פורום פסיכיאטריה - עמוד 1104
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אסציטאלופרם
שאלה 04/04/2014 | 00:00שלום אני סובלת כשנה מדיכאון וחרדות בעקבות שינוי חיצוני. הפסקתי לעבוד אני יוצאת מהבית אולי פעם בשבוע וגם זה בקושי רב היו לי בהתחלה מחשבות אובדניות התקפי פאניקה חרדות מכל מצב הייתי מפוחדת כמעט ולא יוצאת מהבית ניתקתי קשרים עם רוב החברות והחברים כל אירוע משפחתי הופך לנטל וכשאני כבר יוצאת מהבית אני מבוהלת מאנשים מרגישה שמסתכלים עליי מוזר ששונאים אותי לא רצוייה ואני מצליחה לחשוב על כלום חוץ מזה. נפגשתי4 פעמים עם פסיכולוגית שהפסיקה לטפל בי עד שאגש לפסיכאטר לאבחנה ומכיוון שאני לא עובדת ניגשתי לרופא משפחה שמכיר את הסיפור ממס׳ פעמים שהייתי אצלו והוא המליץ לי על אסציטאלופרם. הייתי רוצה לדעת ממה בדיוק אני סובלת? והאם להמשיך עם הכדורים?תודה רבהפתח בחלון חדש-
המשך אסציטאלופרם
אני 04/04/2014 | 17:56אגב התחלתי לפני שבוע בול ליטול את הכדורים התחלתי בשלושת הימים הראשונים חצי כדור והעליתי לשלם ואתמול היו לי סיוטים וקמתי מבועתת מספר פעמים. האם יכול להיות שזה בגלל שלקחתי את הכדור במקום בשעה 20:00 בשעה 14:00? -
מישהו??
. 06/04/2014 | 12:17. -
ד״ר??
שירי 06/04/2014 | 19:26?? -
תשובה
ר.צ. 06/04/2014 | 20:48שלום, בהחלט יתכן ששינוי מועד נטילת התרופה הביא לסיוטים. מה שקרה פה, זה הגדלת הריכוז בדם (זמנית) עקב הקדמת נטילת התרופה, וזה הביא לסיוטים. חשוב להקפיד על זמן נטילה קבוע (הפרש של שעה-שעתיים זה לא נורא). אגב, הכדור הזה לוקחים אותו לרוב בבוקר. מי שסובל מעייפות מהכדור נוטל אותו בערב, כדי שהעייפות 'תיבלע' בשינה. צריך למצוא את השעה הנוחה לך ולא להחליף השעה בחדות כמו שעשית. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/04/2014 | 14:31לשירי שלום, לפי מה שאת כותבת, את סובלת מדיכאון עם חרדה שהייתה בתחילה עם התקפי פאניקה וכיום פיתחת אגרופוביה קשה. הטיפול במצבים אלה הוא באמצעות תרופה מקבוצת ה-SSRI'S שאציטלופרם שייכת אליה ובנוסף באמצעות סימבלטה. הייתי ממליצה שתמשיכי את הטיפול באציטלופרם ובמידה ו-10 מ"ג אינם מספיקים שתעלי מ-15 ואף ל-20 מ"ג. רק במידה והמצב לא ישתפר לאחר 6 שבועות יש לשקול החלפה של התרופה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/04/2014 | 14:33לאני שלום, בדרך כלל נהוג לקחת את האציטלופרם בבוקר עם אוכל. העובדה שהופיעו סיוטים איננה קשורה לעובדה שהכדור נלקח יותר מוקדם, להפך. הופעת הסיוטים מעידה שהכדור התחיל לעבוד. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/04/2014 | 14:35שירי, אני לא מסוגלת לענות מדי יום אך כרגע עניתי לך באריכות. בנוסף, בשלב זה יש בעיה שהשאלות של הפורום אינן מופיעות אצלי במייל או בפלאפון וכרגע גם מנסים לתקן זאת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
נזק בשל שימוש ממושך בוונלה/ויפאקס
שימרית 28/03/2014 | 13:32שלום רב אני נטלתי וונלה 150 מ"ג במשך כשש שנים ועוד 3 שנים ויפאקס 150xr.נאלצתי להפסיקם בהמלצת הרופא בשל תופעות לוואי בלתי נסבלות שהחלו בשנה האחרונה. הרופא ביקש שארד בהדרגה למינון של 75 והיתי במינון זה 3 חודשים. הסבל שלי מתחיל מכאן.ברגע שירדתי במינון אני מרגישה שהזכרון שלי נמחק,בעיות קוגנטיביות,תחושה שאני בהלם,שוק,בתוך בועה תחושות שלא סבלתי מהן אף פעם בחיי.לדעתי הם נגרמו משום שהמוח התרגל לויפאקס ונגרם לי נזק בלתי הפיך.אני לא מסוגלת להתרכז,לפתור בעיות וכ'ו.הרופא נתן לי סימבלטה 90 ואני משתמשת כארבעה חודשים ויש שיפור מינימלי אך עדין הבעיות שציינתי קיימות.סליחה על אורך השאלה אך אני מיואשת האם נגרם לי נזק בלתי הפיך כתוצאה משימוש ממושך בויפאקס?פתח בחלון חדש-
ויפאקס
אורח 30/03/2014 | 16:26ויפאקס לא אמור לגרום לנזק בלתי הפיך. אצל חלק מהאנשים יש תופעות לא נעימות כשמנסים להפסיק אותו אבל בסופו של דבר זה עובר. גם אני לוקח ויפאקס והייתי רוצה לדעת איזה תופעות לוואי בלתי נסבלות היו לך ממנו ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2014 | 18:03לשימרית שלום, טיפול בויפאקס איננו גורם לנזק בלתי הפיך. בהפסקת הויפאקס יש הסובלים מתופעות לוואי לא נעימות כמו תחושת ריחוף, זרמים ועוד. תופעות אלו חולפות תוך כשבוע עד עשרה ימים. דיכאון לעומת זאת בהחלט יכול לגרום לתחושה שיש הפרעות בזכרון, בעיות קוגנטיביות. חרדה יכולה לבוא לידי ביטוי בתחושת "בועה". הפסקת הטיפול או הורדת המינון בהחלט יכולים לחשוף את ההפרעה מחדש. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך לשאלתי-
שימרית 04/04/2014 | 19:21תודה על תשובתך אך לפני שהתחלתי ליטול ויפאקס לא סבלתי מתופעות אלו כך שכיצד יחשפו משהו שלא היה קיים קודם? ושאלה נוספת-אני נוטלת כבר כארבעה חודשים סימבלטה 90 והשיפור קל מאוד... מה ניתן לעשות כדי לשפר תמצב? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2014 | 14:47לשימרית שלום, כפי שכתבתי לך, דיכאון וחרדה יכולים להופיע ביחד כאשר אחד משניהם יכול להיות יותר בולט. וכאשר מתחילים טיפול, הרבה פעמים חושפים גם את השני. מאחר וחל אצלך שיפור קל עם סימבלטה 90 מ"ג, הייתי דבר ראשון מנסה לעלות ל-120 מ"ג. בנוסף, חשוב מאוד לקבל את ערכי תפקוד בלוטת התריס שלך וזאת מאחר ובמידה והשיפור לא יספק ניתן להוסיף T3 במידה והתפקוד של הבלוטה הוא בערכים ממוצעים עד ירודים. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך לשאלתי
שימרית 06/04/2014 | 20:51תודה על תשובתך. הtsh שלי הוא 2.75 זה ערך תקין? תודה על תשובתך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/04/2014 | 14:29לשמרית שלום, זה ערך תקין, אך בהחלט דורש בדיקה מחודשת לאחר 6 חודשים מאחר והתרופות נוגדות הדיכאון מורידות את תפקוד בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אסצטילופרם
שירי 07/04/2014 | 00:18שלום אני סובלת כשנה מדיכאון וחרדות בעקבות שינוי חיצוני. הפסקתי לעבוד אני יוצאת מהבית אולי פעם בשבוע וגם זה בקושי רב היו לי בהתחלה מחשבות אובדניות התקפי פאניקה חרדות מכל מצב הייתי מפוחדת כמעט ולא יוצאת מהבית ניתקתי קשרים עם רוב החברות והחברים כל אירוע משפחתי הופך לנטל וכשאני כבר יוצאת מהבית אני מבוהלת מאנשים מרגישה שמסתכלים עליי מוזר ששונאים אותי לא רצוייה ואני מצליחה לחשוב על כלום חוץ מזה. נפגשתי4 פעמים עם פסיכולוגית שהפסיקה לטפל בי עד שאגש לפסיכאטר לאבחנה ומכיוון שאני לא עובדת ניגשתי לרופא משפחה שמכיר את הסיפור ממס׳ פעמים שהייתי אצלו והוא המליץ לי על אסציטאלופרם. הייתי רוצה לדעת ממה בדיוק אני סובלת? והאם להמשיך עם הכדורים?תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת חוזרת
ד"ר קרני רובין 07/04/2014 | 14:12לשירי שלום, לפי מה שאת כותבת, את סובלת מדיכאון עם חרדה שהייתה בתחילה עם התקפי פאניקה וכיום פיתחת אגרופוביה קשה. הטיפול במצבים אלה הוא באמצעות תרופה מקבוצת ה-SSRI'S שאציטלופרם שייכת אליה ובנוסף באמצעות סימבלטה. הייתי ממליצה שתמשיכי את הטיפול באציטלופרם ובמידה ו-10 מ"ג אינם מספיקים שתעלי מ-15 ואף ל-20 מ"ג. רק במידה והמצב לא ישתפר לאחר 6 שבועות יש לשקול החלפה של התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אסצטילופרם
שירי 07/04/2014 | 00:19שלום אני סובלת כשנה מדיכאון וחרדות בעקבות שינוי חיצוני. הפסקתי לעבוד אני יוצאת מהבית אולי פעם בשבוע וגם זה בקושי רב היו לי בהתחלה מחשבות אובדניות התקפי פאניקה חרדות מכל מצב הייתי מפוחדת כמעט ולא יוצאת מהבית ניתקתי קשרים עם רוב החברות והחברים כל אירוע משפחתי הופך לנטל וכשאני כבר יוצאת מהבית אני מבוהלת מאנשים מרגישה שמסתכלים עליי מוזר ששונאים אותי לא רצוייה ואני מצליחה לחשוב על כלום חוץ מזה. נפגשתי4 פעמים עם פסיכולוגית שהפסיקה לטפל בי עד שאגש לפסיכאטר לאבחנה ומכיוון שאני לא עובדת ניגשתי לרופא משפחה שמכיר את הסיפור ממס׳ פעמים שהייתי אצלו והוא המליץ לי על אסציטאלופרם. הייתי רוצה לדעת ממה בדיוק אני סובלת? והאם להמשיך עם הכדורים?תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/04/2014 | 14:12לשירי שלום, לפי מה שאת כותבת, את סובלת מדיכאון עם חרדה שהייתה בתחילה עם התקפי פאניקה וכיום פיתחת אגרופוביה קשה. הטיפול במצבים אלה הוא באמצעות תרופה מקבוצת ה-SSRI'S שאציטלופרם שייכת אליה ובנוסף באמצעות סימבלטה. הייתי ממליצה שתמשיכי את הטיפול באציטלופרם ובמידה ו-10 מ"ג אינם מספיקים שתעלי מ-15 ואף ל-20 מ"ג. רק במידה והמצב לא ישתפר לאחר 6 שבועות יש לשקול החלפה של התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אסצטילופרם
שירי 07/04/2014 | 00:19שלום אני סובלת כשנה מדיכאון וחרדות בעקבות שינוי חיצוני. הפסקתי לעבוד אני יוצאת מהבית אולי פעם בשבוע וגם זה בקושי רב היו לי בהתחלה מחשבות אובדניות התקפי פאניקה חרדות מכל מצב הייתי מפוחדת כמעט ולא יוצאת מהבית ניתקתי קשרים עם רוב החברות והחברים כל אירוע משפחתי הופך לנטל וכשאני כבר יוצאת מהבית אני מבוהלת מאנשים מרגישה שמסתכלים עליי מוזר ששונאים אותי לא רצוייה ואני מצליחה לחשוב על כלום חוץ מזה. נפגשתי4 פעמים עם פסיכולוגית שהפסיקה לטפל בי עד שאגש לפסיכאטר לאבחנה ומכיוון שאני לא עובדת ניגשתי לרופא משפחה שמכיר את הסיפור ממס׳ פעמים שהייתי אצלו והוא המליץ לי על אסציטאלופרם. הייתי רוצה לדעת ממה בדיוק אני סובלת? והאם להמשיך עם הכדורים?תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
-
-
סבל מתמשך
מוריס 24/03/2014 | 22:05אני פשוט לא מאמינה שזאת אני מה בנאדם שאוהב הכי הרבה בעולם שמסתדר עם כל בריה איזה דמיונות ללכת לאירוע ולחשוב שאנשים עם סכינים וממש לדמיין שרוצים לפגוע בך, לדמיין את עצמך על הריצפה עם זה לא סכיזופרניה פרנואידית אז מה יש לי מהפתח בחלון חדש-
השם מורי
מורי 24/03/2014 | 22:07התבלבלתי בשם זאת מורי -
אמא מה קורה לי?
מורי 25/03/2014 | 08:27עכשיו התחלתי לדמיין קולות שיש קול שאומר לי שאנשים רוצים לפגוע בי ד"ר מה קורה לי בבקשה אני כבר לא יודעת מה קורה לי בגלל שקראתי או מה קורה לי סתם איך שנכנסה לי המחשבה נזכרתי שקראתי שהחולים מדמיינים שיש קול שמזהיר אותם מפני סכנות שכביכול לא קיימות ד"ר למה אני כל היום מדמיינת קולות מה קורה לי -
למה אני חוזרת בראש על אותו
מורי 25/03/2014 | 08:50למה אני חוזרת בראש על אותו משפט אני אשמע קולות שאומרים לי שאנשים רוצים לפגוע בי אני חוזרת על המשפט מלא פעמיים בראש ובו זמנית אני צריכה לעבוד להיות מרוכזת, אין לי כבר כוח להתמודד -
מורי את מטרידה כבר! לכי לפסיכיאטר! מה הקמצנות הזו?
אני 25/03/2014 | 12:00מפציצה את הפורום בהפרעה שך. ממתי זה אפשרי לאבחן באמת בפורום?? אם אין לך כסף לכי לבריאות הנפש. -
זה ממש לא נובע מקמצנות
מורי 25/03/2014 | 12:50Pשלום לך, זה ממש לא נובע מקמצנות אם הייתה לי אפשרות להגיע לפסיכאטר מומחה ממזמן הייתי עושה זאת פשוט הוריי אין להם רכב ואין לי איך להגיע לאזורים שבהם נמצאים הפסיכאטרים המומחים, דרך אגב אתה יכול להיות קצת יותר אנושי כלפי בני- אדם ודרך אגב הייתי לפני שנה אצל רופא מומחה בבנימינה אבל מאז מצבי אורע ואין מי שיתמוך בי ויקח אותי!!!! -
מורי, "אני" צודק- דייי כבר!! קחי את עצמך בידיים, קחי אחריות על מצבך
ר.צ. 25/03/2014 | 22:40עד עכשיו התנהגת כמו תינוקת בת שלוש: אומרים לה מה לעשות אבל היא מוצאת תירוצים למה לא.. - פעם אחת זה "מה יגידו עליי החברות", פעם שנייה זה "יפגע בעובר", פעם שלישית שה "אין לי רכב". דייייי!!! מספיק עם התינוקיות הזו. את חולה באופן חמור, וזה הולך ומחמיר. בסוף תגיעי לאשפוז וחבל!! תאבדי עבודה, תאבדי בן זוג, תאבדי חברות ..- תהיי בטוחה שהמצב שלך מבפנים נראה גם כלפי חוץ בהתנהגות שלך, שלא יהיה לך ספק בזה, ואף אחד לא רוצה קשר עם אדם חולה שלא מטפל בעצמו! אפילו הרופאה כבר איבדה סבלנות ולא לוקחת אותך ברצינות, חושדת שיש לך סיבות אחרות (במודע או שלא במודע) לחוסר ההקשבה שלך. את רואה שאף אחד מהמתייעצים פה אינו מתנהג כמוך - תסיקי מסקנות! אנשים מקשיבים למה שאומרים להם, מטפלים במצב ומבריאים. גם את יכולה! אם אני הייתי אבא שלך או חבר שלך, הייתי שוקל לאשפז אותך בכפייה לתקופה לא מוגבלת, כדי שבבי"ח יצילו אותך מפני עצמך! את פשוט חולה קשה מאוד!! תהיי בוגרת, קחי אחריות על החיים שלך וכבר מחר תיגררי את עצמך בכוח לרופא, בלי תירוצים של תינוקת. או שתתחילי לטפל כמו שהומלץ לך פה על ידי הרופאה. מספיק לשחק משחקים עם הבריאות! -
הוא אנושי מאוד, זו את שמתנהגת בחוסר אנושיות
א. 25/03/2014 | 23:19הוא מנסה לעזור לך בתור בן אנוש, בעוד שאת מסרבת לעשות זאת ומסרבת להתרפא - וזו חוסר האנושיות שבך. גשי לטיפול, לטובתך. -
סליחה לא אכתוב פה יותר
מורי 26/03/2014 | 00:40מצטערת לא אכתוב פה יותר, ליל מנוחה.. -
את מוזמנת לכתוב, אבל..
ר.צ. 26/03/2014 | 00:59..תספרי לנו איך את מתקדמת עם הטיפול הרפואי, ואל תיכנסי לפורום להתלונן על מחשבות חולניות בזמן שאת לא מטפלת במחלה! תיקחי אחריות, תתמודדי עם המצב באופן בוגר, ואז תקבלי התייחסות רצינית מאיתנו. -
תאמין לי שאני לא עושה בכוונה
מורי 26/03/2014 | 10:29שלום ר.צ, קודם ברצוני לומר לך שאני מעריכה אותך מאוד ואת זה שכתבת לי והתייחסת להודעות שלי בחודשיים הללו. אבל אני רוצה שתדע שאני לא עושה בכוונה אני מודעת שהמחשבות שלי טיפשיות ואני מנסה לעזור לעצמי מאוד הייתי אצל הפסיכאטרית מספר פעמיים היא רוצה קודם שאני קצת ירגע עם ואבן כמה ימים ואז יחליטו על המשך טיפול. כנראה שעשיתי לעצמי נזק בלתי הפיך עם הקריאה שגורם לי לחשוב מחשבות מוטעות כלפי הזולת ובנוסף לדמיין קולות אני מקווה רק שזה לא סכיזופרניה פרנואידית ומקווה שיחליפו לי טיפול והכל הסתדר, מי שלא רוצה לעזור לעצמו כפי שאתה אומר לך קם בכוח לעבוד ונלחם עם המחשבות "והקולות" המטומטמים שלפעמים משכנעים אותך שזה אמיתי, למרות שאם אתה לבד אין מצב שאתה יכול לשמוע קולות אבל לפעמים הכפייתיות נותנת לך לחשוב שזה כל כך אמיתי ומנסה להוציא אותי מדעתי. הפחד הכי גדול שלי זה שיאשפזו אותי כי אני מרגישה שאני סכיזופרנית -
ללא טיפול?
ר.צ. 26/03/2014 | 21:59ערב טוב, האם את נוטלת רק ואבן?? ללא כדור טיפולי ב-OCD?? לא צריך להירגע כמה ימים עם ואבן. ואבו מרגיע מידית. ההמלצה היא שתתחילי טיפול בהקדם, כדי למנוע החמרה נוספת, והפעם תגלי בגרות ותגיעי למינונים מתאימים לפי הקצב שייקבע. בהצלחה -
מה פתאום
מורי 26/03/2014 | 23:05לא מה פתאום אני לוקחת גם פאקסט 2 כדורים ביום וגם ואבן להרגעה ואז אחליף טיפול כנראה שהגוף שלי כבר יתרגל לפאקסט והוא כבר לא משפיע עליו. בעבודה בבוקר אני לוקחת ואבן כדי שאחזיק מעמד במשך היום.. -
תת מינון
ר.צ. 28/03/2014 | 04:44לדעתי, את היית במינון לא מספיק. זה לא שהגוף "התרגל", אלא שלא נטלת את התרופה כמו שצריך. זו טעות מאוד נפוצה ומאוד מצערת, כי התוצאה היא שנוטשים טיפול ממש רגע לפני שמשיגים ריפוי. כבר רשמתי לך בעבר: אם לא תגיעי למינון המתאים זה כאילו לא בלעת תרופות ולא תצאי מה OCD. אני מקווה שגם הרופאה שלך אמרה לך את זה. -
אל תכעס עליי בבקשה
מורי 28/03/2014 | 10:47אבל אני חייבת לשאול שאלה אני פשוט מפוחדת ברמות קשות איך יכול להיות שאני יושבת לבד עם המנהל שלי במשרד פתאום לא יודעת על מה חשבתי עלתה לי מילה גסה מאוד לראש שאני אפילו מתביישת לומר אותה ואז פחדתי שאני לא אחשוב שהוא אמר לי אותה ואז התנפל עליו ויפגע בו זה גם יכול להיות קשור ל-ocd או שזה כבר פסיכוזה אפילו אתמול הייתי לבד בבית הכנתי נס עלתה לי המילה תיחנקי למוח ואף אחד לא אמר לי אותה כי הייתי לבד האם אלו שמיעת קולות או שזה כתוצאה מocd כי קראתי שסכיזופרנים שומעים קולות שמבקרים אותם,מקללים ומעליבים בבקשה תעזור לי אני מתחננת כולי רועדת מפחד שאני אחשוב למשל עכשיו על המנהל שלי שהוא אמר לי את זה ואתנפל עליו או יפגע בו -
חד משמעית OCD !
ר.צ. 28/03/2014 | 11:44בוקר טוב, אני מכיר את התופעה שתיארת באופן אישי, במלוא הכנות. את חוששת שלא לשלוט בלשונך או בפעולות שגרתיות אחרות (שתיית קפה..) ומכל מה שעלול לקרות לאחר מכן, והמחשבות שלך נודדות הלאה והלאה במורד התהום, ועקב כך תחושות החרדה והפחד מתגברות. אותו הדבר לגבי המחשבות שלך על רעיון הפסיכוזה/סכיזופרניה שאת מתארת כל הזמן - במקרה זה את בעצמך 'שתלת' את המחשבה בראש (את לא אשמה בזה, בסה"כ רצית להשיג שליטה וידע וקראת חומר בנושא), ולאחר מכן המחשבה עולה מידי פעם (ללא שליטתך), ונוצר תהליך של הגברת הפחד והחרדה כמו שאת מתארת כל הזמן בהודעות. כמו שכתבתי לך- תקשיבי להוראות הרופאים. מבלי שתגיעי למינון המתאים (ולא משנה איזו תרופה) לא תצליחי להירפא ותידרדרי. שבת שלום -
למורי
אני 28/03/2014 | 11:49מה שאת עוברת עברתי בדיוק לפני 20 שנה בצבא. זה היה סיוט מתמשך! דימיונות ומחשבות רעות, מבישות, לא קשורות למציאות וכל זה בדיעבד נבע מדיכאון!! חד משמעית אובחנתי לאחר שנים שעקב מחסור בסרוטונין קפצו לי מחשבות מטרידות ומפחידות כל הזמן עד רצון למות. זה קרה לי כי עברתי תקופת סטרס מאד חזקה וסבלתי נורא במסגרת זו ומטבעי אני מאד רגישה וגם בזמנו לא היתה מודעות כמו היום לטיפול וכדורים. לאחר השיחרור המחשבות עברו ללא טיפול אבל אל תחשבי שההפרעה נעלמת לבד כי היא הופכת להפרעה אחרת (לדוגמא אצלי זה הפך לבולימיה) כי עדיין יש בעיה של סרוטונוין במח או חומר אחר שחסר. הטיפול שאת לוקחת לא יעיל אם הוא לא מרגיע לך את המחשבות (לחלוטין אין לך סכיזופרניה) לכי שוב ותחליפי תרופה. בהצלחה.. -
מילים
מורי 28/03/2014 | 14:12ר.צ בבקשה אל תכעס עליי אני רוצה לומר לך את המילה שהייתה לי כי זה כמו פקודה ואני מפחדת שזה לא הזיעה בגלל זה פחדתי שכאילו אני אחשוב שהוא אמר לי אותה ואז אתנפל עליו עלתה לי המילה תמצ.. ונלחמתי מזה ואח״כ זה נדבק לי בראש כנראה מהפחד ואז כל שנייה עלה לי לראש קדימה תמצ.. והייתי רק איתו זאת הייתה המחשבה שלי לא יודעת באיזה קשר של מחשבה היא נכנסה לי לראש אולי זה עלה מהתחת מודע כי חשבתי על משהו שקשור למין זה נראה לך שמיעת קולות כי עכשיו כל שנייה עולות לי כל מיני מילים לראש דברים הזויים ואני מפחדת שזה לא השלב שעוד מעט זה יגבר עליי ויהיה לי התקף פסיכוטי אני מרגישה על הקצה שכבר אני מתחילה ממש לא להבדיל בין דימיון למציאות אם אני אעלה לבנתיים ל2 וחצי פאקסט זה יכול לעזור קצת כי עברתי לכללית עכשיו ואין פסיכאטרי שיראה אותי עדיין אני ממש מפחדת כי אני מרגיש. ממש פסיכוטי עם כל הקולות שאני הוזה והמחשבות הסתומות שלי שלא מרפות סליחה ר.צ זאת הודעה אחרונה -
מילים
מורי 28/03/2014 | 14:26ר.צ בבקשה אל תכעס עליי אני רוצה לומר לך את המילה שהייתה לי כי זה כמו פקודה ואני מפחדת שזה לא הזיעה בגלל זה פחדתי שכאילו אני אחשוב שהוא אמר לי אותה ואז אתנפל עליו עלתה לי המילה תמצ.. ונלחמתי מזה ואח״כ זה נדבק לי בראש כנראה מהפחד ואז כל שנייה עלה לי לראש קדימה תמצ.. והייתי רק איתו זאת הייתה המחשבה שלי לא יודעת באיזה קשר של מחשבה היא נכנסה לי לראש אולי זה עלה מהתחת מודע כי חשבתי על משהו שקשור למין זה נראה לך שמיעת קולות כי עכשיו כל שנייה עולות לי כל מיני מילים לראש דברים הזויים ואני מפחדת שזה לא השלב שעוד מעט זה יגבר עליי ויהיה לי התקף פסיכוטי אני מרגישה על הקצה שכבר אני מתחילה ממש לא להבדיל בין דימיון למציאות אם אני אעלה לבנתיים ל2 וחצי פאקסט זה יכול לעזור קצת כי עברתי לכללית עכשיו ואין פסיכאטרי שיראה אותי עדיין אני ממש מפחדת כי אני מרגיש. ממש פסיכוטי עם כל הקולות שאני הוזה והמחשבות הסתומות שלי שלא מרפות סליחה ר.צ זאת הודעה אחרונה -
תשובה
ר.צ. 28/03/2014 | 16:25היי, ראשית, אני לא כועס . שנית, מה שאת מתארת הוא גם הפעם תופעות של OCD חמור, זה לא דומה בכלל להתקף פסיכוטי. את יכולה להירגע. לא תאבדי שליטה. שלישית, אני מניח שהרופאה שלך אמרה לך שיש להעלות מינון ל-3 כדורים כדי לקבל השפעה (60 מ"ג). אם לא תגיעי ל-3 כדורים ותקשיבי להוראות הרופאה, לא תשתפרי. אם התכוונת להחליף לתרופה אחרת שתתאים להיריון, אולי כדאי שתמתיני ליום א' כדי להתחיל בתהליך החלפה מסודר (בהצלבה). לבסוף, אני מקווה שאת נוטלת את הואבן, כמו שהומלץ לך. שבת שלום -
מורי תעשי הרבה ספורט ותאכלי בריא. הכל יעלם! מוכח.
שרון 29/03/2014 | 22:58ספורט מואץ לא סתם הליכה. ריצה, אופניים, תוציאי הרבה אנרגיות ותזיעי, תאכלי מאוזן ומאד בריא ותעשי בדיקות דם, הורמונים ובלוטת התריס. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:22מורי יש לך OCD!!!!! דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:24מורי יש לך OCD!!!!! תתחילי כבר סוף סוף טיפול יעיל. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:25מורי יש לך OCD!!!!! תתחילי טיפול יעיל. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:26לאני שלום, הצדק איתך. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:29לר.צ. שלום, אינני מסכימה איתך הפעם, אינני רואה סיבה לאשפז חולה הסובל מ-OCD קשה והטיפול דורש המון סבלנות. אתה צודק שמורי עשויה להפסיד הרבה אם לא תגיע לטיפול יעיל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:31למורי שוב שלום, כדי להגיע לרופא או למרכז רפואי המתמחה ב-OCD לא בהכרח חייבים רכב. יש גם אוטובוסים ורכבות. אני מודעת לכך שיש קושי בשימוש בתחבורה ציבורית אך זה יכול להיות אפילו טיפולי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:35למורי שלום, את חייבת לקבל טיפול או אצל פסיכיאטר שמתמצא ב-OCD, או במרכז רפואי המתמחה בנושא זה. אין ספק שואבן איננו התשובה לכך. העובדה שאת ממשיכה לעבוד למרות העוצמה של ה-OCD מעידה שיש לך כוחות רבים ושברגע שתקבלי טיפול הולם תהיי מסוגלת להתמודד עם המחשבות באמצעות CBT ספציפי ל-OCD. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:42למורי שלום, שוב, מדובר ב-OCD. לחולה סכיזופרני לא יהיה ספק שמדובר במציאות והוא יגיב על כך. כבר תיארתי לך בעבר שיש חולים דתיים שחולפת בראשם קללה נגד האלוהים, זה נקרא blasphemy (חילול הקודש). הקללות האלה גורמות למצוקה קשה וייאוש כבד אצל מטופלים אלה. הקללות נגד המנהל שלך או מילה גסה שחולפת לך בראש שכאילו אמר מזכירה בהרבה מובנים את אותם חולים. מכל מקום התובנה שלך שוללת מכל וכל סכיזופרניה. למען השם תתחילי כבר סוף סוף טיפול עם תרופה יעילה! בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:47לר.צ. שלום, הצדק עימך. מאחר ומדובר בהפרעה ספציפית הטיפול חייב להיות או על ידי מרכז מתמחה או על ידי רופא המתמצא ב-OCD. חלק מהבעיה אינה נעוצה במטופלים. אני מסכימה עם מה שכתבת וברור שדרוש פה מינון גבוה יותר של תרופה פוטנטית. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:49לאני שלום, OCD איננה בהכרח קשורה לדיכאון. בדיכאון יכולות להיות מחשבות אובססיביות אך הן חולפות לאחר טיפול בנוגדי דיכאון במינונים העוזרים לדיכאון. בולימיה יכולה להופיע כתחליף דיכאון. היא איננה מעידה על OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:51לשרון שלום, עם כל הכבוד, כשלא יודעים לפעמים תשובות יכולות להזיק. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:55למורי שלום, שוב, יש לך OCD ואין לך סכיזופרניה ולא תהיה לך סכיזופרניה. התיאור שלך מתאים למחשבות אובססיביות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/04/2014 | 20:55למורי שלום, שוב, יש לך OCD ואין לך סכיזופרניה ולא תהיה לך סכיזופרניה. התיאור שלך מתאים למחשבות אובססיביות. בברכה, דר' קרני רובין -
גם זה לא סכיזופרניה
מורי 03/04/2014 | 22:00זה גם לא סכיזופרניה לקום בבוקר ולדמיין שאני שומעת רודפים שאומרים בוא נקבור אותה כמו שרואים בסרטים רודפים גם זה לא סכיזופרניה זה הגיוני לדמיין דברים כאלו נגיד שקראתי שהסכיזופרנים שומעים את הרודפים אבל להגיע לרמה כזאת של לדמיין קולות כל זה נוסע מocd מהפרעת חרדה וכל היום לדמיין את הדמות עם הסכין הזאת פתאום קופץ לי בכל דרך אפשרית למוח ועוד מלא דמיונות לא מצאותיים שאני אפילו לא יודעת ממה הם נוסעים הייתכן שכל זה נוסע מהפרעת חרדה ocd זה הזוי כבר -
מורי סליחה אבל את דפוקה לגמרי! אומרים לך שא-י-ן לך סכיזופרניה
אין שכל אין דאגות 04/04/2014 | 01:28מורי סליחה אבל את דפוקה לגמרי! אומרים לך שא-י-ן לך סכיזופרניה -
תפקוד ירוד
מורי 04/04/2014 | 10:37כבר שלושה ימים לא הלכתי לעבודה וזה עוד יותר מלחיץ אותי -
תפקוד ירוד
מורי 04/04/2014 | 10:37כבר שלושה ימים לא הלכתי לעבודה וזה עוד יותר מלחיץ אותי -
ת'אמת, נראה לי מפוברק כל הסיפור שלך
ר.צ. 04/04/2014 | 14:11האם את עורכת פה סוג של ניסוי- לבדוק תגובות של גולשים פה באתר כלפי חולה שאינו רוצה לטפל בעצמה? נראה, שאפשרות אחרת, שאת סובלת מהפרעה משולבת- כגון OCD עם מינכהאוזן או OCD משולב בפיגור קל (בלי כוונה להעליב). -
חבל מאוד
מורי 04/04/2014 | 14:48לא אני ממש לא עורכת כאן ניסוי מפוברק וחבל שכך אתה רואה את סבלם של אנשים תתפלא שיש אנשים שממש סובלים כמוני מחרדות מאוד עוצמתיות וכנראה מרוב שאני חסרת אונים אני מנסה לשתף ואני מעדיפה לשתף פה שאף אחד לא מכיר אותי אין לי פיגור כל החיים שלי עבדתי מגיל 16 למדתי ועשיתי את כל המטלות שבנאדם צריך לעשות! המצב שלי החמיר ואני עוברת תקופה רוויה בדמיונות שמנסים להשתלט לי על הדעת! את האמת עשית מאמץ תמיד לענות לי ולנסות לעזור לי ואני מאוד מעריכה זאת אבל אם לא מתאים לך לענות ואתה חושב שאני ממציאה אתה יכול להתעלם מההודעות שלי.. בברכת שבת קדושה מלאה במעשים טובים -
אני מצטער, אבל אין הסבר אחרון לחוסר הנכונות שלך לטפל בעצמך.
ר.צ. 05/04/2014 | 21:18והרשי לי לתקן אותך: את לא עוברת שום 'תקופה', את פשוט סובלת ממחלה. המחלה לא תעבור מעצמה, אפילו אם תתפללי לבורא עולם עם יותר כוונה ודבקות ואפילו אם תשתי עשרות ליטרים של שיקויים שנרקחו בידי כוהני דת או רנטגנים למיניהם. הדרך היחידה הנה לטפל בתרופות מתאימות ובמינון המקובל (ובהמשך לשלב טיפול התנהגותי, כפי שהומלץ לך). ומכיוון שכבר אמרנו לך את זה עשרות פעמים בשבועות האחרונים וזה לא חלחל לתודעתך ולא התקדמת בכיוון הנכון, הרי שאין מנוס מלהסיק את שרשמתי לך בהודעתי הקודמת. שבוע טוב -
תיקון בכותרת: הסבר אחר (ולא אחרון)
ר.צ. 05/04/2014 | 21:22. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2014 | 14:55למורי שלום, אני מצטרפת לכעס של האחרים וחוזרת על דברי - זו לא סכיזופרניה. מהעובדה שאת מבינה שזה דמיונות, יהיו מציאותיים ככל שיהיו, עולה באופן חד משמעי שאינך סכיזופרנית. הראשון לאפריל כבר הגיע, למתי נקבע לך תור לפסיכיאטר חדש? בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2014 | 14:56למורי שלום, אנא התחילי שרשור חדש. בברכה, דר' קרני רובין -
יום רביעי
מורי 06/04/2014 | 17:42יום רביעי יש לי תור אצלו בעפולה נראה מה הוא יאמר לי גם ככה אני רועדת ללכת אליו מרוב כל הדמיונות שיש לי היום מרוב שהיו לי דמיונות מוזרים שתיתי ואבן מהפחד אני נמצאת במשרד וכולי רעדתי דמיינתי שעמוס בן זוגי כביכול אנס אותי ואני אתלונן עליו במשטרה וזה התרחב כנראה בגלל שקראתי שסכיזופרנים שומעים קולות פוקדים וקולות מאיימים קישרתי את זה שכביכול הקולות פוקדים עליהם דברים ומאיימים עליהם שאם הוא לא יעשו אותם הם יפגעו בזה זה מה שהצלחתי לקשר בהיגיון שלי ואז דמיינתי שיש קול שפוקד עליי להתלונן ומאיים עליי ממש בדיחה חחחחחח אני כבר לא יודעת אם לבכות או לצחוק מרוב שנהייתי מטומטמת ברמות עכשיו אני על חצי ואבן אז אני צוחקת אבל בצהריים שזה תקף אותי כמעט התעלפתי במשרד אני לא יודעת איך בנאדם נורמלי יכול להגיע לרמה של חשיבה כל כך קיצונית אני מנסה להבין זאת ופשוט לא מצליחה!!!! אני לא יודעת איזה כדור הוא יתן לי רק שלא יתן לי אנטי פסיכוטי, בocd גם ישנה תחלופה של מחשבות כמו שאצלי מופיע
-
-
קנביס וחרדה
איציק 02/04/2014 | 08:40שלום בן 59 חולה בראומטיד ארטריטיס כ 20 שנה + צינתור לב + מפרצת עם דימום תת עכוישי עברתי צינתור ראש לא ניצפו בעיות ניראולוגיאות אובדן חלקי בזכרון לא עובד 100 אחוז נכות אישרו לי קנביס רפואי (היסטוריה בעישון משנת 1973 עד 1979 עישנתי חשיש מדי פעם פעם או פעמים בשבוע הכול היה תקין ) בשנת 1979 הפסקתי עם החשיש התחתנתי ונולדו לי ילדים בשנת 1982 קיבלתי התקף חרדה שהוביל גם לדיכאון ומתח נפשי טופלתי הרבה שנים בלוריוון פעם או פעמיים בשבוע כדור אחד עד שנת 2007 ב2007 עברתי לסרוקסט חצי כדור עזר לי 80 אחוז עם בעיות החרדה והדיכאון עד שנת 2010 ב2010 עברתי צינתור לב והפסקתי עם הסרוקסט הכול היה תקין 80 אחוז עד 2012 שבו עברתי מפרצת ראש מאז הכול חזר הדיכאון והחרדות נתנו לי ציפרלקס גרם לי עצירת שתן והפסיקו לי ואז נתנו לי סרנדה 50 עדיין לא התחלתי הכול דרך מרפאת זיכרון תל השומר שאלה לי אילך אני אמור להתחיל בקנביס רפואי (לכאבים הנירולוגים שיש לי מצלקת הפרקים ועמוד השידרה כולל כאבי ראש אתחיל במינון זעיר) האם יש מצב שהקנביס יעצים לי את החרדות והדיכאונות ואם כן אז מה עושים אחר כך (או שהוא יעזור לי ) כדאי לקחת סיכון ולנסות או לא לנסות ( נ.ב אני מטופל במגוון רב של תרופות לכאבים והדלקת פרקים הרבה תופאות לוואי ) בכבוד רב איציקפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2014 | 17:33לאיציק שלום, יש סיכון שהקנביס יעצים את החרדה והדיכאון אך לא ניתן לקבוע זאת בוודאות. ניתן לנסות ובמידה וזה מעצים את הדיכאון והחרדה להפסיק. מהניסיון שהיה לי, זה הפיך. לגבי השפעות בין תרופתיות, אינני יכולה לחוות דעה מאחר ואין לי מושג אילו תרופות אתה מקבל בנוסף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטרל ואביפליי
עופרה 03/04/2014 | 07:34בת 27 בהריון שבוע 18 ויש לי מס שאלות האם יש סכנה לעובר בלקיחת לוסטרל ובהמשך אביפליי? אתמול התחלתי רבע כדור לוסטרל ובהמשך אעלה ל-1 ואז כל היום לא היה לי תאבון וגם לא הרגשתי את התזוזות בבטן של העובר אולי התרופה גרמה לו לישון? אחרי שבועיים צריכה להתחיל אביפליי כל הטיפול שלי הוא חסוי(לא דרך קופ"ח) מה הסיכוי שזה יתגלה בבדיקות דם? או בחדר לידה? חשבו לי שתרגיעי אותי לגבי העובר אם התרופות הללו לא מזיקות?פתח בחלון חדש-
למה לא עונים לי ?בבקשה תשובה
עופרה 06/04/2014 | 06:28מאוד חשוב לי לקבל תשובה התחלתי לוסטרל ואני חוששת מאוד בגלל ההריון הרופאה הפסיכיאטרית נתנה לי 4 ימים רבע לוסטרל אחכ 10 ימים חצי לוסטרל ואחכ להתחיל עם שלם (של 100 מג) ואחרי 14 יום מתחילת הטיפול להתחיל אביליפיי אני ממש חוששת בגלל ההריון האם לא מזיק לעובר? כפי שציינתי אני מתחילה שבוע 19 בת 27 . אני צריכה חיזוקים האם זה בטוח? ומה יקרה אם אפסיק בעתיד? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2014 | 17:27לעופרה שלום, אין סכנה בלקיחת לוסטרל בזמן ההריון. ייתכנו מעט סימני גמילה בעובר בזמן הלידה ולכן חשוב ליידע את הצוות שקיבלת לוסטרל. בדרך כלל נוהגים לשים את היילוד באינקובטור למספר שעות רק כדי להקל עליו להיות בטוחים שהכל בסדר. מהידוע לי לגבי האביליפיי, הוא שאין מידע לגבי השפעותיו על הריון. הייתי ממליצה שתפני למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי במספר 025082825 בכל שאלה מהסוג הזה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דר קרני, שלום
יוסף 02/04/2014 | 15:09שלום. שאלתי לגבי אשה שאובחנה דיכאון וOCD. מטופלת בציפרלקס. מרגישה בסדר. התחברה לדת. השאלה; האם כל הטקסים והתפילות בדת הם לא ׳תחליף׳ לביטויי הocd הקודמים שהיו? האם יש לכך משמעות? תודה. יוסף.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2014 | 17:21ליוסף שלום, ייתכן שאכן הטקסים והתפילות בדת הם תחליף לטקסי ה-OCD. אינני מבינה את שאלתך אם יש לכך משמעות. מאיזה בחינה? במידה והתיעול של הטקסים הינו מטקסי דת, ייתכן שזה פתרון שעושה סובלימצייה של ההפרעה (מתעל את ההפרעה לאפיקים "בריאים"). אינני יודעת אם עניתי לך על שאלתך. במידה ולא עניתי, אנא הבהר את השאלה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
גמילה מציפרמיל
קורין 01/04/2014 | 22:02הי, נוטלת מזה 3 שנים ציפרמיל 20 מג. לדעת הפסיכיאטר הגיע המזן להוריד צינון בהדרגה ולהפסיק. ההנחייה שקיבלתי היא להוריד את ליומיים חצי כדור. התחלתי בתהליך היום. מהן תופעות הלוואי הצפויטת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2014 | 17:14לקורין שלום, אולי כדאי לך להתייעץ עם עוד פסיכיאטר לגבי קצב ההורדה של הציפרמיל. ככלל, ייתכנו תחושות של ריחוף, צריבה בגוף ומאידך ייתכן שלא יהיו תופעות לוואי מסוג זה. הסכנה העיקרית היא של חזרת התופעות בגינן התחלת את הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד