פורום פסיכיאטריה - עמוד 1157
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לא חווה ולא מרגיש כלום
שבי 28/11/2013 | 21:17אני לוקח 20 מ"ג ציפרלקס קרוב ל3 שנים,מזה שנתיים אני חי כאילו,לא מרגיש ,לא עצוב,לא מצליח לבכות,לא נהנה,אובדן אחי היקר לפני 5 חודשיים שנפטר,לא הזלתי דימעה לא מצליח לחוות כאב,אני מרגיש צופה מהצד על החיים סביבי,זה מתסכל אותי ,מה עושים האם קשור לכדור או בעיה אחרת.מה עושים בבקשה.תודה ד"ר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 02/12/2013 | 17:02לשבי שלום, נראה לי כי אתה חצי מטופל. הציפרלקס מחד מונע דיכאון, אך לא הביא אותך למצב שבו אתה תוכל להנות מהחיים. קרוב לוודאי שחוסר יכולתך לבכות נובע גם הוא מהציפרלקס. יחד עם זאת, ייתכן והייתה לך מערכת יחסים מורכבת עם אחיך שמונעת ממך לעבור תהליך רגיל של אבל. מחד, הייתי ממליצה להחליף את הציפרלקס, אולי לסימבלטה ומאידך, הייתי ממליצה שתפנה לטיפול פסיכולוגי או בשיטת ה-EMDR או טיפול התנהגותי קוגניטיבי בכדי לסייע לך לעבור את הטראומה של מות אחיך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רמרון-מירו
שימרית 28/11/2013 | 20:23הוא מעלה במשקל? או שהוא גורם לתיאבון וכך אוכלים ומעלים המשקל? באיזה במינון 45 מג הוא מרדים נוסף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 02/12/2013 | 16:58לשמרית שלום, תרופה זו גורמת לתיאבון מוגבר ועל כן יכולה לגרום לעלייה במשקל. היא מרדימה אף במינונים של 15 ו-30 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 02/12/2013 | 16:57לנעמה שלום, למיקטל הינו נוגד דיכאון מצויין לחולים ביפולאריים, הסובלים מדיכאון. במקרים אלה למיקטל יכול לשמש הרבה פעמים כטיפול יחיד. למיקטל אינו טיפול נוגד דיכאון טוב לדיכאון יוניפולארי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בבקשה תשובתך - סובלת בעיית לחץ ועצבים מאובחנת ADHV ולא יודעת מה לעשות
שרה 25/11/2013 | 13:42שלום דר' קרני אני בת 40 + 3 ילדים כל חיי סבלתי בעיות הפרקטיביות וחברתיות אובחנתי לפני כשנתיים כסובלת מ ADHV אבל אז נכנסתי להיריון ולא התחלתי הטיפול. בימים אלה התחלתי הטיפול בקונצרטה 75 ואני נוטלת הכדור בבקרים, בעשר לערך לפני האיבחון טופלתי בציפרלקס 10 מג שקיבלתי מרופא משפחה - אבל הרגשתי שזה לא טיפל כלל בבעיה ורק עשה אותי עייפה ולקח לי כל רצון למין. כמה שאלות בנושא: אחת הסיבות לזה התחלתי טיפול הוא בגלל שאני כל היום עצבנית, לחוצה, מקללת ורוגזת עד רמה שיש לי כאבים פיזים של לחץ בחזה וגירודים בכל הגוף. בנוסף, בגלל שאני חסרת סבלנות אני לא מסוגלת לתקשר עם הורים אחרים או קבוצות חברתיות יותר מדקות ספורות,,,ולכן כועסת על עצמי שאני לא כמו כל ההורים ומבקרת עצמי בלי סוף. 1. במקביל לקונצרטה קיבלתי גם וונילה 75 שאותו אני לא לוקחת מהחשש לערבוב של כמה כדורים יחד. האם קונצרטה מטפל בבעיות הלחץ העצבים ונותן רוגע לנפש? 2. האם נטילת הכדור רק בימי חו"ל (בשבתות עם המשפחה אני לא נוטלת הכדור למרות שאני גומרת בשבת עצבנית במיוחד) - אפשרית? או פוגעת ביעילות הטיפול? 3. איך מטפלים בבעיית לחץ ועצבים ללא דיכאון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 25/11/2013 | 22:01לשרה שלום, 1. אין לי מושג מה זה וונילה, כך שאיני יכולה לענות לך לגבי העירוב עם קוצרטה. אשר ללחץ ולעצבים, קונצרטה בהחלט אינו כדור הרגעה. הוא כדור הגורם לריכוז וליכולת התמקדות ובכך הוא מוריד את המתח ואת כמות האנרגיה שצריך להשקיע בלהתמקד במטרה אחת. 2. ניתן לקחת את הכדור עם הפסקות כמו שאת עושה, או לקחת רק בימים שאת הולכת לעבודה, שאת חייבת להיות מרוכזת בה וזה לא פוגם ביעילות הטיפול. 3. אני לא בטוחה שאני יודעת למה את מתכוונת בלחץ ועצבים, אך נראה לי כי הטיפול הטוב ביותר הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי, אשר גם ילמד אותך טכניקות של הרפייה. בברכה, דר' קרני רובין -
VENLA 75 MG 28 TAB
שרה 26/11/2013 | 08:35דקטור תחילה - תודה רבה על התשובה המפורטת! 1. בקשר לכך שכתבת: "הכדור הגורם לריכוז וליכולת התמקדות ובכך הוא מוריד את המתח ואת כמות האנרגיה שצריך להשקיע בלהתמקד במטרה אחת".,, האם התוצאה בסופו של יום שהלחץ והעצבים קטנים בעצם? אני מבינה נכון? כי בחנתי אתמול (בסביבות השעה 2200, כ12 שעות לאחר שנטלתי הקונצרטה) שסיימתי את היום עם הספק של כל המטלות, ללא הרגשת לחץ או רגשות אשם ואפילו הספקתי לנהל שיחות מעניינות עם בן הזוג ולא סבלתי מכאבי ראש לפני השינה (כמו מעבד של מחשב שלא כבה:). מה דעתך? 2. הכדור שקיבלתי לטיפול בלחץ ועצבים הוא VENLA 75 MG 28 TAB במקום צפרלקס 10 שנטלתי כשנה לערך (שלא ממש עזר). האם מכירה הכדור? ומה ההבדל בינו לבין הצפרלקס? תודה:) -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 21:06לשרה שלום, 1. נראה לי שמתיאורך עולה שהקונצרטה מאוד עזרה לך. צריך לבחון זאת עוד מספר ימים. 2. ה-Venla הינו תחליף של האפקסור (ויאפקס). ככלל, יש כאלו המגיבים טוב יותר לתחליף אחד ואינם מגיבים לתחליף אחר. אשר למינון של 75 מ"ג אני בספק שהוא יכול לעזור לדיכאון או לחרדות. איני בטוחה למה את מתכוונת כשאת מדברת על לחץ ועצבים. אם מדובר סתם בעצבנות אני סבורה שעדיף טיפול פסיכולוגי - התנהגותי קוגנטיבי על פני כדור נוגד דיכאון\חרדה. האפקסור (ויאפקס) ששייך לקבוצת ה-SNRI'S, הוא 10% אדרנרגי (מגביר אדרנלין) ו-90% סרוטונרגי (מגביר סרוטונין). הציפרלקס, ששייך לקבוצת ה-SSRI'S, הינו 100% סרוטונרגי (מגביר סרוטונין). בברכה, דר' קרני רובין -
דר' קרני רובין תבורכי על עצותייך ותשובותייך המפורטות :)
שרה 02/12/2013 | 09:20דר' קרני רובין תבורכי על עצותייך ותשובותייך המפורטות :)
-
-
האם הפסקת לוסטרל ממינון 200מ"ג בהדרגה,יכולה לגרום לבעיות במערכת העיכול?
אבי 28/11/2013 | 17:59שלום רב, השאלה בנושא. בעיות במערכת העיכול:הכוונה היא למיחושים ולפעמים אף כאבים חזקים בבטן,ולמ"ס רב של צורך להתפנות בשירותים. תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 23:10לאבי שלום, ייתכן שהפסקת הלוסטרל גרמה לחידוש החרדות הבאות לידי ביטוי בסימפטומים שאתה מתאר. יש מקרים שבהם לוסטרל גורם לשלשולים, אך הפסקה של לוסטרל לא שמעתי שגרמה לסימפטומים שאתה מתאר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם יש טעם לעבור לסימבלטה במקום,או להוספת כדור אחר בנוסף?
ניסים 28/11/2013 | 17:52שלום לך ד"ר רובין, אני מטופל יותר מ4 חודשים בויאפקס XR 300 מ"ג. כנגד דיכאון וחרדה. הכדור מאוד עוזר לי במהלך היום,אבל עדיין חש בחרדה מסוג OCD במהלך היום,ובמיוחד מיד לאחר ההתעוררות מהשינה. לפי הוראות הפסיכיאטרית שלי:ניסיתי בשילוב עם ציפרלקס,פרוזק,אנפראניל ולוסטרל וזה לא עזר (בעיקר בגלל תופעות הלוואי הבלתי נסבלות). יש לי מ"ס שאלות אלייך: א.האם הוספת עוד 75מ"ג ויאפקס תעזור לי להתגבר על החרדה מסוג זה? ב.האם יש מקום לדעתך/מניסיונך לעבור לטיפול בסימבלטה? ג.האם סימבלטה משפיעה גם על קולטני הדופאמין בנוסף להשפעתה על קולטני הסרוטונין והנוראדרנלין,כמו מנגנון תרופת הויאפקס? כפי,ששמת לב - אני מאוד רגיש לנושא תופעות הלוואי.מהי חוות דעתך להמשך הטיפול? תודה רבה,אודה לך מאוד על התייחסותך לענין.פתח בחלון חדש-
הבהרה:בבוקר אני חווה חרדה ברמה הכי גבוהה שיש,עד כדי שיתוק.!!!
ניסים 29/11/2013 | 10:48ההבהרה החשובה ביותר,שבאה בדיוק בזמן ובמקום נמצאת בנושא ההודעה/תגובה הזו.!!! -
במה מתבטאת החרדה הזו?
ר.צ. 29/11/2013 | 18:13מה זה חרדת OCD ? תתאר מה אתה מרגיש. -
תשובה:חרדה פרופר,ברמות הכי גבוהות שיש,עד כדי שיתוק+תחושת חוסר אונים.!
ניסים 29/11/2013 | 18:51בנושא. -
אני מאובחן,כבן אדם עם OCD,שכרוך בחרדה הנ"ל.לא יודע מה הביצה ומה התרנגולת.!
ניסים 29/11/2013 | 19:13בנושא. -
ישנן גם מחשבות טורדניות רבות הנילוות לכך ובן אדם+טקס מינורי להרגעה.!
ניסים 29/11/2013 | 19:20בנושא. -
ברור נוסף:
ר.צ. 29/11/2013 | 21:03בהודעה הראשונה כתבת, שאתה נוטל תרופות נגד דיכאון וחרדה. עכשיו רשמת שאתה סובל מ- OCD. ולכן: מהי האבחנה העיקרית שלך? - דיכאון או OCD ? הטיפול לשתי הבעיות (דיכאון או OCD) לא תמיד אותו טיפול. -
עם כל הכבוד לך,אבקשך להפסיק להגיב לבעיה שלי.- אתה רחוק מלהיות רופא.!!! מחכה לתשובת הד"ר...
ניסים 29/11/2013 | 21:19תוכן ההודעה בנושא. -
תירגע בבקשה, הרופאה תענה לך בכל מקרה..
ר.צ. 30/11/2013 | 09:58..התשובות שלך לשאלות שלי מוסיפות מידע שיכול לסייע לרופאה במתן תשובה. לדעתי ויאפקס לא משמשת , לרוב , בטיפול ב-OCD. משתמשים דווקא ב- SSRI. האם יתכן שהחרדה שלך נובעת מתגובה לכדור? האם החרדה שלך התגברה עם העלייה במינון , או שזו אותה החרדה שהיתה לפני שימוש בתרופה? תרגיש טוב -
ועוד עצה-
ר.צ. 30/11/2013 | 10:13כדי למצות את הניסיון עם ויאפקס, תחשוב בכיוון של תוספת תרופה נוראדרנרגית: אדרונקס או וולבוטרין. התגובה עשוייה להיות מהירה ביותר ומפתיעה לטובה. -
*מיועד לד"ר רובין - הרחבה...אשר מיועדת להבנת הבעיה שלי במלואה.!
ניסים 30/11/2013 | 11:35יש בי אבחנה של 3 המרכיבים ביחד:חרדה,דיכאון+OCD.הויפאקס עוזר לי בעיקר בחלק של הדיכאון,ופחות בחלק של החרדה.! אני יודע,כמעט בוודאות שהויפאקס גורם לי לסוג של עצירות,אשר מתבטאת במאמץ רב ביציאה+כניסה מ"ס פעמים רב לשירותים,עקב חוסר התרוקנות בצורה מלאה - כמו אצל רוב האנשים הבריאים (צורך בסיסי ואלמנטרי אצל כולם - כל ייצור חי.!!!). - החלק של הOCD,מתבטא בכך,שאני לא יכול להתפנות בשירותים,ללא האייפון שלי - אשר במשך שהותי בשירותים,אני צופה בסירטונים שבו.הגעתי למצב (הרגל),שבו אינני יכול לשהות בשירותים,כדי להתפנות ללא האייפון,אשר חייב להיות איתי לשם כך - יש לי ממש תלות בו.!!! - כל הכדורים,אשר ציינתי בהודעתי למעלה,שאותם קיבלתי כנגד חלק הOCD,שבמחלתי - פשוט גרמו לי להיות מסומם,ובגלל זה בעיקר,לא נמשך הטיפול בהם.לאחר לקיחת ויאפקס,אשר מעורר ומשפר ריכוז - קשה להתנהל כזומבי ללא ריכוז והרגשה כמסומם ישנוני.!!! ד"ר רובין היקרה,אודה לך מאוד אם תתייחסי לפוסט שלי - ותביעי את חוות דעתך,מניסיונך הרב. -
ישנה סבירות גבוהה,שהויפאקס גורם לי לעצירות.אם אוריד מהמינון המק'ס אותו אני נוטל - זה יעזור?
ניסים 01/12/2013 | 09:20ההודעה בנושא. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 22:56לניסים שלום, מניסיוני, ויאפקס אינה התרופה היעילה לטיפול ב-OCD. הטיפול היעיל הוא 1. או בפרוזק 60 - 80 מ"ג, הוא איננו מרדים ואיננו גורם לתחושה של זומבי, הוא כן יכול להגביר חרדה בתחילה ולכן מוסיפים כדור הרגעתי לתקופה הראשונה 2. או בפבוקסיל 300 מ"ג אשר בתחילת הטיפול עשוי לגרום לעייפות ולבחילות. OCD מגיב לטיפול רק לאחר כ-8 - 12 שבועות ולאחר מכן המצב הולך ומשתפר אפילו עד שנה. השיפור אינו של 100% אלא של כ-55% והיתר משתפר עם טיפול התנהגותי קוגנטיבי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 23:00לניסים שלום, א. ב-OCD יש תמיד חרדה אשר מתגברת כאשר לא מבצעים את הטקס של ה-OCD. בחלק מהמקרים יש דיכאון נלווה. יש מקרים שבהם ה-OCD נלווה לדיכאון. ב. לא ויאפקס ולא סימבלטה עובדים על קולטני הדופאמין. הויאפקס היא 10% אדרנרגית ו-90% סרוטונרגית והסימבלטה היא 30% אדרנרגית ו-70% סרוטונרגית. ג. אין לי ניסיון טוב של טיפול בויאפקס ב-OCD. זאת תרופה מצוינת כטיפול לדיכאון. באותה מידה איני סבורה שסימבלטה זאת תרופת הבחירה לטיפול ב-OCD. ד. מדובר בתרופות יעילות אשר יש להן תופעות לוואי שצריך ללמוד להסתגל אליהן ולאחר זמן מה תופעות הלוואי חולפות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 23:04לר.צ שלום, אני חוזרת על דבריי שחבל שלא למדת רפואה ופסיכיאטריה. כמו תמיד השאלות שלך לעניין. יחד עם זאת, אני חולקת עליך לגבי ההמלצות לנסות תוספת של אדרונקס או וולבוטרין. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רלקסין
19/04/2012 | 19:42האם הכדורים "רלקסין 500 מ"ג" יכולים לטפל בקפיצות שרירים בלתי רצוניים? האם הרלקסין יכול לגרום לסיוטים בלילה? לאילו תופעות לוואי יכולה לגרום התרופה "רלקסין"?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 19/04/2012 | 19:53שלום, יתכן. פני לניורלוג זה לא התחום שלי. בברכה, דר' קרני רובין -
רלקסין בהנקה
ניקה 28/11/2013 | 09:53האם רלקסין עובר בהנקה קיבלתי את זה מההומופטית שלי ורציתי לדעתקצת יותר לעומק על הדבר -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 22:46לניקה שלום, כפי שכתבתי הנושא אינו בתחום התמחותי. השאלה מתאימה יותר לגניקולוג. תוכלי לקרוא יותר על הנושא בקישור הבא: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%A3_%D7%A6%D7%94%D7%95%D7%91 בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ocd וקשב וריכוז
אבי 02/11/2013 | 02:21שלום.. אני בן 31 מאובחן בocd כבר 8 שנים ומטופל בציפרלקס כשאני משחק במינונים בעקבות התופעות לוואי שונות בין מינון למינון..בתקופה האחרונה יש לי גירודים שבאים והולכים ואני שם לב שהם מגיעים כשיש לי חרדות.. כשאני מעלה את המינון של הציפרלקס זה פחות קורה אבל מתחילות תופעות אחרות שגם בלתי נסבלות..ניסיתי להחליף פעם כדור לרסיטל אבל התקופת הסתגלות לכדור היתה בלתי נסבלת שנאלצתי לחזור לציפרלקס...הפסיכיאטר שלי רשם לי כדור אחר בשם סימבלטה אבל אני פוחד לקחת אותו כי כל החלפה של כדור יש לי התקפי פניקה ותקופה קשה ביותר אפילו שרושמים לי קלונקס אני מפחד לקחת שלא להתמכר לזה...אני חסר אונים ונמאס לי כבר מהמצב הזה..אין לי מנוחה..פעם הייתי עושה ספורט והיה לי טוב עד שדפקתי את כפות הרגליים ומאז המצב שלי רק מידרדר...בנוסף לזה הפסיכיאטר שלי שהוא יחסית חדש אצלי אמר לי שיש סיכוי שאני סובל מהפרעת קשב וריכוז ולפי איך שאני זוכר את עצמי תמיד היו לי הפרעות קשב וריכוז אבל אף פעם לא חשבתי לאבחן ולטפל בזה כי חשבתי שככה אני וזה מה יש. ויכול להיות שהאו סי די שלי התפתח מיזה..האם יש לכם ניסיון בטיפול של ריטלין או קונצרטה בנוסף לכדור לאו סי די:? יכול להיות שהריטלין יעזור גם להרגשה הכללית וגם יפחית קצת מהתאבון המוגבר במינונים הגבוהים של הציפרלקס?ומה לגבי הגירודים? תודה!פתח בחלון חדש-
השאלה ממה נגרמה הבעית ריכוז
אני 03/11/2013 | 19:57אוסידי זה הפרעת חרדה והפרעות חרדה יכולות לשבש יכולות קוגנטיביות ולגרום להפרעות ריכוז וזיכרון כמו adhd! אני אובחנתי כסובל מבעיות קשב וריכוז לקחתי רטלין כמה פעמים והוא הפסיק להשפיע ניסיתי להגביר מינון לא עזר אבל לקחתי כדור נגיד דיכאון והוא פשוט פתר לי לגמרי(לא עזר טיפה פתר לגמרי)את הבעיות ריכוז והזיכרון ככה שרוב הסיכויים שאצלי החרדה גורמת לבעיות הקוגנטיביות ככה שאולי אתה צריך למצוא כדור נגד דיכאון וחרדה טוב שישפר לך את הריכוז אם הריטלין לא עוזר או שהתופעות לוואי שלו קשות מדי -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 05/11/2013 | 22:43לאבי שלום, OCD דורש טיפול במינונים גבוהים של SSRI's כמו פבוקסיל 300 מ"ג, פרוזק 60-80 מ"ג, לוסטרל 200 מ"ג, משחק במינונים וודאי שאינו עוזר. במידה ומופיע גרד מתרופה יש מקום להחליף אותה לאחת מהאפשרויות שרשמתי לעיל. אשר להפרעות קשב, בהחלט יש עדויות שבחלק מהמקרים OCD מתפתח בכדי לפצות על הפרעת הקשב. במקרים אלו הוספה של רטלין מאד עוזרת. OCD זו הפרעה אורגנית עם שינוין אנוטומים אשר לדעתי אינם חופפים לאילו של הפרעת קשב וריכוז ולכן לא ברורה לי התופעה שציינתי. מכל מקום כדי לך להחליף את ה- SSRI ויתכן שיש מקום להוסיף רטלין. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 05/11/2013 | 22:46לאני שלום, OCD איננה הפרעת חרדה למרות שמופיעה בה חרדה. זו הפרעה שונה מהפרעות החרדה וכיום גם הבדילו באיבחונים החדשים בין OCD לבין הפרעות החרדה. מה שנכון לגבי דכאון וחרדה אינו בהכרח נכון לגבי ה-OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
גם דיכאון וחרדה הם אורגנים?
אני 06/11/2013 | 15:59זאת אומרת יש אנשים שנולדים עם מחסור גנטי בסרוטנין ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 12/11/2013 | 18:57לאני שלום, גם חרדה וגם דיכאון יכולים לנבוע ממחסור של סרטונין. מחסור זה יכול להיווצר עקב לחץ או עקב נטייה גנטית. בברכה, דר' קרני רובין -
אצלי זה מגיל ילדות ממש הבעיה
אני 22/11/2013 | 17:55כמו כן יש אנשים שלעולם לא יסבלו מדכאון וחרדה והיום אפשר לעשות מיפוי גנטי ולבדוק מי יכול לסבול מחרדה ומי לא ככה שאני טוען שהכל רשום בקוד הגנטי ובעצם זה רק גנטי -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 25/11/2013 | 19:49לאני שלום, היכולת לפתח דיכאון וחרדה היא אכן גנטית, יחד עם זאת, יש כאלו אשר לא יפתחו את הדיכאון או את החרדה ואחרים יפתחו במהלך השנים ואילו המיעוט יסבלו מכך מגיל צעיר מאוד. לדאבוני, אנחנו עדיין רחוקים ממצב שניתן יהיה לעשות מיפוי מהסוג שאתה אומר ובוודאי לעשות אותו לכל אחד. בברכה, דר' קרני רובין -
היה על זה תוכנית
אני 28/11/2013 | 23:47ועשו שם מיפוי גנטי וראו למי יש נטייה גנטית לחלות באילו מחלות אמנם זה יחסית יקר אבל בעתיד זה יהיה מאוד נפוץ -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 22:33לאני שלום, כפי שכתבתי, אנחנו עדיין רחוקים ממצב שניתן יהיה לעשות מיפוי מהסוג שאתה אומר ובוודאי לעשות אותו לכל אחד. יתרה מכך, גם לו היה מיפוי גנטי זה עדיין אינו אומר מי יחלה ומי לא מאחר ויש גם את הבעיה של הביטוי של הגנטיקה שלנו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדות ודיכאון ודיסוציאציה
ronit 24/11/2013 | 08:54שלום ד"ר קרני, בחצי שנה האחרונה אני סובלת מחרדות ודיכאון בינוני ודיסוציאציה, אין לי ספק שאצלי הדיסוציאציה מפעילה את החרדות, מותר לציין שעברתי אירוע כזה לפני 16 שנים הייתי בטיפול וניצחתי את המשבר, עבדתי עם המטפל על טראומות ילדות (אובדן של אבא ואחות בכורה בהפרש של חצי שנה כשאני בל 3.5) בסיום הטיפול הרגשתי חזקה בצורה בלתי רגילה והחרדות כבר לא היו חלק מחיי, לפני חצי שנה חוויתי אובדן של חבר קרוב, היו גם גירושין קשים לפני 4 שנים, אני אם חד הורית לשלושה ילדים. האובדן של החבר הקרוב העיר את מנגנוני ההגנה, וזה היה כמו לחטוף פטיש 5 קילו על הראש. התחושה הנוראה שאין ייתכן ששוב אני סובלת מהתופעות הנוראות. חזרתי למטפל שלי עם קושי ענק לקבל מחדש את הסיטואציה, עם עמידות נמוכה להתמודדות, אז בתחילה המטפל פעל בדרך המכוונת, כאילו סוג של תקלה ותוך זמן קצר זה יסתדר, לצערי חלפה חצי שנה, והתופעות במינון גבוה, כאמא לשלושה ילדים, אין לי את הפריבילגיה לעשות לעצמי הנחות, אבל אני סובלת מאוד, יש בי התנגדות עקרונית לטיפול תרופתי למרות שנפגשתי עם פסיכיאטר שהמליץ לי על ויפאקס 75, המחשבה על הטיפול התרופתי גורמת לי לתחושת תבוסתנות ונסיון לטאטא מתחת לשטיח דברים שאולי בטיפול הקודם לפני 16 שנים לא טופלו, מותר לציין שאני נעזרת בלוריוון משום מה דווקא עם הכדור הזה אין לי בעייה, אני מתייחסת אליו כאל אקמול. אני פוחדת ששוב המשבר הזה ילווה אותי תקופת זמן ארוכה. ואני מרגישה משבר עם המטפל (אגב מדובר באותו מטפל) האם אני מזיקה לעצמי עם הלוריוון? האם אני עושה טעות שאני מתנגדת לויפאקס? יש בי חשש גם מתופעות הלוואי. אשמח אם תשפכי קצת אור עם ההודעה שלי. תודה.פתח בחלון חדש-
היי ד"ר קרני עדיין מחכה לתשובה, תודה.
ronit 25/11/2013 | 19:46חרדות דיכאון ודיסוציאציה -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 25/11/2013 | 21:22שלום רונית, אני סבורה שהחיים קצרים מידי מכדי להילחם עם דיכאון או עם כאב ראש, במקום לקחת כדור שיקל על המצב. אין לי ספק שאת זקוקה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי, אך ייתכן שבשל שתי הטראומות החוזרות, יש צורך קודם לרכך את הדיכאון והחרדה ורק אז להתמודד עם המחשבות. אני סבורה שלוריוואן איננו פחות תרופה מנוגד דיכאון וכפי שאינני נגד נוגד דיכאון כך אינני נגד הלוריוואן. הבעיה היא שהלוריוואן הוא כדור מרגיע, שאינו מטפל בשורש הבעיה, בעוד שנוגד הדיכאון כן מטפל. לסיכום, לדעתי עלייך להסכים לקחת טיפול נוגד דיכאון, לאו דווקא הויאפקס ולהתחיל טיפול התנהגותי קוגניטיבי, בין אם מחדש ובין אם כטיפול שונה. ייתכן שעל האובדנים הישנים והחדשים ניתן גם לעבוד דרך ה-EMDR. בברכה, דר' קרני רובין -
כדורים נוגדי דיכאון
ronit 28/11/2013 | 10:22ד"ר קרני תודה על תגובתך, מבקשת שתמליצי לי על כדורים נוגדי דיכאון וחרדה, כתבת לי "לאו דווקא ויפאקס, ואכן קראתי על לא מעט אנשים שהויפאקס עשה להם תופעות לוואי לא נעימות עד כדי כך שהם זנחו את הכדור, תודה ronit -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 22:28לרונית שלום, אינני מאמינה ש-75 מ"ג ויאפקס יעשו משהו (זה כמו להיות חצי בהריון). המינון המינימאלי בתרופה זו לדעתי הוא 150 עד 225 מ"ג. ייתכן ויידרשו גם 300 מ"ג. לטראומות הרבה פעמים הטיפול היעיל הוא דווקא בסימבלטה 60 - 90 מ"ג ולעיתים 120 מ"ג. כמו כן, ניתן לנסות את הלוסטרל 150 - 200 מ"ג או SSRI'S אחרים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
DSM
שון 27/11/2013 | 21:24האם בDSM ישנה הפרעה שנקראת סינדרום דיכאון השינה? כאילו שהדיכאון והחרדות באות לידי ביטוי דווקא בלילה בזמן שמנגנוני ההגנה של האדם חלשים וכך למעשה קורה שאדם קם בבוקר תשוש חסר אנרגיה ומסוחרר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 22:18לשון שלום, יש את הפרסומיות אשר בהם מופיעים סיוטי הלילה והתעוררות ב-Non-Rapid eye movement sleep. בנוסף, אנשים אשר עושים הפסקות נשימה בזמן השינה, קמים בבוקר תשושים וחסרי אנרגיה. אינני יודעת בדיוק האם אני עונה לשאלתך. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד