פורום פסיכיאטריה - עמוד 1177
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
חוות דעת OCD
אופיר 04/10/2013 | 15:39היי שלום הייתי אצל שני רופאים פרטיים ושניהם אבחנו אצלי אוסידי הראשון נתן לי סרוקסט 3 טבליות ליום בשילוב עם קלונקס לא הרגשתי שהטיפול עוזר והפסקתי את הטיפול לאחר חצי שנה התחלתי להרגיש הכי רע בעולם התקופה הכי קשה בחיים שלי עד היום ועברתי רופא וגם הוא איבחן אצלי אוסידי והחליף לי ללוסטרל אבל עדיין אני מרגיש אולי לא אבחנו אותי נכון האוסידי שלי נובע ממחשבות שמציקות לי שאני מתפלל מחשבות שאני חושב בראש ואז עולה לי פחד שאולי לא חשבתי ודיברתי ומישו שמע ואני בתת מודע יודע שזה היה בראש אבל זה מציק לי מחשבות שאני לא ידע לעבוד בעבודה שאני עובד בה שפתאום אני יהפוך לאיזה זומבי שלא עושה מה שאומרים לו או פתאום מחשבות שאני מפחד שאני יצא מדעתי ויאשפזו אותי וישללו לי את הרשיון או פתאום פחדים שאני לא ירצה ללמוד או לעשות שיעורים (אני סטודנט) או שהמוח יסרב או לא יצליח לקלוט מידע, פחדים שפתאום אני יעשה מעשים רעים ולא ישלוט בעצמי ואני לא מסוגל לפגוע בנמלה אבל עדיין זה מציק לי וגם התחלתי להרגיש בזמן האחרון שאין לי חשק לעשות כלום ואני עושה בכוח כי זאת השגרת חיים שלי לעבוד ללמוד או לשבת על המחשב לראות סרט סתם דברים שיכולים להעביר תזמן גם לזה אין לי חשק, אני מוקף חברים אבל שאני נמצא לבד בבית אני מרגיש רע לא רגוע מה שהכי מציק לי זה תחושת האי שקט מין לחץ כזה בבטן (דומה להתרגשות פרפרים בבטן) לחץ שאני לא יודע איך להסביר אותו או לתאר את ההרגשה אני חושב שזה לחץ שנובע מהמחשבות האלה שציינתי ובכל זאת שני רופאים מומחיים פרטיים אבחנו אצלי את אותה האבחנה. אני מפחד שאולי יש לי עוד משהו אני מאוד מקווה שלא כי גם זה מטריד אותי ציינתי שאני רוצה תרופה שפחות פוגעת בתפקוד המיני כי התחלתי סוג של קשר ואני מפחד שזה יפגע במיניות והרופא החדש נתן לי לוסטרל מינון התחלתי של חצי כדור עד 2 בהמשך ד"ר קרני אנא ממך תני לי את עצתך מה לעשות אני מרגיש ממש סובל אני מנסה לפתח תקווה אבל קשה לי חשובה לי דעתך תודה רבה.פתח בחלון חדש-
חוות דעת ocd
אסתר 07/10/2013 | 07:25היי אופיר מנסיון אישי גם אני חווה בדיוק תופעות כמו שלך זה התפרץ מאז לידת ביתי השנייה לפני חמש שניים וכרגע אני שוב בהריון המחשבות שלנו די דומות והתחושת אי שקט שאתה לא יודע להסביר זה בסדר יש מי שמבין בלי שתסביר ... זה סבל קשה אבל שורדים עם זה וחיים עם זה ויש גם רגעים יפים אני כותבת לך אחרי לילה של סיוט שעברתי עם תופעת האי שקט המלווה בפחדים ואי נוחות בלבול זה כבר התקפי חרדה או פאניקה לאור המחשבות המודחקות .... ואני מבינה את החוסר תקווה שבא והולך ...בעקבות יאוש מהמחשבות אבל אני מאמינה שאחרי טיפול תרגיש הרבה יותר טוב ותמצא דרכים לעזור לעצמך אני ישמח גם לדבר איתך באופן פרטי עוד משהו שמקל אחד על השני אז בהצלחה תמשיך את הטיפול ובעזרת השם מאחלת שמחת חיים -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 20:13שלום אופיר, שני המומחים שפנית אליהם, אכן צודקים. כל מה שתיארת זה טיפוסי ל-OCD ולחרדות שמתפתחות בעקבות המחשבות החודרניות. הטיפול הוא ב-SSRI במינון גבוה. אני ככלל, מעדיפה להשתמש ב-OCD קשה או בפרוזאק (פלוטין) 60-80 מ"ג או בפבוקסיל (פלובוקסאמין)300 מ"ג. השיפור מתחיל לאחר כחודשיים-שלושה של טיפול והוא מתבטא בהורדה של עוצמות החרדה ולחץ המחשבות בערך ב-50-60%. לגבי השאר, חייבים להמשיך עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי בשילוב עם התרופות. בדרך כלל, אני ממליצה לאחר כחודשיים-חודשיים וחצי להתחיל עם הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי. השיפור ממשיך עד שנתיים לאחר התחלת הטיפול. אשר ללוסטרל, המינון היעיל הוא 200 מ"ג. בדרך כלל אני מטפלת במקרים היותר קלים בלוסטרל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 20:13לאסתר שלום, אכן הצדק איתך וכל הכבוד על התמיכה שאת נותנת לאופיר. בברכה, דר' קרני רובין -
לוסטרל
אופיר 10/10/2013 | 20:35הייתי על טיפול של סרוקסט והתופעות לוואי היו קשות לי מדי והמומחה שפניתי אליו נתן לי לוסטרל אמר לי שנגיע בהמשך למינון של 200 מג ליום וקלונקס זה יעיל לבעיה שלי? זה יעזור? ישנה משהו? או שאני סתם מבזבז זמן וכסף יש לי הרבה תקווה בלוסטרל כי התופעות לוואי שלה סבירות 200 מג ליום יעשו את העבודה? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 21:18שלום אופיר, במקרים רבים לוסטרל 200 מ"ג יעשה את העבודה. במידה והאפקט לא יהיה מספיק, קל מאוד לשחלף את הלוסטרל לפבוקסיל ולעלות עד 300 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
לאסתר
אופיר 10/10/2013 | 21:25תודה רבה לך אני מעריך את זה מאוד אבל אני בנאדם ביישן
-
-
קלונקס
יריב 10/10/2013 | 18:28בתופעות לוואי של התרופה קלונקס רשום ירידה בליבידו מזה? בדקתי באינטרנט רשום שזה אומר ירידה בחשק המיני למה הכוונה? אימפוטנציה או שפשוט אתה לא חרמן אבל בזמן של סקס עם בחורה בכול בסדר? אני שותה 3 ליום של 0.5פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 21:16ליריב שלום, הכוונה היא שיש פחות חשק לקיים יחסי מין. אינני סבורה שקלונקס 0.5 מ"ג 3 פעמים ביום הינו טיפול ראוי לטווח ארוך. זה כמו לקחת 3 אופטלגין ליום מבלי לבדוק את סיבת הכאב. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עצבנות יתר
הילה 10/10/2013 | 14:52שלום רב, אני בת 56, עובדת בתפקיד מינהלי ,עם קהל, שלעיתים גורם לי להתעצבן. לפני כ 10 שנים, עקב דיכאון וחרדה , התחלתי בטיםול בסרוקסט. עם השנים, כשהכל נרגע, אני לוקחת כדור כל כמה ימים ומרגישה טוב. בזמן האחרון אני חשה עצבנות יתר, כמו לפני מחזור אבל אני כבר ללא מחזור שנים, לכן, החלטתי על דעת עצמי לחזור לסרוקסט יום יומי, בערך שבועיים עברו, במקביל, אני לוקחת כל בוקר ,יחד עם הסרוקסט , קלונקס 0.5 מ"ג. למרות זאת, אחרי כ 7 שעות אני שוב מרגישה עצבנות לא רגילה, לפעמים לוקחת שוב קלונקס שמרגיע אותי, טרם הגעתי לפגישה עם פסיכיאטר, שאלתי אם זה בסדר לקחת אפילו 2 כדורי קלונקס מהפחד להתרגלות ומהי הסיבה לעצבנות יתר הזו, שבאה ככה ללא סיבה, תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 21:15להילה שלום, ניתן לקחת לתקופת מה קלונקס 0.5 מ"ג פעמיים ביום. בהחלט כדאי שתגיעי להתייעצות עם פסיכיאטר. ייתכן ויש מקום לטיפול התנהגותי קוגניטיבי בכדי להבין את מקורות העצבנות והכעס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תשישות
רינת 10/10/2013 | 11:27כבר מזה חצי שנה אני חשה תשישות ועייפות למרות שאני ישנה מספיק שעות כולל לילה וצהריים, אני מתפקדת כרגיל אך מאוד קשה לי בשל התשישות שלא נגמרת, הבדיקות הרפואיות תקינות ואין הסבר גופני, האם יכול להיות שמדובר בגורם רגשי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 21:12שלום רינת, אינני יודעת מה זה בדיקות תקינות. האם מדובר בבדיקות של בלוטת התריס, רמת הברזל וקישורו בדם, רמות של ויטמין B12 וחומצה פולית, רמת ויטמין D, רמת מגנזיום? אם כל אלה תקינים, יתכן ומדובר במצב דכאוני. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלות
חיים 08/10/2013 | 21:59האם מקובל\נהוג היום לתת את התרופה מרוניל כטיפול בדיכאון ? באיזה מצבים חוץ מדיכאון ניתן לטפל במרוניל ? האם מרוניל בטוחה לשימוש ארוך וממושך ? האם מרוניל יעילה ? מהו המינון הטיפולי האפקטיבי של מרוניל ? ומהו המינון המקסימלי ? התרופה למיקטל במינון של 200 מ"ג באיזה מצבים ניתנת כטיפול חוץ ממאניה דפרסיה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 21:09לחיים שלום, מרוניל זאת גנריקה של אנאפרניל. המינון הטיפולי נע בין 150 ל-300 מ"ג. במינונים הגבוהים תופעות הלוואי יכולות להפריע מאוד וניתן להקל עליהן באמצעות דרלין שמעיט את הדופק. לטווח ארוך, התרופה עשויה לגרום לשינויים באנזימי הכבד ובמטבוליזם של הליפידים. זו תרופה נוגדת דיכאון יעילה והיא יעילה אף במינונים הגבוהים (כשקשה לסבול אותם) כנגד OCD במאניה דפרסיה התרופה ניתנת לדיכאון ועל פי רוב עדיף לא לעבור את ה-100 מ"ג ובוודאי לא את ה-150 מ"ג. התרופה היא גם תרופה נוגדת אפילפסיה ובמינונים גבוהים היא ניתנת כנגד אפילפסיה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פחד
אסי 08/10/2013 | 21:43היי דוקטור קרני הייתי אצל פסיכיאטר והוא איבחן אצלי אוסידי התחלתי טיפול בסרוקסט של חצי כדור עד כדור ואני כבר שבועיים ככה עד הפגישה הבאה. מה שמטריד אותי הוא שהאופי שלי הוא לחקור כל דבר ואני גם היפוכונדר כאילו עם אני אשכב עם בחורה בלי אמצעי מניעה ישר תעלה לי מחשבה אולי נדבקתי במשהו אז הפחד שלי נובע מזה שלפני יומיים קראתי באינטרנט על מחלת הסכיזופרניה והתסמינים שלה שרשום שם שמיעת קולות והזיות ראייה מאז אותו רגע שקראתי את זה עולות לי מחשבות כפייתיות שאני מדמיין אנשים כמו לדוגמא שבנאדם ידמיין בראש שפתאום הוא רואה דמות מפורסמת ושומע קולות ואני יודע שזה רק מחשבות וזה לא נכון. אני עובד ולומד ומתפקד אבל המחשבות האלה פתאום צצו מאז שקראתי את המאמר הזה באינטרנט וזה מלחיץ אותי שאולי אני סכיזופרן מה דעתך דוקטור קרני יש לי סיבה לדאגה או שזה פשוט האוסידי שמפריע לי תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 21:05לאסי שלום, זה פשוט ה-OCD שמפריע לך בראש. אין לך סיבה לדאגה. אני יודעת שזה קל לי, אך אני ממליצה בחום שתפסיק לחפור באינטרנט כי ניתן למצוא שם כל שטות שקיימת בעולם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס
דקל 08/10/2013 | 20:11שלום, לקחתי כארבע שנים ציפרלקס 10 מ"ג ליום. לפני חודש הורדתי את המינון לחצי כדור למשך כחמישה ימים ואז הפסקתי. לאחר כמה ימים התחילה תופעה - כל דקה או שתיים מופיעה הרגשה שנמשכת שניה בראש, דומה לסחרחורת, אך נמשכת רק שניה. אני סובלת מזה בד"כ כל היום או מאחה"צ. בימים הראשונים היה מלווה בתחושת בחילה קלה. כיוון שהתור לפסיכיאטר הוא לא מידי ולוקח זמן, רציתי לשאול מה לעשות בינתיים, הדבר מאוד מציק ויומיומי במשך כשלושה וחצי שבועות. יש לציין שניסיתי לקחת חצי כדור ציפרלקס בנסיון להקל על התופעה ואחרי כמה שעות הרגשי יותר טוב במשך יום בערך האם זה נורמלי תופעת לוואי כל כך ארוכה? תודה רבה!! דקלפתח בחלון חדש-
אני רוצה לחזור לקחת חצי כשור ביום האם זה בסדר?
דקל 09/10/2013 | 20:25תודה -
אפש לחזור לקחת חצי כדור?
דקל 09/10/2013 | 22:36כדי להקל על התסמינים תודה -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 21:03לדקל שלום, לדעתי סביר להניח שלא מדובר בתופעות גמילה של הכדור, אשר בדרך כלל חולפות תוך ימים ספורים, אלא בחרדה. בהחלט אפשר לקחת חצי כדור ואם זה מפסיק את התופעה דיינו, אך אם התופעה נמשכת, יתכן ויהיה צורך להעלות את המינון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כאב ראש ובחילה
מישהי חדשה 08/10/2013 | 18:15האם כאב ראש ובחילות על בסיס יומי הם סימן של חרדה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 20:57שלום למישהי החדשה, כאב ראש ובחילות יכולות להיות הרבה דברים: תגובה לכדורים למניעת הריון, בעיה בראייה, חרדות וכו'... אני מציעה שתלכי לבדיקה לפסיכיאטר, רופא עיניים ונוירולוג. במידה ואת לוקחת כדורים למניעת הריון, תתייעצי עם הגניקולוג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
איקסל לחרדה
אני 04/10/2013 | 14:48הרופא רשם לי איקסל לבעיות חרדה ודיכאון כמו כן אני סובל מבעיות ריכוז שנגרמו מחרדה האם הוא יעיל באותה מידה כמו ה ssri ?פתח בחלון חדש-
איקסל
מ. 04/10/2013 | 15:31איקסל מטפל ביעילות רבה במחלת הדיכאון. בעקבות הטיפול פוחתים סימני המחלה: חרדה, בעיות ריכוז, חוסר שקט, עייפות, חוסר אנרגיה, חוסר חשק מיני, הפרעות שינה ועוד. לציין, שיש להמתין מס' שבועות עד להתחלת השפעה, ובנוסף למצוא מינון מתאים, ספציפית לכל חולה. בגלל שהתרופה עובדת על 2 מעבירים עצביים (ולא על מעביר עצבי אחד כמו SSRI), הסיכוי לתופעות לוואי גדול יותר. למשל: בגברים עלולה התרופה לגרום לכאב באשכים. עם זאת, לדעתי רוב תופעות הלוואי חולפות לאחר מס' שבועות (לגבי כאבי האשכים - אינני בטוח - מציע שהרופאה תענה). התרופה נחשבת יעילה בדומה ל-SSRI. הבחירה בה ולא ב-SSRI הינה בהתאם לשיקול דעתו של הרופא. -
נוראדרנלין
אני 05/10/2013 | 20:31עלול להגביר חרדה ואצלי הנטייה לחרדה היא חזקה במיוחד אצלי הבעיה היא בעיקר סרוטנין -
חרדה
מ. 05/10/2013 | 21:44חרדה זה תוצאה של הדיכאון ולא של התרופות נגד דיכאון. מצד שני, כל תרופה עלולה לגרום לחרדה אם לוקחים אותה בצורה לא נכונה - למשל אם מעלים מינון מהר מידי. מניין את/אתה מחליט.ה שאצלך חסר סרוטונין? האם נערכה בדיקת דם חדשנית? נראה שאת/ה לא סומכ/ת על התרופה שהרופא התאים לך. אולי כדאי שתשוחח/י עם הרופא על החשש שלך מהתרופה. אולי הוא ישתכנע ויחליף תרופה ואולי ישכנע אותך לקחת אותה. -
לקחתי שנה פאקסט
אני 06/10/2013 | 18:24והייתי רגוע במיוחד והריכוז שלי היה בשיא אני חושב שזה הוכחה שחסר לי סרוטנין הבעיה עם הפאקסט שהוא גרם לתנודתיות גדולה במצב רוח ושהוא גרם להשמנה גדולה במיוחד -
לקחתי שנה פאקסט
אני 06/10/2013 | 18:32והייתי רגוע במיוחד והריכוז שלי היה בשיא אני חושב שזה הוכחה שחסר לי סרוטנין הבעיה עם הפאקסט שהוא גרם לתנודתיות גדולה במצב רוח ושהוא גרם להשמנה גדולה במיוחד -
לקחתי שנה פאקסט
אני 06/10/2013 | 18:36והייתי רגוע במיוחד והריכוז שלי היה בשיא אני חושב שזה הוכחה שחסר לי סרוטנין הבעיה עם הפאקסט שהוא גרם לתנודתיות גדולה במצב רוח ושהוא גרם להשמנה גדולה במיוחד -
תגובה
נ. 06/10/2013 | 23:49אני האמת גם בבעיה חמורה של ריכוז ונתק , אני סובל מחרדה חברתית , ודיכאון. האם גם אתה סובל מהדברים האלה ובכל זאת הריכוז חזר? -
כן
אני 07/10/2013 | 17:06אני סובל מחרדות ודכאון ביחד וגם בעיות ריכוז וזכרון אובחנתי כסובל מהפרעות קשב וריכוז והתחלתי להשתמש בפאקסט העניין שבהתחלה של השימוש התחלתי להרגיש מרוכז לפעמים רק ולא הבנתי למה זה וככל שהמינון גדל התפתח אצלי מאניה דיפרסיה שבשבוע שאני ב"היי" אני בשיא הריכוז פשוט המוח בשיא ובשבוע שאני בדאון הריכוז פשוט ברצפה ומכך הבנתי שהבעיות ריכוז שלי נוצרו בעצם מחרדות ודכאון ולא ממחסור בדופמין זה עניין של ניסוי וטעייה אם נוגדי דכאון משפרים בצורה דרסטית את הריכוז שלך הבעיה שלך היא חרדות ודכאון ובזה צריך לטפל אם לא אז רטלין או וולבוטרין שמשפרות את הריכוז -
ממה אתה חרד ומדוכא?
נ. 07/10/2013 | 18:19אם אפשר לשאול? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 08/10/2013 | 16:13לאני שלום, תשובתו של מ. נכונה. לגבי השאלה של כאבי אשכים מניסיוני, התופעה אינה נעלמת ומצריכה את הפסקת התרופה. לגבי הגברת החרדה בגלל ההשפעה האנדרנרגית, בדרך כלל לא רואים זאת, ודאי לא לטווח ארוך. בתקופה הראשונה ניתן לקחת תרופה הרגעתית מקבוצת הבנזודיאזפינים שמרגיעה זאת. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 08/10/2013 | 16:13למ. שלום, כל הכבוד על הידע. ראה תשובתי לאני. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 08/10/2013 | 16:18לאני שלום, האם התנודה שהייתה עם הפקסאט היא בין דיכאון לנורמה או בין דיכאון ל"היי"? בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 08/10/2013 | 16:19לנ. שלום, הייתי ממליצה שתפנה לייעוץ פסיכיאטרי. בברכה, דר' קרני רובין -
בין דיכאון להיי
אני 08/10/2013 | 19:52בין מצב שאני בשיא הריכוז שלא משנה מה קורה לי אני נשאר רגוע למצב שאני בקושי יכול לקום מהמיטה ויש לי קוצר נשימה שנגרם מחרדות והריכוז חוזר להיות ברצפה -
נולדתי
אני 08/10/2013 | 19:54עם הבעיה הזו מגיל קטן ההורים שלי שמו לב לזה וניסו לטפל בי בכל מיני דרכים זה כנראה מחסור גנטי בסרוטנין במוח -
רגישות
אני 08/10/2013 | 19:59יש לי עוד בעיה מציקה שיש לי רגישות לכל התרופות כמעט שאני מרגיש הרגשה מאוד לא נעימה בשתן שאני לוקח את התרופה ואני משתין הרבה וההרגשה היא כמו של דלקת בשתן וזה לא רק מתרופות פסיכיאטריות מעוד תרופות וגם תוספי מזון שניסיתי לקחת את זה מה אני יכול לעשות? רק פאקסט לא עשה לי את זה -
אבל חשוב לציין
אני 08/10/2013 | 20:17זה היה הכי בולט ב 40 מיליגרם פאקסט ב 20 מיליגרם לא היו הבדלים כאלה בוטים בתנודות הפסיכיאטרית ניסתה לתת לי למיקטל לייצב את כל הסיפור אבל יש לי רגישות לרוב התרופות שמתבטאת בהרגשה מאוד לא נוחה במערכת השתן אז לא הצלחתי לקחת את התרופה למיקטל בגלל זה ואחרי שנה וקצת הפאקסט הפסיק להשפיע עליי וראיתי גם את העלייה במשקל אז הפסקתי לבד שהגיע הזמן להפסיק אותו -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 20:54לאני שלום, עלייך להיוועץ בפסיכיאטר ולנסות למצוא את התרופה המתאימה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התקפי-אושר
יוני 04/10/2013 | 13:32שלום , כבר מגיל מאוד קטן , אני חווה התקפי-שמחה , זה התחיל שקנו לי מתנות , אחרי זה שהחמיאו לי , והיום שאני מתעסק בפילוסופיה שקשורה לרוח האדם. בהתקפי שמחה האלה אני מרגיש מחשבות בלתי נשלטות , אני מתחיל לדבר לעצמי עם תנועות גוף , מתחיל לחשוב דברים שטותיים כמו שאני אריסטו של הדור הזה , שאין עליי בכל העולם , שכולם צריכים להתבטל בפניי. במצבים הקשים היו לילות שלא הייתי מצליח להירדם מרוב מחשבות והתרגשות , אבל באמת שבדרך כלל זה נמשך לשעה-שעתיים , בזמן הזה אני מרגיש חד-מחשבה , כיף לי. יש לי "ניצוץ" בעיניים ואחרי ההתקפים אין לי כוח לחשוב עוד ואני מתחיל לספק את עצמי מינית. העניין הוא שאין לי בעיה עם זה בכלל , כי אני מודע לכך שהמחשבות שלי הן שטותיות וגם זה די כיף אבל החסרון הוא שבמשך היום שאין לי את זה , אני מרגיש חוסר אנרגיה , תחושה שאין לי כח לחשוב על כלום. מה את חושבת שאני צריך לעשות בשלב הזה? אגב התרופה שלי להתקפים האלו היא פשוט מקלחת במים ממש חמים. זה מרגיע לי את המוח.פתח בחלון חדש-
תשובה
ברוריה 04/10/2013 | 17:29שלום יוני, זה בסדר גמור להשתעשע עם עצמך. דימיון הוא כלי שימושי. כל דבר מתחיל בדמיון של מישהו, בחלום של מישהו! ובמיוחד, אין כל רע בהנאה. אני מניחה שאתה סטודנט. אם אכן כךף כאשר תסיים את הלימודים ותתחיל לעבוד, לבנות חיים, תהיה יותר עסוק וטרוד בבעיות החיים, ויהיה לך הרבה פחות זמן לקטעים הללו. אז תיהיה כל עוד אתה יכול :) -
מאפינים של קו אישיות מאני דפרסיבי. העקרון
איקו 06/10/2013 | 07:28הוא עד כמה זה מפריע לתפקוד היוםיומי. אצלך למרות שיש צודעות לאופי המחשבות ניכר כי המעגל הציקלי בין עליה מאנית לנפילה דפרסיבית הוא דפוס חוזר. שלמעשה אינך שולט בו באמת. במקרים כאלה לדעתי הד בר החשוב הוא להמעיט את הגירויים המפעילים. החלק המעורר את המעגל המעטה ברוחניות הפילוסופית שלאחריה נפילה. מיתון התנודות במקום בו ניתן לשלוט חיוני. -
מאפינים של קו אישיות מאני דפרסיבי. העקרון
איקו 06/10/2013 | 07:32הוא עד כמה זה מפריע לתפקוד היוםיומי. אצלך למרות שיש צודעות לאופי המחשבות ניכר כי המעגל הציקלי בין עליה מאנית לנפילה דפרסיבית הוא דפוס חוזר. שלמעשה אינך שולט בו באמת. במקרים כאלה לדעתי הד בר החשוב הוא להמעיט את הגירויים המפעילים. החלק המעורר את המעגל המעטה ברוחניות הפילוסופית שלאחריה נפילה. מיתון התנודות במקום בו ניתן לשלוט חיוני. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 08/10/2013 | 15:58ליוני שלום, ככלל, הייתי ממליצה להמשיך במקלחות (אך לא בצורה כפייתית). יחד עם זה לא ברור לי האם בשעות שאין את ההתרוממות הזו, יש מצב רוח דיכאוני שמאפיין בעיקר את הבקרים? בברכה, דר' קרני רובין -
כן , החיים שלי הם דיכאון אחד גדול.
יוני 08/10/2013 | 19:34האמת שאני מגיב לדיכאון לא כמו שאר בני האדם , אני אדם תחרותי באופן מטורף , ככה שאני גם בבוקר ועושה מה שצריך (לפחות זה היה נכון לתקופה של הלימודים) , אבל "תאכלס" החיים שלי הם דיכאון אחד גדול , בגלל שהנפש שלי לא מתאימה לי , מישהו התבלבל ושם לי נפש של שחקן הוליוודי+פילוסוף -
אני כבר הולך לפסיכיאטר
יוני 08/10/2013 | 19:41מכיוון שהתקפי מאניה זאת הבעיה הכי קלה שלי , אז אני עוזב אותה ועכשיו עוסק במצב האמיתי שלי , מקווה שאני יפול על פסיכיאטר מקצועי. בכל מקרה תודה רבה על העזרה ובכלל על כל המאמצים שלך לענות על שאלות למרות שזה בא על חשבון הזמן הפנוי. מאחל לעצמי בהצלחה. יוני(שם בדוי). -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 20:51שלום יוני, אני מאחלת לך הצלחה ומברכת על החלטתך ללכת לפסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/10/2013 | 20:52שלום יוני, כאשר הדיכאון יותר עמוק, נעלמת גם היכולת שאתה מתאר. מסיבה זו, חשוב כל כך לטפל. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד