות: Urea (B):15 ALT (GPT) – 42 AST (GOT):38- אני מודה לך מראש!!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
DHEAS
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/08/2016 | 09:19רמה גבוהה של ההורמון נובעת מפעילות יתר של בלוטת יותרת הכיליה במצב של סטרס אחרי טראומה,או בנטילת תוספי מזון המכילים DHEA,כמו כן ניתו למצוא רמת גבוהות במיוחד בתסמונת Cushing, ב-שגשוג מולד של האדרנל (CAH), בגידולים סרטניים אקטופיים המייצרים ACTH, בגידולי יותרת הכליה המתבטאים בתסמיני ויריליזציה, בתסמונת אדרנו-גניטלית מחסר של 3β-dehydrogenase, חסר של 21hydroxylase או חסר של 11β-hydroxylase,בתסמונת שחלות פוליציסטיות, בנשים עם שעירות יתר (hirsutism), ובנטילת תרופות המשפיעות בהעלאת רמת DHEA בגוף: alprazolam ,amlodipine ,anastrozole ,ifedipine ,danocrine ,diltiazem ,clomiphene corticotrophin ,ethylphenidate ,metopirone. מצבים של של רמות גבוהות של ההורמון יכולות להתבטא בתגובות אנדרוגניות , כגון: עור פנים שומני,עליה ברמות אנזימי הכבד,כמו כן עליה בהזעה, שיעור פנים מוגבר, כאבי בטן, שינוי במצב הרוח, הפרעה בשינה, טטת הפנים (acne).הוסף תגובה
-
-
הזרעה
אגם 11/08/2016 | 19:51היי...בת 40 בעוד חודשיים הריון ראשון נקלטתי בהזרעה ראשונה בגיל 30...כיום עשיתי הזרעה לפני 4 ימים יש לי שחלות פוליציסיות הזרקתי מונופור 225 אחרי יומיים העלו ל270 ושוב העלו אחרי יומיים ל300 נאמר לי שיש 3 זקיקים ביום ראשון לאחר אולטרסאונד ובדיקות דם נאמר לי להזריק אוביטרל ולהגיע ביום שלישי להזרעה...בצהריים התקשרו אליי ואמרו לי להזריק במיידי את האובטריל ולהגיע למחרת להזרעה כי הבדיקות הראו שאני מתחילה לבייץ...האים לא לייב לחכות 36 שעות בין הזריקה להזרעה? ומה הסיכויים בכלל להיקלט בגילי בהזרעה? ושאלה אחרונה בבדיקות קרישה פעמיים הראה שיש apla וב4 בדיקות נוספות הראה שאין האים יש צורך בקלקסן? תודה ענקית וסליחה על אריכות דברייהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המלצתי היא שתפעלי לפפי הוראות הרופאים,היות ובדיקת הדם מצביע שבפועל החל ביוץ עצמוני ,ובמובם זה זריקת האוביטרל נתנה כגיבוי,סיכוייך להרות בגילך בפטיפול הייעודי בהשראת ביוץ+הזרעות תוך רחמיות הנו כ-10-15% לכל מחזור טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/08/2016 | 09:41הוסף תגובה
-
-
ביוץ
אני 10/08/2016 | 18:33פרופ׳ אשמח לדעת מתי יתרחש ביוץ היום נמדד זקיק בגודל 21 Lh 93 E2 1170 פרוגסטרון עלה ל2.6 ולפני היה 2 לא לוקחת הורמונים וגם לא אוביטרלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הביוץ צפוי להתרחש למחרת הבדיקה ב-11 לחודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/08/2016 | 09:53הוסף תגובה
-
ביוץ המשך
אני 11/08/2016 | 21:52תיאורטית אם הייתי מזריקה אוביטרל, הביוץ עדיין היה למחרת הבדיקה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סביר להניח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/08/2016 | 09:38הוסף תגובה
-
-
חוות דעת
אור 08/08/2016 | 08:49שלום פרופסור, ביום רביעי האחרון הזרקתי אוביטרל. יחסים קוימו בהמלצת הרופא ביומיים שלפני, ביום האוביטרל וביומיים שאחרי. האם זה תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מעולה,אם כי ביומיים שלפני האוביטרל הערך המוסף הנו נמוך להליך ההפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/08/2016 | 11:12הוסף תגובה
-
אם זה מיותר
אור 08/08/2016 | 12:30אם זה היה מיותר ביומיים שלפניי זה יכל חלילה להזיק בספירה של הזרע בימים שהם כן רלוונטים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יש מצב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/08/2016 | 10:35הוסף תגובה
-
המשך שאלה
אור 09/08/2016 | 11:18יש מצב שזה הזיק עד לכדי לא אפקטיבי?הוסף תגובה
-
אודה לתשובתך
אור 10/08/2016 | 10:24אשמח לתשובתך האם יכול להזיק עד לכדי לא אפקטיבי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כל כמות של זרע עשויה להיות אפשטיבית,יחד עם זאת ריבוי היחסים עלול להפחית את הריכוז ובעקיפין את הסיכוי להרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/08/2016 | 09:56הוסף תגובה
-
-
יחסים בטיפול
אני 09/08/2016 | 16:22מהי המלצתך בנוגע לקיום יחסים בזמן טיפול? האם יש ״להתנזר״ בימים שלפני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין צורך להתנזר,פרט ל-4 ימים לאחר ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/08/2016 | 10:10הוסף תגובה
-
בהזרעות?
אני 10/08/2016 | 10:26ובטיפול של הזרעות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כנ"ל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/08/2016 | 09:55הוסף תגובה
-
-
הפלות חוזרות ב IVF
יפית 10/08/2016 | 09:51שלום רב, בת 42, יש לי שני ילדים בריאים מהריונות ספונטניים. בטיפולים בדיוק שנתיים, אחרי שלא נכנסתי טבעי להריון. לבעלי יש בעיית פרוסטטה על אף גילו וחשבנו שזו הבעיה. לא נוטל תרופות. בבדיקה מורפולוגית נמצאו 2% תקינים והבנתי ש IVF עוקף את הבעיה. הזרעה ראשונה ללא הורמונים: הריון והפלה טבעית בשבוע 6. משם 6 טיפולי IVF, מהם 4 הריונות: אחד כימי, שני מחוץ לרחם, ושניים הפסקת דופק אחרי שנצפה ,שבוע 7 ו 8. היסטרוסקופיה תקינה, נמצא ממצא מאד מאד גבולי ב beta glycoprotein, חוץ מזה הכל תקין. גם בלוטת תריס. אין לי מחלות ברקע. נשאבות בין 9-12 ביציות בכל פעם, היו גם בלסטוציטים והחזרה כפולה. 90% מהביציות מופרות. בד"כ עובר אחד או שניים טובים. טופלתי בקלקסן 40 מ"ג, מיקרופירין, גסטון, אסטופרם, וסבב אחד עם סטרואידים. השאלה שמציקה לי היא האם מצב זה אופייני למטופלות הפרייה בגילי? כמעט כל טיפול הריון שלא מחזיק מעמד? הרי הסיכוי שלי להכנס להריון בגילי הוא מתחת ל 10%, אז איך יתכן שכמעט כל טיפול מניב הריון שלא שורד? האם לעבור לתרומת ביצית? המון תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפלות חוזרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/08/2016 | 10:02מעבר לבעיית הגיל המגלמת סיכוי של 50-60% להפלה,יש לשלול גם באמצעות צילום רחם בעיה חצוצרתית-הידרוסלפינגס העלול לפגוע בהליך ההשתרשות,ולגרוםלהפלה,בנוסף ראוי לבצע הפריה באחת משיטת לבחירת הזרע לצורך ביצוע ה-ICSI-כמו PICSI או IMSI,בנוסף יתכן שראוי לעקוב אחרי התפתחות העוברים באמבריוסקופ לצורך החזרת בלסטוציסטים בלבד,ולאור העובדה שאת מפיקה מספר רב של עוברים יתכן שביצוע PGS לסקר גנטי של העוברים לפני החזרתם יהיה מענה הולם לבעיתךהוסף תגובה
-
ביצעתי צילום רחם לפני שנתיים שהיה תקין
יפית 10/08/2016 | 12:21האם יש צורך לחזור עליו שוב? לגבי הזרע ביצענו הלוספרם שגם יצא תקין. האם עדיין כדאי ללכת על מיון זרע? תודה רבה על התשובה המקיפה והמהירה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לטעמי יש לבצע את כל מה שציינת כדי למקסם את הסיכוי בעיתוי העכשווי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/08/2016 | 09:54הוסף תגובה
-
-
כדור שינה לפני הריון
שואלת 10/08/2016 | 22:01שלום וברכה, לפני שבוע עברתי הזרעה. מדי פעם (בערך אחת לשבוע) אני לוקחת כדור שינה. אני יודעת שבהריון זה אסור, השאלה אם בשלב הזה זה גם נחשב בעייתי ועדיף להמנע עד שאדע אם אני בהריון, או שאין לזה השפעה בשלב הזה. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רצוי להמנע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/08/2016 | 09:52הוסף תגובה
-
-
קרישת דם
מ 07/08/2016 | 10:43שלום, עשיתי בעבר בדיקה לתפקודי קרישה. להלן התוצאות: PT-INR:0.92 PT-SEC: 10.6 SEC PT%: 100% APTTSEC:33.1 SEC האם הבדיקה תקינה? כרגע אני בהריון, האם עליי לחשוש מקרישיות יתר בדם או לבצע בדיקות נוספות לאבחון לקרישת דם? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הבדיקות תקינות,השיקול אם לבצע בדיקות יותר מקיפות הנו באחריות הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/08/2016 | 12:42הוסף תגובה
-
המשך
מ 07/08/2016 | 13:08תודה על תגובתך, האם הבדיקות התקינות מראות שאין לי בעיה בקרישיות הדם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות אלו אינן מורות על אפשרות של בעיות תורשתיות העלולות לגרום לקרישיות יתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/08/2016 | 11:16הוסף תגובה
-
המשך
מ 08/08/2016 | 12:08האם הבדיקות התקינות מצביעות על כך שאין בעיה בקרי שיות דם נרכשת ( לא מולדת )? תודההוסף תגובה
-
המשך
מ 08/08/2016 | 12:57עשיתי בדיקות נוספות אשמח אם תוכל להגיד לי האם תקינות והם מצביעות על בדיקות תורשתיות או נרכשות. Ana titter: pos 1:80 Ana pattern: speckled Dna ab conf: negativeהוסף תגובה
-
המשך
מ 08/08/2016 | 13:32האם Ana titer pos מראה בהכרח שהבדיקה אינה תקינה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות הקרישיות שבצעת אינן נותנות מענה לבעיות קרישיות יתר תורשתיות -בדיקת ה-ANA מצריכה בירור הקשור בתסמונת APLA הקשורה לעיתים בהפלות חוזרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/08/2016 | 10:34הוסף תגובה
-
המשך
מ 09/08/2016 | 10:44תודה על תשובתך, לא הבנתי מדבריך האם הבדיקה שעשיתי תקינה? Dna ab conf negative Ana titer pos 1:80הוסף תגובה
-
מ
המשך 09/08/2016 | 11:18אשמח לצרף את כל הבדיקה ושתרגיע אותי שהבדיקה תקינה ולא צריכה לחשוש מהפלות חוזרות: Dna (ds ab : 1.0 Rnp <0.2 sm< 0.2 Rnp a<0.2 Rnp 68<0.2 Smrnp<0.2 Ssa-60<0.2 Ssa-52<0.2 Chromatin<0.2 Jo-1<0.2 Scl-70 0.2 index Anti centromere 0.2 Ssa single<0.2 Ssb single <0.2 Ribosomal p ab < 0.2 Ana pattern speckled Ana titer pos 1:80 Dan ab conf negativeהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/08/2016 | 10:21בדיקה אינה תקינה ,יש לברר עם הרופא כיצד לפעול בנדון-טיטר מוגבר של נודגנים כנגד ds-DNA אופייני באופן גורף לאבחון של זאבת אדמנתית מערכתית (SLE או Systemic Lupus Erythematosus). יחד עם זאת, ניתן למצוא תוצאות מוגברות של נוגדנים אלה במפגעים נוספים כגון: דלקת אוטואימונית של הכבד, תסמונת פֶלטי (Felty's syndrome), מחלת רקמת חיבור מערכתי מתקדמת שהיא תת-קבוצה של סקלרודרמה (PSS או Progressive systemic sclerosis), זאבת עקב תרופות, תסמונת סיוגרן (Sjögren syndrome), דלקת פרקים שגרונתית (Rheumatoid Arthritis), דלקת כלי דם מסוג PAN (Polyarthritis nodosa), דלקת עור ושרירים – דרמטומיוזיטיסהוסף תגובה
-
-
אוביטרל
אגם 09/08/2016 | 13:12הזרקתי אוביטרל ביום ראשון ב20.00 בערב בהוראת רופא זקיק ורירית טובים הייתי חולה מאד היום היחידי שקיימנו יחסים היה בחמישי ב 21.00 בערב מה סיכוי להרות? פיספסתי את הביוץ? אודה לתשובתך בהרחבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכוי נמוך יחסית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/08/2016 | 10:10הוסף תגובה
-
-
אשמח לדעת מה דעתך
מרינה 06/08/2016 | 13:30פרופסור נכבד.כבר שאלתי אותך די הרבה במהלך הטיפולים.וחשוב לי לדעת מה דעתך: בת 43.5,שני ילדים ספונטניים. לידות רגילות.לא עברתי הזרעות, ישר התחלתי ivf לפני כשנה עם fsh 11, עכשיו 14.צילום רחם- חסימה פרוקסיקלית מצד אחד,כל השאר תקין.זרע תקין. טיפול 1-פרוטוקול קצר.מנוגון.5 ביציות.4 הפריות.3 עוברים.הריון. גרידה-שק הריון ללא תוכן. טיפול 2-קצר.מנוגון.3 ביציות.2 עוברים אבל הפעם בינוניים.שלילי. טיפול 3 עשיתי במקום אחר.גם קצר וגם מנוגון.הטיפול בכלל היה מוזר.לא הבנתי כלום אבל שלילי. טיפול 4-ארוך.שוב מנוגון.5 ביציות. 5 הפריות.4 עוברים מאוד טובים הוחזרו.1 הפסיק להתפתח.שלילי. טיפול 5-ארוך.שוב מנוגון.8 ביציות. 7 בשלות.6 עוברים.1 הפסיק להתפתח.4 הוחזרו.עשיתי בדיקה ביתית היום.שלילי.הרגשה נוראית.. בשני הטיפולים אחרונחם ההחזרות היו לא אחרי 48 ש' כמו קודם אלא אחרי 72 ש'.העוברים היו כבר בני 7-9 תאים.המסכנות שלי: אני עדין מייצרת ביציות.לא הרבה אבל יש. בד"כ אחוז הפריות שלי הוא לא רע (כולם באיקסי כי יש מעט ביציות). רב העוברים מצליחים להתפתח. אין לי בעיה עם רירית הרחם. ברור לי שגילי זה גורם הקובע אבל עדין...בבקשה שאלה: 1.איזה פרוטוקול היית ממליץ לי? אולי בכלל על בסיס טבעי? 2.האם הגיע זמן להחליף מנוגון? אם כן- לאיזו תרופה? 3.אם העוברים שמחזירים לי טובים וזה לא עובר 1 אלא 4,וזה לא נקלט-אולי הבעיה היא לא בעוברים אלא במשהו אחר? מרגישה את עצמי נורא.כשלונות חוזרים +עליה במשקל עקב הטיפולים..לא יודעת האם להמשיך בכלל... תודה רבה.מאוד מכבדת את דעתך.תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עובר שלא התפתח
מרינה 07/08/2016 | 09:06בנוסף לכל מה שכתבת לך, מהשאיבה האחרונה כשהחזירו לי 4 עוברים בני 7-9 תאים, נשאר עוד עובר 1 בן 5 תאים שניסו לגדל אותו ולהקפיא. עכשיו דיברתי עם המעבדה- העובר הזה, התקווה אחרונה שלי, הפסיק להתפתח..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כשלון חוזר בטיפולי הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/08/2016 | 09:58מלבד בעיית הגיל והרזרבה השחלתית הנמוכה,רצוי לבצע בירור קרישיות,היסטרוסקופיה,ולבצע עזרה בנביטה לעוברים ביום ה-3 למחזור דבר העשוי לסייע בידם להשתרש,ניתן כמו כן לשקול ביצוע PGS לסרוק את האיכות הגנטית של העוברים לפני החזרה,למרבה הצער פעולה זו עשויה להתגלות כחרבבעלת שתי פיפיות,במיוחד בגילך ועשויה להסתיים ללא החזרה כלל.באשר לפרוטוקול הטיפולי ניתן לשקול גם טיפול הקרוי modified natural cycle,העושה שימוש במחזור הטבעי ומשתמש במינון נמוך של תוספת הורמונאליתהוסף תגובה
-
תרומת ביצית
מרינה 09/08/2016 | 17:04פרופסור היקר.תודה לך.לקח לי זמן לעקל את כל האינפורמציה. האם הפתרון הוא תרומת ביצית? איך עולים אחוזי ההצלחה להיקלט? אם אני מבינה נכון יש טעם לעבור לתרומת ביצית רק אם קרשיות הדם שלי והיסטרוסקופיה תקינים? האם כבר בשלב זה היית עובר לתרומת ביצית או עדין היית מנסנה עם ביציות שלי? תודה לךהוסף תגובה
-
ועוד שאלה בבקשה
מרינה 09/08/2016 | 17:07האם כל המניפולציות עם עובר שציינת מבצעים גם בבית חולים ציבורי או רק פרטי? פשוט יש לי אישור מהקופה לעוד 2 טיפולים בבית חולים ציבורי...תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט ניתן לבצע את כל הפרוצדורות גם בבית חולים ציבורי,האופציה של תרומת ביציות הנה בהחלט אפשרות שיש לקחת בחשבון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/08/2016 | 10:09הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אנדומטריוזיס
-
לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
הקפאת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
GBS
-
קומבס לא ישירה
-
תרופות קשורות
-
ניטרופוראנטואין
-
פתידין
-
מונחים קשורים
-
גורם צוואר-הרחם
-
אמבריולוגיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב