פורום פסיכיאטריה - עמוד 110
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שאלה
יפעה 23/08/2015 | 19:15שלום רציתי לשאול האם לאבחון פסיכו-דיאגנוסטי מקיף (שעולה כמה אלפי שקלים כנראה) יתרון כלשהו על פני חוות דעת רגילה של פסיכיאטר מומחה (האם התוקף והמהימות שלה רבים יותר?) , ככל שהדבר נוגע לביטול אבחנה של מחלת נפש.פתח בחלון חדש-
אין דבר כזה ביטול מחלת נפש
שמוליק 24/08/2015 | 00:55שלום יפעה. אינני רופא, לעת עתה אני סטודנט לפסיכולוגיה. עד כמה שידוע לי אין דבר כזה ביטול אבחנה של מחלת נפש; על פי הגישה הרווחת (ולא אבוש לומר שאני חולק עליה), למחלת נפש ישנו בסיס פיסיולוגי של חוסר איזון כימי במוח, ומדובר במחלה כרונית. גם אם התסמינים נעלמים, עדיין אומרים שהמחלה קיימת אך היא איננה מתפרצת, כיוון שעל מנת שהיא תתפרץ, צריך גם גורמים סביבתיים ופסיכולוגיים שיכול להיות שהם "מנוטרלים". אני חולק על הגישה הזו, ובכל אופן, זו שאלה פילוסופית ולא שאלה רפואית. באותה מדיה ניתן לומר שאם בכל שנה חולים בשפעת, אז אפשר לומר שזו מחלה כרונית ובמשך הקיץ היא "רדומה". ניתן לפרוץ כל מחסום שמונע השגת מטרה כלשהי ע"י חוות דעת עדכנית, והוצאת רשיון נהיגה ורשייון לנשיאת נשק הם בכלל המטרות. תלוי מהי המטרה, ולעניין הזה לא נראה שיש איזה הבדל משמעותי בין פסיכולוג קליני לפסיכיאטר. אם כבר, אז סביר להניח שהכי טוב לפנות למטפל שמכיר את המטופל טוב, ויוכל לציין בחוות הדעת שלו כמה זמן המטופל נמצא אצלו בטיפול, וזה יגדיל את האמון בחוות הדעת שלו. כל טוב ובהצלחה, שמוליק. -
זה נבלה וזה טריפה
הלל 24/08/2015 | 04:13היי יפעה ברצינות : אם לומר בעדינות : כמו שברפואה קורים מקרים של רשלנות, אבחנה שגויה וגרימת נזק למטופל, אז גם הפסיכיאטריה לא נקייה מזה. עצם התקפות והמהימנות של איבחונים פסיכיאטריים זה משהו שנתון במחלוקת בין אנשי מקצוע ומדע שונים, כולל פסיכיאטרים. במידה ויש לך בתיק האישי אבחנה של מה שמכונה "מחלת נפש" ואת מרגישה שזה פוגע בך מקצועית, אז יש מקום לשקול התייעצות מול גורמים רפואיים ומשפטיים. גם אם סבלת עד היום מתיוג כ"חולה" אין סיבה שתשרפי כסף יקר בנוסף לזה, אם יש חלופות נורמליות. -
לשמוליק -
שואלת 24/08/2015 | 13:31היי, לא הבנת את השאלה שלה. היא לא התכוונה לבטל את מחלת הנפש, אלא במידה והרופא טעה באבחנתו, האם יש מקום לבטל את האבחנה של מחלת הנפש. -
להלל
שואלת 24/08/2015 | 13:37היי חלק מהרופאים הפסיכיאטריים (לא רק) אינם חפים מטעויות. אנינאומרת זאת מניסיון. אותי הרופא אבחן כביפולרית, למרות שזה לא נכון! אני סובלת מאוסידי והפרעת קשב וריכוז. איני שופטת, אך אם הרופא היה חכם דיו, הוא היה יודע שחלק מהתופעות של הלוקים בהפרעת קשב וריכוז דומים למי שסובל מהפרעה דו קוטבית. דבר נוסף וחשוב: קרוב משפחה שלי אובחן כסכיזופרן, אך אני יודעת בוודאות שהוא סבל מאוסידי ולא אובחן כראוי. מקווה ששפכתי קצת אור בדבריי?! יום מקסים! -
לשואלת. השאלה לא הייתה מספיק ברורה.
שמוליק 24/08/2015 | 15:50שלום רב. תודה על ההערה :-). השאלה לא הייתה מנוסחת מספיק טוב כך שניתן היה להבין אותה לכאן ולכאן. השאלה הזו נשאלה בצורה יותר מפורטת בפורום BeOk, ושם התברר שהיה לה אישפוז בעבר, כך שבמקרה צדקתי. כל טוב, שמוליק. -
לשמוליק שוב
שואלת 24/08/2015 | 17:43העלת שוב פרסום לאתר השני!? לא לעניין! ודבר נוסף, גם אם היה לי אשפוז בעברה, זה לא מוכיח כלום! כל טוב. נ"ב: אני לא מנסה להתחרות בך איש יקר, לא רלוונטי העניין של מי צדק. -
תיקון - "לה"
שואלת 24/08/2015 | 17:50:) -
לשואלת - מסכים איתך לגמרי.
שמוליק 24/08/2015 | 19:13לא היה כאן שום פירסום, בסך הכל ציינתי שהשאלה נשאלה באתר אחר. אין בכך שום פירסום. אני מסכים איתך לגמרי שאישפוז בעבר אינו מוכיח כלום. עובדה היא שאחרי ארבעה אישפוזים טוען שאני בריא. כל טוב, שמוליק. -
היי שואלת
הלל 25/08/2015 | 02:00התגובה שלי הופנתה לשואלת בראש השרשור כאן (יפעה), ולא לדברים שאת כתבת בהמשך... בכל מקרה, להגיד שפסיכיאטרים אינם חפים מטעויות זה חתיכת אנדרסטייטמנט. -
להלל - הוצאת את דבריי מהקשרם.
שואלת 25/08/2015 | 10:13איפה כתבתי שהפסיכיאטרים אינם חפים מטעויות?! זה נראה כאילו שאמרתי כולם, שזה ממש לא נכון! כתבתי: שחלקם, והכוונה שלא כולם!!! גם הפסיכיאטרים בני אדם כמוך כמוני וגם אנו לא חפים מטעויות. יום נפלא. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 17:34ליפעה שלום, שתי האפשרויות טובות ותלוי לאיזה מטרה נועדו. לדוגמא לצבא עדיף חוות דעת של פסיכיאטר. לעומת זאת לצורך הקלות בלימודים עדיף חוות דעת פסיכו דיאגנוסטית מקיפה. זה נכון גם לגבי בדיקה האם יש נזקים אורגנים או אין. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 17:36לשמוליק, הלל ולשואלת שלום, אם לא נראה לכם שהגזמתם. אתם רוצים להתכתב ביניכם אז תעשו את זה על חשבונכם. גרמתם לכך שיפעת מקבלת את התשובה מאוחר יותר. זה גם מאט את הקצב שאני יכולה לענות בו, שלא נדבר על דברים שאינם במקום שלא אחזור עליהם. דר' קרני רובין -
שואלת, לא הוצאתי ולא הכנסתי כלום
הלל 25/08/2015 | 22:58זה לא שהפסיכיאטרים (חלקם, רובם, כולם או אף אחד מהם) שוגים לפעמים, פה ושם - מדובר ברשלנות וטעויות שעולות בבריאות, חיי אדם ואיכות החיים ! את הרי בעצמך כתבת שנתקלת כבר אישית באבחנות שגויות, ואילו אני טוען שזה רק קצה הקרחון ! צודקת שאנחנו לא חפים מטעויות אבל בניגוד לפסיכיאטרים אני לא מתיימר לקבוע מי נורמלי ומי לא ובהתאם -לכלוא בכוח בני אדם כמו כלבים רק כדי "לטפל" בהם, איך וכמה זמן שאני אחליט. אוקיי ? -
ד"ר קרני שלום,
הלל 25/08/2015 | 23:22עונה בשם עצמי כמובן : גברתי, כיצד אנו נתכתב אחד עם השני בדיוק ? הרי זה לא שיש לנו כאן חשבון משתמש אישי שמאפשר התכתבות במסרים בינינו. ובכלל, מה פתאום זה מפריע ? אם לשואל בפורם נגרם דיליי רק בגלל תגובות של אחרים לשאלתו, זו מגבלה טכנית בפני עצמה ולא אשמה של הכותבים השונים. כנ"ל לגבי קצב ענייתך לשאלות - למותר לציין שלא ניתן לבוא בטענות אלייך על דיליי בתשובותייך (תהא הסיבה אשר תהא), ומי שזקוק לעזרה בדחיפות, יפנה לער"ן או חדר מיון. תודה לך שלא חזרת על דברים שאינם במקום (לשיטתך), ואולי באמת טוב שכך. זה שזו לא הבמה האידיאלית כדי להוציא את הכביסה המלוכלכת לא אומר שצריך להתחיל לסתום פיות. לא רואה מי כאן קילל, הוציא דיבה וכד' (בטח שלא אישית כלפי מטפל או פסיכיאטר זה או אחר) או מתחזה למטפל. אם את רוצה שאך ורק את תהיי זו שעונה כאן לשאלות ותו לא, ללא פסיק של ביקורת (עניינית) או "סתם" תגובה מניסיון של כותב אחד לאחר, אז פשוט תנעלי את הפורום. בינתיים, אני רואה כאן אנשים שעונים חופשי תוך הזכרת מינונים ותרופות משל היו פסיכיאטרים בעצמם. אז פתאום מפריע שמישהו הגיב למישהו בצורה קצת אחרת ולא קואופרטיבית ? כבודך במקומו מונח כמובן, אבל תסלחי לי שאני לא מקבל את הנזיפה/גערה שלך. עם כל הכבוד, זה שאת עונה מזמנך החופשי וללא תמורה עדיין לא צריך לגרום לתנאים של מחלקה סגורה כאן או לאיפה ואיפה. בברכה. -
הלל אני חושבת שאתה קול מאוד חשוב פה
הילי 26/08/2015 | 20:20מאוד אהבתי לקרוא את תכן עניניך והאופן המכבד בו התנסחת. ולד"ר קרני- מאוד אוהבת לקרוא את תשובותיך ואת ההשקעה האדירה בפונים. אבל אני בהחלט מסכימה עם הלל שיש מקום חשוב לאזן את האג'נדה המקצועית ע"י חוויות של מטופלים מהשטח. הפסיכיאטריה כשלעצמה צריכה וזקוקה אפילו לאותם פונים כדי לשכלל את גוף הידע ולשמוע פידבקים אודותיו. אנחנו נמצאים בעידן שהסמכות קצת "מתה" לא בגלל שאיננה מקצועית אלא בגלל שמיליוני אנשים "מתכתבים בניהם" ומעבירים ככה חוויות רלוונטיות מהשטח. אי אפשר להתעלם מקול ההמונים שזה כמעט חצי מהציבור כשאנשי המקצוע מהווים חלק קטן ממנו. הרי התרופות והטיפול "הומצאו" בשביל הציבור ולרווחתו- אבל באופן די תמוה הגוף המקצועי איננו לוקח בשתי ידיים נלהבות את אותו פידבק חיוני. אי התסייעות בפידבק הזה של ניסיון הציבור- הוא פספוס אדיר של הכוונה הטובה בנוסח "הניתוח הצליח- החולה מת". דווקא בפורום הזה יש סיכוי לייצר שיח ער ופורה בגלל האישיות המכבדת והמקבלת של מנהלת הפורום. אני בעד לתת מקום ולנסות למצוא פתרון לממשק הטכני. בסופו של דבר מאחורי כל טכנולוגיה עומדים אנשים:) -
להלל - אני לא הבנתי אותך - מתנצלת
שואלת 27/08/2015 | 07:00בוקר טוב, אתה צודק! יום מקסים לך :) -
לדר' קרני והלל,
שואלת 27/08/2015 | 07:06בוקר טוב שוב, דר' קרני, אני מאוד מכבדת ומעריכה את מה שאת עושה כאן ובכלל, אך אני מצטרפת לדבריו של הלל. ישר כוח! -
ביטול אבחנה פסיכיאטרית
אסנת 09/12/2018 | 14:26שמוליק שלום. שמי אסנת ותוך כדי שאני מחפשת איך למחוק את האבחנה הרשומה עלי בבריאות הנפש, נתקלתי בהתכתבות פה. אתה יכול לעזור לי??? אני מחפשת בנרות את מי שיוכל לעזור לי מול מערכת בריאות הנפש. לבטל אבחנה. מנסים להכריח אותי שהיא נכונה ולשתף פעולה. -
ביטול אבחנה פסיכיאטרית
אסנת 09/12/2018 | 14:27שמוליק שלום. שמי אסנת ותוך כדי שאני מחפשת איך למחוק את האבחנה הרשומה עלי בבריאות הנפש, נתקלתי בהתכתבות פה. אתה יכול לעזור לי??? אני מחפשת בנרות את מי שיוכל לעזור לי מול מערכת בריאות הנפש. לבטל אבחנה. מנסים להכריח אותי שהיא נכונה ולשתף פעולה. -
ביטול אבחנה פסיכיאטרית
אסנת 09/12/2018 | 14:28שמוליק שלום. שמי אסנת ותוך כדי שאני מחפשת איך למחוק את האבחנה הרשומה עלי בבריאות הנפש, נתקלתי בהתכתבות פה. אתה יכול לעזור לי??? אני מחפשת בנרות את מי שיוכל לעזור לי מול מערכת בריאות הנפש. לבטל אבחנה. מנסים להכריח אותי שהיא נכונה ולשתף פעולה. -
גם אני רוצה למחוק את ה אבחנה
תומר 10/12/2018 | 22:01... -
...
... 24/06/2023 | 21:30ברור שאפשר משפטית בתחום
-
-
תחושות גועל קשות (לת)
אדל 19/06/2023 | 16:55שלום, אני בת 42 נשואה + 2 ותמיד סבלתי מגועל גם מדברים פשוטים שבאופן נורמלי יכולים להגעיל אבל חולפים תוך שניה, אצלי אותו מראה או זיכרון מלווה אותי הרבה מאוד זמן לאחר מכן. לאחרונה זה החמיר ואני ממש נגעלת אפילו מאנשים שמדברים איתי, לא יכולה לראות רוק או לכלוך על הפנים שלהם, חרקים ועוד ועוד. ממש בחודש האחרון הזכרונות של מה שאני רואה ביום יום, נחרטים לי מאוד חזק במח ואני מרגישה חסימה בגרון, מתקשה מאוד מאוד אפילו לבלוע רוק כי מיד קופצים לי לראש כל דברים הכי מגעילים בעולם. ירדתי במשקל כי אני לא מסוגלת להכניס אוכל לפה ומתקשה לשתות. כל עניין הבליעה חסום אצלי ואפילו כואב לי הגרון… האם יש משהו שיכול לעזור לי?פתח בחלון חדש -
דיכאון אחרי מחזור
מיה 02/07/2015 | 12:05שלום מדוע כל פעם בסוף המחזור החודשי אני חווה דיכאון, ייאוש וחוסר חשק לעשות דברים וזה מתאזן אחרי כמה ימים. יש לציין שאני מאבדת הרבה דם. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/07/2015 | 17:54למיה שלום, התופעה מוכרת גם לפני וגם אחרי המחזור ונקראת Premenstrual tension. הרבה פעמיים גלולות יכולות להקל על המצב. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך לpms
מיה 08/07/2015 | 22:20אני לא יכולה לקחת הורמונים, אני חוששת מסרטן השד. חשבתי לקחת סימבלטה 30 מ"ג כל החודש. כדאי? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/07/2015 | 13:13מיה שלום, אני נגד לקיחה של נוגדי דיכאון שבועיים כן שבועיים לא. מדיווחים בספרות דווקא ה SSRI's עוזרים כך שהייתי לוקחת לוסטרל או פבוקסיל במינון נמוך במשך כל החודש. בברכה דר' קרני רובין -
השמנה מלוסטרל
מיה 13/07/2015 | 23:13היי לקחתי לוסטרל והשמנתי בעבר. סימבלטה לא תעזור אם אקח כל יום 30 מ"ג? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2015 | 15:37למיה שלום, אין ספרות על כך. בברכה, דר' קרני רובין -
דיכאון אחרי מחזור
אישה 18/06/2023 | 11:35מחזקת שגם אצלי זה כך. דאון לפני מחזור ודאון אחרי מחזור, שעובר אחרי כמה ימים. ענייני נשים עדיין לא מטופלים ונחקרים בצורה מעמיקה וראויה לצערי. איבוד דם במחזור הרבה פעמים מוביל לחוסר בברזל, אנמיה, שינויים הורמונליים ואיתם גם דאון שמגיע עם החוסרים האלה.. לפעמים דרוש בירור אם יש שרירן שגורם לדימום הכבד אני הסרתי שרירן וזה לא הקל על הדימום והתופעות אך יש כאלה שעזר להן ..
-
-
השפעה של טיפול פסיכיאטרי על קבלה ללימודי רפואה
ארה 28/05/2016 | 17:57שלום, במשך מספר שנים בילדותי עברתי תקיפה מינית ורק לאחרונה התחלתי טיפול פסיכולוגי בנושא. בשל שינויים במצבי רוח וחרדות לאחר תחילת הטיפול הפסיכולוגי הומלץ לי על נטילת כדורים פסיכיאטריים. אני לפני לימודים ורציתי לברר האם יש סיכוי שנטילת כדורים פסיכיאטריים יפגעו בסיכויי להתקבל ללימודים באוניברסיטה/ לקבל רישיון רופא ולמצוא עבודה אחר מכן? תודה מראשפתח בחלון חדש-
קודם כל תלוי בך
אוסנת 28/05/2016 | 21:35אם את מרגישה מרוכזת ומתפקדת רגיל עם הכדורים, מרגישה שהכדורים והטיפול לא פוגמים בך במהירות התגובה, ביכולת הריכוז ובמחשבה אז מבחינתך זה אפשרי. מבחינת המערכת, את צריכה אישור שהבריאות תקינה. יכולים לבקש ממך להביא אישור מהפסיכיאטר שמצבך מאפשר לך לטפל בחולים. מה שמעניין בדר"כ את הפסיכיאטרים זה שאת משתפת פעולה עם הטיפול, פחות אם את באמת יכולה לתפקד בתור רופאה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 13:46לארה שלום, בעיקרון אני תמיד מנסה לעזור למטופלים שנזקקים לתרופות נוגדות דיכאון או חרדה ושמתפקדים היטב. יתרה מכך, הסיבה בגינה הומלץ הטיפול ודאי שאינה צריכה לעכב אותך בדרכך ובשאיפותייך. אני רק רוצה לציין שהטיפול הפסיכולוגי המומלץ במצבים מסוג זה הוא דווקא הEMDR. בברכה ובהצלחה, דר' קרני רובין -
התייעצות בנוגע לקבלה לרפואה
אנונימי 07/06/2023 | 17:25אני מאובחן על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה(לשעבר אספרגר) ועם OCD. אני מוכר לביטוח הלאומי במאה 100% נכות בגין האוטיזם והOCD. האם בעתיד אני יכול להתקבל ללימודי רפואה? אינני סובל ממחלת נפש כלשהי ,מצב פסיכוטי או פגיעה בכושר השיפוט. אני רק מתקשה בלפרש סיטואציות חברתיות וזקוק לתיווך והשגחה. חשוב לי לציין שכיום מצבי השתפר מאוד יש לי חברים וזוגיות ונתוני קבלה לאוניברסיטה. אבל אני עדיין חושש שהמצב הבריאות יכשיל אותי בקבלה. יש לציין, המוגבלות שלי היא סמויה (לא נראית לעין) כמעט ואף אחד לא שם לב אליה. אני בעל יכולות קוגניטיבות גבוהות מאוד.
-
-
-
לא.
מת לחיות 3 09/11/2015 | 15:34לא -
מת לחיות מאיפה לך לדעת שהכדור לא משמין
רותי 09/11/2015 | 15:51שאתה עונה לו כול כך בביטחה. אתה התחלת את הכדור הזה רק אתמול. רק אתמול הרופא מישפחה שלך הביא לך את האטומין. למה אתה נודע מידע לא מאימן. אולי הוא כן שממין והבחור יהפוך למר בטטה. -
המידע הוא סופר מהימן
מת לחיות 3 09/11/2015 | 16:03זה שאני לקחתי אותו רק מאתמול זה לא אומר שאני לא מכיר את הכדור. יש עוד כדורים שבכלל לא לקחתי ואני מכיר אותם בעל פה לידיעתך גברת רותי וזוהי הודעה בלתי חוזרת! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/11/2015 | 19:33לאני שלום, לא האיטומין אינו משמין. בברכה, דר' קרני רובין -
אטומין
כדור 01/06/2022 | 19:33הרם אטומין ואיטומין זה אותו הכדור? -
אוטמים
צארלי 06/06/2023 | 19:12אטומין יכול להחליף את כדורי לוריבל
-
-
שלום מצאתי תחליפים טבעיים לליתיום כתוספות מזון
אורח 07/11/2010 | 22:17שלום, אני לוקח ליתיום מאז 1986 באופן סדיר עם מעקב רופא לאחרונה ביוני עלו רמות הטריגליצרידים בבדיקות הדם שלי במשך תקופה של שנה מרמה גבוה של 200 לרמה גבוהה של 2200 ולבסוף בחודש יוני אושפזתי בבית חולים בארץ עם קטו-גלוקוזיס ורמת סור של 600 בדם. זה התחיל באשפוז עם חנק בחדר המיון. ולאחר שבוע של אינפוזיות של כמויות אדירות של אינסולין[מכל הסוגים] הורידו לי את רמת הסוכר ל-200 ושיחררו אותי. בקופת חולים אמרו לי שאני חולה בסוכרת ושהכליות נפגעו מלקיחת ליתיום. הרופא האישי שלי בקופת חולים כללית חלק על האנדוקרינולוגים וסבר שזה פנקראטיטיס. לאחר שהדיאטנית בקופת חולים סירבה לקבל אותי לטיפול פניתי לטיפול של דיאטנית בבית חוילם אחר אשר נתנה לי דיאטה לפנקראטיטיס. החלטתי לקחת את העניינים בידים ומצאתי לעצמי דיאטת ריפוי בשילוב עם תוספי מזון פשוטים. כיום נגמלתי לחלוטין מהליתיום בכוחות עצמי ובמעקב הרופא האישי שלי ואין לי יותר סוכרת. אחרי 24 שנים שאני לוקח את הליתיום מצאתי לעצמי תחליפים כתוספי מזון-בין היתר 500 מ"ג ארגינין ו-100 מ"ג סרוטונין טבעי תוצרת ארצות הברית כתוסף מזון מזרעי צמח הגריפוניה וגם פירות וירקות מיוחדים למצב הבריאותי שלי. בחודש דצמבר אני עתיד לערוך בדיקות דם במסגרת קופת חולים ולראות האם שאר תוספי המזון שמצויים בהישג יד בחנויות הטבע בארץ הועילו ביחד עם הגמילה מכדורי הליתיום וכדורים נוספים לשפר את מצב הכליות. כמובן שאני שומר על הדיאטה בקפדנות של הדיאטנית הפרטית, אבל אחרי תקופה קצרה של תופעות לוואי אני מרגיש שהתחלתי את החיים מחדש בלי ההתמסתלות מכל הכדורים שנתנו לי הרופאים כאן בארץ במשך עשרות שנים ואף אחד לא ידע כיצד לפתור לי את הבעיות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תחליפים טבעיים לליתיום כתוספות מזון
דר' קרני רובין 23/11/2010 | 19:41לאורח שלום איני מבינה מאיזה סיבה ניתן לך הליתיום. האם סבלת מהפרעה מאנית-דיפרסיבית? אם כן, הפרעה זו עשויה להתחדש. אין תחליף טבעי לליתיום, אך יש תחליפים תרופתיים. אין ספק שאם יש פגיעה כלייתית חייבים להפסיק את הטיפול בליתיום מיידית, לכן טוב שהטיפול הופסק. במידה וההפרעה בגינה קיבלת ליתיום תתחדש, יש מקום לנסות תחליפים תרופתיים. רמה גבוהה של טריגליצרידים והופעה של סכרת אינם תופעות לוואי של ליתיום. אך כאמור, טוב שהפסקת את הליתיום בגלל הפגיעה הכלייתית. מומלץ להתייעץ עם פסיכיאטר, האם יש צורך בטיפול תרופתי או לא. בברכה דר' קרני רובין -
אורח
אורח 24/11/2010 | 00:28לדר' קרני שלום, אני לוקח ארגינין לאזן מצב הדפרסיה וזרגעי גריפוניה[עם סרוטונין] כדי לאזן מצב מני. זה עובד כבר חודשיים ואני מרגיש מאד מאוזן כל הזמן. כאשר הפסקתי לקחת את הליתיום אז יש מעברים מאד קלים[ביחס למה שהיה עם הליתיום] ממצב ליניארי של איזון המצב רוח למצב גלי בו יש עליות וירידות של מצבי רוח פוטנציאליות כתוצאה מהלחץ היומי בעבודה. כלומר,בבוקר אני קם יותר מוקדם ולוקח ארגינין שמשחרר NO ומעורר את המחשבה ואת העירנות ביחד עם שתיה ואכילה מיד אחרי שאני קם לפי דיאטה מיוחדת שהתאימה לי דיאטנית מומחית, ובערב אני לוקח קפסולות של זרעי צמח הגריפוניה[סרוטונין טבעי] שמאזן את הלחץ והמתח או את העליות במצב רוח. ולפעמים כאשר אני מרגיש שמתחילה דפרסיה בערב כתוצאה מיום מתוח במיוחד אני לוקח קפסולה של ארגינין ביחד עם קפסולה של גריפוניה וזה מתאזן מיד. עוד טרם יצא לי לבדוק על עצמי מה הצירוף השגרתי שהכי מתאים לי משתי הקפסולות[שנחשבות לתוספי מזון ולא לתרופות והן אינן מזיקות לכליות ולבעיות הסוכר שהיו לי].אני גם אוכל רימון מחולק לשלוש חלקים בשלוש ארוחות ביום לפני הארוחה על קיבה ריקה נגד כבד שומני. למעשה כאשר נתנו לי את הליתיום בשנת 1986 נתנו לי גם פרפנאן והחזקתי מעמד איתו די טוב, אבל ליתר בטחון הרופאים דחפו לי ליתיום בצורהבלתי מוסברת ליתר בטחון בגלל שהם חששו לפי ההתנהגות שלי אז שיש לי מניה דפרסיה. כיום אני לוקח בנוסף לארגינין ולזרעי הגריפוניה 8 מ"ג של פרפנאן בערב לפני השינה ואני ישן הרבה יותר טוב בלי הליתיום ואין לי בכלל בחילות וכל מיני תופעות לואי. לגבי טיפול פסיכיאטרי אני כבר לא הולך לא לפסיכיאטרים ולפסיכולוגים אפילו לצורך ביקורת כבר 14 שנה מאז שהתחתנתי ויש לנו שלושה ילדים לתפארת שבכלל לא מרגישים בכל מה שאת חוששת.כאשר לקחתי את הליתיום היו לי בעיות למצוא עבודה טובה והייתי מובטל כל השנים. וברגע שהפסקתי את הטיפול בליתיום ובכל הכדורים נגד סוכר [אינסולין וגלוקופאז' שדחפו לי בבית החולים]-כמובן שהפסקתי לקחת אותם באישור ובמעקב צמוד של הרופא המטפל שלי אני מהר מאד[אחרי תקופה של גמילה מאז חג הסוכות שהיה] מצאתי עבודה-כי כיום בינתיים אני מרגיש הרבה יותר טוב עם עצמי וגם הרבה פחות תלותי במה שאומרים רופאים מטפלים כאלה ואחרים שחייבים לרשום מרשמי תרופות[כמו ליתיום] ומפחדים לקחת את האחריות להנחות מטופלים לקחת את עצמם בידיים ולאפשר להם לקבוע את עתידם[כי בסך הכל הם מתפרנסים מזה במימון המדינה] -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/02/2014 | 20:07לאורח שלום, אני מאחלת לך שהאיזון שהגעת אליו יתמיד. בברכה, דר' קרני רובין -
לרופאים לא ניתנה רשות לייאש..
אילן 28/07/2015 | 16:56אחי היקר מבין אותך יותר ממה שאתה מתאר. הרופאה פה מצד שני צודקת בזה שחודשיים זו לא אינדיקציה.. לי לקח שנים לגלות שתזונה ותוספי תזונה משנים את כללי המשחק. אחרי פוסט תראומה קשה והתמכרות לקלונקסים וערק ווויסקי ועירבוביים.. אחרי מלחמת לבנון השנייה איימתי בהתבדות.. תקופה קצרה לפני זה קניתי אופנוע חדש (זה השתלם לי בתור עוסק מורשה וסוכןמכירות) אבל זה נתן לרופאים סיבה לטייטל כמו מניה דיפרסיה.. וכיבלתי ליתיום ומכל הבא ליד עד שניהיתי זומבי לחלוטין (לשון בחוץ וכו) לצאת מהתרופות היה יותר קשה מהמסלול שלי ביחידה הכי מובחרת בצהל ואולי בעולם!! תיהיה חזק החלטי וגם כושר ועבודה מחשבתית קוגנטיבית והמוןןןן כוח רצון ולרופאים תלך רק לאלו שלו מיאשים ושבוים בקונסנזוס! אני הייתי אצל רופא במודעיין שאמר לי דברים שהיו מפילים גם את יוני נתניהו.. היום ב"ה אני בריא בעל עסק מצליח ומול רופא שמד מול כול הרופאים ואמר הוא בריא סיממתם אותו. תודה לד"ר מיכאל אבולפיה שתפס את המכתב והכדורים של השוחט ממודעין וזרק לי אותם לפח מול הפרצוף -
שלום אורח
צפונית 12/05/2018 | 14:09אשמח לקבל את השם של הדיאטנית שמלווה אותך מבחינה תזונתית הטיפול הטבעי החלופי לליתיום -
תחליף טבעי לליתיום
סיני קליניק 03/02/2021 | 19:20שומשום מלא הוא תחליף טבעי מצויין לליתיום www.siniclinic.co.il -
אתה יכול להרחיב בנושא של גמילה מליתיום
עליסה 25/07/2022 | 15:57איפה משיגים את מה שאמרת? באיזו כמות לוקחים ועוד איזה פירות וירקות מיוחדים אתה אוכל? -
ליתיום
בתאל 15/05/2023 | 13:10אשמח לדבר אאיתך דחוף -
גמילה מליתיום
אורח 15/05/2023 | 14:02שלום רב התחלתי לקחת ליתיום לפי הוראה של רופאים בשנת 1986 בזמן השירות הצבאי. זכור לי שכאשר הרופא החליט לתת לי כדורי ליתיום הוא לא ערך בדיקות דם מקדימות-אלא לפי לפי אבחון בשיחה אישית בלבד והתייעצות עם צוות מקצועי שלא בנוכחותי בלבד[בדיעבד התברר לי שמבחינה רפואית זה לא דבר הכי תקין מבחינה מקצועית] לאחר שהוא חש שיש לי עליות וירידות במצב רוח. כיום אחרי שהפסקתי לקחת כדורי ליתיום ופרפנאן לפני כמה שנים הלכתי לאבחון אצל רופא והוא רשם לי את התרופה ריספרדל. כיום אני נמצא במעקב רפואי ולוקח כדור אחד של ריספרדל ומרגיש הרבה יותר מאוזן מהתקופה בה לקחתי ליתיום ופרפנאן.מניסיון של הרבה מאד שנים יש קשר רפואי ישיר בין אורח חיים תקין עם תזונה מאוזנת להכרח לקחת את הריספרדל אשר מתברר שהוא פוגע גם בתפקודי הכבד שלי -בפרט כאשר מעת לעת המערכות הממוחשבות של הבריאות הציבורית מערימים קשיים ביורוקרטים בהשגת מרשמים לתרופה באופן תקין וסביר או בקביעת תור אצל רופאים מקצועיים מבלי למרוח את הזמן היקר לצורך טיפול רפואי תקין אשר הרבה פעמים גורם להמנעות בכפיה לקבל טיפול רפואי מקצועי ובפרטי כאשר קיימות מערכות מודרניות של הקידמה הטכנולוגית בלוגיסטיקה עם דיגיטציה דרך המחשב והטלפונים הסלולרים. -
אורח
אורח 15/05/2023 | 14:36ייתכן ונתנו לי ליתיום בעקבות הרעלה במי השתייה מחומר כימי מסוכן שנוצר בתגובה כימית בין אלומיניום[שמקורות מצינורות מים ישנים שהתקנו לפני שנת 1968] לבין תוסת פלואריד במי השתייה [לפי חוק שחוקקו בכנסת בטענה שהדבר נעשה משיקולים של בריאות הציבור-בכדי להוזיל את המחירים של טיפולי שיניים לילדים במדינה] של האוכלוסייה או שהמי השתייה היו מזוהמים בחומרים מסוכנים כמו אפשרות אחרת שבאתי במגע עם חומרים מסוכנים שפגעו במערכת העצבים שלי. לכן, בטענה שלך שהמניה דפרסיה הוא גורם מופנה גנטי שחוזר ולא נגרם מלקיחת תרופות לא מתאימות במרשם של רופאים צבאיים היא לא וודעית-אלא השערה רפואית בלבד שהקהילה הרפואית חלוקה בדעות שלה ושלא ניתן להוכיח אותה בוודעות. ועד עצם היום הזה יש לי תחושה לא נעימה שהרופאים המטפלים לא ידעו [וגם לא תמיד יודעים] בעצמם לטפל בבעיה הרפואית האישית שלי ועשו השלכות ממחקרים רפואיים שבהרבה מקרים הסתמכו על מודלים בחיות ולא בבני אדם או בבני אדם אחרים שמבחינה פיזיולוגית יש להם גנטיקה שונה מהגנטיקה האישית שלי. -
לא ברור
אורח 15/05/2023 | 14:39לא ברור בוודעות שהמניה דפרסיה חוזרת בגלל עניין פיזיולוגי או שתיית מים עם חומרים מסוכנים ונוירוטוקסינים -
נזכרתי
אורח 16/05/2023 | 23:20כאשר נקראתי להייצב בבקו"ם עשו לי בדיקות דם וקבעו שיש לי סוכרת ללא סוכר ואז התגייסתי לצה"ל עם המוגבלות מבלי שהם דאגו לטפל בבעיה הרפואית הנדונה וכמובן שישנה השאלה לנוכחות של נוירוטוקסינים במי השתיה שאין כיום לברר בוודאות האם זה היה אחד הגורמים שבסוף הרופאים החליטו באופן אמפירי לחלוטין אחרי כמה שנים לתת לי את הליתיום -
בדיקות דם על תרביות רקמה של אורגנואידים להתאמה אישית למטופלים
אורח 17/05/2023 | 00:33כיום שהרפואה התפתחה גם בתחום האורגנואידים זה תמוהה מדוע מערכות הבריאות הציבורית לא משלבים בדיקת דם על תרביות רקמה של אורגנואידים-בכדי למצוא התאמה אישית לתרופות שהרופאים הפסיאטרים רושמים למטופלים שמבוטחים במערכת הבריאות הציבורית-בכדי לאמת עצות אמפיריות שגויות של רופאים שלפעמים נותנים עצות רפואיות לא מדויקות בגלל שיבושים במערכות הממוחשבות בענייני כספים של מערכת הבריאות הציבורית ובכדי לכוון את הרופא המטפל לתת טיפול תרופתי משלים להחלטות אמפיריות שגויות. מאז 1986 עברו הרבה מאד שנים של גביה חריגה על ידי המוסד לביטוח לאומי ולמרות שלפי דברי מבקר המדינה הכנסת חוקקה חוקים של התיישנות ממונות נזיקין עד שנתיים בכל זאת לפי עניות דעתי זה לא מוסרי מבחינת זכויות החולים שמערכת הבריאות הציבורית עדיין לא נותנים את השירות הרפואי של התאמת תרופות פסיכיאטריות למטופלים על ידי ביצוע בדיקות דם עם אורגנואידים למרות שיש בבית חולים הדסה עין כרם מעבדות לתרביות רקמה של אורגנואידים במסגרת שירותי הבריאות הציבורית הכללית. -
organoids psychiatric drugs
אורח 17/05/2023 | 10:31Dialogues Clin Neurosci. 2019 Jun; 21(2): 203–224. doi: 10.31887/DCNS.2019.21.2/jladewig PMCID: PMC6787544 PMID: 31636494 Language: English | Spanish | French Drug discovery in psychopharmacology: from 2D models to cerebral organoids Andrea Carlo Rossetti, PhD Andrea Carlo Rossetti, Author affiliations: Central Institute of Mental Health, Medical Faculty Mannheim, Heidelberg University, Mannheim, Germany; HITBR Hector Institute for Translational Brain Research gGmbH, Mannheim, Germany; German Cancer Research Center (DKFZ), Heidelberg, Germany. Address for correspondence: Philipp Koch: philipp.koch@zi-mannheim.de; Julia Ladewig: julia.ladewig@zi-mannheim.de. *All authors contributed equally to the work. Philipp Koch, MD Philipp Koch, Author affiliations: Central Institute of Mental Health, Medical Faculty Mannheim, Heidelberg University, Mannheim, Germany; HITBR Hector Institute for Translational Brain Research gGmbH, Mannheim, Germany; German Cancer Research Center (DKFZ), Heidelberg, Germany. Address for correspondence: Philipp Koch: philipp.koch@zi-mannheim.de; Julia Ladewig: julia.ladewig@zi-mannheim.de. *All authors contributed equally to the work. Julia Ladewig, PhD Julia Ladewig, Author affiliations: Central Institute of Mental Health, Medical Faculty Mannheim, Heidelberg University, Mannheim, Germany; HITBR Hector Institute for Translational Brain Research gGmbH, Mannheim, Germany; German Cancer Research Center (DKFZ), Heidelberg, Germany. Address for correspondence: Philipp Koch: philipp.koch@zi-mannheim.de; Julia Ladewig: julia.ladewig@zi-mannheim.de. *All authors contributed equally to the work. Author information Copyright and License information Disclaimer -
schizophrenia receptor determination mass spectrometry
אורח 17/05/2023 | 10:44כיום ישנן דרכים אנליטיות-בכדי לאמת אבחונים אמפירים של רופאים פסיכיאטרים https://scholar.google.co.il/scholar?q=schizophrenia+receptor+determination+mass+spectrometry&hl=iw&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart -
תכנית המחקר ברפואה ממוקדת אישית
אורח 17/05/2023 | 11:42נבחרו 16 הצעות המחקר בסבב השני של תכנית המחקר ברפואה ממוקדת אישית של הקרן הלאומית למדע אבי בליזובסקי יוני 4, 2020 2 תגובות סך מענקי המחקר במחזור ההגשות הנוכחי הינו כ 60 מיליון שקלים * היקף המענקים הכולל לשני הסבבים הראשונים עומד על כ 120 מיליון שקלים * תכנית המחקר מתבססת על איגום משאבים בו לוקחים חלק הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה, משרד הבריאות, מיזם ישראל דיגיטלית של המשרד לשוויון חברתי, יד הנדיב וקרן משפחת קלרמן (בוסטון) * תכנית רמ״א מתנהלת ומופעלת על ידי הקרן הלאומית למדע https://www.hayadan.org.il/targeted-medicibe-program-0406202 -
זרעי גריפוניה וארגינין
אורח 17/05/2023 | 11:53זרעי גריפוניה GRIFFONIA SEEDS הוא תוסף מזון שניתן לרכוש כקפסולות. ארגינין היא חומצה אמינית בבשר ובשומשום וניתן לרכוש כתוסף מזון בקפסולות בחנויות טבע. את הדיאטה צריך לעשות לפי מרשם של דיאטנית בהתאמה אישית לבדיקות הדם התקופתיות ומעקב אחרי הסוכר בדם. בשלב מסוים הפסקתי לקחת את תוספי המזון ונשארתי בלי ליתיום[כבר כעשר שנים] יש אומרים שזרעי גריפוניה מאריכים את תוחלת החיים לחולי סרטן[מחקר במודלים של חיות]לפני כשנתיים הרופאים חשדו שיש לי סרטן בבלוטת התריס אז הוספתי זרעי כוסברה לתזונה וכיום אין חשד כזה כאיום מידי לבריאות שלי. גם קראתי מחקרים ש-ריספרדאל מקטין את הסיכויים לחלות במחלת הסרטן -
חומרים מסוכנים בשתייה ובמזון
אורח 17/05/2023 | 12:08כאשר אני מקפיד לא לאכול ולתות מזון ומשקאות עם סוכר או חומרים מסוכנים אחרים אשר מעת לעת מתעורר החשד שזה קורא במציאות של כיום במדינה, המניה דפרסיה לא חוזרת ואני מרגיש יותר מאוזן גם שמעת לעת מתעוררים מצבי לחץ חיצונים או תנאי מזג אוויר קיצונים -
צריך לחוקק חוק המחייב בדיקת דם לסכיזופרניה עבור המועמדים לוועדה לבחירת שופטים
אורח 17/05/2023 | 13:10Expert perspectives: What can blood tests tell us about schizophrenia? Diagnosis Treatment Research Future of blood tests Summary While there is no one blood test to detect schizophrenia, regular blood testing can provide important information about a person’s schizophrenia treatment and overall well-being. Schizophrenia can affect many aspects of a person’s well-being, including their ability to regulate emotions and perceptions of the outside world. It is a complex psychiatric disorder that can lead to hallucinations, paranoia, and other physical and mental health concerns. People with schizophrenia may undergo a variety of tests over the course of diagnosis and treatment, including blood tests. Understanding how all these tests fit into a schizophrenia care plan can be overwhelming if a medical professional does not explain them thoroughly, which may leave some people feeling frustrated and isolated. This article focuses on understanding the role of blood tests in schizophrenia care, including what types of tests a person can expect to receive. It also examines emerging research on the use of blood tests to help support other aspects of schizophrenia care, including diagnosis and treatment. https://www.medicalnewstoday.com/articles/expert-perspectives-blood-tests-and-schizophrenia -
Brain organoids are new tool for drug screening of neurological diseases
אורח 17/05/2023 | 19:34Neural Regen Res . 2023 Sep;18(9):1884-1889. doi: 10.4103/1673-5374.367983. Brain organoids are new tool for drug screening of neurological diseases Jin-Qi Zhou 1, Ling-Hui Zeng 1, Chen-Tao Li 1, Da-Hong He 1, Hao-Duo Zhao 1, Yan-Nan Xu 1, Zi-Tian Jin 1, Chong Gao 1 Affiliations expand PMID: 36926704 DOI: 10.4103/1673-5374.367983 Abstract At the level of in vitro drug screening, the development of a phenotypic analysis system with high-content screening at the core provides a strong platform to support high-throughput drug screening. There are few systematic reports on brain organoids, as a new three-dimensional in vitro model, in terms of model stability, key phenotypic fingerprint, and drug screening schemes, and particularly regarding the development of screening strategies for massive numbers of traditional Chinese medicine monomers. This paper reviews the development of brain organoids and the advantages of brain organoids over induced neurons or cells in simulated diseases. The paper also highlights the prospects from model stability, induction criteria of brain organoids, and the screening schemes of brain organoids based on the characteristics of brain organoids and the application and development of a high-content screening system. Keywords: brain organoids; disease modeling; high-content system; multiple omic analysis; network pharmacology; neurodegeneration; phenotypic fingerprint; psychiatric diseases; stem cells; traditional Chinese medicine drug screening. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36926704/ -
A new approach for treating schizophrenia
אורח 18/05/2023 | 14:21https://wellcome.org/news/potential-new-treatment-for-schizophrenia-KarXT -
מאמר על אבחון אוטיזם בסיוע שיטה בכימיה אנליטית של ספקטרוסקופיית מסות
אורח 18/05/2023 | 18:31Logo of jmolpsych J Mol Psychiatry. 2013; 1(1): 6. Published online 2013 May 21. doi: 10.1186/2049-9256-1-6 PMCID: PMC4223881 PMID: 25408899 Mass spectrometry as a tool for studying autism spectrum disorder Alisa G Woods,corresponding author Armand G Ngounou Wetie, Izabela Sokolowska, Stefanie Russell, Jeanne P Ryan, Tanja Maria Michel, Johannes Thome, and Costel C Darie Author information Article notes Copyright and License information Disclaimer Go to: Abstract Autism spectrum disorders (ASDs) are increasing in incidence but have an incompletely understood etiology. Tools for uncovering clues to the cause of ASDs and means for diagnoses are valuable to the field. Mass Spectrometry (MS) has been a useful method for evaluating differences between individuals with ASDs versus matched controls. Different biological substances can be evaluated using MS, including urine, blood, saliva, and hair. This technique has been used to evaluate relatively unsupported hypotheses based on introduction of exogenous factors, such as opiate and heavy metal excretion theories of ASDs. MS has also been used to support disturbances in serotonin-related molecules, which have been more consistently observed in ASDs. Serotonergic system markers, markers for oxidative stress, cholesterol system disturbances, peptide hypo-phosphorylation and methylation have been measured using MS in ASDs, although further analyses with larger numbers of subjects are needed (as well as consideration of behavioral data). Refinements in MS and data analysis are ongoing, allowing for the possibility that future studies examining body fluids and specimens from ASD subjects could continue to yield novel insights. This review summarizes MS investigations that have been conducted to study ASD to date and provides insight into future promising applications for this technique, with focus on proteomic studies. Keywords: Mass spectrometry, Proteomics, Protein biomarkers, Autism spectrum disorder https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4223881/ -
מאמר על הקשר בין אוטיזם למגע עם נוירוטוקסינים רעילים
אורח 18/05/2023 | 18:37J Trace Elem Med Biol . 2016 Sep;37:8-24. doi: 10.1016/j.jtemb.2016.06.002. Epub 2016 Jun 2. The relationship between mercury and autism: A comprehensive review and discussion Janet K Kern 1, David A Geier 2, Lisa K Sykes 3, Boyd E Haley 4, Mark R Geier 2 Affiliations expand https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27473827/ -
different roles of Griffonia simplicifolia in the treatment of depression: a narrative review
אורח 22/05/2023 | 17:26The different roles of Griffonia simplicifolia in the treatment of depression: a narrative review https://medcraveonline.com/IJCAM/IJCAM-14-00553.pdf -
Anxiolytic-like effect of Griffonia simplicifolia Baill. seed extract in rats
אורח 22/05/2023 | 17:50Phytomedicine . 2011 Jul 15;18(10):848-51. doi: 10.1016/j.phymed.2011.01.016. Epub 2011 Feb 25. Anxiolytic-like effect of Griffonia simplicifolia Baill. seed extract in rats G Carnevale 1, V Di Viesti, M Zavatti, P Zanoli Affiliations expand PMID: 21353511 DOI: 10.1016/j.phymed.2011.01.016 Abstract The seeds of Griffonia simplicifolia Baill., a tropical shrub native to West Africa, are rich in 5-hydroxy-l-tryptophan (5-HTP), a direct precursor in the synthesis of serotonin (5-HT). In spite of the modern therapeutic application of Griffonia simplicifolia seed extract in mood disorders, no scientific evidence has been provided till now. For this reason the aim of our study was to investigate the effect of Griffonia simplicifolia seed extract on anxiety behavior. Griffonia simplicifolia seed extract, dosed at 1, 5, 10 and 25 mg/kg, was orally administered in rats which were submitted to the dark-light test and open field test, 60 min after the treatment. In the dark-light test, the administration of the extract at the doses of 10 and 25 mg/kg was able to significantly increase the time spent in the light compartment (P<0.05). In the open field test, the extract dosed at 5, 10 and 25 mg/kg induced an anti-tigmotactic effect, as indicated by a significant increase of time spent in the central area of the open field (P<0.01). In conclusion these findings indicate that Griffonia simplicifolia seed extract exerts anxiolytic-like effect in rats and suggest its potential usefulness for the treatment of anxiety in humans. -
ליתיום
אורלי 04/06/2023 | 14:06אני לוקחת לצערי הרב 30 שנה ליתיום ואני רוצה לצאת מזה כי הבדיקות לא ככ טובות. מה אני צריכה לעשות כדי להגמל לגמרי מהליתיום אבל שלא אכנס למצבים של חרדות ועצבים כמו שהיה לי כשהפסקתי לפני 12 שנה ? -
החלפת ליתיום
Oren1963b@gmail.com 04/06/2023 | 14:21זה שונה אצל כל מטופל את צריכה לשאול את רופא המשפחה אניהחלפתי ליתיום בריספרדל
-
-
תרופות חדשות (לת)
Vik 03/06/2023 | 19:36האם מישהו מכיר רופא שנותן מרשם לקאטמין/ פיטריות הזיה או MDMA?פתח בחלון חדש -
נטילת תרופות (לת)
אין שם 01/06/2023 | 19:08אני נוטל 2000 מג דפלפט 20 מג אסטו 20 מג אריפליי איך כדאי ליטול את התרופות? בבת אחת? לפצל את הדפלפט? מתי את האסטו? מתי את האריפליי? וכו…פתח בחלון חדש -
ירידה מליריקה וסימבלטה והתחלת כדור בשם וולבטרין (לת)
יוסי 30/05/2023 | 22:04לפני כשנה התחלתי לקחת סימבלטה במינון 30 מ"ג *2 ומאחר שלא עזר עליתי עד ל-60 מ"ג * 2 שגם לא עזר (סה"כ 120 מ"ג ביום). לפני חצי שנה הוסיפו לסימבלטה גם ליריקה במינון 75 מ"ג * 2 אשר גם הוא לא עזר. ועליתי עד למינון 300 מ"ג כפול 2. מאחר ושניהם לא עזרו וגם סבלתי מעייפות קשה ונדודי שינה אז ירדתי עם הליריקה כל שבוע ב-75 מ"ג והתייצבתי על 75× 2 (150 מ"ג ביום ). כעת אני על 75 מ"ג ליריקה * 2 וסימבלטה במינון 60 מ"ג * 2. לאחרונה הייתי אצל פסיכיאטר והוא הביא לי וולבוטרין 150 מ"ג ובמקביל אמר לי שהוא לא זה שהביא לי את הליריקה והסימבלטה ולכן הוא מסרב להנחות אותי איך לרדת מהם ואם בכלל? מהרגע שהתחלתי לקחת על הבוקר גם את הוולבוטרין 150 מ"ג הרגשתי הרעה בדיכאון ולכן פניתי לייעוץ רוקחי שעשיתי במאוחדת + שיחה עם נורולוגית שאמרה לי חד משמעית שיש אינטרקציה חזקה בין הסימבלטה לוולבטרין כי שניהם משפיעים על הדופמין. השאלה שלי היא איך יורדים מהליריקה והסימבלטה ( מאיזה כדור להתחיל) ומתחילים עם הוולבוטרין?פתח בחלון חדש -
ריטלין עבור דיכאון וביטחון עצמי (לת)
יוסי 29/05/2023 | 18:18ערב טוב אני סובל פעמים רבות מחוסר ענין וחשק בחיים, לא לגמרי אבל הייתי מגדיר זאת דיכאון קל, לקחתי ציפרלקס תקופה קצרה ולא ממש עזר מה שכן עזר זה היה ריטלין שלקחתי בצורה לא רשמית, ואני מבקש לדעת האם אוכל לקבל ריטלין קבוע להעלאת ביטחון וחיוניות בחיים? והאם זה מקובל ברפואה?פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד