פורום פסיכיאטריה - עמוד 124
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שאלה לדוקטור
גיל29 10/08/2016 | 16:49שלום דוקטור ברצוני לדעת כמה זמן לפי מה שהתרשמת ממטופלים שלך לוקח לתרופה דפלפט כרונו לפעול למניה דיפרסיה? וכמה זמן לוקח לה לפעול בשביל תחליף לבנזדופינים לאדם שהיה מכור? ומה הטווח של התרופה בדם לגבר בגיל 29?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/08/2016 | 13:21לגיל29 שלום, במידה והרמה בדם היא טיפולית, בד"כ רואים את התחלת ההשפעה לאחר 5 ימים. לגבי הבנזודיאזפינים לא ידוע לי על כך שהדפלפט משמש כתחליף להתמכרות אל הבנזודיאזפינים. הבנזודיאזפינים לכשעצמם מהווים אנטיאפילפטיים אשר ניתן בתחילה להשתמש בהם. רמת הדם הרצוייה היא בד"כ 80-100. במצב של התקף מאניה לפעמים עולים מעל ל-100. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה. המשך לשאלה
גיל29 14/08/2016 | 15:16אני לוקח כבר בערך 3 שבועות את הדפלפט כרונו 1000 מ"ג הרמה בדם היא 75 אני לא מרגיש שום שיפור במצב וגם לא במיגרנות האם יש לשקול העלאה במינון ? ורציתי לדעת מתי שיא ההשפעה של הכדור? תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/08/2016 | 20:18לגיל29 שלום, ראשית, הרמה בדם היא נמוכה. הייתי עולה במינון ל1250 מ"ג לפחות. שנית, לא כתבת מה הבעיה ולאיזה שיפור אתה מצפה למעט המגרנות. אשר למגרנות, טיפול בטופמקס הרבה יותר יעיל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 14/08/2016 | 20:18לגיל29 שלום, ראשית, הרמה בדם היא נמוכה. הייתי עולה במינון ל1250 מ"ג לפחות. שנית, לא כתבת מה הבעיה ולאיזה שיפור אתה מצפה למעט המגרנות. אשר למגרנות, טיפול בטופמקס הרבה יותר יעיל. בברכה, דר' קרני רובין -
רמה בדם
גיל 29 18/08/2016 | 17:29עשיתי בדיקת דם שוב, ויצא 62 ברמה בדם. ולפני שלושה שבועות, היה 75. איך זה ייתכן שהרמה בדם השתנתה? אני נוטל בנוסף ויאפקס 225, ובונסרין חצי כדור. הפסיכיאטר שלי טוען שבין 50 ל100 זה תקין ולא צריך לשנות מינון כדי שלא תהיה הרעלה. -
תוספת
גיל 29 20/08/2016 | 22:53אציין שהרמה הייתה 75, לקחתי לוריבן 1 מ"ג. בבדיקה לפני כמה ימים שיצא 62, אני כבר לא לקחתי לוריבן אלא לקחתי סירופ טריכלונם לפני השינה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/08/2016 | 20:18ל"גיל 29" שלום, למיטב ידיעתי שואפים לרמה של 80-100 מ"ג. אם זה עוזר ברמה פחות גבוהה אז מצויין. ואם זה לא עוזר אז צריך או להעלות את המינון או להחליף את התרופה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/08/2016 | 20:19ל"גיל 29" שלום, כנראה שזה בגלל ההחלפה של הלוריוון בטריכלונם. בדרך כלל הבנזודיאזיפינים מעלים את הרמות. למשל קלונקס מעלה את רמת הליתיום בדם. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך. מיואש
גיל29 29/08/2016 | 13:59המינון הועלה ל 1250 דפלפט כרונו אציין שמלבד הכאב העז בראש והמיגרנות יש בעיה קשה של רגישות לרעש אור וכל דבר מפריע לי. מרגיש ממש שהראש לא מוחזק. שעון על היד אני לא יכול לשים כי זה מרגיש לי ממש מטרד ומציק אני מאובחן כהפרעת דחק פוסט טראומתית עם סומטיזציה ניסו לי כלכך הרבה כדורים כולל סימבלטה וכל ה SSRI המצב רוח שלי נע בין רגיל לבין מצב של דיכאון ממש אבל ממש חזק. בראש אני מרגיש בקצוות של המצח כמו זרמים. האוכל שאני אוכל לא מתעכל טוב . אחרי אוכל אני ממש סובל מקשיי נשימה והריכוז שלי נדפק. יש לי מספר שאלות דוקטור 1. אחרי 5 ימים של דפלפט כרונו יעשו לי בדיקת דם לרמה. במידה והיא תהיה מעל 80 , כמה זמן צריך לחכות לשיא ההשפעה של הכדור? 2. האם בלית ברירה אפשר ביחד עם הדפלפט והויאפקס והחצי בונסרין לקחת עוד 2 לוריוון כדי שהסבל הפיזי ירד במיוחד הנוקשות מפרקים ושרירים ועיכול האוכל? אני לא כלכך רוצה את הלוריוון כי הרגשתי שהוא עוש לי כמו היפו מאניה .. הרגשה שזה לא אני כלכך .. קצת בהיי.. 3.אם הרמה תהיה קצת מעל 80 האם זה אפשרי להעלות עוד כדי להגיע הכי קרוב ל100? אני ממש רוצהאת האפקט המרגיע של הכדור והאפקט האנטי אפילפטי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/08/2016 | 21:08לגיל29 שלום, 1. בדרך כלל כשאר יש רמה טיפולית בדם התרופה מתחילה להשפיע. 2. ניתן לקחת לוריבן אחד פעמיים ביום. 3. בהחלט ניתן להעלות את הדפלפט כדי להגיע ל100 ואפילו קצת יותר. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה דוקטור עוד שאלהקטנה
גיל29 31/08/2016 | 22:16במצב שפירטתי את חושבת שמינון קרוב יותרל100 יכול יותר לעזור לי? נניח שיגיע ברמה ל105 זה דבר שנתקלת בו? ואנשים חיים ככה עם רמה כזאת קבועה. איזה בדיקות דם צריךכל כמה חודשים? האם במצב של הדריכות יתר הזאת שיש לי אולי כדאי להוריד את הויאפקס ל150. גם ככה אני לא מרגיש שום אפקט נוגד דיכאון עוד שאלה ברשותך. איך אפשר לדעת אם הדפלפט אכן מעלה לי את ה GABA? שאני לוקח לוריבן אני מרגיש ממוקד מפוקס ובלי אי שקט וזה בדיוק מה אני מחפש מהדפלפט תודה רבה רבה מראש!!!! גיל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/09/2016 | 14:13לגיל 29 שלום, בדרך כלל בזמן יציאה מאיזון שואפים להגיע לרמה מקסימלית או קצת יותר ואחר כך שואפים להיות בטווח הנורמה 80-100. ייתכן וכדאי לנסות להוריד את הוויאפקס ל150 מ"ג ולראות אם יהיה שיפור. לדעתי לא ניתי לדעת אם הדפלפט מעלה לך את הGABA. לוריבאן ניתן לקחת, אך לא לאורך זמן. בברכה, דר' קרני רובין -
הרמה החדשה בדם
גיל29 01/09/2016 | 23:40קודם כל תודה על התשובה והעזרה ! כמו שאמרתי לך העלו לי את הדפלפט כרונו ל1250 ואחרי 5 ימים עשו בדיקת דם. התוצאה הגיעה והיא 68. פחות מהקודמת(שהיתה 70 בדיוק. חזרו על הבדיקה שהייתי במינון 1000 כדי לראות למה זה ירד ועשיתי את הבדיקת דם בדיוק אחרי 12 שעות ) ועוד אחרי העלאה במינון. איך אפשר להסביר דבר כזה? רמה בדם יורדת אחרי העלאת מינון תודה מראש דוקטור! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/09/2016 | 21:09לגיל29 שלום, תמיד יש תנודות ברמות התרופות וזה בגדר תחום הטעות. כנראה שצריך להעלות את המינון ל1500 או ל1750. בברכה, דר' קרני רובין -
הרמה עלתה
גיל29 07/09/2016 | 00:02שלום דוקטור בבדיקה הרמה הגיעה ל 86 עם 1500 דפלפט כרונו אבל יש לי בחילה חזקה וטעם מר בפה וחולשה אני לא יודע אם זה מהעליה במינון או מהמצב הנפשי שאני בחרדה חזקה אם ארצה להוריד את הויאפס כמובן אם הפסייכטר יסכים. האם פארוטין ( סרוקסט) יכול לעזור למצב כמו שלי שהוא גם דיכאון חריף שהדיכאון הוא כתוצאה מסבל פיזי ועוררות יתר שמונעת שינה תקינה עד איזה מינון אפשר להגיע בפארוטין? והאם השילוב עם דפלפט וחצי בונסרין מותר? אני מרגיש שאחד מהכדורים דופק לי את השפעה של כדור אחר ואני לא יודע מה הוא תודה רבה מראש! -
היי גיל,
אנונימית 07/09/2016 | 16:33לגבי האינטרקציה בין התרופות, מצאתי את המידע הבא: תגובות בין תרופה מול משפחת תרופות אחרת: בשילוב מיאנסרין עם תרופות נוגדות פירכוסים תיתכן הפרעה בריכוזי התרופות נוגדות הפירכוסים בדם (עליה או ירידה) והשפעה על הפעילות בהתאם. יש להשתמש בזהירות בשילוב בין מיאנסרין לתרופות אלו. -
ד"ר מה את אומרת על זה? אשמח לתשובה
גיל 29 08/09/2016 | 20:41גם ככה אני מרגיש שהחצי בונסרין מייבש לי את הפנים לגמרי ואני ישן מיובש עם אף יבש, פה יבש, עיניים יבשות ושריקות באוזניים ויש לי סיוטים בלילה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2016 | 21:00לגיל29 שלום, סביר להניח כי הטעם המר בפה הוא תוצאה של המצב הנפשי שלך. לדעתי העליה והירידה וההחלפות של התרופות מונעת ממך התייצבות. הפרוטין בהחלט יכול לעזור וניתן לשלבו עם דפלפט ועם הבונסרין למרות שאני מתקשה להבין לצורך מה דרוש חצי בונסרין. מינון יעיל של בונסרין 30-90 מ"ג ואני בספק ש15 מ"ג עושה משהו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/09/2016 | 21:01לגיל29 שלום, האנונימית צודקת אך לדעתי העובדה שאתה מקבל 15 מ"ג בלבד זה טוב לתופעות לוואי ולא עוזר לדבר. בברכה, דר' קרני רובין -
עברו 16 ימים מהעלאה ל 1500 דפלפט כרונו
גיל29 17/09/2016 | 22:14שוב שלום דוקטור מתי אפשר לפסול את הדפלפט כרונו? הרמה בדם 85 אני מרגיש רע מאוד פיזית ונפשית ממש דיכאון אני רוצה לתת צאנס למייצב הזה אני אף פעם לא לקחתי מייצב מצב רוח והבעיה שלי היא הפרעת דחק פוסט טראומטית כמו שתיארתי לך. יש לי בחילה ממש חזקה . אני לוקח את הדפלפט כרונו כל ערב עם האוכל וזה לא כלכך עוזר. יש בחילה ומערכת העיכול שלי ממש לא עובדת טוב.פעם עצירות פעם שלשולים. . אני הייתי רוצה בכלל לא לקחת גם את הויאפקס כי הוא לא מועיל לדיכאון. דוקטור מה את חושבת על לחלק את הדפלפט לדפלפט רגיל ולא כרונו? איך עושים את זה שזה ישאר באותה רמה בדם? אני רוצה להרגיש רוגע אחרי שאני לוקח אותו ואני לא מרגיש שום רוגע.. אני רוצה להירדם בלי להזדקק ללוריבן או טריכלונם ומתי אפשר לדעת שכבר זהו הדפלפט לא עוזר ?חייב לציין מצב רוח לא יציב נע בין דיכאון חזק למצב רגיל של דיכאון קצת פחות. תודה רבה מראש ! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/09/2016 | 14:56לגיל 29 שלום, בד"כ מגיעים לרמה יציבה בדם לאחר חמישה ימם ושיפור אמור להתחיל לאחר עוד חמישה ימים. לגבי כל היתר, אנא התייעץ עם הרופאה שלך או עם הפסיכיאטר המטפל. בברכה, דר' קרני רובין -
זמן בין תרופה לרמה בדם
תמר 03/02/2021 | 10:56שאלה לגבי התרופות שעבורן בודקים רמה בדם: ליתיום, ואלפורל, טגרטול (וגם לפונקס): האם יש להימנע מנטלית כדור בערב ובבוקר שלפני בדיקת דם לרמת התרופה בדם? -
תחליף לדפלפט
מונע לרדת במשקל אני שומרת על תזונה ורוקדת זומבה ולא מצליחה לרדת במשקל 17/11/2022 | 11:09האם יש טיפול טיבעי במקום דפלפט. הוא מונע ממני לרדת במשקל. תוכלו בבקשה לעזור לי בזה?
-
-
אטומין (לת)
אסת 15/11/2022 | 10:52נטלתי 20 מג אטומין במשך שנים והתחלתי לרעוד רעד לא רצוני עשיתי הפסקה וכעת חזרתי לקחת שוב אטומין 20 מג האם הרעד יחזור? זה כדור שינה ואני לא נוטלת עוד כדורים פסיכיאטרים בכלל הרופאה הציעה לי דקינט אבל כבר חודשיים אני עם 20 מג אטומין ואין לי רעד פוחדת שהרעד יחזור ....פתח בחלון חדש -
אשוואנגה (לת)
זיווית 15/11/2022 | 09:21שלום, האם שילוב של אשוואנגה (ויתניה)תוסף תזונתי להרגעת מתח וחרדה בשילוב עם לפונקס קלונקס וסרוקוול יכול ליצר תגובה רעילה או לא רצוייה? אשמח לשמוע דעת מומחה או פרמקולוג, תודהפתח בחלון חדש -
התייעצות (לת)
דניאלה 11/11/2022 | 20:17שלום אשמח להתייעצות בת 26 בריאה נוטלת בערך שנתיים כדור אסטו 10 גרם , לא שתיתי אף פעם אלכוהול יחד עם הכדור שלשום הייתי בחתונה ושתיתי צייסר אחד בלבד האם קיים סיכון שזה פגע בטיפול? אני בלחץ נוראי ,אמנם זה היה כמות מאוד קטנה כי זה סהכ צייסר האם זה משהו שמותר לעשות ,על מנת שאדע לפעמים הבאות ? תודה רבהפתח בחלון חדש -
ציפרלקס וטינטון
אמיר 27/08/2016 | 11:48ד"ר שלום,אני בן 31.לפני עשרה ימים התחלתי ליטול ציפרלקס לאחר נטילת רמוטיב למשך חודש שלא עזר אלא בעיקר גרם לערבי בטן. עם נטילת הציפרלקס החלו להופיע צלצולים באוזניים.יש לציין שבסיבוב הראשון לפני 7 שנים התחלתי ליטול ציפרלקס אך מאותה הסיבה שהופיע טינטון עברתי לסרוקסט.האם ייתכן שאכן ציפרלקס יכול לגרום לטינטון? ואם כן,האם כדאי להמשיך עם הכדור ולקוות שהתופעה תחליף? או שמומלץ לחפש כדור אחר? יש לציין שהבעיה אצלי היא פחות דיכאון אלא חרדה כללית משולבת בהתקפי פאניקה, אשמח לדעת אם יש כדור אחר שעיקר תועלתו למנוע חרדה. תודה מראש על המענה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/08/2016 | 22:17לאמיר שלום, כדאי להחליף את הכדור. אם סרוקסט בעבר לא גרם לך לטינטון אז הייתי חוזרת אליו. ניתן לנסות לוסטרל או סימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין -
ציפרלקס וטינטון
אמיר 29/08/2016 | 22:24תודה רבה ד"ר, רציתי לתת ציפרלקס הזדמנות,לכן ניסיתי אותה הפעם. פעם שעברה וויתרתי עליה די בהתחלה. האם ייתכן מצב שהטינטון יחלוף בהמשך עם ההסתגלות לתרופה, או שמא עדיף כבר בשלב זה לדלג הלאה לתרופה אחרת? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/08/2016 | 22:54לאמיר שלום, עדיף כבר בשלב זה לעבור לתרופה אחרת. בברכה, דר' קרני רובין -
ציפרלקס וטינטון
אמיר 29/08/2016 | 22:58תודה רבה. דבר אחרון, אשמח לדעת מהי התרופה המומלצת ביותר לטיפול בחרדה כללית והתקפי פאניקה. כזו שגם נחשבת בעלת מעט תופעות לוואי. תודה מראש -
הפסקת הציפרלקס לאחר שבועיים
אמיר 31/08/2016 | 00:20מאחר והטינטון מטריד את מנוחתי, אשמח לדעת האם ניתן פשוט להפסיק מיד את נטילת הציפרלקס (נוטל 10 מ"ג שבועיים ימים בלבד)? המון תודות. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/09/2016 | 13:44לאמיר שלום, אין דבר כזה. התגובות לתרופות הן אינדיבידואליות וכך גם תופעות הלוואי. ככלל אין תרופות שאין להם תופעות לוואי. כל הSSRI'S והסימבלטה מאוד יעילים נגד חרדות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/09/2016 | 13:46לאמיר שלום, כן, ניתן להפסיקו מייד ולהמירו בסרוקסט או בלוסטרל או בפבוקסיל. בברכה, דר' קרני רובין -
טינטון
ליאור 16/11/2020 | 23:09היי אמיר אומנם חלפו להם ארבע שנים, אבל אשמח לדעת האם הטינטון חלף? אני שנה עם ציפרלקס, וכמו שאתה מדמיין יש לי טינטון קבוע באוזן ימין. אני שוקל לאחרונה להתחיל לרדת מהכדור מכיוון שאני כבר בתקופה טובה בחיי פחות לחץ וחרדות, אציין כי הסיבה המרכזית של הפסקת הכדור היא בתקווה שהטינטון יחלוף. מה איתך היום? האם עבר הטינטון? -
טינטון אחרי הפסקת ציפרליקס
איהאם 11/11/2022 | 19:07שלום אני בן 43נטלתי ציפרליקס למשך ארבע חודשים ואחר כך המצב שלי השתפר הפסקתי ציפרליקס בהדרגה אבל נשאר לי טינטונים באוזניים האם זה נמשך הרבה זמן או זה חולף אחרי תקופה
-
-
סרטרלין נגמר (לת)
אביחי יהושע 11/11/2022 | 16:44אני לוקח סרטרלין טבע 150 מיליגרם ולא לקחתי כבר יומיים ועכשיו שבת ואין לי כלום מה אני יכול לקחת במקום? ומה יקרה אם לא שתיתי כבר יומיים או אם אחכה עד יום ראשון?פתח בחלון חדש -
סימבלטה וקלונקס
מאיה 04/06/2015 | 23:08ד"ר רוביןשלום, לאחר ניסוי כושל עם לוסטרל שגרם לי לנדודי שינה וערנות מוגברת גם במהלך היום(נטלתי בבוקר)הרופאה החליפה לי לפני כיומיים ל30 מ"ג סימבלטה ולאחר כמה ימים להעלות ל-60 מ"ג.בנוסף החליפה לי את הקסנקסxr פעמיים ביום 0.5. לקלונקס באותו מינון,הקלונקס גורם לי לעייפות וטישטוש כך שאיני מתפקדת בעבודה-האם זו תופעה חולפת עד להסתגלות?.יש לציין שאני כבר מעל חודשיים נוטלת את הקסאנקס xr.האם זו לא תקופה ממושכת מדי לנטילת כדורי הרגעה?מתי הסימבלטה אמורה להתחיל להשפיע?אני סובלת מהתקפי פאניקה ומחשבות טורדניות.חשוב לציין שנטלתי ציפרלקס 20 מ"ג במשך שש שנים עד שפסק יום אחד להשפיע.ובמהלך 12 שנים ניסיתי כמעט כל כדור אפשרי.הסימבלטה לפחות לפי היומיים האחרונים יותר סבילה עבורי מבחינת תופעות לוואי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/06/2015 | 22:28למאיה שלום, הסימבלטה אמורה להשפיע על דיכאון ועל חרדה כ-3 שבועות מיום העלאת המינון ל-90 מ"ג ובמקרים מסוימים יש צורך להעלות את המינון ל-120 מ"ג. העייפות והטשטוש מהקלונקס יכולים לחלוף ומאידך ייתכן ויהיה צורך להוריד את המינון קצת. אין שום בעיה בלקיחת כדורי ההרגעה עד להגעה לאיזון עם הכדורים נוגדי הדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
מהי הדרך הנכונה להעלאת מינון?
מאיה 08/06/2015 | 05:52התחלתי ב30 מ"ג ולאחר 4 ימים עליתי ל60 מ"ג.מתי ניתן להעלות ל90?מבלי לגרום ליותר מדי תופעות לוואי? והאם בתחילת הטיפול בייחוד בשעות הערב ישנה התגברות של החרדה?כי כך אני מרגישה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2015 | 16:48למאיה שלום, ניתן להעלות כבר לאחר שבוע. יכולה להיות התגברות שלה החרדה למספר ימים. בברכה, דר' קרני רובין -
אלפי תודות על התשובות והסבלנות
מאיה 09/06/2015 | 16:51לא מובן מאליו!!! -
סימבלטה בבוקר קלונקס 0.5 מ"ג ערב?
חבצלת השרון 09/11/2022 | 12:07אני בת 77. מזה שנתיים וחצי סובלת מחוסר יכולת לישון. בעבר, במשך כעשרים שנה אלטרולא התחלתי עם חצי והיגעתי ל- 30 מ"ג (3 X10). משפסקה השפעת האלטרולט גם כאשר העלתי מינון (בהמלצת הרופאה) ל-50 ואח"כ ל-60 ולא עזר הרופאה נתנה לי בונטורמין ומשום גם זה לא עזר שילבתי לבונדורמין גם 10 מ"ג אלטרולט ומאוחר יותר הוספתי רבע כדור לוריוואן - כך השינה השתפרה. השאלה: אולי נכון יותר לקחת בערב 0.5 קלונקס במקום ה'קוקטל' של הערב. אחת הסיבות שאני מעוניינת לשנות את מה שאני לוקחת כי זה גורם לירידה בליבידו (מה לעשות זה לא לרוחו של בעלי:) חשוב לשלום בית:) נכון?). אני יודעת שלסימבלטה איו השפעה בעניין זה. אם יש המלצה אחרת אשמח להביא לידיעת הרופאה שלי. תודה גדול, חבצלת השרון
-
-
השפעה של תרופות על תפקוד קוגניטיבי
אליה 22/04/2016 | 18:16לד"ר קרני ולמשתתפים היי האם תרופות פסיכיאטריות עלולות לגרום לפגיעה קוגניטיבית? וספציפית אנטי פסיכוטיות כמו קווטיאפין? קראתי שקווטיאפין היא תרופה שהגמילה ממנה נחשבת קשה בגלל שיוצרת תלות בהפרשה של דופאמין. אני לקחתי קווטיאפין במשך שנתיים והמינון עלה מאוד עד 300 מ"ג. סבלתי מאוד מהעייפות והרגשתי שהתרופה גם לא מטיבה עם הדיכאון. התחלתי לשחק עם המינון ובסופו של דבר הפסקתי די בצורה חדה. גם מהתרופות האנטידכאוניות פלוטין ולמיקטל. עוד לפני כן הרגשתי מדוכאת וקשיים גדולים לחשוב ולהתנסח. אבל המצב החמיר מאוד מאז. אני בחוסר תפקוד מוחלט מיואשת ובוכה הרבה. מסתגרת ונמנעת מאנשים. מאוד פגיעה ועצבנית. לא מצליחה להתמודד עם התסכולים הקטנים שיש בחיים הכל מציף אותי ומפרק אותי. למרות זאת לפעמים נראה לי שהייתי מתמודדת עם העצב אם לפחות הייתה לי יכולת להביע אותו ולהתבטא. ואני לא מצליחה. אפילו בטיפול למי שיש סבלנות לגמגומים ולשתיקות שלי. אני לא יודעת איזה טיפול לחפש. חוששת מאוד מתרופות כי נדמה לי שההחמרה במצב היא בגלל הסרוקוול ופוחדת שהנזק הוא לא הפיך. האם נכון לנסות שוב תרופות או לחפש טיפולים מסוג אחר כמו טיפול בחשמל או גרייה מגנטית? בבקשה עצהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/05/2016 | 18:38לאליה שלום, מהדברים שכתבת עולה שאת סובלת מדיכאון שחזר לאחר הפסקת כל התרופות. ככלל מתרופות נוגדות דיכאון אין נזק קוגניטיבי. לגבי סרקוול למיטב ידיעתי אינו גורם לנזק קוגניטיבי אך את צודקת שמאוד קשה להפסיק את התרופה. הייתי ממליצה על חידוש תרופה נוגדת דיכאון\חרדה. לא ברור לי אם קדמה לכל זה טראומה או לא. ייתכן ובגלל הקושי שלך להתבטא גם אם לא הייתה טראומה ברורה הייתי פונה לטיפול בEMDR אך זה לא במקום טיפול תרופתי. דרך אגב את כותבת בצורה מאוד ברורה, על הסבל שלך ועל מה שמפריע לך. בברכה, דר' קרני רובין -
ותרופות נוגדות פסיכוזה
רותם 13/05/2016 | 01:16ובתרופות נוגדות פסיכוזה יש נזק קוגניטיבי? ואם יש למה הוא לא מופיע בתופעות הלוואי? והנזק הפיך כלומר אם מפסיקים את הכדורים היכולת הקוגניטיבית חוזרת? ולמה לא מספרים את זה למקראי הבניים כמו ocd ודיכאון עמיד והפרעת קשב וריכוז שגם להם מביאים את זה על מנת שיוכלו להחליט בעצמם?(איפה היושר שלכם בתור רופאים) -
נזק קוגניטיבי ותרופות נגד פסיכוזה?
מיכאל 15/05/2016 | 00:14היי ממה שידוע לי יש כיום חוקרים שמעלים את האפשרות הזאת של נזק של תרופות אנטי פסיכוטיות. אחת מהן היא ג'ואנה מונקרייף. joanna moncrieff. התרופות הללו עלולות לגרום לטרדיב דיסקינזיה, שהיא הפרעת תנועה עמידה יחסית לטיפול. אין לה ממש טיפול טוב. לעתים כשמפסיקים התרופה האנטי פסיכוטית שגרמה לכך, התופעה חולפת, אבל לא תמיד ולעתים היא נשארת גם אחרי שמפסיקים את התרופה, לפעמים להרבה זמן ולפעמים לתמיד. טרדיב דיסקינזיה זה כנראה סוג של נזק מוחי מאחר ומדובר על פגיעה במערכת התנועה/מוטוריקה במוח. כנראה שלעתים מתלווה לטרדיב דיסקינזיה ירידה קוגניטיבית, כך לפי דיווחים/מאמרים בתחום. לא ידוע לי אם הירידה הקוגניטיבית היא כתוצאה מהטרדיב דיסקינזיה או נלווית לה כדרך אגב ואם היא כתוצאה מהתרופה או מהמחלה הבסיסית (סכיזופרניה למשל), ואם הירידה הקוגניטיבית היא הפיכה או לא לאחר מהפסקת התרופה(במידה והתרופה היא הגורם לה). בכל מקרה, גם אם יש ירידה קוגניטיבית כנראה שקשה לדעת ממה היא נובעת- אם מהתרופה או אם מהמחלה. הבעיה היא ששנים רבות כנראה טענו כי הירידה הקוגניטיבית אצל חולי סכיזופרניה היא משום המחלה ולכן התרופות הנוירולפטיות נחשבו כבריאות למוח או מגנות על המוח, וזה כנראה בשל פרסומים והפצת מידע של יצרני התרופות הללו באותה עת (בכל זאת, היה מדובר במיליארדי דולרים של רווחים), שהשפיעו על הרופאים. ובכל זאת, קראתי על מחקר מסויים בו נתנו לקופים תרופות אנטי פסיכוטיות והתוצאה הייתה שתוך שנה הייתה מעין "התכווצות" או ירידה בנפח המוח, וזה כנראה לא דבר טוב. לקופים לא הייתה סכיזופרניה... אני כותב ממה שידוע לי וייתכן ואני טועה אבל אתה יכול בעצמך לחפש מידע היום באינטרנט -
גם אני מרגישה נזק קוגנטיבי לאחר שימוש ממושך בסרוקוול.
שני 14/04/2019 | 20:13אני משתמשת בסרוקוול 6 שנים בשל הפרעת אוסידי ומצב היפומאני שנגרם כתוצאה מssri שהיה צריך לשלב משהו להרגעה, לאחרונה הרגשתי ממש פגיעה והיחלשות מבחינה קוגנטיבית. הפסיכיאטר אמר לי להפסיק את השימוש בסרוקוול, ומאז ההפסקה יש שיפור אבל אני עדיין לא מרגישה שלגמרי חזרתי לעצמי. מאוד מדאיג אם ידוע לחברת התרופות שעלול להתרחש נזק קוגנטיבי כתוצאה משימוש בסרוקוול או בתרופות אנטי פסיכוטיות אחרות, וחברות התרופות לא מספרת למטופלים על כך - בעלון לצרכן.אין לי הוכחה שהנזק והפגיעה הקוגנטיבית נגרמה בגלל סרוקוול/ החשד המרכזי שלי הוא הנזק בשימוש ארוך טווח בתרופות אנטי פסיכוטיות אחרות. אבל באופן בולט מאז שהפסקתי להשתמש בסרוקוול אני מרגישה שמבחינה קוגנטיבית התדרדרות פסקה והתחלתי לחזור לעצמי. התרופה מאוד עזרה לי בהתחלה אבל אם הייתי יודעת (החשד שבשימוש ארוך טווח) היא תיפגע בי מבחינה קוגנטיבית לא הייתי ממשיכה להשתמש בה שימוש לזמן רב. וכמובן תמיד צריך לשקול כמה המצב חמור כי יש מקרים שכדורים פסיכיאטרים מצילים חיים ואז אין שאלה בכלל אם להשתמש בכדור. אבל מגיע לצרכן לדעת את כל הנזקים שעלולים להתרחש- אם החשד שלי הוא נכון ויש קשר בין *שימוש ארוך טווח*!! בכדורים אנטיפסיכוטים לפגיעה קוגנטיבית.ואז לפחות המטופל יוצא ממצב החירום ושוקלים טיפול תרופתי אחר. -
פגיעה קוגניטיבית כתוצאה
המודאגת מאוד למקורב 09/11/2022 | 11:05אני מבחינה בפגיעה קוגניטיבית דרסטית שחלה במקורב אלי עקב נטילת תרופות אנטי פסיכוטיות בגין דכאון עמיד אובדנות והפרעת אישיות האם יש מחקרים והתפתחויות בנושא ואיך אפשר להציל אותו
-
-
קספליון עייפות (לת)
Itai Cohen 07/11/2022 | 14:06שלום איך אני יכול להעלים תופעות לוואי של עייפות מהתקופה באמצעות תזונה נכונהפתח בחלון חדש -
מחשבות שווא (לת)
משתמשת14220 06/11/2022 | 21:20היי לבן הזוג שלי תמיד שאנחנו במצב טוב במערכת יחסים עולה מחשבות לגבי כל מה שרע ואנחנו מוצאים את עצמנו מתווכחים במשך שעתיים עם המשפט ״אני לא מספיק טובה בשבילך?״ ולאחר כמה זמן הוא מתחרט על הריב ועל מה שפתח את זה וזה קורה לעיתים תחופות השאלה שלי איך לפתור את זה? איך לגרום לו להבין שאין שום דבר רע במערכת יחסים שלנו ושלא צריך לחפש את הבעיות כל פעם מחדשפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד