פורום כירופרקטיקה - עמוד 21
ד"ר מיכאל שוורץ
אני כירופרקטור מוסמך משנת 1994.
חבר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה ומורשה משרד הבריאות. עובד בשתי קליניקות פרטיות.
אני מטפל במגוון שיטות גם כירופרקטיקה מסורתית וגם עדינה. בנוסף, אני מטפל מוסמך באינטגרציה מבנית שזו שיטה שנועדה דרך טיפול ברקמות רכות לשפר יציבה לאנשים שסובלים מיציבה לקויה ובכך לעזור לסובלים מכאב.
אני מטפל באנשים שסובלים מבעיות שריר־שלד כגון:
✓ כאבי צוואר
✓ כאבי גב תחתון
✓ כאבי גב אמצעי
✓ כאבי ראש
✓ כאבי גפיים
✓ פריצות דיסק
✓ נימול בגפיים
האני מאמין שלי...
כל אדם הוא ייחודי לכן גם תוכנית הטיפול חייבת להיות מותאמת לפציינט הספציפי .
צריך הקשבה מעמיקה והבנת הצרכים של המטופל.
-
קרע חלקי בכתף
רוני 23/07/2016 | 11:33שלום, האם יש בדיקה לא פולשנית שקובעת בדיוק של 100% האם יש או אין קרע חלקי באחד הגידים בכתף? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בכתף
עומר הירש 23/07/2016 | 12:30שלום רוני, בדיקת אולטראסאונד אינה פולשנית ונותנת תשובה טובה למדי לגבי מצב הגידים. אני מניח שכל בדיקה יכולה לטעות, אז אין 100%, אבל במקרה זה התוצאות הן די קרובות ל 100%.הוסף תגובה
-
קרע בכתף.
גולגול 23/07/2016 | 18:24הסיבה שאני שואל היא שקיבלתי תוצאת US וכתוב שם חשד לקרע חלקי. למה חשד? ואיך יודעים בוודאות? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חשד לקרע
עומר הירש 23/07/2016 | 22:14יתכן והממצא הוא מאד קטן, ואז התשובה אינה חד משמעית. אפשרות נוספת היא שפשוט הרדיולוג לא רצה להתחייב על ממצא. אפשרות שלישית היא כמובן שיש מס׳ פתולוגיות אפשריות שנראות דומה באולטרסאונד, והממצא לא היה ברור מספיק.הוסף תגובה
-
החמרה במצב הכתף
גולגול 25/07/2016 | 12:26שלום, אני מתעסק בענפי ספורט של קראטה ואופניים. האם ניתן בזמן האימונים (גם באופניים) להגן על הכתפיים בצורה כלשהי על מנת למנוע החמרה בקרעים החלקיים? האם גלי הלם עוזרים להבריא/לאחות קרעים כאלה? תודההוסף תגובה
-
החמרה במצב הכתף
גולגול 31/07/2016 | 07:57אודה מאד על קבלת תשובה לשאלתי האחרונה בקשר למיגון הכתפייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגון כתף
עומר הירש 31/07/2016 | 09:37בוקר טוב גולגול, אני לא מכיר גלי הלם מספיק טוב כדי לענות לך על המרכיב הזה של השאלה. כלי טוב לטיפול הוא לייזר. מבחינת מיגון - צריך לוודא שהמרפקים שלך יציבים ועובדים בצורה תקינה, כדי לוודא שכל השרירים עובדים בצורה מסונכרת, ואז בד"כ היציבות חוזרת, הכאבים יורדים והכתף יציבה יותר.הוסף תגובה
-
-
אולטרסאונד לשלילת שברי מאמץ בכף הרגל
מאור 26/07/2016 | 11:17האם באמצעות בדיקת אולטרסאונד לכף הרגל ניתן לשלול שברי מאמץ או קרע? או שצריך בדיקה אחרת שמלווה בקרינה.. אורתופד מומחה לאבחון בעיות אורתופדיות ע"י אולטרסאונד כתב: בבדיקה סונוגרפית הודגמו גידי אכילס תקינים והמשכיים,ללא קרעים,נוזל חריג, או הסתידויות. באזור כף רגל ימין ושמאל הודגם מעט נוזל במוצא הפסציה הפלנטרית הנראית תקינה והמשכית. הוא אמר לי שניתן למרוח וולטרן 10 ימים או לקחת כדורים כמו אטופן. אני כבר 5 ימים מורח וולטרן ובמנוחה עדיין מרגיש סביב העקב תחושה דלקתית. האם אתה מציע משהו בנוסף? כמו כן באזור אגודל יש שמאל לא הודגם ממצא חריג באספקט סונוגרפי והמליץ לי להשלים את הבירור עם צילום רנטגן של כף יד שמאל בשני כיוונים, כי אני מרגיש באזור האגודל ומתחתיו חולשה וכאשר היד במנוחה ומונחת על מקום מסוים ללא תזוזה כמו על שולחן אז אין כאב, אך כאשר היד חופשיה ומשוחררת מייד יש את התחושה.(מבלי שאני סוחב משקל בה ולמרות שאני ימני בכלל , אולי זה מגמישות יתר). יש טעם לרנטגן או לפנות לריפוי ועיסוק לצורך סד בהתאמה אישית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כף יד וכף רגל
עומר הירש 26/07/2016 | 12:32שלום מאור, ראשית כף הרגל - אולטראסאונד לא יכול לגלות שברי מאמץ, אך לשברי מאמץ יש לרוב קליניקה מאד אופיינית -כאבים בפעילות או/או אחרי פעילות, אך ללא כאבים במנוחה. אם יש גם כאבים במנוחה, אז יתכן ומדובר בשבר מאמץ חמור מאד, ואז גם סביר להניח שניתן לראות אותו בצילום רנטגן פשוט, ואין צורך במיפוי עצמות וכו'. הכאב שאתה מתאר אופייני יותר לדלקת בפסיה הפלנטרית, או מה שקרוי בשפת העם "דורבן", ובמקרה זה הבעיה פעמים רבות אינה בכף הרגל אלא בשרירי השוק, בעיקר Tibialis anterior, Tibialis posterior, Gastrocnemius, Soleus. אני ממליץ לך ללכת לבעל מקצוע לבדוק את תפקוד הקרסול, ואת השרירים הנ"ל, ובמקרה הצורך לטפל בהם - דיקור יבש, לייזר, שחרור מיופציאלי לסוגיו השונים, וכו', לדעתי זה יעזור לך מאד. לגבי כף היד, צריך יותר מידע, אבל רנטגן זה התחלה נכונה. אם כואב לך ברגע שאתה מניע אותה, אז יכול להיות שיש שם סדק או שבר, דלקת חמורה וכו'. אם אין דלקת או שבר, אז הבעיה היא כנראה פרוקסימלית יותר (קרוב יותר למרכז), זאת אומרת שורש כף היד, או אפילו מרפק או כתף, שבעקבות מכאניקה לא תקינה מקרינים כאב למטה. כמובן שגם במקרה זה הכאב יכול לנבוע משריר עם נקודות הדק, אך לפי הסיפור שלך לדעתי הסבירות לכך היא נמוכה יותר. בהצלחההוסף תגובה
-
הכאב הוא באזור abductor policis brevis
מאור 26/07/2016 | 16:32תודה על המענה המהיר והתשובה המפורטת. בדקתי באינטרנט והמקום שכואב לי הוא באזור abductor policis brevis..יכול להיות שמדובר בתסמונת התעלה הקרפלית? לא קיבלתי מכה כך שאינני סבור שיש לי שבר/סדק.. אם כך אתה ממליץ ראשית לבצע רנטגן ולאחר מכן לפנות לאורתופד כף יד/ראומטולוג?הוסף תגובה
-
-
כאבים במשפעה שמאלית
נתנאל 19/07/2016 | 20:51לפני כארבעה חודשים נפצעתי בכדורגל במשפעה ברגל שמאל, בעטתי חזק בכדור ובאותה שנייה הרגשתי כאבים במפשעה ומיד הפסקתי. בצילום US לא נמצא דבר והייתי במנוחה במשך חודש, הרגשתי יותר טוב וניסיתי שוב לשחק אך לאחר מכן הכאבים חזרו. אני כבר שלושה חודשים עושה פיזיותרפיה ללא שום שיפור. זאת תקופה ארוכה שאני סובל, הכאבים מגבילים אותי מאוד. אודה לעזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב במפשעה
עומר הירש 20/07/2016 | 15:28שלום נתנאל, איך אפשר לעזור? בלי בדיקה אין לי שום דרך לדעת מה מצבך. מבחינת התסמינים עליהם אתה מדווח, אתה מספר רק על כאב במפשעה. יש לכך כל מיני גורמים אפשריים. אני בהחלט מזמין אותך לקבוע תור אצל כירופרקטור ולבדוק אם הוא/היא יכולים לעזור לך.הוסף תגובה
-
-
פגיעה בטווחי תנועה לאחר פגיעה. גמישות יתר
רחל 12/07/2016 | 12:32לום רב. ביתי בת ה 12 נפגעה במרפקה מנפילה. ביצענו בדיקת MRI שמראה שיש "בצקת במרכז ההתגרמות של האפיקונדיל המידאלי של ההומרוס המרוחק" "איחוי לא שלם של מרכז ההתגרמות.. יתכן בשל פגיעת תלישה" לא נראים שברים. לביתי גמישות יתר במרפקים. האם בבדיקת רופא ידנית לבדיקת טווחי תנועה שטווחי תנועה יימצאו תקינים (למרות כאבים)? האם יש השפעה לכך שהיא בעלת גמישות יתר, ומראש זוויות הכיפוף שלה יותר מילדה אחרת בת גילה, דבר שיש בו כדי להשפיע על ממצא של טווחי תנועה תקינים ?.האם ילד שיש לו גמישות יתר בכל מקרה טווחי תנועה לא יפגעו ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פגיעה במרפק וטווחי תנועה
עומר הירש 20/07/2016 | 15:26בקצרה - בדיקת טווחי תנועה תמיד צריכה להתבצע בשני הצדדים, כך שאם צד אחד שונה מהשני יש לציין זאת (מוגבר בצד אחד או מוגבל בצד השני). יתכן שלמרות הפציעה אין פגיעה בטווח התנועה במרפק. גם אצל בעלי גמישות יתר (או כמו שבד״כ הוא המצב - היפוטוניה), צפוייה ירידה בטוחי תנועה יחסיים בפגיעה במפרק זה או אחר.הוסף תגובה
-
-
טיפול כירופרקט ללא צילום
מיכל 10/07/2016 | 19:01האם רופא כירופרקט יכול לטפל מבלי לראות צילומים? האם זה אפשרי לטפל או חייבים לראות צילום לפני שמתחילים טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כירופרקטיקה וצילומים
עומר הירש 11/07/2016 | 08:30שלום מיכל, ראשית הבהרה - יש רופא, ויש כירופרקטור, האחד דוקטור ברפואה, השני דוקטור בכירופרקטיקה. באנגלית ניתן לקרוא לשניהם Physician, אבל בעברית אין תרגום טוב למילה. ועכשיו לשאלתך, יש טכניקות בכירופרקטיקה שמחייבות צילומים לפני תחילת טיפול, יש מצבים/תלונות שמחייבים צילומים לפני תחילת טיפול, אבל באופן גורף אין הכרח לבצע צילומים לפני טיפול כירופרקטי. כמובן ששיקול הדעת המקצועי של הכירופרקטור הוא שיקבע האם הוא יבקש צילומים או לא.הוסף תגובה
-
-
קשיון בוקר בכפות הידיים
מירה 27/06/2016 | 08:26שלום רב, אני בת 55. בריאה בדרך כלל. מזה כשנה הופיעו לי בעיות בכפות הידיים, בעיקר בשעות הבוקר. זה מתבטא בקושי בקיפול האצבעות וזה משתפר תוך כדי פעילות. תחושה זו חוזרת גם בהמשך היום כאשר האצבעות אינן פעילות בכיפוף וישור תדירים. יש לי גם לעיתים 'קליק' בכיפוף אצבע 3. התופעות הללו משותפות לשתי הידיים. בבדיקות דם אין חריגות:CRP , anti CCP, שקיעה, הפקטור הראומטולוגי. ב-MRI לא נצפתה חריגה. כיצד ניתן למנוע החמרה? כיצד ניתן לשפר? האם ניתן להחזיר את המצב לקדמותו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכפות הידיים
עומר הירש 27/06/2016 | 09:19שלום מירה, מהתיאור שלך נשמע שיש לך 2 בעיות: 1) ״טריגר פינגר״ באצבע 3 - לעיתים ניתן לפתור בטיפולים חיצוניים שונים כגון כירופרקטיקה, מסאז׳ דיקור סיני ועוד, לעיתים יש צורך בניתוח, ולעיתים גם ניתוח לא עוזר. אין לי דרך לדעת מהה המצב אצלך. 2) דלקת פרקים כלשהי בכפות הידיים ו/או בצקות בידיים, דהיינו בעיה בניקוז - זרימת לימפה/דם. האם את מעשנת? האם יש היסטוריה של בצקות בהיריון וכו׳? האם יש היסטוריה משפחתית של בעיות בזרימת דם/לימפה? לפי בדיקות הדם והסקירה, אין עדות לדלקת פרקים סיסטמית, ולכן אני נוטה יותר לכיוון השני, ועכשיו צריך להבין מדוע אין ניקוז טוב של הידיים שלך. ברגע שנבין זאת, ניתן יהיה לענות על השאלות שלך בנוגע לעתיד.הוסף תגובה
-
כאבים בכפות הידיים
מירה 27/06/2016 | 09:39לא מעשנת, ללא בצקות בהריון, יתכן שיש גנטיקה של בעיות בזרימת הדם. מה עוד כדאי לבדוק? מתוך הנחה שזה אוסטאוארטריטיס, מקבלת ארטריל מזה שבועיים, ועוד אין שיפור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אוסטאוארטריטיס
עומר הירש 29/06/2016 | 13:37או בשמה העברי דלקת פרקים ניוונית, מופיעה בדרך כלל באופן אסימטרי - נניח אצבע-שתיים בצד אחד, אולי בכף הרגל. די נדיר לראות דלקת ניונית שמופיעה בשני הצדדים באותו הזמן ובאותה מידה. כשמופיעה בגפיים, האצבע נראית אדומה ונפוחה, ולרוב האזור המושפע ביותר הוא קצות האצבעות זאת אומרת המפרקים הרחוקים ביותר. האם זה המצב אצלך? מעבר לכך, בד"כ דלקת פרקים ניווניות ניתן לראות די טוב בצילום רנטגן פשוט, האם ביצעת? את מתארת מצב שהכאב והקושי בתנועה מגיעים אחרי זמן ממושך של היעדר תנועה, כאשר תנועה מפחיתה את הכאבים. כמובן שאני לא יכול לתת לך אבחנה דרך האינטרנט, ובמיוחד לאור העובדה שטיפול אנטי דלקתי לא עוזר, אני חושב שיש מקום לשקול שוב את האבחנה הזו.הוסף תגובה
-
קשיון בוקר בכפות הידיים
מירה 30/06/2016 | 14:03השאלה שלי בסיסית - באיזה תחום רפואי מדובר? לאיזה רופא מומחה עלי לפנות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה בעייתית
עומר הירש 30/06/2016 | 17:31לצערי אני לא יכול לענות על השאלה שלך, כיוון שבלי בדיקה אין לימושג מה הבעיה באמת. מהתיאור שלך נשמע שהיית כבר אצל כל מיני מומחים, אך ללא הועיל. אני הייתי מנסה משהו אחר - דיקור סיני, כירופרקטיקה, טווינא... בהצלחה!הוסף תגובה
-
-
טיפול כירופרקטי לכף רגל
פציינט 11/06/2016 | 17:26שלום רב, הייתי בייעוץ אצל אורטופד כף רגל וקרסול מהמובלים והוא כתב : "בעיה של פרונציה והשטחה של כפות הרגליים. בברור לתסמונת מרפן. בבדיקה: קיצור של גידי אכילס. בהחזקת העקב בניוטרל מגיע עד ל 0 מעלות דורסיפלקסיה בלבד כאשר הברך ישרה. תנועת המפרקים סביב הטלוס מלאה. פעילות הגידים חוצי הקרסול תקינה. הכאבים הם החלק המדיאלי של העקבים. דרושים מדרסים לתמיכה בקשת האורכית מעט, לא להרים כי לא ירגיש טוב איתם. להרים את כל הקו המדיאלי של כף הרגל והעקבים, במקום הכאב, לבצע נגטיב עם תמיכה קדמית למקום הכאב. הסברתי שקיימת אפשרות לבצע ניתוח גדול לתיקון זווית העקב, הורדת מסרק 1 למטה והארכת גיד אכילס. בשלב זה אני מציע לנסות להסיר את הכאב בעקבים באמצעות המדרסים". (ד"א המשקל שלי תקין ככה שאין עומס על האזור מהבחינה הזאת ואינני עומד שעות על הרגליים). הרופא אמר לי שהקודמים שאבחנו אותי עם בעיה של פלנטר פסיאטיס טעו והלוואי שזו הייתה הבעיה. הוא אמר שראשית יש לתקן את המדרס שלי כדי לשנות את המכניקה ולאחר מכן אפשר לעשות הזרקות prp (ששואבים מהדם שלי ומזריקים באזור הנדרש) ובאם אין הטבה לעשות ניתוח וזה תלוי במידת הכאבים שלי. מה בעצם הבעיה אצלי בשפה פשוטה יותר? איפה זה החלק המדיאלי של העקב? (אני סובל מייד באזור העקב ובצד הפנימי של עצם העקב (לא האזור אחרי העקב) בעת עמידה סטטית . איזה חלק זה מסרק 1 ואיך הורדתו למטה יכולה לסייע? האם יש טעם למיפוי עצמות ספקט לכפות הרגליים? בנוסף הרופא אמר לי שטיפול פיזיותרפי לא יכול לסייע(ניסיתי כבר פיזיו,דיקור יבש,סיני וכ'ו). האם כירופרקטיקה יכולה לעזור וכיצד? אני לא חושב שמניפולציות או טכניקות מנואליות יכולות "לעצב" את הרגל מחדש ולתקן את זווית העקב? אני עברתי כבר יישור ואיזון חוליות עמוד השדרה,צוואר,אגן ואזורים ברגליים בשוקיים האחוריות אצל אוסטאופת נחשב (שלמד בחו"ל) ושהוא קודם כל ד"ר לאנטומיה ולמד רפואה, אך זה סייע למכאובים ובעיות בכל הגוף מלבד הכפות רגליים. מה דעתך? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כפות רגליים
עומר הירש 23/06/2016 | 08:53שלום לך, אענה באופן כללי כי לא בדקתי אותך, ולמרות התיאור המפורט של דעתו של האורתופד: הצד הנשיא לי זה הצד הפנימי, זה שקרוב יותר למרכז הגוף. כירופרקטיקה יכולה פעמים רבות לעזור להשיב תנועתיות נכונה ובכך לשפר את העברת המידע העצבי בין האיבר (כף הרגל במקרה זה) והמוח, וע״י כך להביא לשיפור בערב, וכן במודעות של המוח לאיבר, למנח שלו במרחב והיחס לכח הכבידה. לעיתים זה מספיק כדי לפתור את הבעיה, לעיתים צריך להוסיף מדרסים או טיפול אחר. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
כירופרקט מתאים
פציינט 23/06/2016 | 09:24תודה על ההסבר. אם כך עליי לפנות לכירופרקט מומחה בתחום האורטופדי/נוירולוגי/שיקומי? התכוונתי לפנות לד״ר מוטי טלאר והוא מומחה לכירופרקטיקה שיקומית ולכן אני שואל. בנוסף, עברתי כיוונון של הגוף כולו שאמור להשפיע על הכול ועל מערכת העצבוב, אך זה כלל לא סייע לכפות רגליים ולכן אני סקפטי. אני חושב שהבעיה יותר מכנית מבחינת המבנה שלה ופחות עצבית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כירופרקטור
עומר הירש 26/06/2016 | 11:34אתחיל ואומר שאני לא מכיר את ד"ר טלר אישית, אז אני לא יכול להגיב באופן רלוונטי לחלוטין. בישראל יש מס' מאד מצומצם של כירופרקטורים שסיימו התמחות בתחום זה או אחר, למיטב ידיעתי ד"ר טלר אינו אחד מהם. יחד עם זאת, הרזומה שלו מרשים ביותר וכולל תואר ברפואה כמו גם בכירופרקטיקה, מס' שנות עבודה בבי"ח במחלקה שיקומית (למיטב הבנתי) וכו', כך שאני בטוח שתקבל ממנו טיפול מצויין. בנוגע לכפות הרגליים, לעיתים צריך לעשות כיוונון גם לכפות הרגליים עצמן, שכן ביומכאניקה לקויה מביאה לעצבוב לקוי ולהיפך. יכול להיות שיש מקום לשלב בין טיפול כירופרקטי לטיפול אחר כגון פיזיותרפיה, טייפינג, לייזר קר (דוגמת ביו קיור לייזר למשל), דיקור יבש וכו' כדי להגיע באמת לשורש הבעיה. הכי חשוב, להחליט על מלול טיפול, לבחור מטפל שיש לך בו אמון, ולבצע את ההוראות, כך אפשר באמת להגיע למקום בו אנחנו יכולים לדעת אם הטיפול היה יעיל או לא. בהצלחה והחלמה מהירה.הוסף תגובה
-
סוג התמחות
פציינט 26/06/2016 | 13:15אני יודע שבארץ יש מס' מצומצם של כירופרקטים שסיימו התמחות בתחום מסוים(אורתופדי,נירולוגי,פציעות ספורט וגפיים ושיקומי), ובכל זאת לפי תיאור הבעיה שלי לכירופרקט בעל איזה סוג התמחות אתה ממליץ לי לפנות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כירופרקטור מומחה
עומר הירש 26/06/2016 | 16:38אני חושב שבמקרה שלך סביר להניח שכל כירופרקטור שיודע גם לטפל בגפיים בצורה טובה יכול לעזור לך. ד"ר טלר נשמע אפשרות מצויינת.הוסף תגובה
-
-
פענוח אולטרסאונד
ציונה 19/05/2016 | 23:05קיבלתי תשובה ואני רוצה הסבר על התשובה גיד סופראספינטוס בעל מרקם בלתי אחידהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אולטראסאונד
עומר הירש 26/06/2016 | 11:39כלמה שאפשר להסיק מכך היא שיש איזושהיא בעיה בגיד השריר סופראספינטוס (מתחיל מהחלק העליון של השכמה ומתחבר לזרוע, מייצב את הכתף ומסייע בהרמה של הזרוע לצדדים בעיקר).הוסף תגובה
-
-
עזרה בבקשה
דניאלי 21/06/2016 | 00:34שלום רב בת 36. כאבים ובעירה בבית החזה בחודשיים האחרונים. במרכז בעיקר עם נטייה שמאלה. שללו קשר ללב-אקג אקו ארגומטריה... כעת משערים שזה מהקיבה אבל סותרי חומצה לא עוזרים.הכאבים לא נוטשים ותחקיר מזון לא מצא קשר. רופא המשפחה העלה השערה שזאת דלקת בצלעות בית החזה ורצית לשאול האם זה יכול להיות? כאב חודשיים.בוער ולפעמים כןאב מקרין לגב וליד. אני אחרי דלקת ריאות קשה וסינוסיטיס קשה.קיבלתי טאבניק ואז טיפול הומואפתי חזק שגרם ללילה לרדת והוה אמור להשתחרר אהל ירד וכנראה לא יצא...האם נשמע הגיוני?איך בודקים ומי עושים?כואב לי וגם מפחיד. זה כואב כל היום בעוצמות שונות.התחיל בהתחלה לכאוב מדי ופתאום בלי הפסקה....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עזרה!
עומר הירש 26/06/2016 | 11:37שלום דניאלי, אני מאד מצטער!! עושה רושם שהתגובה שרשמתי לךלפני 3 ימים לא הועלתה לאינטרנט כנראה בשל תקלת תקשורת. בכל מקרה, להלן תשובתי: כאבים כמו שאת מתארת יכולים פעמים רבות לנבוע מנקודות הדק בשרירים מסויימים (מוזמנת להיכנס ל triggerpoints.net ולחפש לפי התסמינים שלך). מעבר לכך, יתכן בהחלט שמדור בבעיה בשרירים הבין-צלעיים, אם כי לא בהכרח דלקת - אני מניח שלקחת נוגדי דלקת דוגמת אדוויל או נורופן, אך ללא שיפור משמעותי? אני בהחלט ממליץ לגשת לבדיקה אצל כיופרקטור, לראות האם כיוונון של מערכת העצבים שלך יכול לסייע לבעיה, ורצוי כירופרקטור שמוסמך גם בדיקור יבש, שכן אז כל האפשרויות מכוסות. מקווה שעזרתי, החלמה מהירה!הוסף תגובה
-
-
הפניה לצילומים שכירופרקט נתן לי
אלעד 23/06/2016 | 11:57אני מטופל אצל כירופרקט דרך הקופה ועכשיו עברתי לפרטי. יש לי עמוד שדרה צווארי עקום(שהתגלה במקרה בצילום רנטגן,(אחרי שקיבלתי מכה בראש בבית לפני 6 חודשים) וגם עשיתי c.t צווארי, בפיענוח לא רואים כלום,תקין. בדיסק האורתפוד הסתכל, "ואומר שיש בלטים ממש קטנים, "זיזים" בין c3-c4, c4-c5".(שמתאים למה שאני מספר בכתף זרוע וכף יש שמאל וכאבי הצוואר) יש לי עיקצוצים באצבעות כף היד, ומידי פעם דקירות לאורך זרוע שמאל והשריר של כתף שמאל תפוס וכואב כשמרים את היד(מחמיר במאמץ, או אפילו כשמרים כוס או פלאפון עם כף יד שמאל,). בינתיים אין שינוי, כך כמה חודשים, הכירופרקט גם הסתכל על רנטגן צווארי ו c.t , ואמר שיש עמוד שדרה צווארי עקום, וככל הנראה זה מלפני הרבה שנים והמכה פשוט החמירה וגרמה ללחץ ולהתעקם עוד יותר. הכירופרקט טוען שיכול לסדר את העמוד שדרה צווארי עקום. ואומר שברגע שנטפל בעמוד שדרה העקום אז יפסיקו ההקרנות (אומר שזה לא בטוח קשור ל"זיזים"). אמרתי לאורתופד על העמוד שדרה הצווארי עקום והראיתי לו בצילום, וזה ממש לא מעניין אותו, ואת הכירופרקט כן. לאחרונה נתן לי הכירופרקט הפניה ל 5 צילומי רנטגן בעמידה כדאי לבדוק עומסים, וכדי שיהיה מצב עדכני ויידע איך לטפל גם בצווארי וגם במותני( למרות שאין הקרנות במותני עוד מלפני שהתחלתי אצל כירופרקט, עבר לבד , בלט דיסק L4-L5-S1), אבל הכירופרקט אומר שיש השפעה וקשר בין הצווארי והמותני וצריך לטפל בשניהם) בשורה התחתונה למי להאמין לכירופרקט או לאורתופד ? נתקלתי בבעיה כי האורתופד לא נותן לי הפניה לצילומים שהכירופרקט ביקש, יותר מזה, "אומר שזה בזבוז זמן וכסף, ושאי אפשר לתקן עמוד שדרה צווארי עקום, כמו שאי אפשר לתקן בלט דיסק. ונתן לי ברקסין, אמר לשים חימום מקומי, לנוח ולמרוח וולטרן בכתף שמאל ומסביב לצוואר, לא להרים הרבה משקל, וללכת לעיסוי בשרירים של הצוואר, (פיזיותרפיה כבר עשיתי ולא עזר), האורתופד אמר לי לחזור עוד חודשיים, ואם לא יעבור ייתן לי זריקת קורטיזון בשיקוף לדלקת". (אני לא ממש מעוניין בזה). גם הלכתי לרופא משפחה לנסות להוציא צילומים, והרופא משפחה התחיל לצחוק, " הכירופרקט נותן לי הוראות".לבסוף נתן לי צילומי רנטגן שהסתכל לפי התיק הרפואי שלי, ונתן לי הפוך ממה שביקש הכירופרקט, צילומים בשכיבה ולא צילומים שביקש. ועוד רופא משפחה, סירב לתת את הצילומי רנטגן הנ"ל . אז מה לעשות בנושא זה, איך ניתן לטפל עם הכירופרקט כאשר אין אפשרות לבצע צילומים ששולח אותי? (מה שמצחיק שהאורתפוד הפנה אותי בתחילה "לרפואה משלימה, אחרי הבלט דיסק המותני ועכשיו מסרבים לתת לי 5 צילומי רנטגן פשוטים) ? והאם הכיוון של הכירופרקט הוא נכון איך שעובד בצוואר או להקשיב לאורתופד שאומר להפסיק ושזה בזבוז זמן ? האם יכול להיות שהבעיה ביד שמאל היא לא בגלל הבלטים בצוואר או בגלל העמוד שדרה הצווארי עקום אלא בגלל השריר התפוס והכואב בכתף שגורם לבעיות אלה ?(בנוסף יש לי עקמת קלה בשריר שגורמת שהכתפיים קצת לא באותו גובה, אבל זה לא כזה קריטי, מכיוון שזה היה לי לפניכן ולפני המכה לא היה לי הקרנות, תחושת שריפה ועיקצוצים וכאבים בשרירים בצוואר ולאורך כתף וזרוע שמאל) תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הפניה לצילומים שכירופרקט נתן לי
אלעד 23/06/2016 | 12:18כמו כן,(אני בן 30) אני מאמין לשיטה של הכירופרקט אבל, הוא לא יכול לעבוד בלי הצילומים... הומלץ לי ללכת לחדר כושר לחזק שרירים, אבל איך אני יכול להתאמן עם יד שמאל כאשר אני מרים פלאפון ויש לי דקירות ועיקצוצים בכף היד ? (האם המלצה זו נכונה, לדעתך) ויש תרגילים שהכירופרקט נתן לחיזור שריר גב בטן, אבל אחרי המכה בראש, כאשר אני מבצע בבית גורמים לי לעיקצוצים ולמה שסיפרתי מקודם לאורך זרוע, כתף ויד שמאל. בנוסף יש לי פלטפוס ויש לי מדרסים חדשים ולא עובר לי דקירות בכף רגל ותחושת שריפה בהליכה ממושכת. המדרסן שייף את המדרסים ולא עזר. אשמח להמלצה על איש מקצוע שמטפל בנקודות הדק באופן כללי בגוף, באיזור באר שבע, כדי לבדוק כאבים שמהם אני בכתף שמאל ובכף רגל גם נקודות הדק ( אולי יעזור וישפר...). שוב, תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים והקרנה ליד ועוד
עומר הירש 26/06/2016 | 10:20שלום אלעד. ראשית צר לי לשמוע שאין שיתוף פעולה בין המטפלים שלך. אני ממליץ לך לבקש מהם ללנסות לתקשר אחד עם השני (או מהכירופרקט ליצור קשר או הרופאים). אם זה לא מצליח אני ממליץ לך בהחלט לפנות למנהל המרפאה אליה אתה שייך שיסייע לך לפתור את הבעיה. עד היום לא נתקלתי ולו במקרה אחד בו רופא משפחה/אורתופד סירבו להפנות מטופל שלי לצילומים לבקשתי, או לפחות לשוחח איתי על כך (ואז הסכימו). צילומים בעמידה הם חשובים מאד, כי נוכחות של ממצא רדיולוגי (רנטגן) בלי השפעה של כח הכבידה אינה יכולה להסביר בצורה טובה מספיק האם יש קשר בין הממצא לצסמינים, וגם לא נותנת מתמונה מספיק טובה לגבי הדרך בה יש לטפל בך מבחינה כירופרקטית. עם כל הכבוד לאורצופד ולרופא המשפחה, מדבריך ברור כי הם אינם מבינים דבר בנוגע לכירופרקטיקה, כמו לדוגמא שכירופרקטור לומד בלימודי הבסיס שלו על רנטגן וצילומי רנטגן וכו' יותר מכל מה שמקבל אורתופד במהלך כל התמחותו. אין בכך תחרות, זו פשוט המציאות, בארה"ב כירופרקטורים גם מוסמכים לבצע צילומי רנטגן בעצמם, וגם בישראל אנחנו עובדים על כך, שכן כמו שאמרת, לעיתים לא ניתן להעניק טיפול טוב בלי לדעת איך נראה עמוד השדרה תחת עומס של כח הכבידה. בנוסף, חשוב להבין שבהחלט יש השפעה על מבנה ומנח של עמוד השדרה התחתון והאגן על מבנה מנח ותפקוד כל מה שנמצא מעל, ולהיפך! עם האורתופד לא חושב כך, אני ממליץ לו להתחיל לקרוא מאמרים בתדירות גבוהה יותר, שוב בלי לזלזל בכלל. לגבי רופא המשפחה, אני בטוח שהכירופרקטור שלך לא מנסה "לתת לו הוראות" אבל כשזה נוגע לרנטגן והצורך בו, אנחנו פשוט יודעים על כך יותר, ולכן ההמלצה שלנו סבירה יותר ומבוססת יותר, ולכן איני רואה סיבה לכך שהם יביעו התנגדות, אלא אם המקור הוא בורות בכל הנוגע לכירופרקטיקה, וכאן שוב לדעתי הפתרון הוא תקשורת בינם לבין הכירופרקטור שלך. המטרה היא בופו של דבר להגיע למצב בו אתה מקבל טיפול אופטימלי, ואגו לא צריך לשחק כאן תפקיד, של אף אחד! עכשיו, בנוגע לתסמינים שלך, לצערי אני לא יכול לדעת מה הגורם לבעיה בלי לבדוק אותך (וגם אז אולי אזדקק למקורות מידע נוספים כגון צילומי רנטגן). מה שכן, שתי האפשרויות אפשריות. סתמינים של עקצוץ בכף היד יכולים להיות קשורים לבעיה בשורש כף היד (כמו תסמונת תעלה קרפלית), מרפק, כתף וצוואר. תסמינים בכף היד, חולש במרפק ובכתף מצביעים על בעיה מרכזית יותר, כנראה בצוואר, אם כי יתכן שיש שילוב של מס' בעיות, ואת כולן צריך לפתור. לגבי פעילות - לבצע רק תרגילים ופעילויות שאינם מגבירים את הכאבים! לצערי אין לי תשובה יותר חד משמעית עבורך. לגבי נקודות הדק, אבדוק ואשתדל לתת לך הפניות בהמשך השבוע על מטפלים בנקודות הדק. בהצלחה והחלמה מהירה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
טיפול בספורט
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
אקו לב
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פאמציקלוביר
-
מונחים קשורים
-
אירובי
-
"אוזן כרובית"
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר מיכאל שוורץ
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס