פורום פציעות ספורט - עמוד 85
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
נקע חוזר M 06/08/2014 | 23:12שלום, לפני כשנה נקעתי את הקרסול במהלך אימון (נחיתה עם משקל הגוף בצורה גרועה על הקרסול). בצילום לא נמצא שבר או נזק לעצמות. תהליך ההחלמה לקח שבועיים וחצי בערך, שלאחריהם חזרתי לפעילות הדרגתית. עד היום (לאחר חזרה לפעילות מלאה), אני סובלת מחוסר יציבות במפרק הקרסול (אפילו בהליכה במשטחי כורכר וכאלה שאינם חלקים) שמתבטא ב"עיקום" חוזר ונשנה של הקרסול, לעיתים כואב יותר ולעיתים פחות. רציתי לשאול כיצד ניתן לבדוק האם ישנו קרע או נזק לרצועות (איזה בדיקה תראה בוודאות)? ואם כן, מהו הטיפול המומלץ בד"כ למקרים של קרע מלא\חלקי? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה נקע חוזר. ד"ר נועם רשף 10/08/2014 | 22:21שלום M. האבחנה של נקעים חוזרים מתחילה בתשאול - התלונות של חסר יציבות ונקעים חוזרים. המשך בבדיקה פיסיקלית שתאבחן את איזורי הכאב ותמונה של חסר יציבות. המשך בצילומי סטרס שיגימו את מידת הפגיעה. אפשר לבצע MRI. כטיפול הייתי מתחיל בפיזיותרפיה לשיקום הקרסול. במידה שיש חסר יציבות משמעותי אפשר לטפל גם ניתוחית.
רעשים מוזרים בברך הדס 06/08/2014 | 08:42שלום, יש לי קרע מלא בACL בברך ימין כבר 11 חודשים. לפני כ3 שבועות בהמלצת גורמים שונים התחלתי להתאמן בפילאטיס מכשירים. 1. בשבוע האחרון הברך קצת כואבת ובתנועות מסויימות (נניח כיפוף כשאני עומדת על רגל ימין) יש לי "מיני קליקים" ורעשים מוזרים (משהו כמו פיצפוצים כאלה..) מה זה יכול להיות?... 2. בלי ועם קשר בתנועות מסויימות (גם לפני הפילאטיס) יש לי הרגשת קנאק ברצועות האחוריות של הברך - האם להתייחס או להתעלם?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רעשים מוזרים בברך ד"ר נועם רשף 06/08/2014 | 22:38שלום הדס. לא ציינת את גילך. קרע ACL פוגע ביציבות הברך. חזרה לפילאטיס, למרות שזו לא פעילות מאוד אגרסיבית מעלה את הדרישה מהברכיים וזה יכול להסביר את ההחמרה במצב . כתלות בגילך ורמת הפעילות, אני חושב שניתן להציע לך ניתוח לשחזור הרצועה. לגבי הקליקים ללא קשר לפגיעה בברך - לעיתים גידים מחליקים על העצם ויוצרים קליקים. אם זה לא כאב או הפריעה לרוב אין בעיה. בהצלחה.
חידודים נוספיםהדס 07/08/2014 | 08:25היי נועם, תודה על התגובה. אני בת 32. כבר מאז הפציעה מתלבטת בעניין הניתוח... בינתיים מנסה "להסתדר בלי". אם יש לך טיפים להחלטה לכאן או לכאן אשמח.. ולגבי הרעשים (ה"פיצפוצים" הקטנים מאחורי הפיקה) האם זה יכול להיות נזק משני לשאר הרצועות/מיניסקוס או שזה סתם צורך בהסתגלות של הברך לעומס החדש..? תודה הדס
תשובת מומחה רעשים מוזרים בברך ד"ר נועם רשף 10/08/2014 | 22:16שלום הדס. רצועה צולבת לא ניתן לתקן בעיקרון. אפשר לשחזר או לא לשחזר. לאישה בת 32, פעילה (אני מניח) המלצתי הנה לשחזר את הרצועה. שחזור רצועה מוריד משמעותית את הסיכון לקרע במניסקוס, ולאחר סיום השיקום תוכלי לחזור לפעילות מלאה. הקליקים עשויים להיות תמונה של ביומכניקה לא תקינה של הברך.
כאבי שרירים יוני 06/08/2014 | 16:11שלום דר רשף, אני בן 27, ספורטיבי ומנהל אורח חיים בריא מאד. כבר כמה שנים (בערך מגיל 20) יש לי כאבים חוזרים ונשנים שמתחילים מאיזשהו גירוי קל ולא עוברים למשך תקופות ארוכות (חודשים) או באים והולכים חלופות. הכאבים הם בברכים, מרפקים, כתף, צוואר ובשנים האחרונות בעיקר בגב (בין השכמות, במרכזו ובאזור עצם הזנב). איני עייף באופן מיוחד (רק אחרי יקיצה בבוקר, אך זה עובר אחרי כשעה ואיני עייף עוד במהלך היום). בבוקר הגוף שלי מאד נוקשה והכאבים בשיאם. אם הכאב לא חריף מאד לפני פעילות ספורטיבית לרוב הוא עובר במהלך פעילות. במשך שנים הלכתי לאורטופדים, כירופרקטים, מעסים, מדקרים וכו'. איש מהם לא ידע לאבחן בעיה ספציפית בשלד או ברקמה. האם יש סיכוי שמדובר בפיברומיאלגיה? אולי משהו אחר? איך ניתן לבדוק זאת? ( אני מבוטח כללית) המון תודה, יוניפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי שרירים ד"ר נועם רשף 06/08/2014 | 22:53שלום יוני. אני מציע לגשת לראומטולוג , שישלח אותך לבדיקות דם שונות המכוונות למחלות הגורמות לכאבי שרירים. התמונה שאתה מתאר - נוקשות התנועות בבוקר וכו - מחשידה למחלה דלקתית. פיברומיאלגיה הנה מחלה שהיא למעשה תסמונת כאב. ישנן מחלות אחרות המתאימות לגילך -ANKYLOSING SPONDYLITISלמשל. אני מציע בדיקה אצל ראומטולוג, בדיקות דם לפי המלצתו וטיפול לפי הממצאים. בהצלחה.
בוהן כף הרגל דור קפלן 05/08/2014 | 19:35שלום אני מתגייס עוד בשלושה וחצי חודשים. לפני בשלושה חודשים עברתי גיבוש לצנחנים ו במהלך הכיבוש חטפתי תוך כדי ספרינטים וזחילות מכה הבוהן ימין שלי. מאותו רגע ועד עכשיו יש לי כאבים חזקים באזור המפרק השני של אותה הבוהן ובצד המפרק בין הכרית של הבוהן לבין המפרק עצמו. לקחתי טיפול תרופתי של כדורי ארקוקסיה במשך שבוע וחצי וגם ספריי סוויס רציף. לפני כמה ימים לאחר הטיפולים ו לאחר שהרגשתי שהבוהן שלי במצב משתפר יותר ניסיתי לעשות ספורט ושיחקתי כדורגל. במהלך הכדורגל כאבה לי שוב הבוהן ומאז כבר כמה ימים היא שוב כואבת לי בעוצמה חזקה יותר. מבזיקות אורטופדיים נאמר לי שזוהי דלקת אך כבר במשך בשלושה חודשים היא לא עוברת לי. חשוב לציין שבתאריך גיוסי הנני הולך לעבור עוד גיבוש ולכן ברצוני להתאמן אליו מראש מחודש ספטמבר. אשמח ממש לעלות ו אפילו אשמח לקבוע תור למפגש לבדיקה כי אני ממש חייב לסיים עם עניין בריאותי זה מכיוון שהוא מציק לי ומפריע לי. חשוב לציין שלא כואב לי להזיז קדימה ואחורה את המפרק ולא כואב לי כשמופעל עליו משקל כמו דריכה. כואב לי בעיקר כשאני הולך, עושה תנועות חדות לצדדים עם המפרק וכשאני מקבל מכה בצד המפרק. תודה ממש מראש!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בוהן כף רגל ד"ר נועם רשף 05/08/2014 | 23:08שלום דור. האם עשית צילום או בדיקת הדמיה אחרת? אם לא - רצוי להתחיל בצילום כף רגל - 3 כיוונים בעמידה(AP, OBLIQUE, TRUE LATERAL). לגבי פגישה - צור קשר בפניה אישית דרך העמוד או האתר.
תגובהדור 05/08/2014 | 23:14כן. עשיתי צילום מקיף שאחריו הופנתי חסרה לאורטופד. הצילום היה בסדר ולא נראה בו כלום. חשוב לציין שהעניין קרה מחבלה של נפילה ומכה לאזור ככל הנראה מכיוון שבגיבוש נפלתי וקיבלתי מכה באזור זה.
תשובת מומחה בוהן כף רגל ד"ר נועם רשף 05/08/2014 | 23:16מצויין. זו אכן יכולה להיות דלקת אולם היות שיש סיפור חבלתי, כדאי לבצע בדיקה פיסיקלית, לעבור על הצילום ואולי לבצע מיפוי עצמות לשלול שבר קווי ללא תזוזה.
תגובהדור 05/08/2014 | 23:19ומה הסודי טיפול בשבר כזה? לסוגי הטיפול בדלקת כזאת?
תשובת מומחה בוהן כף רגל ד"ר נועם רשף 05/08/2014 | 23:32שלום דור. לא אוכל לדעת בלי לראות את הצילום. טיפול בדלקת לרוב מערב תרופות אנטי דלקתיות, מנוחה ופיזיותרפיה.
תגובהדור 05/08/2014 | 23:35אוקי תודה רבה! ואיך אני מגיע אליך לטיפול ובאיזה אזור?
תשובת מומחה בוהן כף רגל ד"ר נועם רשף 06/08/2014 | 14:33לגבי קביעת פגישה, אנא שלח פניה דרך האתר שלי או פניה אישית דרך הפורום
מתיחה בצד אחד של המפשעה מיכל 04/08/2014 | 22:53שלום, שמי מיכל .באחד משיעורי הספורט ביצענו בישיבה על הרצפה פישוק רגליים וכדי לעזור למתוח יותר- משכו את ידי קדימה. שמעתי "קנאק" במפשעה ומאז יש לי , בשעת תנועות מתיחה (בלבד), כאבים חזקים בצד אחד . אודה לייעוצך מיכלפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מתיחה של המפשעה. ד"ר נועם רשף 04/08/2014 | 23:34שלום מיכל.התמונה שאת מתארת מתאימה למתיחה של השרירים המקיפים את המפשעה. ככל הנראה המקרבים. חשוב להשלים בדיקה פיסיקלית ולפי התוצאות להחליט הלאה עד אז אני מציע להוריד רמת פעילות הגורמת כאבים.
פענוח תוצאות רנטגן בר 31/07/2014 | 23:00שלום רב , בני סובל זמן רב מכאבי ברכיים , (שחקן כדורגל עד לפני כשנתיים ). להלן תוצאות בדיקת רנטגן , אודה לעזרתך בפיענוח הממצאים ״הודגמו נגעים קורטיקלים עם גבול סקלרוטי בירך דיסטלי וטיביה מקורסת יכולים להתאים ל nof" כמו כן הוא אמור לבצע בדיקת ct. אני מודאגת מאוד . אודה לאבחנתך הדחופה .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה NOF ד"ר נועם רשף 03/08/2014 | 23:48שלום בר, NOF או NON OSSIFYING FIBROMA הנו גידול שפיר מהנפוצים ביותר. לרוב מערב את איזורי הצמיחה , נפוץ יותר בבנים. לרוב מתגלה בצילום שגרתי. אינו הופך סרטני ובמרבית המקרים המכריע אינו דורש כל התייחסות. מרבית הגידולים נעלמים עם סיום ההתבגרות. אזורי הממצאים מתאימים לאיזורי צמיחה. היות שלא ראיתי את הצילום ואני מתבסס על הכתבת הפיענוח בלבד, אני מציע שתדוני עם האורטופד המטפל בממצאים, אם כי לפי המידע שמסרת - ככל הנראה לא זה הוא הגורם לכאבים.
שאלת הבהרהבר 04/08/2014 | 20:36תודה על תשובתך , האם גידול שפיר מהסוג שתיארת המופיע באזורי צמיחה גורם לעיכוב או פגיעה בפוטנציאל הגובה של בני ? והאם לאחר הטיפול בגידול במידה והוא קיים הוא יגבהה עוד? תודה.
תשובת מומחה NOF ד"ר נועם רשף 04/08/2014 | 23:30הגידול מופיע באיזורי צמיחה אך לא מערב את לוחית הצמיחה ולכן לא צפוי לפגוע בגדילה.
שינויים ארטרוטיים קשים במפרק ברך שמאל שייקב בלומנר 01/08/2014 | 20:47אני בן 65 מתעסק בספורט מגיל 10 . ב15 שנים אחרונות בשיעורי אימון גופני הכוללים ריצה של 5 ק'מ פעמיים בשבוע. לפני 30 שנה עברתי ניתוח מיניסקוס בברך שמאל. בשנים האחרונות אין לי יישור רגל שמאל עד הסוף. בשיעור האחרון הרגשתי מתיחה של שריר בחלק האחורי של הברך. הברך לא התנפחה אבל היא כבדה ,כמוכן הקיפול יותר טוב ממה שהיה -אבל אין לי יישור עד הסוף (דבר שגורם לצליעה מסויימת) .לפעמים במצב של יישור אני מרגיש כאב-כאשר אני רוצה לחזק את השריר . עשיתי צילום שהתוצאה שלו במילים היה : שינויים ארטרוטיים קשים במפרק ברך שמאל. נשלחתי לפיזיוטרפיה . מה עלי לעשות מעבר לכך? האם אוכל להמשיך לרוץ? יש טיפול תרופתי? האם צילום mri יעזור יותר לאבחנה -מעבר לצילום הרגיל שעשיתי של 2 הברכיים? האם אצטרך ארטוסקופיה לשפר -או לא כדאי בגילי בגלל עלות מול תועלת? תודה על תשובתכם.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שינויים ארטרוטיים קשים במפרק ברך שמאל. ד"ר נועם רשף 03/08/2014 | 23:53שלום שייקה. אתה מתאר מהלך של הדרדרות הדרגתית בתפקוד ברך שמאל. היות שעברת כריתת מניסקוס מלאה(כפי שהיה נהוג לפני 30 שנה) אין מה להתפלא על הממצא של שינויים שחיקתיים קשים. במקרה זה MRI לא יוסיף. עם זאת - לאור העובדה שהיתה פגיעה חדשה בחלק האחורי של הברך - אני מציע להבדק על ידי אורטופד - בדיקה פיסיקלית טובה ומעבר על צילומי הרנטגן, אפשר יהיה לבנות לך תכנית טיפול מסודרת, ולדון באפשרויות הטיפול שמרני או הניתוחי. בהצלחה.
קרע במניסקוס יונתן 29/07/2014 | 15:54שלום, לפני כחודשיים קרעתי את המניסקוס המדיאלי (בנוסף לקרע מלא בacl לפני שנה וחצי) בדיקת אם אר איי : "קרע בגוף ובקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי נוגע בשול התחתון" עשיתי במשך 3 שבועות לייזר רך (הנדי קיור) וזה הקל את הכאבים יש לי עדיין כאבים בעת הליכה וכיפוף האם ממומלץ לעשות ניתוח (מה עושים בניתוח הזה) כמה חודשים אורכת ההחלמה עד שאוכל לחזור להתאמן?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע במניסקוס ד"ר נועם רשף 29/07/2014 | 22:41שלום יונתן. לא ציינת את גילך. אם אתה עדיין סובל כאבים בהליכה וכיפוף הברך עם אבחנה של קרע במניסקוס , המלצתי הנה לנתח ולטפל בקרע - תפירה או כריתה של המניסקוס. בנוסף - אם ישנו קרע של ה ACL אני מציע לדון בשחזור הרצועה. ההחלמה שונה בין שני הניתוחים ונעה בין תקופה של 4-8 שבועות לשיקום לאחר כריתת הקרע של המניסקוס לבין 6-9 חודשים שיקום לאחר שחזור ACL. ישנן יתרונות וחסרונות לכל פרוצדורה, ואני מציע לדון בכך עם אורטופד המתמחה בפגיעות ספורט, לאחר בדיקה פיסיקלית וMRI. בהצלחה.
קרע בגיד כתף יגאל 25/07/2014 | 13:41שלום רב הנני עוסק בשיפוצים ויש לי קרע חלקי בגיד הכתף 50% שאובחן ע"י אולטרסאונד. 7.5 על 8.5 מ"מ ללא מגבלה בתנועה . ברצוני לדעת האם קרע זה יוכל להתאחות בפיזותרפייה או בטיפול אחר למעט ניתוחפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע בגיד כתף ד"ר נועם רשף 26/07/2014 | 08:57שלום יגאל . לרוב - קרע חלקי אינו מתאחה. במקרה הטוב, הקרע מצטלק. במקרה הרע הוא מחמיר לקרע מלא. טיפולי פיזיותרפיה אמורים להקל על הכאבים ולשמר את טווחי התנועה. הפיזיותרפיה אינה מרפאה את הקרע. היא חשובה מאוד לשימור התפקוד שלך ובמידה שתחליט על ניתוח, גם להכנה לניתוח ולשיקום שלאחר הניתוח.
עצם בולטת מתחת לברך בחלק הקדמי של הרגל יוסי 23/07/2014 | 13:53שלום אני משחק כדורגל כתחביב בערך 3 פעמים בשבוע ולפני חודשיים באמצע משחק הרגשתי כאבים חזקים מתחת לברך, כאבים שמנעו ממני להמשיך לשחק. נחתי חודש שלם בלי פעילות וכשחזרתי לשחק הרגשתי את אותם הכאבים ושמתי לב שעדיין יש לי עצם שבולטת מתחת לברך רק ברגל שמאל(רגל ימין בסדר). הכאבים מונעים ממני פעילות מסויימת כמו ספרינטים או להישען על רגל שמאל. לא זכור לי שקיבלתי מכה או משהו שדומה לחבלה באזור ובשבוע האחרון אני לוחץ עם קרח 3 פעמים ביום בערך 20 דק כל פעם עד שהחלק ברגל נרדם ורואים בבירור שהאזור בולט. אני בן 31. אשמח לעזרה או הערה בתודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה עצם בולטת בברך ד"ר נועם רשף 23/07/2014 | 23:30שלום יוסי. התמונה שאתה מתאר מתאימה לשארית של תסמונת ילדות שנקראת OSGOOD SCHLATER . ככל הנראה היתה שם קודם אבל לאחר אותו אירוע הבחנת בה. אני מציע להשלים בדיקה פיסיקלית של הברך על ידי אורטופד המתמחה בפגיעות ספורט או ברכיים - וצילום. הצילום יכול להיות אבחנתי. בדיקה פיסיקלית יכולה להראות גורמים אחרים לכאב. בהצלחה.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד