פורום כירופרקטיקה - עמוד 65
ד"ר מיכאל שוורץ אני כירופרקטור מוסמך משנת 1994. חבר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה ומורשה משרד הבריאות. עובד בשתי קליניקות פרטיות. אני מטפל במגוון שיטות גם כירופרקטיקה מסורתית וגם עדינה. בנוסף, אני מטפל מוסמך באינטגרציה מבנית שזו שיטה שנועדה דרך טיפול ברקמות רכות לשפר יציבה לאנשים שסובלים מיציבה לקויה ובכך לעזור לסובלים מכאב. אני מטפל באנשים שסובלים מבעיות שריר־שלד כגון: ✓ כאבי צוואר ✓ כאבי גב תחתון ✓ כאבי גב אמצעי ✓ כאבי ראש ✓ כאבי גפיים ✓ פריצות דיסק ✓ נימול בגפיים האני מאמין שלי... כל אדם הוא ייחודי לכן גם תוכנית הטיפול חייבת להיות מותאמת לפציינט הספציפי . צריך הקשבה מעמיקה והבנת הצרכים של המטופל.
כאבי גב תחתון חשד לדלקת זיהומית אהוד נשר 31/08/2011 | 21:59בת זוגי בת 64 סובלת מכאבי גב תחתון מזה 3 חודשים. במכתב הסיכום לאחר אשפוז נכתב: לאחר אשפוז לבירור של חשד לדיסקריטיס L4-5 עם תרביות שליליות עדיין סובלת מכאבים קשים בעכוזים והקרנה עד לברכיים. הכאבים בישיבה בהליכה ובשינוי תנוחה. בוצעו בדיקות הדמיה CT, MRI מיפוי עצמות וביופסיה. שאלתי האם יש מקום לבדיקה וטיפול של מומחה לכירופרקטיקה עוד לפני סיום הבירורים המבוצעים כעת-תרבית מורחבת. בירור על אפשרות נוון ובירור אפשרות מחלה אוטואימוניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אהוד שלוםד"ר גיא אלמוג 02/09/2011 | 07:45ישנם נתונים רבים שחסרים לי ובכל מקרה לא ניתן לקבל החלטות ספיצפיות מבלי לבחון את המקרה לעומקו. ככלל, המפתח להחלטה באם מדובר בתהליך זיהומי נתון בבדיקות הדם שלה ובמידה מסויימת בבדיקת ספקט CT. באם אכן יש חשש לתהליך זיהומי בעמ"ש בדר"כ נהוג להתחיל בטיפול אינטנסיבי של אנטביוטיקה. הסיכוי שמדובר במחלה אוטואימונית שפרצה בגיל 64 וגורמת רק לכאבי גב הוא נמוך ושוב אני מניח שהאפשרות נשללה בבדיקות הדם שנעשו במהלך האישפוז. רק במידה והאופציות הזיהומיות נשללו, רק אז ניתן להתחיל בטיפול כירופרקטי. עצתי לך היא לפנות לאורטופד מומחה למחלות עמ"ש, להגיע אליו עם כל החומר להתייעצות. במידה ואתם כבר מטופלים ע"י מומחה שכזה מצויין, במידת הצורך פנה אלי ואכוון אותך. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
כאבי גב תחתון בעקבות נפילה מורן 28/08/2011 | 13:54אני בת 28 כשנה אני כבר סובלת מכאבי גב ומוגבלות תנועה בגב התחתון. לאחר טיפול של שנה, נתן לי הרופא המטפל הפנייה לסיטי ולהלן התוצאות: א. לפי הפלנר מודגמת עמדה לורדוטית תקינה.היצרות המרווח הבין חולייתי L4-L5 והיצרות המרווח הבין חולייתי L5-S1. ב. בחתכים אקסליים:ספונדילוליזיס בגובה L5 מימין וספונדילוליזיס חלקי משמאל. בגובה L4-L5 בלט דיסק היקפי כללי קל הגורם להיצרות פורמילית קלה, יותר משמאל. בגובה L5-S1 - בלט דיסק אחורי כללי קל, יותר משמאל, הגורם ללחץ מינימלי על השק הטקאלי וליהצרות פורמינלית קלה משמאל. האם אלו תוצאות מדאיגות? ואם כן כיצד ניתן לטפל בזה? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מורן שלוםד"ר גיא אלמוג 02/09/2011 | 07:38התוצאות שאת מצטטת בהחלט יכולות להסביר את כאבי הגב שלך אך הן לא מדאיגות כעקרון. מדובר בשבר מאמץ ישן המצוי בכ 5% מהאוכלסיה והמתרחש בגילאים 11-14, אין קשר לנפילה שאת מתארת ושני בלטי דיסק. אני לא מודע לאיזה טיפולים קיבלת במהלך השנה אבל ממה שאת מתארת שילוב של טיפול שיקומי (כירופרקטיקה, פזיוטרפיה...) והתעמלות כגון פלדנקרייז אמורים לפתור את הכאבים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
חוליה C7 לא במקום אילן 27/08/2011 | 13:48לפני 4 חודשים החלו אצלי נימולים בשתי ידיים אצבעות זרת וקמיצה. ביצעתי בדיקות דם כלליות ו B12 וכן בדיקת EMG. הכל תקין. הלכתי לכירופרקטור שאבחן אצלי באמצעות שיטת קינסיולוגיה שחוליה C7 זזה. הוא החזיר לי אותה למקומה. היה קנק קטן. כעבור מספר ימים היא שוב זזה ושוב חוזר חלילה. 3 פעמים תוך פחות מחודש. איך זה יכול להיות? אני מקפיד לא לבצע שום מאמץ, שום טרומה, החלפתי לכרית אורטופדית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אילן שלוםד"ר גיא אלמוג 28/08/2011 | 09:05כמה נקודות להבהרה, חוליה אינה יכולה לזוז מהמקום ובמידה ואכן ישנה גלישה של חוליה קדימה או אחורה הדבר מתרחש לאורך שנים ולא קורה באופן פתאומי. קיניזיולוגיה זו טכניקה אלטרנטיבית לאבחון וטיפול אשר לא ממש הוכיחה עצמה מחקרית ואין זה תחליף לבדיקה נוירולוגית ואורטופדית טובה. ככלל ממה שאתה מתאר יש מקום לבצע CT עמוד שדרה צווארי לבירור האופציה של פריצת דיסק צווארית ובאם ישנו לחץ על חוט השדרה. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
שאלה בבקשה 27/08/2011 | 08:50אני ובעלי בני 40, בעלי עודף משקל, לא סובלים כלל מהגב. אולם, אנו ישנים על הצד באותה תנוחה. נוצר מצב שבכל מזרון שקנינו, תמיד של מותג אבל בסכום שפוי של 3000-4000 שקל, נוצר שקע בנקודה בה אנו שוכבים, ואחרי שנה המזרון מסב לנו כאב גב (למרות שאחת לחודש אנו הופכים וגם מסובבים את המזרון). כל בוקר אני קמה עם כאב גב שחולף במהלך היום. הוצאה שנתית כזאת מאוד מאוד קשה לנו. כעת לא אכפת לנו להשקיע אף יותר, אך אנו רוצים מזרון שלא יווצר בו שקע וילווה אותנו לאורך שנים. כיצד נדע מה לקנות? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אוהבים אתכםאילן 27/08/2011 | 13:52קבלו תופעה זו כרמיזה עדינה ביותר לכך, שעליכם לטפל בעודף המשקל ולא בהנדסת מזרנים. דוגמה אחרת: אדם מעשן בריא כל חייו עד אשר חוטף מחלה סופנית. אדם אחר מעשן סיגריה בשבוע ומיד חוטף דלקת בגרון. מה עדיף?הוסף תגובה
ו שלוםד"ר גיא אלמוג 28/08/2011 | 08:52מזרן סביר לא אמור לאבד מאיכותו תוך שנה, במידה ורכשתם מזרן קפיצים טוב אני מציע שתפנו למפעל היצרן ותדרשו התערבותו בתיקון / החלפת המזרן או לחילופין שיצאו נא בהצהרה שטיב המזרנים תקפים לשנה. ככלל מזרן סביר אמור להחזיק כשמונה שנים בלי קושי רב. ככלל המזרנים מתחלקים לכאלה שבבסיסם חומרים מוקצפים וכאלו שבבסיסם קפיצים. לאנשים בעלי משקל עודף אני בדר"כ ממליץ על מזרון קפיצים מבודדים קשיח, כאשר ניתן לשם הנוחות להוסיף שכבת ריכוך כזו או אחרת מעל. מזרני קפיצים מבודדים שאני מכיר מיוצרים ע"י עמינח או סימונס (יבואן ד"ר גב). שוב אני ממליץ שתפנו לחברה ממנה כבר קניתם לטיפול בבעיה. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
בעיה בפריצת דיסק ליאור גולן 25/08/2011 | 18:27שלום ד״ר. שמי ליאור ואני בן 18. לפני כשלוש. חודשים התגלה אצלי פריצת דיסק בשני הסחוסים התחתוניים (L5 ו-L4) שבעצם מקרין כאב מאוד חזק לרגל הימנית. אז התחלתי טיפול כירופרקטיקה. עברתי כבר 10 טיפולים ואני מתחיל להרגיש הקלה. אבל יש כמה שאלות שרציתי לשאול אותך: 1) בזמן האחרון אחרי הטיפול התשיעי התחילו לי כאבים כאלו של כאילו תפיסת שרירים נורא חזקים בצד ימין של הגב התחתון. מה זה בדיוק אומר? 2) בזמי האחרון אני גם מרגיש שהשרירים של הרגל בדמן הנהיגה כאילו חלשים כאלה אז מתי שאני מרים את הכף רגל או מוריד בשביל הברקס או הגז, אז יש מן כאב כזה בשריר לא רגיל, שמקודם לא הרגשתי אותו. אני מאוד אודה לך אם תקרא ותענה לי על השאלות, תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ליאור שלוםד"ר גיא אלמוג 26/08/2011 | 08:43בקצרה אציין כי התהליך שאתה אמור לעבור נקרא התמרכזות - הרגל אמורה להשתחרר מכאבים והכאב מתרכז בגב (גם אם קודם לכן לא חשת כאב גב) ואם זה מה שאכן קורה זה תקין ואף חיובי. לגבי החולשה ברגל חשוב שתציין זאת בפני הכירופרקט שלך שיבדוק את חומרת החולשה וימליץ על המשך טיפול. ככלל יש דרכים לחזק את הרגל בסמגרת הטיפולים אותם אתה עובר אך צריך לבחון את מיקום וחומרת החולשה כיוון שלא תמיד הפתרון הוא בתחום הטיפולים השמרניים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
תודה על התגובהליאור 26/08/2011 | 09:38תודה רבה על תגובתך והמשך יום טובהוסף תגובה
כאבי גב עליון עם הקרנה לגפה עליונה אדי 23/08/2011 | 23:46שלום, מזה כשבועיים אני סובל מכאב עז ביד ימין (במיוחד בעת ישיבה) ותחושת נימול באצבעות יד זו. בבדיקת סיטי נמצא כי בחוליות C5-C6 ישנו בלט דיסק פרה מדיאני מימין הגורם ללחץ על שק הטקלי מימין ומצר הכניסה לפורמינה ימנית, מלווה בזיז גרמי קטן. הממצאים גורמים להיווצרות קלה של פורמינה ימנית. אודה לקבלת הסבר מה משמעות הדבר ואופן הטיפול האפשרי. האם פיזיותרפיה? ניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אדי שלוםד"ר גיא אלמוג 24/08/2011 | 08:00בשפת העם יש לך דיסק פרוץ שלוחץ על העצב שיורד ליד ומכאן תחושת הכאב, הנימול והזרמים. רוב המקרים נפתרים ללא התערבות מיוחדת בתוך כמה שבועות במידה ולא יש מקום להתחיל לטפל. בשלב הראשון ניתן טיפול שיקומי דוגמת פזיותרפיה, כירופרקטיקה וטיפול תרופתי בנוגדי כאב ודלקת. רק במידה וטיפולים אילו לא עזרו או במקרה של נזק משמעותי לעצב (ניתן לאבחון בבדיקה קלינית פשוטה) רק אז יש מקום לשקול טיפול ניתוחי. זכור כי רובם המכריע של המקרים אינם מגיעים לניתוח. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
תודה על תגובתךאדי 24/08/2011 | 12:45מודה על תגובתך המהירה. מבקש לחדד דבר נוסף - האם מומלץ להימנע מפעילות ספורטיבית בתקופה זו, כדי לאפשר ההחלמה? עיקר הכאב מופיע בזמן ישיבה ואילו בעמידה / פעילות כמעט ואינו מורגש. תודה, אדי.הוסף תגובה
אדי שלוםד"ר אלמוג 24/08/2011 | 13:35כאבים על רקע דיסקופטיה צווארית אכן מחמירים בישיבה, ככלל לא מומלץ לרוץ, לקפוץ או לבצע פעילויות שכוללות יישור של הצוואר או הרמת משאות. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
החמרת בעיה (לת) יעל 15/08/2011 | 18:02היי יש לי פריצה בL5S1 הכירופרקט שם לי פלסטרים על הגב ליצוב האם זה יכול לגרום לכאב ולהופעת טריגר פוינטים ? האם להוריד את הפלסטרים או לחזור אליו לטיפול חדש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אשמח לקבל הסבר על תוצאות של בדיקת mri שעברתי ענבל 09/08/2011 | 23:42שלום רב,בתוצאות רשום בגובה L4-5: המרווח הבין חולייתי צר. עיבוי והסתיידות של PLL המשיק אל קדמת השק התקאלי. קיבוע באלמנטים האחוריים בגובה זה. ביתר המרווחים מבנה שמור. מה בדיוק זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ענבל שלוםד"ר גיא אלמוג 10/08/2011 | 10:35ענבל זה אומר שעברת ניתוח קיבוע בגובה זה ומכאן שהיצרות המרווח אינה רלוונטית. ההתעבות של ה PLL הינה ביטוי לתהליך שחיקתי או פוסט ניתוחי ברצועה המצויה בתעלת השדרה, זה כלל לא מחייב שיתבטא בכאבים. מאוד קשה להתרשם ממצאי הדמיה מבלי לראות את הצילומים במיוחד כשמדובר על מצב לאחר ניתוח. ממה שתארת אין ממצאים מדאיגים אבל באמת שמבלי לבחון את ההדמיה לא ניתן להתייחס ברצינות. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
אגן בעיתי גיל 08/08/2011 | 10:57שלום יש לי בעיה של תזוזת אגן כלפי מעלה האם זה יכול להיות קשור לבעיה של דיסק? או קשור לבעיה של מפרק הירך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
גיל שלוםד"ר גיא אלמוג 10/08/2011 | 07:50האבחנה שתיארת אינה שכיחה ואינה סטנדרטית כלל וכלל, כאבים באגן יכולים בהחלט לנבוע מבעיה במפרקי האגן ובכללם גם מפרקי הירך וכן כהשלחה והקרנה של כאב ממקומות אחרים דוגמת הדיסק הבין חולייתי במספר גבהים בעמוד השדרה. אני מציע שתפנה להבדק. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
ספונדילוליסתזיס 06/08/2011 | 01:00אני בת 59. עוסקת הרבה בספורט מילדותי. הליכה,שחיה,התעמלות.אינני שמנה. סובלת מספונדילוליסתזיס ב L4-L5. כאבים בעיקר בעמידה. שאלתי: האם השחיה מזיקה. אני שוחה גב (קלסי) וחתירה. התחושה שלי שמצבים בהם יש הקשתה בגב מזיקים לי. ובשחיה מופעל לחץ על החוליות. שאלתי: 1. האם השחיה מזיקה? 2. האם יש תנועות כמו:הקשתת הגב שמחמירות את המצב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שלוםד"ר גיא אלמוג 07/08/2011 | 16:01כל פעילות של יישור (הקשטת הגב לאחור) תחמיר את כאביך. במידה ושחיה גורמת לכך ניתן להעזר במאמן לשיפור הטכניקה או לעבור לפעילות אירובית אחרת. בברכה, ד"ר אלמוגהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר מיכאל שוורץ
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס