פורום כירופרקטיקה - עמוד 20
ד"ר מיכאל שוורץ
אני כירופרקטור מוסמך משנת 1994.
חבר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה ומורשה משרד הבריאות. עובד בשתי קליניקות פרטיות.
אני מטפל במגוון שיטות גם כירופרקטיקה מסורתית וגם עדינה. בנוסף, אני מטפל מוסמך באינטגרציה מבנית שזו שיטה שנועדה דרך טיפול ברקמות רכות לשפר יציבה לאנשים שסובלים מיציבה לקויה ובכך לעזור לסובלים מכאב.
אני מטפל באנשים שסובלים מבעיות שריר־שלד כגון:
✓ כאבי צוואר
✓ כאבי גב תחתון
✓ כאבי גב אמצעי
✓ כאבי ראש
✓ כאבי גפיים
✓ פריצות דיסק
✓ נימול בגפיים
האני מאמין שלי...
כל אדם הוא ייחודי לכן גם תוכנית הטיפול חייבת להיות מותאמת לפציינט הספציפי .
צריך הקשבה מעמיקה והבנת הצרכים של המטופל.
-
fat pad, aciatic pain l5-s4 ואגודל
אנונימי 01/11/2016 | 14:23שלום רב, ראשית, תודה על השקעתכם בקריאה מדוקדקת ומתן תשובות מעמיקות לסוגיות שלא זוכות לתשומת לב אצל חלק גדול מגורמי הרפואה. 1)באיזה אמצעי ניתן לאבחן שברו מאמץ ומה הטיפול? 2)האם ניתן לאבחן fat pad בעקבים ע"י בדיקה פיזיקלית או שצריך גם בדיקת הדמייה?איזו? ומה הטיפולים שניתן לקבל לדלדול כריות השומן בעקב מלבד מדרסים? אשמח לשמוע אם ישנם חידושים בספרות הרפואית לעיבוי הרקמה השומנית? למשל, טיפולים ביולוגים (prp,אורטוקין,תאי גזע,שיטת טופז או אחרים שלא שמעתי). 3)לפני הצבא לא סבלתי מכאבים בעקבים, האם ייתכן שנעליים צבאיות ללא מדרסים והליכה ועמידה ממושכת בהם גרמה ל-fat pad? (עמידה בשמירות במשך 4 שעות (עם 10 דקות מנוחה בישיבה פעם בשעה או יותר) פעמים ביום במשך כ-5 פעמים ככה) ובנוסף הליכות ריצות בטירונות,אך לא משהו קרבי. הבעיה היא שילוב של עקבים בוולגוס,פלטפוס ופרונציה.כנראה גם קיצור של גיד אכילס ואי ספיקה של גיד הטיביאליס האחורי, אך נאמר לי ע"י נאמר לי ע"י אוסטאופת מומחה לאנטומיה קלינית שיש לי: (ע"י בדיקה,ללא צילום) sciatic pain L5/S4 sciatic sensitivity bilateral talus tendinitis ext malleolus tendon מה זה אומר? על מה כאב ב- s4 משפיע? הוא ציין שהגידים שמכווצים ברגליים הם מעמוד השדרה וכשטיפל בכל הגוף במניפולציות אז האזורים האלה השתחררו ולכן לדעתו זו לא בעיה מכנית ברגל, אלא כאמור מעמוד שדרה. אז לצורך העניין, אם הייתי בא לאורתופד כף רגל וקרסול אחרי הטיפול שלו האבחנה של קיצור גיד אכילס ואי ספיקה של הגיד הטיבאליס האחורי לא הייתה קיימת כלל? כמובן שחוץ מגידים מכווצים ששיחרר,גב,אגן,צוואר את העיוותים של הרגליים לא ניתן. האם פרונציה וקלקנאוס בוולגוס זה אותו דבר? האוסטאופת אמר לי לעמוד על קצות האצבעות והצלחתי, אמר לי לעמוד על הצד החיצוני הצדדי של הכפות רגליים וגם לסובב והצלחתי ולכן לא הבין את האבחנות של האורתופד. איזה טסטים (עמידה על קצות האצבעות וכו) שהאורתופד עורך מקבילים לכל בעיה? (פרונציה,עקבים בוולגוס,קיצור של גיד אכילס,אי ספיקה של גיד הטיבאליס האחורי,בליטה גרמית עם לחץ של הנאביקולאר כלפי הרצפה,fat pad,plantar fascitis). אגב הרבה מתבלבלים וטועים באבחון של fat pad and plantar fascitis. היום אני מבין באמת שרקמת השומן הדלה אצלי גורמת לחוסר בולם זעזועים ותחושת מגע של דריכה על אבנים בחלק המידאלי). 3)*לצורך אבחנה מבדלת, איזה כאבים מזוהים בכף היד ,בשורש כף היד ובאגודל שמקורם מעמוד השדרה הצווארי? אורתופד כף יד הפנה אותי לראומטולוג. כאשר עברתי מניפולציה צווארית שסידרה את הכאבים בצוואר זה לא השפיע על הלחץ באזור האגודל ו(בעת מוטוריקה של שטיפת ידיים מופיע גם חולשה בפרקים של קצות האצבעות), ולכן אני חושב שזה לא ממקור צווארי. למי לפנות? ראומטולוג/עוד אורתופד כף יד/נוירולוג/צוואר? האורתופד לא שלח אותי כלל לemg,רנטגן או אולטרסאונד. האם לנסות דיקור יפני/סיני כי דיקור יבש לא עזר. תודה רבה וסליחה על מבול השאלות. זה תולדה של בעיות שהחלו ונהפכו לכרוניות כאשר המטופל הוא פינג פונג של רופאים מתחומים שונים ונשאר ללא מזור לכאבים והבעיות. (אני עדיין עם חולשת רקמות חיבור וחשד למרפן שאצלי כעת ,אם קיים, פגע רק במערכת השלד ולא בלב ובעיניים).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מבול שאלות
עומר הירש 02/11/2016 | 16:14אנונימי יקר, לצורך מענה על שאלותיך עלי להשקיע קצת יותר זמן בקריאה של השאלות. אני עונה כרגע פשוט כדי לעדכן שהודעתך נקראה, ותשובה ברורה יותר תכתב בהמשך. יום מוצלח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלות ותושובות
עומר הירש 20/11/2016 | 10:35שלום לך, 1) שברי מאמץ ניתן לאבחן ראשית ע"י סיפור המקרה, שכן תיאור הכאבים בשברי מאמץ הוא די קלאסי. אם רוצים ניתן להשתמש בבדיקות דימות כגון רנטגן, למרות שזה יכול להראות תמונה נורמלית גם במצב של שבר מאמץ, שכן צריך אובדן עצם של כ 50% לפני שזה יראה בצורה ברורה ברנטגן. ניתן גם לעשות מיפוי עצמות, וזה יראה את המצב בצורה ברורה יותר, אך לדעתי זוהי בדיקה עם המון קרינה, ויש לבצע אותה רק אם באמת חייבים אבחנה מבדלת בין שבר מאמץ למצבים אחרים שיכולים להידמות אליו. הטיפול בשבר מאמץ הוא קודם כל מנוחה, על מנת לתת לעצם ולשריר להחלים. אפשר לתת תוספי תזונה שתומכים בהחלמה של 2 הרקמות הללו, ורצוי כמובן לקבל טיפול כירופרקטי על מנת לשפר את התקשורת העצבית למקום. אמצעים נוספים כגון לייזר יכולים אף הם להאיץ את ההחלמה. 2) לא ממש ברורה לי השאלה. לכולנו יש Fat Pad, מה בדיוק האבחנה עליה את/ה שואל/ת? 3) כאבים בעקבים יכולים בהחלט להיגרם בנעליים לא מתאימות, לא בהכרח נעלי צבא ללא מדרסים, שכן לרוב נעלי הצבא היום הם בעלות סוליות רכות יותר מבעבר. עמידה ממושכת ומסעות ארוכים עם משאות כבדים יכולים גם הם לגרום לכאבים כאלו, למרות שהבעיה לא חייבת להיות בשכבת השומן - היא יכולה להיות בעיה של השרירים הפנימיים של כף הרגל, בעיה בשרירי השוקיים המתחברים לכף הרגל והקרסול ועוד. תיאור החולשה שאתה מתאר נפוץ מאד בבעיות של עקבים, כפות רגליים וקרסוליים. העצב הסיאטי מורכב מענפים מרמות L5 עד S4. אני מניח שבבדיקה נראו תסמינים שקשורים לכל הרמות (?). S4 מעצבב את אזור העכוז הפנימי, ללא פי הטבעת בד"כ (S5). אין לי דרך לענות על שאלה היפותטית כמו מה היה קורה אילו....לדעתי האבחנה של "גיד קצר" היא בד"כ לא נכונה, במיוחד כאשר היא ניתנת בתגובה לתלונה קצרת מועד ("כבר חודש כואב לי..."), אלא שבמקרים אלה הבעיה היא בבטן השריר ולא בגיד. יש דרכים רבות להשפיע על שרירים - מקומיות/ישירות והן עקיפות. עקיפה = למשל דרך טיפול בעמוד השדרה, הפעלה שלרפלקסים שונים ועוד. ישירה = טיפול בשריר עצמו, בעצמות/פרקים אליהם הוא מתחבר וכו'. עוויתות ברגליים הן פעמים רבות תוצאה של התייבות, חוסר במגנזיום או סידן. טיפול פיזי בד"כ לא יתקן אותן לחלוטין, אלא במקרה הטוב יקל עליהן. ללא טיפול בבעיה הביוכימית זה לא יפסק. קלקנאוס בוולגוס גורמת לפרונציה של הרגל האחורית. זה לא אותו דבר, אבל זה תיאור של שני מצבים אנטומיים שקשורים אחד לשני. וולגוס/וורוס אלו תיאורים של מפרק שמתרחק או מתקרב לקו האמצע בהתאמה. פרונציה וסופיציה הם תיאורים של מפרק כף יד/כף רגל בד"כ המתארים נטיה של המשטח הפלמרי/פלנטרי (כף היד או תחתית כף הרגל) לכיוון מעלה (סופינציה) או למטה (פרונציה). לא ממש הבנתי את הביות הקשורות לכף היד. אם תרצה תגובה, עליך להסביר זאת בצורה יותר ברורה. בהצלחה והחלמה מהירההוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
עופר 18/11/2016 | 08:56שלום רב, מזה שבועיים אני מרגיש כאבים חזקים שבאים והולכים בכתף ימין.אולי תחושת "צביטה" .בעיקר כשיש עומס על הכתף אך לפעמים גם בזמן ישיבה במשרד או נהיגה. אציין כי אני מתאמן מספר שנים באומנות לחימה הכוללת בריחים על הכתף. בשנים האחרונות אני מרגיש אי נוחות קלה בסיבוב של הכתף אך זה לא ממש הפריע עד עכשיו. האם זה יכול לחלוף מעצמו ? האם להפסיק להתאמן עד שזה יאובחן ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
עומר הירש 20/11/2016 | 10:21שלום עופר, בהסתמך על התיאור שאתה נותן הייתי נזהר מאד עם הכתף עד לבירור יותר משמעותי של הבעיה. אם יש התחלה של אי יציבות, זה יכול להוביל לפריקה, לקרע באחד השרירים או לפגיעה בלברום, כולן פגיעות שיכולות להשפיע עליך למשך זמן ארוך יותר מאשר ההפסקה היזומה שתעשה, ועם השפעות שיכולולת להיות בלתי הפיכות. יכול להיות שזה "כלום" ושזה יחלוף לבד, אבל לא שווה את הסיכון. עדיך לעשות פעילות בטוחה בלבד (לא להפסיק פעילות לחלוטין), ולהימנע מבריחים וכו' כמובן, עד לבירור הבעיה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי צוואר + 'קלילים' בחזה
אמיר 25/10/2016 | 17:52ד"ר הירש שלום רב, אני בן 31, סובל מזה כשנה מכאבי צוואר, בעיקר היות ועובד מול מחשב כ-9-10 שעות ביום. מלבד תרגילי מתיחות לצוואר, האם טיפולים כירופרקטים יכולים לעזור? במידה וכן - על כמה טיפולים אתה ממליץ? בנוסף, סובל בשבועיים האחרונים מ-'קליקים' באזור החזה (בעיקר צד שמאל). לעתים יכולים להיות תוך כדי תזוזה של הידיים/כתפיים/חזה' אך במקרים לא מעטים זה קורה גם בלא תזוזה. ביצעתי בדיקות דם, רנטגן חזה, א.ק.ג והן נמצאו תקינות. מהם הבדיקות שעליי לבצע? האם להיפגש עם אורתופד/כירופרקט? תודה מראש. אמירהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי צוואר
עומר הירש 25/10/2016 | 19:58שלום אמיר, בקצרה, אני לא יכול לתת לך תשובות ספציפיות לשאלה שלך בנוגע לקליקים ולמס׳ ביקורים בלי בדיקה, אך הסבירות היא שכירופרקטיקה יכולה לעזור לשתי הבעיות שלך (גם לכאבים כמובן). המלצתי היא לקבוע תור, ולאחר הבדיקה תוכל לקבל תשובות ספציפיות. בהצלחה!הוסף תגובה
-
-
סגנון טיפול (לת)
ליאורה לבהר 13/10/2016 | 11:47שלום רב, התחלתי לראשונה בחיי טיפול כירופרקטי אצל רופא בשל בעיות בגב תחתון. סגנון הטיפול שונה בעבורי, אם ניתן לומר אפילו מוזר לי. ישנן מספר מיטות טיפול בחדר, המטופלים נכנסים לחדר בהפרשים של כמה דקות, ויוצאים לאחר הטיפול ונכנסים אחרים. מדובר בטיפול בן 20 דקות במהלכו הרופא נוגע בנקודות באחורי הגוף אחת לכמה דקות.. במצטבר ניתן לומר שמתוך 20 דקות, הנגיעות הן פחות משתי דקות למטופל. וזהו. עד לטיפול הבא. מיותר לציין שאינני חשה שום שיפור או משהו אחר (2 טיפולים עד כה). אינני יודעת באם כך נראה טיפול כירופרקטי או שאכן משהו לוקה בחסר בטיפול? אודה על תשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שאלה
לידור 02/10/2016 | 22:12דר שלום רב, חיפשתי רבות תשובה לשאלה שלי ופשוט לא מצאתי ותהיתי אם תוכל לעזור: כאשר הזרוע יורדת מטה ממצב של כפיפה (ואין משקולת ביד),הבנתי ששריר הבייספ חווה כיווץ אקסנטרי כי הוא פועל כנגד הגרביטציה,שאלתי היא, קודם כל האם זה נכון? במצב כזה,זה לא ששריר הבייספ חווה רפייה והטרייספ הוא זה ששולט על התנועה וחווה כיווץ קונטצרי?? -אם נאמר ואכן הבייספ חווה כיווץ אקסנטרי,אז מה חווה הטרייספ? אם במצב כזה הטרייספ גם מתכווץ-זה לא שאם גם האנטגוניסט וגם האגוניסט חווים כיווץ זה כבר כיווץ איזומטרי..... תודה רבה רבה!!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כיווץ זרוע
עומר הירש 03/10/2016 | 19:28שלום לידור, כיווץ איזומטרי מתרחש רק כאשר עצמת הכיווץ (או כמות הכח המופעלת) ע״י האגוניסט והאנטגוניסט הן זהות. אם שני השרירים מופעלים, אבל בעוצמות שונות תהיה תנועה. לגבי תנועה מטה, אם התנועה היא ״רפויה״, אז סביר להניח שהדו ראשי יעבור כיווץ אקסצנטרי באופן רפלקסיבי כתוצאה מהשינוי הפתאומי במתח בשריר דרך ה muscle spindle (מה שנקרא Muscle Stretch Reflex או Deep Tendon Reflex), והתלת ראשי יהיה רפוי, זאת אומרת יעבור עיכוב/אינהיביציה. אם התלת ראשי יבצע כיווץ פעיל, אז התנועה תהיה מהירה וחדה, כמו למשל תנועה של כדרור של כדורסל, ואז הדו ראשי יעבור עיכוב ויהיה רפוי לחלוטין.הוסף תגובה
-
כלומר כאשר
לידור 03/10/2016 | 23:00אני מוריד את הזרוע למטה ממצב של כיפוף (ללא משקולת ביד) הבייספ חווה כיווץ אקסנטרי,והטרייספ חווה כיווץ קונצטרי? וכאשר אני מרים חזרה את הזרוע לכיוון הכתף-הבייספ עושה קונצטרי והטרייספ רפה או חווה כיווץ אקסנטרי? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הבהרה
עומר הירש 03/10/2016 | 23:50זרוע זה החלק של היד בין הכתף והמרפק. כשמניעים את הזרוע הדו והתלת ראשי עושים מעט מאד עבודה. לעומת זאת, כאשר מניעים את האמה למעלה ולמטה (במנח סופינציה, או כף יד פונה כלפי מעלה), הם עובדים בהחלט. השאלה היא באיזו מהירות נעים, או יותר נכון האם יש ניסיון לשלוט בתנועה כנגד כח המשיכה. אם שומטים את היד כנגד כח המשיכה, הייתי אומר שהתלת ראשי משוחרר לחלוטין והדו ראשי עובר כיווץ אקסצנטרי חלש (כתוצאה מרפלקס המתיחה של השריר). כאשר מרימים את האמה לכיוון הכתף הדו ראשי עובר כיווץ קונצנטרי ואילו התלת ראשי עובר אינהיבציה רציפרוקלית (עיכוב כתוצאה מהפעלה של האנטגוניסט) כתוצאה מהכיווץ של הדו ראשי, ועל כן רפוי ואינו עובר כיווץ אקסצנטרי. מקווה שעניתי על השאלה. תשובה זו מבוססת על היגיון והבנה של פיזיולוגיה ולא על בדיקו EMG וכו'.הוסף תגובה
-
עמית
עמית 05/10/2016 | 18:34כן הבנתי לחלוטין תודה רבה!!!!!! רק תיקון -כתבת כאשר שומטים היד מהר מטה -התלת ראשי עובר חווה הרפייה-התכוונת הפוך ,לא? אם שומטים מהר ,הכיווץ הוא של התלת ראשי הוא קונצטרי ודו ראשי מרפה לחלוטין,לעומת הורדה איטית של האמה מטה,נכון? תודה רבה!!!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתבתי את אשר התכוונתי
עומר הירש 06/10/2016 | 09:05אם "שומטים" את היד, אין פעילות של התלת ראשי. לא כתבתי שומטים מהר, אלא רק שומטים. זאת אומרת שהיד נעה מטה בזכות כח המשיכה בלבד. תנועה מהירה של היד למטה, כמו כדרור דורשת כיווץ קונצנטרי של התלת ראשי ועיכוב רציפרוקלי של הדו ראשי לחילופין (כדרור דורש פשיטה וכיווץ של היד לסירוגין)הוסף תגובה
-
תודה רבה!
עמית 06/10/2016 | 12:58תודההוסף תגובה
-
-
חבלת ראש ספורט שחייה
Men 10/09/2016 | 16:06שלום בהיותי בן 20 שחית אימון אישי בקאנטרי קלאב במהלך שחייה בסגנון גב חבלת ראש (הראש נכנס בקיר בעוצמה (מעריך 1.1 מטר בשנייה לפחות ) מאז נפיחות בצוואר על העמ״ש הצווארי בולט מאוד נוקשות צווארית בלתי רגילה חולשה עצבית בידים מרפקים כתפיים בעיקר גוף עליון (היו הקאות גם 4 5 פעמים לאחר מכן ) אני היום 6 שנים אחרי עדיין סובל מכאבים אותו עיקרון בדיוק השאלה האם יש ידע בדבר הזה מקרה דומה (אני בן 20 שחיתי די מהר מקרה מהסוג הזה האם יש ידע אמיתי על מקרה כזה מהסוג הזה בוצע MRI SPIN רק לאחרונה אני רוצה לציין שלא היה שיתוק אבל בהחלט הנזק לא קל בכלל חבלה קשה הרגשה שהנזק בלתי הפיך ברמה מסויימתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חבלת ראש
עומר הירש 11/09/2016 | 09:00שלום לך, מצטער לשמוע על התאונה שלך, בתור שחיין לשבר, כמעט וחוויתי את אותו הדבר בדיוק כמה וכמה פעמים, לשמחתי מעולם לא בעוצמות שאתה מתאר. אין ספק שחווית טראומה חריפה למוח ולעמוד השדרה הצווארי! תוצאות ה MRI יכולות להיות משמעותיות להמשך הטיפול, אך מנסיוני הקליני פעמים רבות פשוט לא ניתן טיפול הולם, לא מתוך זלזול או רשלנות, אלא מחוסר הבנה של המשמעות המהותית של פגיעת ראש (גם קלה) למוח. לצערי אני לא יכול לתת לך תשובות לגבי העתיד, בלי בדיקה מקיפה ויסודית של תפקוד מערכת העצבים שלך ושל המוח שלך, אבל אני יכול לומר שלא מעט אנשים עם תלונות דומות לשלך חוו שיפור ושיקום משמעותיים ואף חזרה לתפקוד מלא במקרים רבים. שבוע טובהוסף תגובה
-
תוצאות החבלה וMRI
Men 11/09/2016 | 13:15ההיתי שמח לשלוח אלייך את הMRI אני למדתי שעות רבות על הנושא ובלי שום ספק רואים נזק התבססות על הסבר של רופאים באינטרנט (החבלה היתה קשה ללא ספק ברמה עצבית זה החליש אותי ) מקרה לא קל בכלל והאמת שלא הבינו אותי שזה קרה גם (נזכרתי על החבלה רק אחרי 10 ימים ) לפני כן התלוננתי על כאבים על הצוואר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שיקום מחבלת ראש
עומר הירש 11/09/2016 | 13:20כמו שאמרתי, יש הרבה דברים היום שאפשר לעשות עם חבלות ראש שעד לפני מס' שנים לא ידעו לעשות. אתה מוזמן ליצור קשר ישירות ואנסה לעזור באופן אישי יותר.הוסף תגובה
-
-
התייעצות
/ 29/08/2016 | 10:45לא יודעת בדיוק אם זה הפורום הנכון להתייעץ בו ואם יש טעם אבל אנסה בכל זאת. אני צעירה שסובלת ממיגרנות תכופות מטופלת אצל נוירולוג בכדורים ללא הצלחה,אני מנהלת יומן כאבי ראש כדי לעקוב מתי מגיעים.כמסקנה-מגיעים במפוזר במבלך החודש ללא התראה.אך לאחרונה שמתי לב שעניין ההתראה לא מדויק. אני שמה לב כבר מספר פעמים רבות בחודשים האחרונים שגם אם לצורך העניין בערב אני מרגישה מצוין והולכת לישון אני פשוט מתעוררת עם כאב ראש/מיגרנה. שמתי לב שלפעמים הכאבים השניים,שמגיעים במהלך היום ולא איך שמתעוררת שמתי לב שלפני שהמיגרנה מתחילה בצד מסוים של הראש באותו צד קודם לכן הצוואר והכאב כואבים רק בצד המסוים. כנל בבוקר שאני מתעוררת ישר עם מיגרנה/כאב ראש שמה לב כי הגב והעורף משחקים תפקיד גם בכאב. אין לי מושג כבר אם זה מוביל לזה או להיפך,אבל הייתי נורא מעוניינת לבדוק. לשם דוגמה לפעמים אני לוחצת תוך כדי כאב הראש בנקודה מסוימת בעורף או שלוחצים לי על הגב והכאב בראש קצת נרגע-מדברת על כאב ראש פרונטלי (מצב,כבות,עיניים מסביב להן,רקות) לא כאבי ראש אחוריים,זה נדיר אצלי. רציתי להתייעץ האם יש טעם להתחיל בסדרת טיפולים אצל כירופרקט אם יוכל לעזור או שלוותר בעניין הזה? ואם כן לפנות לכירופרקט,איך הוא יוכל לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
//
\ 30/08/2016 | 21:23מחכה לתשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
עומר הירש 31/08/2016 | 13:19שלום לך וסליחה על העיכוב, נשמע שלכאבי הראש שלך יש מרכיב של סטרס, ויש מרכיב של נקודות הדק, כנראה בשריר ה SCM ו/או טרפז ו/או שרירים הסבאוקסיפיטליים. בהתאם לכך, סביר מאד להניח שטיפול כירופרקטי, במיוחד בשילוב של טיפול בנק׳ ההדק יכול להועיל מאד! הן הסטרס והן נק׳ ההדק יכולים להשתפר בעקבות טיפול כירופרקטי, בין אם מהתערבות ישירה או באופן עקיף.הוסף תגובה
-
המשך.
המשך. 01/09/2016 | 23:49היי קודם כל תודה על תשובתך.אשמח להבהיר שסטרס נפשי אין בתמונה,הלוואי והבעיות היו נפשיות ולא פיזיות וכואבות כלכך,כמו שאמרתי אני בחורה צעירה סביר להניח ומוכנה לאשר שדאגות אין ומתחים אין וקושי פיזי חוץ מהמיגרנות אין.הבעיה היא שהכאב ראש חזק ומגביל ברמה שאי אפשר לעבוד ולתפקד וזה מן הסתם מוביל להתשה.לדעתי האישית זה היה גורם תחושת התשה לכל אדם נורמלי אשר חולם להתקדם ולחיות. אבל בכל אופן,יודעת שהמיגרנות לא נובעות מבעיה נפשנת כלשהי אבל יודעת שהמקור שלהן הוא ככל הנראה הורמונלי מפני שהתחיל לפני שנים בקבלת ווסת ולצערי הרב התדירות החריפה בן לילה,לפני שנה. לא קרה משהו מיוחד , חשבתי שזו סתם מיגרנה שקורית לי פעם במחזור,ולהפתעתי הרבה זה נמשך ימים שלמים ורצופים והגעתי למיון וכו׳,בקיצור המצב החריף וכרגע המיגרנות נורא מגבילות והכי נורא-כואבות!!! ניסיתי הרבה כדורים ואכן אחד מהם עוזר אבל הוא להתקיפ ולא מונע לכן המצב לא זז. למען האמת חבל לי שהגישה של רוב הרופאים היא אוטומטית המחשבה שלמטופל יש בעיה נפשית,כי אני אישית חושבת שהרי אם לבן אדם משהו מפריע הוא היה רוצה לשתף בכך והיה מטפל בזה אצל פסיכולוג או איש סוד ולא מחפש אצל נוירולוגים או כירופרקטים. וגם חשוב לזכור החיים ללא כאבים יפים כל בעיה מסתדרת בסוף ואילו כאב הוא בלתי נשלט כך שמן הראוי שבן אדם אנושי שאוהב את החיים ירגיש מתוסכל כשהוא לא יכול בעצם לנהל אותם כרצוי. בכל אופן,אם אתה חושב שכירופרקט יכול להועיל למיגרנות למי אפשר לפנות באופן פרטי? (חיילת כרגע)הוסף תגובה
-
ושכחתי
ושכחתי 01/09/2016 | 23:54ושאלה נוספת.מהסיבה הפשוטה שאינני רופאה כך שלא הבנתי לאילו שרירים אתה מתכוון. תוכל להסביר בשפה ברורה ולא מקצועית מה בעצם כירופרקט עושה ? אני הבנתי שזה כמו שיאצו וזה לחיצות חזקות בשרירים עד שמוצאים נקודה בגב שמשפיע על הראש האם זה נכון ? *שואלת די הרבה כי דיקור סיני ניסיתי ומכרו לי שקרים שזה טיפול יעיל שעובד על כל וכך ובעצם עבדו עליי בעיקרון. ממתינה לתשובהתודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות המשך
עומר הירש 11/09/2016 | 08:56שוב סליחה על העיכוב, ראשית, חשוב לי להבהיר - סטרס או לחץ נפשי ז לא "בעיה נפשית". לכולנו יש סטרס, גם לילד בכתה א' יש סטרס, גם לחיילים. יש אנשים שמתמודדים עם סטרס היטב, ויש כאלו שלא. יש כאלו שחלק מההתמודדות שלהם עם סטרס כוללת שינויי יציבה הכוללים הפלה לא נכונה של שרירים כמו ה SCM (השרירים בצידי הצוואר שולטים החוצה כשמסובבים את הראש לצדדים) או הטרפז (השריר שבד"כ עושים בו מסאז' בחלק העליון של השכמות). לפי התיאור שלך לכאבי הראש שלך יש מרכיב נוסף שלא תואר כל כך טוב בהתחלה, והוא השינויים ההורמונלים. יחד עם זאת, אומנם כאבי מחזור או כאבים שונים במהלך המחזור זה עניין נפוץ יחסית, זה לא אומר שזה תקין או נורמלי. משהו במערכת ההורמונלית שלך לא עובד בצורה אופטימלית. יכול להיות שבמהלך מחזור השינויים בלחץ הדם שלך גורמים לכאבים מיגרנוטיים למשל, יכול להיות דברים אחרים. כל אחד והגוף שלו/ה, כל אחד וההיסטוריה הגופנית והגנטית שלו/ה. כירופרקטיקה אינה שיאצו. בכירופרקטיקה המטרה היא להביא לתפקוד תקין של מערכת העצבים, ולמעבר חופשי מהפרעות של המידע העצבי שנע בין המוח לגוף ובין הגוף למוח. הטכניקה זה מתבצע משתנה מכירופרקטור לכירופרקטור, אם כי רוב הכירופרקטורים משתמשים באותן 3-4 טכניקות עיקריות. אם כירופרקטיקה יכולה לעזור למיגרנות - בהחלט!! האם אני יכול להבטיח לך שזה יעזור גם לך? ממש לא. אין כאן מדע מדוייק. אותו דבר נכון אגב לגי הדיקור הסיני - יש המון אנשים להם דיקור סיני עזר עם מיגרנות, לך לא, זה אומר אחד משני דברים - את צריכ לנסות מטפל אחר, או טיפול אחר. אותו הדבר נכון לכירופרקטיקה. יתכן ותגיעי לכירופרקטור, תעשי 3,4,6 אפילו 10 טיפולים, ולא תרגישי בבדל משמעותי. התשובה שלי תהיה זהה - יכול להיות שאת צריכ מטפל אחר (שעובד בטכניקות שונות) או סוג טיפול אחר. לסיום, גם כשאין "בעיה נפשית" ורמות הסטרס הן סבירות, תרגילים להורדת סטרס יכולים לעזור עם מיגרנות. הסיבה לכך היא שתרגילים להורדת סטרס לרוב עוזרים להסדיר לחץ דם, משפרים את זרימת הדם ואספקת החמצן למוח, ובכך יכולים לעזור עם התקף המיגרנה. אם את מחפש הפני, את צריכה להגיד לי היכן את בארץ, ומשם נוכל להמשיך. חיים באיזון ואיזון בחייםהוסף תגובה
-
-
לגבי הגידים
עמית 18/08/2016 | 01:37דר שלום, לא מצאתי מקום אחר לשאול אז מקווה שפה זה בסדר-א-האם כיווץ איזומטרי של שריר יכול לפגוע בו ובגיד המחובר אליו?הרי כיווץ איזומטרי לא משנה את אורך השריר אז למה שהוא יפגע מזה מלכתחילה? 2-מדוע כשהגידים נמצאים במצב של OVERSTRETCH אז הם מאבדים את יכולתם להעביר את כל הכוח של השריר? (כמו נגיד שאני עושה ABDUCTION של מפרק שורש כף היד ומנסה להפעיל את האצבעות ,הן מרגישות "חלשות" יותר... תודה רבה ומקווה שזה בסדר לשאול כאןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בנוגע לגידים
עומר הירש 27/08/2016 | 23:32שלום עמית, 1) כיווץ איזומטרי מעבר ליכולת המאמץ של השריר יכולה לגרום לו נזק בהחלט, מה שבד״כ מתבטא בכשלון פתאומי של השריר. כמו כן, כיווץ איזומטרי למשך זמן ארוך או חזרות רבות לאורך זמן יכול לגרום לדלקת בגידים ואף לנזק בבטן השריר עצמה, במיוחד אם מדובר במאמץ בעצימות גבוהה. 2) המצב שאתה מתאר הוא פונקציה של מנוף גרידה לדעתי. במצב של פשיטה מלאה של שורש כך היד, המנוף המניע את האצבעות הוא מינימלי, ולכן היכולת להפעיל כח היא מינימלית.הוסף תגובה
-
המשך
עמית 28/08/2016 | 01:15אז למה בעצם (שאלה ראשונה) כיווץ איזומטרי למשך זמו יכול לגרום לדלקות גידים ונזק בשריר? ממש תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת בגיד
עומר הירש 29/08/2016 | 13:07כמו כל רקמה, שימוש מעבר ליכולת של הרקמה יעורר תהליך דלקתי. כיווץ איזומטרי לאורך זמן בסופו של דבר ינצל את כל מלאי החמצן בשריר, החומצה הלקטית תתחיל להתתבר, ואם לא נעצור את הכיווץ ונאפשר לדם לרום ולסלק אותה, יתחיל תהליך דלקתי, וזה רק מנגנון אפשרי אחד.הוסף תגובה
-
תודה רבה!
עמית 29/08/2016 | 17:01תודההוסף תגובה
-
-
שכמה מרחפת
דניאל 27/08/2016 | 18:25אהלן, בן 24 בריא, מזה כמה שנים אני סובל מכאב בכתף ימין כשאני מתאמן, שכמה ימין שלי בולטת החוצה בהשוואה לשכמה שמאל. הבנתי שעליי לחזק את שריר הסארטוס בכדי לתקן את המצב. האם זהו הפתרון? והאם ישנם עוד דרכי טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שכמה מרחפת
עומר הירש 27/08/2016 | 23:43שלום דניאל, שכמה בולטת יכולה להיות קשורה למס׳ גורמים, אך מבחינת שרירים בד״כ מדובר בסאבסקפולאריס, ברומבויידס ובסראטוס אנטריור. יש שטוענים שחולשה של השכמה קשורה לתפקודי כבד. אם התלונה העיקרית שלך היא כאבים בכתף, סביר להניח שהסבסקפולאריס שלך לא מתפקד כראוי, ויתכן שגם שרירים עוטפי כתף אחרים (אינפראספינטוס, טרס מיינור, סופראספינטוס). חשוב לוודא שהמרפק שלך מתפקד כראוי, ואז להתחיל בשיקום השרירים החלשים/המעוכבים.הוסף תגובה
-
-
כאבים בשרירי העורף כתוצאה משינויים דיסקוגניים
לאה 03/08/2016 | 17:39שלום, אני בת 65 ושוחה וצועדת כ 4-5 פעמים בשבוע. מזה מספר חודשים שאני סובלת מכאבים בשרירי בעורף, בעיקר כשאני מסובבת את הראש לצדדים. בצילום רנטגן נאמר לי שיש שינויים קשים דיסקוגניים בחוליות 5,6,7C. חשוב לי להגיד שאין לי כל כאב או נימול בידיים. האם כירופרקטיקה יכול לעזור לי? תודה לאההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בצוואר
עומר הירש 03/08/2016 | 17:48שלום לאה, שינויים דיסקוגניים זהו ממצא נפוץ, שמתאר ירידה בעובי הדיסק, ובעצם אומר לנו שאת סובלת מבעיה כרונית בתפקוד עמוד השדרה הצווארי שלך. הכאבים שאת מתארת אינם אופיניים לפריצות דיסק וכו', אלא לתנועה לא חופשית, שרירים עם נקודות הדק ומנח ראש קדמי מדי (מעמיס על עמוד השדרה הצווארי והשרירים העוטפים אותו משקל גדול בהרבה מהמסה האמיתית של הראש בשל המומנט שנוצר). בתשובה לשאלתך - כירופרקטיקה היא בהחלט פתרון יעיל למצבים כמו שאת מתארת, ולכן אני מניח שתוכלי להפיק תועלת גדולה מאד מטיפול אצל כירופרקטור. למציאת כירופרקטור הקרוב לאזור מגוריך, את מוזמנת להיכנס לאתר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה : www.israeldc.com בהצלחה!הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
טיפול בספורט
-
בדיקות קשורות
-
אקו לב
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
דופק
-
אירובי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר מיכאל שוורץ
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס