פורום כירופרקטיקה - עמוד 45
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פריצת דיסק ? אבי 01/07/2012 | 19:10לפני כחודש ניתפס לי הצוואר , לאחר ביקור אצל מס' רופאים ביצעתי סיטי עמוד שדרה צווארי ונמצא שתי בלטי דיסק. בימים האחרונים הקרנות הכאבים הם לאצבעות הידיים ולרגליים עצמם. הכאבים מגיעים בהתקפים וקיימת תחושת נימול באיזורים אלו וכאבי מותניים. אבקש פירוש למה שהולך בגופי. יחד עם זאת איזו בדיקת סיטי נדרש לבצע על מנת לשלול פריצות דיסק או בלט באיזורים אלופתח בחלון חדש
אבי שלוםד"ר גיא אלמוג 05/07/2012 | 17:56במיקרים מעט חריגים הלחץ בצוואר משפיע לא רק על העצבים היוצאים לידיים אלה גם על חוט השדרה עצמו והעצבים היורדים לרגליים. במקרים שכאלו אתה חייב להבדק בדחיפות ובהתאם לשקול המשך טיפול וייתכן גם בדיקת MRI בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
פריצת דיסק צווארי? אבי 27/06/2012 | 19:03במהלך נסיעה לאחור בבסיס הסתובבתי לאחור וניתפס כל הצד השמאלי הופניתי למיון בצילום רגיל לא ראו כלום. השבוע קיבלתי את תוצאות הסיטי: בגובה - C3-C4- רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק. בגובה C4-C5- רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל השק הטקאלי. 1. מה זה אומר? 2. האם ניתן לתבוע את משרד הביטחון? ובמידה וכן כמה אחוזי נכות לערך? 3. מה אופן הטיפול הרפואי ומשך ההחלמה?פתח בחלון חדש
אבי שלוםד"ר גיא אלמוג 27/06/2012 | 20:09לגבי כאבי הצוואר כלל לא בטוח שהבלטים שמצאו הם הם הגורמים לכאבים. באוכלוסיה הבוגרת כ 25-30% מסתובבים עם בלטים שכאלו ולא כואב להם כלל. בהמשך ל CT עליך להבדק ולהתחיל טיפול שיקומי שיכול להארך כחודשיים. לגבי תביעת הצבא אתה תתקל בטענה שהבלטים הללו הם חלק מתהליך השחיקה הטבעי של הצוואר שלך והוא תלוי גנטיקה יותר מכל דבר אחר ושהטראומה שתארת היא רק גורם מחמיר ולא הגורם הראשוני לבלטים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
פריצת דיסק צווארי?אבי 01/07/2012 | 19:17שלום לד.ר גיא. אני משרת בקבע מזה כ- 15 שנה , מעולם לא היה לי כאבים וסביר להניח שלא באתי עם הכאבים הללו מהבית... מה הכוונה שהכאב שאני חש לא בהכרח מהבלטים? מה הכוונה שאם ארצה לתבוע את הצבא הם יטענו את הטענות שרשמת שעלולים לטעון? הרי זה קרה לי בשירותי הצבאי.. אודה מאוד עם תעשה לי קצת סדר בבלאגן שעשיתי.. בברכה
אבי שלוםד"ר אלמוג 01/07/2012 | 19:53ייתכן ויש לך גם בלטי דיסק שאינם כואבים וגם מקור אחר לכאבים (שרירים, רצועות, מפרקים וכ"ו) המצאותם של בלטי דיסק בהדמיה לא מחייבת שהם יכאבו. כפי שציינתי ברוב המקרים הם אינם כואבים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
פריצת דיסק לפי EMG (לת) אילן 30/06/2012 | 17:06בן 44, סובל מכאבים בברך ימין בקדמתה מה שנקראת פטלופמורל סינדרום. עברתי פיסיוטרפיה ארוכה שסידרה את הברך מבחינה מוטורית ומכאנית. ההבדל המשמעותי שנותר הוא הקף הירך הימיני ביחס לשמאלי ב 2 ס"מ פחות למרות עבודה מאסיבית על כל הרגל מבחינת חיזוק השרירים. רואים גם שהראש המדיאלי של הקאודריספס חלש. בשל חולשת השרירים בצד ימין ביחס לשמאל, כניראה שעדיין ישנם גם כאבים סביב הפיקה. ב EMG ניצפה כי ישנו בלט בין חוליות l3-4-5. חשוב לציין כי אין לי כאבי גב תחתון. האם כירופרקטור מיומן יכול להחזיר את החוליות למצבן הראשוני? האם זהו תהליך ארוך ומורכב? אשמח לדעת.פתח בחלון חדש
פריצת דיסק דורון עמדור 25/06/2012 | 14:16ד"ר אלמוג שלום רב, יש לי פריצת דיסק בגב תחתון ובנוסף 3 בלט בחוליות שמעל,,,הייתי כבר אצל שתי אורטופדים- ד"ר גנאיים מאג"ד וד"ר בוריס זילברשטיין ושתיהם המליצו לי על ניתוח , שאלתי היא כזאת האם הניתוח הזה בטוח? שמעתי ביקורות מאנשים שעברו אותו לכאן ולכאן יש שאומרים שזה לא עוזר בכלל ויש שאומרים שזה הדבר הכי טוב שעשו. התייעצתי גם עם הרפואה המשלימה ובצד שלהם הם לא ממליצי על הניתוח כלל העם ניתן לפתור את הבעייה ע"י טיפולים ואיזה ולמי לפנות כדי לקבל את העצה המיקצועית ביותר ובלי שארגיש שלרופא עצמו יש אינטרס כספי שממליץ על עצמו לבצע ניתוח האם הכללית משלמת על ניתוחים כאלה? יש השתתפות עצמית האם יש רשימות המתנה ארוכות או שעדיף ללכת על זה פרטי פשוט אני מרגיש אובד עצות לאור כל הדעות השונות שקיבלתי ולא יודע כלכל לאן לפנות תודה מראש דורוןפתח בחלון חדש
דורון שלוםד"ר גיא אלמוג 26/06/2012 | 14:59אתה עושה קצת סלט ומערבב שיקולים כספיים עם שיקולים קליניים ושיקולים ביטוחיים והתוצאה בלבלול מוחלט. הסיבות ללכת לניתוח הן או שיתוק של הרגל ו/או בעיה במתן שתן (לחץ משמעותי על עצבים בגב וצורך לשחרר לחץ זה לפני שיהיה נזק קבוע) או כאב שלא ניתן להשתלט עליו לא בטיפולים שמרניים, לא בטיפולים אלטרנטיביים ולא בעזרת הזרקות במרפאת כאב. אילו הסיבות! אין מה להיות בעד או נגד, כאשר אתה עומד בקריטריונים אזי ברור שבעד וכשאתה לא אזי ברור שלא. רק במידה ואתה אכן עומד בקריטריונים אזי יש סיבה להתחיל לברר לעומק את נושא הניתוח. במידה וכן עליך ללכת לרופא מומחה בניתוחי גב ולהתייעץ איתו לגבי הפרוצדורה עצמה איך ואיפה וכמה יעלה ומי יכסה. כל אילו שאלות לאחר שנקבע כי אין מנוס מניתוח ואתה אכן הולך להנתח. במידה ולא כך אני ממליץ שתנסה כירופרקטיקה, אפשר גם דיקור ושיאצו, פזיותרפיה וכמובן שגם במרפאת כאב ניתן לעזור לך. מקווה שעשיתי לך קצת סדר בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
טיפול תנועתי שיקומיארז אלון, ארגונומיה בתנועה 29/06/2012 | 08:53דורון שלום ! מסכים מאד עם מה שכתב לך ד"ר אלמוג . ההתמחות שלי היא בטיפול תנועתי . הייתי ממליץ לך לבדוק כמה ניתן להקל עליך לפני הכל בטיפול תנועתי (כגון פזיותרפיה , פלדנקרייז ואד"מ בתנועה ) . זה הכי פחות חודרני והכי עצמאי . אשמח לעזור עוד .
חוליות נעולות י 26/06/2012 | 18:33שלום ד"ר הלכתי לאבחון אצל כירופרקטית בכירה בשל כאבי גב אמצעי-תחתון (d12-11). אני בן 16,ספורטאי,משחק כדורמים. הכאבי גב לא מונעים ממני כלום אך מעיקים והייתי רוצה להעלמים. אחרי אין ספור בדיקות שלא נמצא בהם דבר למעט חוסר איזון שרירים שאיבחנה הפיזיותרפיסטית. הכירופרקטית טענה שבשל עומסים שהפעלתי מספר חוליות בגב "ננעלו" וזה מה שיוצר את הכאב והמועקה. הייתי מעוניין לדעת אם נעילה של חוליות זה משהו שהכירופרקטיקה מטפלת בו ומתקנת אותו. תודה ויום טובפתח בחלון חדש
ו שלוםד"ר גיא אלמוג 27/06/2012 | 12:08חוליות בגב לא ננעלות אך בהחלט יכול להיות מצב שבו המפרקים בין החוליות פצועים והתנועה מוגבלת. טיפול כירופרקטי יכול בהחלט לשחרר את המפרקים ולהעניק לך תנועה טובה ונכונה יותר באזור. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
הנעת חוליותי 27/06/2012 | 13:38שלום ד״ר באתר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה כתוב שבעזרת הטיפול הכירפרקטי הכירופרקט מטפל בסבלוקסציה ומחזיר תנועה לחוליות המקובעות או נעולות. אז כנראה שלא הבנתי נכון,אפשר לקבל הסבר? כי בצילומים שלי הכל תקין,הכירופרקטית טענה שהיא מרגישה נוקשות ובעקבות לחצים פיזיים שהעמסתי החוליות המדוברות,נעלו את עצמן שאני לא אפגע בעצמי יותר. תודה יום טוב
תגובה- מה ניתן לעשות ?אלון ארז 29/06/2012 | 08:47שלום ! גם לפי גישת אד"מ בתנועה אין דבר כזה חוליות ננעלות- יתכן באמת שעקב הפעלת שרירים מסיבית נוצרה נוקשות . הייתי ממליץ לך על תרגילים למתיחה אותם תוכל לבצע לבד ללא תלות . אשמח לעזור עוד . ארז אלון אד"מ בתנועה
תפקודי כליות לפני ביצוע MRI כתף (לת) אלי 27/06/2012 | 22:50אשמח לדעת ולהבין מדוע התבקשתי לבצע בדיקת תפקודי כליות לפני MRI כתף ?? תודה מראש למשיביםפתח בחלון חדש
מיפוי עצמות וSPECT לברכיים יואב 26/06/2012 | 15:54אמי בת 83 סובלת לאחרונה מכאבים בירכיים שיורדים לכיוון הרגליים והברכיים ומגבילים אותה בהליכה עמידה ועוד בנוסף לכאב. בינתיים נעזרת במשככי כאב. עד לאחרונה נהגה ללכת אפילו למרחק ללא מגבלה . נשלחה לבדיקה הנ"ל .אודה על הסבר ודרכי טיפול מקובלות . בתודה מראש "בוצע מפוי עצם פרפוזיה ו BLOOD POOL מכוונים לברכיים ,מפוי פלנרי מאוחר של השלד כולו ו SPECT ברכיים. הבדיקה הדינמית תקינה ללא אזורי פרפוזיה ן BLOOD POOL מוגברים.במיפוי המאוחר ובחתכי הSPECT מודגמת קליטה מוגברת בשתי הפטלות , בעיקר בקוטב העליון כביטוי לשינויים פטלופמורלים פעילים. בשאר הסריקה קיימת אי סדירות בקליטה לאורך ע"ש עם עקמת גבית מותנית קלה,קליטה מוגברת בגובה L4-5 מימין ,באבחנה מבדלת שינויים פסטליםפעילים או אוסטאופיט פעיל. קליטה מוגברת ב ACJ מימין כעדות לבורסיטיס.קליטה מוגברת במפרקי ירכיים,שינויים אוסטאוארטריטים. לסיכום: ללא עדות לפתולוגיה גרמית חריפה בברכיים. שינויים פטלופמורלים פעילים דו צדדי. שינויים אוסטאוארטריטים בפרקי ירכיים.שאר הממצאים כמתואר."פתח בחלון חדש
שכחתי לציין שהיא סובלת שנים מאוסטופורוזיס.האם יש קשר?26/06/2012 | 16:00
יואב שלוםד"ר גיא אלמוג 26/06/2012 | 16:33אין קשר בין הדברים המיפוי העלה מספר נקודות בעייתיות בהן ישנם שינויים שחיקתיים אך אין ממצא מדאיג. ככל הנראה כאבי הברך של אמך הם על רקע שחיקתי ולכן יש לטפל בה שמרנית גם בעזרת תרופות, תוספי מזון וטיפולים שיקומיים. במקביל הייתי מוודא שהיא רואה ונמצאת במעקב אצל מומחה מפרקים שחיקתיים אחת לכמה חודשים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
עזרה בפיענוח דורון עמדור 25/06/2012 | 15:34נראה לי שפוט אתן את תוצאות הסיטי-ואם תוכל פשוט להסביר לי בעברית פשוטה מה כל זה אומר?!! L2- L3 בלט דיסק צדדי דיפוזי פורמינלי קל L3-L4 בלט דיסק צדדי דיפוזי פורמינלי קל L4-L5 בלט דיסק אחורי מרכזי עם מגע בקדמת השק התקאלי ופורמינלי קל L5 - S1 בלט דיסק אחורי מרכזי עם מגע בקדמת השק התקאלי ופורמלי ימני( כנראה טעות כי הכאבים הם בצד שמאל) עם הצרות קשה של הפורמינה הנאורלית ימנית(שמאלית) מה כל זה אומר? עם בלט זה פריצה ?! אז יש לי 3 פריצות דיסק קלות ואחת קשה??? תודה מראש דורוןפתח בחלון חדש
דורון שלוםד"ר גיא אלמוג 26/06/2012 | 15:01מדובר בבלטי דיסק וזה בהחלט יכול להיות לימין גם אם כאביך בשמאל. צריך לבחון את התמונות עצמן אך על פניו אין קטסטרופה. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
תוצאות CT שולי 25/06/2012 | 11:53קיבלתי את התוצאות של הבדיקה אודה לך על הסבר בבקשה : ישנה היצרות במרווח הבינחולייתי c5-c6 ישנם אוסטאופיטיםגדולים בעיקר קדמיים ב-c4-c6 c1-2 : המבנים הגרמיים כולל הקשתות הקדמית והאחורית של האטלס והשן של החוליה הצווארית . c5-6 : מודגם בלט היקפי ולטרלי לשמאל, גורם לאימפריסה קלה על השק משמאל . ישנה היצרות קלה של הנקב הבינחולייתי. c6-7 :קיים בלט היקפי מרכזי קל עם אימפרסיה קלה על השק ויקת בחורב תיבצעה הלעתה c7-d1: לא ניתן לדון על התעלה עקב ארטיפקטים מרובים.פתח בחלון חדש
שולי שלוםד"ר אלמוג 26/06/2012 | 14:54מתוארים שינויים שחיקתיים מרובים ומפושטים בצוואר, בחלקו התחתון מתואר לחץ על חוט השדרה והעצבים היוצאים ממנו אל הזרוע. החשוב מכל זה לבדוק אותך פיזית ולבצע התאמה בין הממצאים ב CT ובין הממצאים בבדיקה ולהבין את מקור כאביך. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
כאבים בעצם הזנב (לת) שלי 25/06/2012 | 22:17שלום דוקטור, אני בת 23 ויש לי בשבוע האחרון כאבים בעצם הזנב שמתגברים בקימה מישיבה, בישיבה עצמה, וכשאני מתקופפת, מרימה את הברכיים ומתהפכת במיטה. מה זה יכול להיות?האם זו בעיה אורטופדית? ואם זו לא בעיה אורטופדית האם זה יכול לנבוע מבעיה פנימית אחרת שמקרינה כאב לאיזור בזה? תודה רבה.פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד