פורום פציעות ספורט - עמוד 84
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
רגישות באזור המרפק כבר מס' חודשים דרור 21/08/2014 | 14:57היי, אני מתאמן כ-3.5 שנים בחדר כושר ובתחילת השנה (ינואר) החלו לי כאבים באזור האמה, מעט בשורש כף יד ומעל המרפק החיצונית. כל זה מתייחס ליד שמאל בלבד (היד החלשה). ככל הנראה הפציעה נבעה מעומס יתר. במקביל התחלתי ללכת למגוון אנשי מקצוע (בסדר כרונולוגי) - אורטופד מרפק - אמר לי לעשות רנטגן למרפק, לשורש כף יד ו-US למרפק. חזרתי אליו עם הבדיקות, הוא אמר שהן תקינות והמליץ לי להימנע מאימוני פלג גוף עליון ולקחת אתופן 500 מ"ג במשך שבועיים. בסיום, לא היה שום שיפור ודברים נשארו כמו שהם. הכאבים בשורש כף יד ובאמה נעלמו כמעט לגמרי אך לא עם העצב - ספורתרפיסט, 3 טיפולים - באבחון ראשוני טען לי Thoracic Outlet Syndrome שנבע מחוסר פרופורציה בין החזה (הדומיננטי) לגב. בנוסף, הוא טען שהמיקום של הסקאפולות שלי גבוה מדי בגלל עקמת שלא טופלה ושכל המבנה גוף הנוכחי לוחץ לי על העצב ביד. טיפל בי עם מתיחות לזרוע, אלקטרודות בגב, דיקור יבש, קניזיו ומעט לחיצות (טריגר פוינטס?). הבהיר לי שאסור לי לעשות חזה בשום אופן ושהוא בין היתר מחמיר את הבעיה. בשלב מסויים הוא פשוט המליץ לי לעשות הפסקה טוטאלית מהאימונים. לאחר מכן החלטתי ללכת לרופאת ספורט, שהמליצה לי לעבור לטיפול פיזותרפיה, בדגש על מתיחות לאזור יד שמאל. פיזותרפיסט, 8 טיפולים - בהתחלה חשב גם שמדובר ב-TOS. הוא ניסה כמה פעמים לעשות שחרור מיופסיאלי, דיקור יבש ונתן לי תרגילים למתיחת העצב האולנרי לביצוע פעמיים ביום. בין היתר גם בנה לי תוכנית לחיזוק הגב בעיקר. התוכנית לא כללה חזה וכתפיים בכלל, רק מעט יד קדמית אקצנטרית ויד אחורית. לאחר זמן מה שראיתי שאין שיפור ובהמלצתו - החלטתי לקבוע תור לאורטופד כתף. אורטופד כתף - מבדיקה פיזית ראשונית, אמר שככל הנראה מדובר על Ulnar Nerve Entrapment. שלח אותי לבצע צילומי רנטגן לחזה ולכתף בשביל לשלול אופציה של צלע צווארית. בנוסף, גם ביצוע בדיקת EMG, בניסיון לראות אם קיים נזק ממשי לעצב. לאחר שחזרתי אליו עם הבדיקות, הוא אמר שהכל תקין ושאמשיך בפעילות מתונה תוך הימנעות מכאב. היום כבר 8 חודשים מאז שהחלה הפציעה. המצב הוא - כבר 3 שבועות שלא ביצעתי אף תרגיל של פלג גוף עליון (בהחלטתי האישית) וזנחתי כל איש מקצוע בטענה שאין שיפור/לא נמצאה אבחנה. עדיין קיימת לי תחושת חולשה כללית ביד שמאל עם כאבים ממוקדים מדי פעם לכל אורך היד. זה יכול לכאוב גם מעט באזור הכתף. בקור אני סובל מזה הרבה יותר מהרגיל. בזמן מאמץ של יד שמאל תחושת החולשה מתגברת ויש סוג של תחושת "לחץ" סביב אזור המרפק (מן הרגשה כזאת של חוסר זרימת דם או משהו בסגנון). העצב האולנרי מורגש בעיקר כשאני עושה מכשיר חתירה (אירובי) למשל, בזמן פעילות עם המכשיר אני מרגיש זרמים באותם מקומות שעובר בו העצב. עוד דוגמה היא נהיגה, כשאני אוחז את ההגה וישנן רעידות בכביש. כאמור, בדיוק אותה התחושה. לאיזה איש מקצוע אני יכול לפנות כדי לקבל אבחנה מדוייקת של הבעיה? תודה מראש, דרור.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רגישות באיזור מרפק שמאל ד"ר נועם רשף 23/08/2014 | 22:49שלום דרור. נראה שביצעת בירור נרחב ביותר. בהסתייגות - כיוון שלא בדקתי, לא ברור לי מה הפיענוחים של הבדיקות ומה הקורלציה לממצאים בבדיקה קלינית. אני מציע לגשת לאורטופד המתמחה בפגיעות ספורט או בפגיעות מרפק, ולהשאר עם אורטופד אחד שירכז את הטיפול. אפשרות נוספת היא לבצע בירור כלי דם של הגפיים העליונות לשלול חסימה עורקית או פגיעה ורידית גבוהה - או TOS. בהצלחה.
האם להמשיך לחבוש קרסול שננקע בעבר? רועי 20/08/2014 | 17:17שלום רב, לפני שמונה חודשים נקעתי את הקרסול בצורה די חמורה במשחק כדורסל (בין דרגה שניה לשלישית). החלמתי לחלוטין ושבתי לשחק כדורסל עם חבישת "heel lock" עם טייפינג, שלימד אותי פיזיותרפיסט ספורט. הוספתי מעל גם גרב אלסטית מיוחדת של "אריאל" ונעלי ספורט חדשות המחזיקות את הקרסול. שאלתי היא: האם אני חייב להמשיך לקנות טייפינג ולחבוש את הקרסול בכל פעם שאני משחק כדורסל או שאין בכך טעם? האם זה אכן מונע חזרה של הפציעה? מה המלצתכם? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חבישת קרסול ד"ר נועם רשף 20/08/2014 | 21:59רועי שלום. אם שיקמת בצורה טובה את הקרסול, אין צורך בחבישה. עם זאת - הייתי מציע להבדק על ידי אורטופד או פיזיותרפיסט טרם ההחלטה להוריד את החבישות. הייתי מתחיל בריצה ללא חבישות ורק לאחר שתרגיש בטוח לעשות פעילות ללא חבישות, תוכל לחזור לשחק כדורסל ללא חבישות. בהצלחה.
בהמשך לשאלתירועי 20/08/2014 | 22:52ד״ר רשף היקר, ראשית תודה על תשובתך. בחודשים האחרונים אני משחק כדורסל (עם חבישה) 1-2 פעמים בשבוע ללא כאבים וכן רץ כפעם בשבוע (ללא חבישה) כ 3.5 ק״מ ללא כאבים. שבתי לשחק כדורסל לאחר שקיבלתי את אישור הפיזיותרפיסט למרות שהיו כאבים מסויימים (שמאז נעלמו). הוא הסביר שחבישת "heel lock" ״תנעל״ את הקרסול ותמנע חזרה של הנקע. שאלתי היא האם למרות שאין כאבים כבר כמה חודשים, אני צריך להמשיך לחבוש את הקרסול עם הטייפ כדי למנוע חזרה של הנקע או שאפשר להסתפק בנעליים גבוהות וגרב אלסטית של ״אוריאל״ על הגרב הרגילה. אעשה את מה שנכון מבחינה בריאותית. תודה.
תשובת מומחה חבישת קרסול ד"ר נועם רשף 21/08/2014 | 07:54שלום רועי. כעיקרון, הפיזיותרפיה אמורה לשקם את הקרסול לנקודה בה לא תצטרך חבישה כלל. עם זאת - אם אתה עדיין חושש, נראה לי שנעליים גבוהות וגרב אלסטית יספיקו. HEEL LOCK נראה לי מוגזם בשלב זה אבל - חשוב לזכור שבשלב זה , חלק מהביטחון הוא ביטחון מנטלי, ולפי זה רק אתה תחליט אם אתה מרגיש נוח לשחק ללא קיבוע או עם קיבוע כלשהו. מה שתחליט זה בסדר - בשבילך.
סמיני בקע בשרירי השוק מיטל 20/08/2014 | 12:50היי, מזה מס'' חודשים סבלתי מכאב מעט מציק . לאחר פעילות מתיחות אצל פיזיותרפיסט חל שיפור משמעותי ממש, ניסיתי שוב לחזור לפעילות גופנית וכשאני מנסה לרוץ צץ שוב כאב(אמנם לא חזק במיוחד). עשיתי אולטרסאונד ובו נראה כי: 1. הודגמו סימני בקע בשרירי השוק 2. הודגמה תקינה של העצב הפרוניאלי 3. הודגם עיבוי הרצועה ה-LCL בחלקה הדיסטאלי הכאב נסבל .ברמת היום היו כמעט ואינו מורגש כלל. האורטופד אמר לי שאני צריכה ניתוח. רציתי לדעת האם יש דרך אחרת לטפל בזה, אני די חוששת מניתוח. בעיקר לאור לא מעט מקרים ששמעתי של אנשים שהנזק שנגרם להם מהניתוח היה גדול יותר. שאלה נוספת, האם עד לניתוח במידה ואחליט לעשות, עלי להפסיק את הפעילות הגופנית לחלוטין? תודה,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בקע בשרירי השוק. ד"ר נועם רשף 20/08/2014 | 21:57שלום מיטל. בקע בשריר השוק, משמעותו שהמעטפת של השריר קרועה בנקודה מסויימת, והשריר שנפחו עולה במהלך המאמץ - נלחץ אל הקרע וגורם כאבים. אפשר לטפל שמרנית, או לטפל ניתוחית. בניתוח אפשר לתפור את הקרע בפסיה או להשלים פתיחה של כל הפסיה שתי הטכניקות אפשריות. פגיעה זו אינה שכיחה, ולרוב התוצאות של הטיפול הניתוחי טובות. לאחר הניתוח צריך לחזור מאוד בהדרגה לפעילות אך המטרה היא שתצליחי לחזור לפעילות מלאה.אין מניעה , כמובן, להמשיך טיפולי פיזיותרפיה ולנסות לחזור לפעילות גם בצורה זו, אך אם אני מבין נכון - עבר כבר את השלב הזה, אז טיפול ניתוחי הינו אפשרות מקובלת. בהצלחה
תוצאות בדיקת MRI לברך - עזרה בפיענוח בבקשה זוהר 24/07/2014 | 08:09להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימנית: הסריקה בוצעה בפרוטוקול ברך ללא הזרקה של גדוליניום. סיבת ההפניה: מצב לאחר חבלה סיבובית לפני כשבועיים וחצי. 1. בצקת תוך לשדית נרחבת באספקט היותר קדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי. בצקת נרחבת בקונדילים הטיביאלים וכן בראש הפיבולה. עם זאת שטח הפנים הארטיקולרי שמור. הסחוסים הארטיקולרים שמורים. 2. מבנה תקין של הסהרון הלטרלי. בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי מודגם קרע אלכסוני די נרחב אשר מערב את שטח הפנים התחתון. הקרן הקדמית שמורה. וגידי הפטלה והקוודריצפס. LCL, MCL, PCL, ACL - 3. מבנה תקין של ה 4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי. 5. בגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה סינוביאלית אחורית מדיאלית קטנה על שם בייקר. בנוסף מודגמת בצקת מאחורי הקונדיל הפמורלי המדיאלי. כמו כן מודגמת כמות בינונית של נוזל סינוביאלי בגומה האינטר קונדילרית הפמורלית האחורית וכן בין הקונדילים הפמורלים והטיביאלים. בצקת עמוקה בעומק הגומה הפופליטאלית. 6. כמות בינונית של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה-פטלרית וברצסים הפארא פטלרים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עזרה בפיענוח ד"ר נועם רשף 24/07/2014 | 19:00שלום זהר. בקצרה - לפי הפיענוח נראה שהעצמות סבלו חבלה בפגיעה שלך, ולכן ישנה בצקת בלשד העצם - תגובה לחבלה. ישנו קרע בחלק האחורי של המניסקוס המדיאלי - הפנימי. הרצועות הצולבות תקינות. לא נראה נזק סחוסי בברך, אך נראה שיש בה נוזל בכמות גדולה יותר מהמקובל. חשוב להשוות את התוצאות לבדיקה הפיסיקלית ואף לעבור על ה MRI בעצמו כיוון שלעיתים יש הבדלי דעות בין המפענחים וחייבת הקבלה בין הפיענוח לבדיקה הפיסיקלית. בהצלחה.
תודה רבה! האם מותר לי לדרוך על הרגל?24/07/2014 | 19:05
תשובת מומחה עזרה בפיענוח ד"ר נועם רשף 24/07/2014 | 21:13כתלות בכאבים שלך וכמובן בממצאי הבדיקה הפיסיקלית. את התשובה לכך יכול לתת האורטופד ששלח אותך לMRI.
תודה רבה דר רשף, יש בעיהזוהר 06/08/2014 | 12:25יש בעיה באתר, הוא לא שלח לי הודעה שענית לי ובמקרה נכנסתי. בכל מקרה האורתופד אמר לי לא לשאת משקל על הרגל למשך 6 שבועות ולא לנהוג. מטבע הדברים זה מאוד מקשה עלי, מבחינת כאבים אין לי שום בעיה לדרוך, לא כואב רק טיפה נפוח והמפרק טיפה מוגבל בקצות המהלך שלו, יישור וכיפוף, האם בכל זאת לדעתך אני יכול לדרוך ולנהוג? האם בטוח אצטרך ניתוח למיניסקוס? תודה רבה.
תשובת מומחה חבלת ברך ד"ר נועם רשף 06/08/2014 | 22:34שלום זוהר. ההתייחסות של האורטופד לחבלת העצם - בצקת לשד העצם - היא כמו לשבר. זו התייחסות מקובלת בהחלט כתלות בבדיקה הפיסיקלית. לכן 6 שבועות ללא דריכה אבל עם הפעלה של הברך זה מרשם שנשמע סביר בהחלט. שוב - אני לא יכול לגבש דעה מקצועית בלי לבדוק אותך ולראות את ה MRI. לפי פיענוח הבדיקה - יש סיכוי סביר בהחלט שתזדקק לניתוח לטפל במניסקוס. צריך לראות איך תתקדם כשתחזור לדרוך.
המשך טיפולזוהר 18/08/2014 | 23:08שלום רב ותודה רבה על כל העזרה. היום הייתי אצל האורתופד והממצאים שלו:" ברך ימין מעט נוזל, חסר 5 יישור/כיפוף סופי. יציבות תקינה, מקמורי MM." הוא אישר לי לדרוך ולנהוג. בהליכה אין לי כאבים, כיפוף יותר טוב מהרגל הבריאה, יישור כמעט מלא וכאשר ניסה ליישר בכוח היה לי כאב, כמו כן בעת יישור רגל אחרי כיפוף לעיתים יש קליק כזה, כנראה המיניסקוס הקרוע עובר מצד אחד של המפרק לצד השני. הרופא רוצה לנתח אותי, אני מעדיף לנסות לחזור בהדרגה לתפקוד ולחזק את כל השרירים שהתנוונו ואם זה לא מסתדר רק אז לעשות ניתוח, השאלה היא האם אני יכול לגרום נזק לסחוס כאשר הקרעים של המיניסקוס מטיילים בברך? היום הלכתי ונהגתי ללא כאבים, השרירים חלשים אחרי חודש ללא נשיאת משקל לברך. תודה רבה, זוהר
תשובת מומחה המשך טיפול. ד"ר נועם רשף 19/08/2014 | 15:47שלום זוהר. ראשית - קשה מאוד לתת אבחון מדוייק רק על סמך התכתבות ללא בדיקה פיסיקלית ומעבר על MRI. במעבר על נתונים הראשונים שלך כתוב שיש לך קרע חלקי במניסקוס. לא ברור לי מה משמעות הקליקים. אני חושב שניתוח זו אפשרות הגיונית אם לא יהיה שיפור בפיזיותרפיה. מבחן מקמורי מכוון לקרע במניסקוס. לסיכום - ניתוח לטיפול בקרע במניסקוס זו אפשרות לגיטימית לאחר מיצוי טיפולי פיזיותרפיה. במידה שאכן יש קרע שמתנייד בברך הוא עשוי לגרום נזק לסחוסים וכדאי לנתח בהקדם.
תודה רבה רבהזוהר 19/08/2014 | 15:57תודה
קרע בגיד SS ענת 17/08/2014 | 10:50הבת שלי בת 16, שחקנית כדורעף (ליברו). בבדיקת ארתרו MRI אובחן קרע תוך סיבי בגיד SS עם מעבר של כמות קטנה של GAD מהמפרק לבורסה. מה הטיפול לכך?פתח בחלון חדש
קרע ינטרסטיציאלי של הגיד SS כ 8 מ"מענת 17/08/2014 | 11:09קרע ינטרסטיציאלי של הגיד SS כ 8 מ"מ
תשובת מומחה קרע בגיד הסופראספינטוס ד"ר נועם רשף 18/08/2014 | 20:20שלום ענת. חשוב לראות את ה MRI ולהשוות לבדיקה תפקודית של ביתך לוודא הקבלה קלינית. אם בMRI ארטרו רואים מעבר של חומר לבורסה, זה אומר שיש קרע בעובי מלא של הגיד. הוא יכול להיות נקודתי אבל ככל הנראה קיים. בגילה של ביתך עם קרע זעיר - הטיפול יהיה בראש ובראשונה פיזיותרפיה. רק לאחר מיצוי הטיפול השמרני אפשר לשקול טיפול ניתוח - לתפירת הגיד. ניתן לתפור את קרע חלקי בגיד בטכניקה של מעבר דרך הגיד. עם זאת - לרוב - פיזיותרפיה והקפדה על טכניקת משחק נכונה פותרים את הבעיה. בהצלחה
פציה במפשעה אלכס 14/08/2014 | 17:54שלום. אני מאמן אומנויות לחימה וכל יום מתאמן במקצועי וגם בחדר כושר. לאחר תרגילי גמישות רבים במהלך חודש הרגשתי כאבים במפשעה השמאלית. לאחר ריבים עם אורטופדים שלא רצו לעשות בדיקות והמליצו רק מנוחה (דבר שמנע להמשיך ממני את עבודתי) הצלחתי להכריח את האורטופד לעשות רנטגן ואולטרבאונד כשהכל היה תקין. שוב הור המליץ רק מנוחה כי אין לי כלום לעשות ושוב דרשתי לעשות mri. הרגע קיבלתי תשובה: יש לי קרע לכל עובי בבסיס הלברום בשעה 1-12 לערך עם ציסטה פראמניסקלית קטנה בסמוך קוטר ציסטה 5 ממ. הצלחתי להגיע רק לאבחון לאחר 10 חודשים!! והחלפת שלוש רופאים. רוצה הבקשה הסבר קטן מה יש לי ודרכי טיפול (קראתי על פיזיוטרפיה וניתוחים) או מקור אמין (אפשר גם באנגלית) כדי להבין עד הסוף מה יש לי. רוצה לדעת בידיוק מה יש לי לפני שאני הולך לאורטופד כי כנראה שתשובתו שוב לא תהיה עניינית ואצטרך לחפש אורטופד ספורט. אשמח גם לקבל שמות של רופאים הכי טובים בתחום. אני מאמן ומתחרה בחו"ל ואני ברמה הכי גבוהה ואני מושבת כמעט לשנה רק בשביל אבחון. תודה מראש ואשמח לתשובה מפורטת בבקשהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע בלברום. ד"ר נועם רשף 16/08/2014 | 22:41שלום אלכס. לברום הוא שכבה סחוסית המקיפה את מפרק הירך מהצד של האצבולום - הצד האגני . ומוסיפה ליציבות של המפרק. קרע בלברום הוא פציעה שקל להחמיץ וצריך לחפש במהלך האבחון האורטופדי. ישנם מספר אורטופדים המתמחים בטיפול בפגיעות אלה. כתלות בממצא(צריך לראות את ה MRI ולבדוק אותך) הטיפול צריך להיות ניתוחי - תפירה של הקרע או הטריה שלו. ישנם כמה רופאים המתמחים בארטרוסקופיות של מפרק הירך. אני מציע לגשת אליהם עם ה MRI ולבנות אתם את תכנית הטיפול . תוכל לחפש את חלקם בפורומים של אינפומד. בהצלחה.
בדיקת לחצים דניאל 13/08/2014 | 17:31שלום סובל מכאבי שוקיים בעיקר בהליכה מהירה/עליות זה משהו שאני מושך שנים, לעיתים לוקח פסק זמן מהליכות בגלל זה. קיבלתי הפנייה לבדיקת לחצים תוך מדורי עקב חשד לתסמונת המדורים. מאחר ובחודשיים האחרונים לא עשיתי פעילות גופנית משמעותית של הליכה (עקב דלקת בגיד הקרסול ולאחר מכן חופשה) רציתי לשאול האם יש עדיפות לעשות את בדיקת הלחצים לאחר תקופה של הליכה (נהגתי לעשות 3 פעמים בשבוע) יותר מאשר לאחר חודשיים של פסק זמן מהליכה, או להיפך, או שאין כל משמעות? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת לחצים. ד"ר נועם רשף 14/08/2014 | 06:07שלום דניאל. אני מציע שתנסה לחזור לאחר הדלקת של גיד האכילס. במידה שהכאב המוכר שלך יחזור תשלים בדיקת לחצים. היות שכרגע אתה מוגבל, לא תוכל להגיע לעומס הגורר עליית לחץ כואבת והבדיקה תהיה חלקית בלבד.
אני חושב שהדלקת מאחוריי, השאלה היא האםדניאל 14/08/2014 | 10:17לבצע את בדיקת הלחצים לאחר הפסקה של חודשיים בהליכות הספורטיביות, או לחזור לתקופה מסויימת להליכות ואז לבצע בדיקת לחצים. איזה מהאופציות תגרום לבדיקה להיות יותר אובייקטיבית? תודה
תשובת מומחה בדיקת לחצים ד"ר נועם רשף 16/08/2014 | 22:37שלום דניאל. אני מציע לנסות לחזור בהדרגה ואם ישנה חזרה של הכאבים - לבצע בדיקות לחצים.
פגיעה ברך מייקי 12/08/2014 | 09:11לום רב , אני מתאמנת שנים רבות בספינינג ורוכבת מזה כשבועיים התפתחו אצלי כאבים בברך שמאל במיוחד בחלק האחורי בזמן קיפול אין קושי בהליכה או נעילת ברך. הופניתי לאולטראסאונד אשר ממצאיו הן : בסריקת השקע הפופליטאלי בשתי הברכיים אין עדות סונוגרפית לציסטה עש Baker. בשקע הפופליטאלי של הברך השמאלית מודגם ממצא ציסטי 8/5/6 ממ גודלו. מבחינת מקומו מתאים יותר לציסטה מניסקיאלית מאשר לציסטה על שם בייקר. גידי הפטלה והקוואדריספס בברך שמאל הודגמו ללא עדות לקרע או הסתיידויות. יש נוזל עודף בכמות קטנה בבורסה הסופרה פטלרית. רצועות קולטרליות מדיאליות ולטרליות הודגמו ללא ממצא חריג. יש בלט רקמה מינימלי מהסדק המדיאלי של ברך מחשיד ל MM מה הכוונה ? האם תמו ימי רכיבתי / ספינינג אני ממש מיואשת מהמצבפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה בברך ד"ר נועם רשף 14/08/2014 | 06:05שלום מייקי. התמונה שמתוארת כאן מחשידה לקרע במניסקוס הפנימי. מניסקוס הנה מעין כרית סחוסית בצורת חצי ירח, המצוייה בין הירך והשוק בברך. יש לה מספר תפקידים . קרע במניסקוס יכול להגרם מטראומה ברורה או שינויים ניווניים ועומס. כדי לגבש אבחנה יש להשלים בדיקה פיסיקלית מקיפה של הברך, והדמיה שנקראת MRI. סביר להניח שימייך כרוכבת ספינינג לא תמו ואם אכן האבחנה נכונה ניתן לבצע ניתוח הנקרא ארטרוסקופיה, ולטפל בקרע כזה, בין אם בתפירה או בהוצאת הקרע. שיקום לאחר ניתוח כזה נע בין 4-8 שבועות ולאחריו ניתן לחזור לפעילות מלאה.
פגיעה בברךמייקי 15/08/2014 | 07:52ראשית תודה על התגובה ברצוני לשאול האם אין דרכים אחרות מלבד ניתוח? שיכולים לפתור לי את הבעיה ?אני מצליחה ללכת ולהפעיל טת הברך אין נעילה של הברך והכאב מתאפיין במיוחד בזמן כיפוף ןיישור אודה לך על תשובתך
תשובת מומחה פגיעה בברך ד"ר נועם רשף 16/08/2014 | 22:36שלום מייקי. אני מציע להתחיל בטיפולי פיזיותרפיה ובמקביל לבצע MRI להדגמת הקרע. במידה שהקרע מאוד גדול או לא משתפר בטיפולי פיזיותרפיה ניתוח הוא הפתרון המומלץ. אם את מגיבה יפה לטיפול פיזיותרפי לא בהכרח צריך לנתח.
כאב בברך במאמץ אופיר 13/08/2014 | 14:18היי, שמי אופיר ואני בן 18. לאחרונה התחלתי להתאמן בצורה אינטנסיבית (בעיקר ריצות, בתדירות יומית). כאשר אני עושה ספורט כואב לי באזור הברך - אני מרגיש את הכאב בעיקר מסביב לה: רוב הכאב בשרירים שממש מעל הפיקה (מקור הכאב הוא בשריר הסמוך לברך מלמעלה, באזור הברך) וכן יש כאב גם בעצם ממש מתחתיה (שוב, רק באזור הברך), אך לא כואב בכלל מאחורי הפיקה. הכאב מקרין כך שאני ממש מרגיש את העצבים בברך ובעצמות העוטפות את הפיקה בעת פעילות גופנית ולעתים גם בפיקה. חשוב לציין שאותו כאב לא "התחיל מאתמול", אלא הוא תוקף לעתים - למשל בגיל 13 היה הכאב כתוצאה מרכיבה על אופניים, בגיל 15 כתוצאה מכדורגל ובגיל 16 כתוצאה מכדורסל. נוסף על כך חשוב לציין שהכאב עובר כאשר אינני עושה ספורט למשך תקופה (לאחר חודש כבר אין סימן לכאב), הכאב אינו תמידי - הוא לא מופיע ביום-יום ולא מפריע לשגרת החיים (אני יכול ללכת, לשחות ולעשות פעולות שגרתיות מבלי להרגיש כאב בכלל). אני סבור שהבעיה היא עומס יתר "פתאומי", אך הבעיה היא שאני לפני גיוס וחשוב לי להיכנס לכושר. אילו פתרונות נוספים תוכלו להציע לי מלבד מנוחה ? (כל פתרון אפשרי - בין אם זה תזונה או פיזיותרפיה) תודה מראש !פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בברך במאמץ ד"ר נועם רשף 14/08/2014 | 06:10שלום אופיר. ניתחת יפה את הכאב שלך. לפי התאור אכן מדובר בכאבים ממקור של עומס יתר. מה שניתן לעשות הוא להוריד מעט את העומס, ובמקביל לעבוד על חיזוק שרירים סביב הברך ושרירים המייצבים את האגן. עדיף להתחיל בהכוונת פיזיותרפיסט ולהמשיך ניתן גם בהנחיית מדריך חדר כושר. תוכל גם לנסות להשתמש בתומך ברך עם מייצב פיקה. תזונה מאוזנת ושינה מספקת חשובים תמיד. בהצלחה.
זיז מהאולקרנון - התייעצות אור זילברמן 11/08/2014 | 21:05שלום, אני אובחנתי כסובל מזיז מהאולקרנון, ואשמח לדעת האם אחד מחברי הפורום סבל מכך בעבר, ומה הצעדים שנקט לטובת מיגור הבעיה. האם ביצע ניתוח או טיפל בדרכים אחרות, ומה ההשלכות של ניתוח במקרה זה? תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה זיז מהאולקרנון ד"ר נועם רשף 11/08/2014 | 23:03שלום אור. אני מניח שהזיז הנו אחורי לתוך גיד הטריספס. במידה שכך, הניתוח להורדתו פשוט יחסית והשיקום קל כיוון שמותר יהיה להפעיל את המרפק לשיפור טווחים ובהדרגה להעמיס מחדש על המרפק. אם מדובר בהסתיידות של הגיד ולא בזיז מהאולקרנון עצמו, אפשר לטפל בטיפול שמרני - US גלי הלם, זריקות סטרואידים פיזיותרפיה וכדומה - טרם ניתוח לניקוי והטריה של הגיד. בהצלחה.
זיז מהאולקרנון - התייעצותאור זילברמן 12/08/2014 | 13:21שלום ד״ר, ראשית תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי. שנית, אשמח אם תוכל להפנות אותי למטופלים, או חברים בפורום שסבלו מבעיה זו בעבר, ועברו את הניתוח המדובר, על-מנת שאוכל לשמוע ממקור ראשון על חווית השיקום והחזרה לפעילות גופנית סדירה. בברכה, אור.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד