פורום פסיכיאטריה - עמוד 1359
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חוסר בדופמין חיים 04/04/2012 | 18:28האם למי שיש מחסור בדופמין זיפרקסה בכמויות קטנות יכולה לעזור ומה הסיבה הרי כתוב שהוא חוסם דופמיןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 12/04/2012 | 15:05שלום חיים, אני לא מבינה מה אתה שואל. על איזה סוג של מחסור בדופמין אתה מדבר? ככלל, מחסור בטרנסמיטר כמו דופמין גורם לרגישות יתר במעטפת אליה היה אמור להיקשר, במילים אחרות בדרך כלל נוצרים עודף שלא קולטנים, במקרה כזה טיפול במינון נמוך של זיפרקסה עשוי לסייע בהורדת רגישות היתר. אני מקווה שתשובה זו עונה למה שרצית לשאול. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
סורבון אייל 04/04/2012 | 10:07שלום מה דעתך על התרופה סורבון? האם היא יעילה לטיפול בחרדות המלוות בדיכאון? טופלתי בעבר בסרוקסט שהפסיק להשפיע, ניסיתי וויאפקס שעשה לי לא טוב בבטן ועכשיו הפסיכיאטר נתן לי לנסות סורבון.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 12/04/2012 | 14:47לאייל שלום, מניסיוני האישי לסורבון אפקט מה על חרדות אך אין השפעה על דיכאון. במצב כמו שלך הייתי ממליצה על נסיון טיפולי בסימבלטה למרות שאינה בסל עבור ההתוויה הדרושה לך. יחד עם זאת התרופה נמכרת בקופות החולים דרך המשלימים בהנחה ניכרת. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
התיעצות אילן 04/04/2012 | 05:57לדר" קרני שלום שמי אילן וזה מס שנים קרוב ל9 שנים שני נוטל פרוזק 40מג ביום ...הגעתי לפסיכיטר עקב מחשבות להזיק לאנשים בעקבות מריבה הבנתי שמשהו לא בסדר אצלי ..והוא המליץ לי על פרוזק ..בתחילה כדור אחד ולאחר מכן עוד כדור...אך המצב השתפר בהתחלה ולאחר מס חודשים שוב עלו בי המחשבות הללו .הוא המליץ לי לעבור ללתיום ולא הסכמתי ...המשכתי לשתות פרוזק 40 מג"ועזבתי את הפסכיטר ..זה כבר למעלה מ9 שנים שאני שותה השאלה שלי המחשבות הללו לפעמים חוזרים אלי ..לפעמים אני פוחד מעצמי ..האם הפרוזק יכול להזיק לי למערכות בגוף בשתיה של משך שנים ..האם אפשר לשתות פרוזק עם כל כדור ?האם עלי להחליף את הפרוזק במשהו אחר ...ועוד דבר את עובדת עם כללית ? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 12/04/2012 | 14:44שלום אילן, 1. אין מניעה שתמשיך לקבל את הפרוזאק במשך שנים רבות. ואני נגד החלפת סוס מנצח. 2. הצדק עימך שהמשכת עם הפרוזאק ולא עם הליתיום. 3. ייתכן והעלאת המינון ל-60 מ"ג תעזור לך יותר, אך בדרך כלל המצבי לחץ יכולה להופיע התגברות של המחשבות הכפיתיות. 4. חשוב שתקבל טיפול התנהגותי קוגניטיבי כדי שיהיו לך כלים להלחם במחשבות בנוסף לתרופות שמרככות אותן. 5. קופת חולים כללית איננה נותנת החזר לקבלות שלי. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
התייעצות אר3339 29/03/2012 | 04:07שלום רב! בת 36,מצבי הנוכחי קשה מאוד מבחינה נפשית,אני בטופלת כרגע בוולבוטרין,מנסה להוריד ליריקה בהדרגתיות. אני מאוחנת באוסידי,חרדות מגיל 30 ולאחרונה (שנה אחרונה) דיכאונות קשים. אין כמעט כדור שלא ניסיתי,בעבר הם עזרו אך בשנתיים האחרונות מאז שגילו בעיות (גידולים) בבלוטת המגן התווספו דיכאונות מפחידים וללא תגובה לכדורים.אפילו החמרה. ראיתי פה בפורום שאת ממליצה לבדוק בעיות בבלוטת המגן,ערכי הבלוטה תקינים למרות שהגרף לחלוטין לא יציב,לפני 3 שנים הייתי בהיפר מאז המדד עולה ויורד וכיום אני בגבול העליון 3.90 (הכי גבוה שהיה אי פעם) לכיוון התת אך עדיין בתחום הנורמה,חשוב לציין כי ישנם גם תסמינים פיזיים (עייפות,נשירת שיער,חיוורון,יובש ועוד) האם יתכן שלמרות שהערכים תקינים הבלוטה היא זו שיוצרת את ההחמרה,הרי אנני מגיבה לכדורים בכלל,לא מדוייק עם הכדורים ישנה הרעה שאולי יכולה להעיד שאין לי בעיית/חוסר בכימיקלים?? אני אובדת עצות,האנדו משייך לבעיה פסיכיאטרית,הפסיכיאטר כבר נואש כי כל כדור מחמיר את המצב ואני מאדם שמח ונטול דכאונות,לא מכירה את עצמי בשנים האחרונות.. האם את מתעסקת בנוסף לפסיכיאטריה גם בבעיות אורגניות למיניהם? הייתי רוצה להמשיך לבדוק הורמונים נוספים (בדיקה מורחבת,לא רק של בלוטת המגן) מאחר ואני גם סובלת ב 5-6 האחרונות מ PMS חמור,האנדו אומר שזה לא סביר ולכן לא מאשר בדיקות נוספות. חשוב לציין שיש לי חוסר בויטמין D ובברזל די משמעותי והתחלתי לפני כשבוע בטיפול. וטיפול בראוקוטן 3 סאשנים (חצי שנה כל פעם) בגלל אקנה מגיל 17 ועד היום שאולי יכול להעיד גם על בעיות הורמונליות.. אשמח לתגובתך.. תודה וסליחה על האורך.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה להתייעצות דר' קרני רובין 03/04/2012 | 20:38שלום אר3339, ראשית, האם את מקבלת את האלטרוקסין החדש? האלטרוקסין הזה בהרבה מקרים גורם לתופעות לוואי כמו עייפות,יובש וכו' למרות שהבדיקות הן בתחום הנורמה. הפיתרון היחיד למצב זה הוא החלפתו לסינטרואיד. באיזה קופת חולים את? במכבי ובלאומית אין כל בעיה לרשום את הסינטרואיד ואם את לא באחת משתי הקופות האלה ניתן למלא טופס 29 בסופר פארם ולרכוש את התרופה דרכם. העלות היא איננה גבוה. שנית, כאשר ערכי הTSH הם גבוליים גבוהים יש מקרים בהם מדובר בהיפותרואידיזם סמוי (ניתן להדגים זאת אם עושים העמסה של TRH שגורם להפרשה של TSH. אז רואים שבעצם יש תמונה של היפותירואידיזם.) כאשר יש היפותיראודיזם סמוי, לא ניתן להוציא מהדיכאון אלא אם מאזנים את בלוטת התריס. דבר שלישי, הן ברזל נמוך והן חסר בויטמין D תורמים לדיכאון. ודבר אחרון, באנשים הנוטים לדיכאון, ראוקוטן יכול לגרום לדיכאון מאוד קשה. מאידך, אקנה בגיל המבוגר בהחלט יכול להעיד על חוסר איזון הורמנולי ובראש ובראשונה של בלוטת התריס. אני בספק שאת כבר בגיל הבלות אך נראה לי שאת וודאי יצאת מאיזון של בלוטת התריס. אך ייתכן שגם של הורמונים אחרים. אם את מעוניינת את יכולה להתקשר אליי לנייד-0503242021 אם לא אענה השאירי הודעה ואחזור אלייך בהקדם. מקל עליי כאשר מתקשרים מהטלפון אליו אני אמורה לחזור. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
התייעצותאר3339 05/04/2012 | 08:57אני לא מקבלת שום טיפול איזון לבלוטת התריס כי לכאורה הערכים תקינים ומבחינת האנדו אין סיבה לטיפול ומי אני שאתווכח אם איש מקצוע?אין עוררין על החלטתם,נקודה!!(אולי בפרטי הגישה שונה..) רק לציין שהייתי שוב אצל האנדו לפני מספר ימים'כל הערכים תקינים TSH אפילו ירד מכמעט 4 ל2.78 כנ"ל גם T3-T4,יתכן ויש בעיה סמויה כפי ציינת אך אין לי אפשרות לעשות בדיקות מאחר ואין אישור מהאנדו,ביקשתי לעשות בדיקת הורמונים כללית וגם לכך הוא לא ראה סיבה מוצדקת,כל התסמינים שציינתי בפניו הוא שייך לנפש,אני יודעת בוודאות שישנה בעיה הורמונלית כלשהיא בעיקר בגלל האקנה והPMS החריף (ואני ממש לא היפוכונדרית רק רוצה למצוא פיתרון לבעיה עלומה..) אך אני נותרת לבד במערכה כי אין ממש עם מי לדבר...חייבת לומר שתגובתך מאוד מעודדת אותי,גם אם יתברר שהכול תקין אני יודעת שעשיתי את המקסימום,שללתי בעיות אפשריות,יתכן שזו באמת בעיה אורגנית פשוטה שגורמת או מחריפה ברמות את המצב אז למה ישר לגשת לארטילריה הכבדה במיוחד שניסיון העבר מוכיח שזה לא עוזר,נהפוך הוא מחמיר בצורה בלתי נסבלת.. טוב,קצת נסחפתי אבל הייתי חייבת ובמיוחד להודות לך על התחושה שיש אוזן קשבת,אכפתיות,ראש פתוח ויסודיות (מצטערת אבל להבדיל מהרבה בעלי מקצוע אחרים) . זו מבחינתי מקצועיות אמיתית! כל הכבוד על תרומתך העצומה ואצור קשר בהקדם.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 12/04/2012 | 14:35שלום, אם את רוצה תפני אליי טלפונית לנייד- 0503242021 אם לא אענה השאירי הודעה ואחזור אלייך. מאוד עוזר לי אם תתקשרי מהטלפון שאליו אני אמורה לחזור. אוכל לנסות לכוון אותך לחוות דעת שניה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה נוספת דר' קרני רובין 12/04/2012 | 14:37שלום, מכל מקום מאוד חשוב שלא תטופלי בראקוטן. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
האם יש כדורים שיכולים לטפל בתזוזת בלתי רצוניות של שרירים ? 03/04/2012 | 21:13ההפרעה האקוסטית של "קליקים" היא בעיה קשה מאוד מכיוון שיש רעש של תקתוקים בכל תנועה. אני לא יכולה אפילו לדבר בגלל הרעש החזק של התקתוקים. וכל מי שמתקרב אלי יכול לשמוע את התקתוקים שזה כמו רעש של קליקים שיש לי בכל תזוזה של הפה, וגם בהליכה, ובבליעה ובעיקר כשאני מדברת יש רעש של תקתוקים וזה מפריע לי מאוד וקשה לי לדבר בגלל התקתוקים!!! האם יש כדורים שיכולים לטפל בתזוזת בלתי רצוניות של שרירים ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 03/04/2012 | 22:36שלום, במידה וזה אכן כתוצאה מחריקת שיניים לוריוואן יכול להרגיע זאת, במיוחד בלילה ודרוש סד שיניים ללילה. כפי שכתבתי לך קודם בראש ובראשונה עלייך לפנות לרופא שיניים שמומחה לפרקי הלסתות. בהדסה למשל יש מחלקה שיקומית שעוסקת בנושא. ידוע לי שגם באוניברסיטת תל אביב יש מומחים שעוסקים בפרקי הלסתות. רק במידה, והם יאמרו שאין כל בעיה בפרקי הלסת יש מקום להתייחס לכך מבחינה פסיכיאטרית. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
המשך...04/04/2012 | 10:24הרופא פה ולסת אמר שאם אין תנועה של מפרק הלסת - אז לא יכולים להיות קליקים שמקורם ממפרק הלסת. אך יש לי תקתוקים בלסת גם בלי תנועה של הלסת- גם שהפה שלי סגור. התקתוקים מופיעים בכל תזוזה של הפה ובכל תזוזה של הראש. מה עלי לעשות?
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 12/04/2012 | 14:30שלום, גם כשהפה סגור יכולות להיות תנועות של הלסת. הייתי פונה למרפאת שיקום הפה בהדסה או למרפאה שעוסקת בכך באוניברסיטת תל אביב לצורך חוות דעת שניה. זה קצת לא בתחום שלי. אולי כדאי שתתייעץ בפורום של בעיות פה ולסת. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
אפקסור יוסף 03/04/2012 | 20:30שלום רב האם אפקסור באופן כללי יותר יעיל כנגד דיכאון מאשר ציפרלקס או לוסטרל משום שהוא עובד על מנגנון משולב של סרוטונין ונורפינפרין לעומת שתי האחרות שעובדות רק על סרוטונין? ניסיתי בעבר ציפרמיל ולא עזר מספיק לתחושות הדיכאון. הבעיה היא שיש לי גם אוסידי, ורופא מנהל מחלקה (שנחשב בכיר באוסידי) שהייתי אצלו בעבר לפני כשלוש ארבע שנים אמר שאפקסור לא עוזר לאוסידי...לעומת זאת קראתי על מחקרים שמראים יעילות דומה בינו ובין הSSRI, אז השאלה היא אם גם אפקסור מתאים לאוסידי?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 03/04/2012 | 22:00יוסף שלום, התרופות היעילות ב-OCD הן התרופות שעובדות על הסרטונין. אפקסור עובד ב-90% על הסרטונין וב-10% על האדרנלין ועל כן, סביר כי תהיה לו השפעה על OCD, יחד עם זאת, OCD דורש טיפול במינונים גבוהים של תרופות סרוטונרגיות וכאשר עולים באפקסור למינונים גבוהים יש לו השפעה ניכרת גם אדרנרגית. אני לא ראיתי הצלחות זוהרות עם האפקסור ב-OCD. אני בדרך כלל נוהגת לטפל ב-OCD או בפבוקסיל במינון של 300 מ"ג או בפרוזאק במינון של 60-80 מ"ג ובמקרים קלים יותר בלוסטרל 200 מ"ג. אציין רק שלא פחות חשוב מהטיפול התרופתי הוא הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי אשר אני נוהגת להתחילו לאחר חודשיים של טיפול עם ה-SSRI. אם אתה מעוניין תתקשר אליי לנייד- 0503242021, במידה ולא אענה אנא השאר הודעה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
מחקרים על אפקסוריוסף 03/04/2012 | 22:02היי, מה המחקרים על אפקסור בנוגע לאוסידי אומרים? שהוא יעיל כמו התרופות המקובלות? ולגבי דיכאון- האם אפקסור עוזר יותר לדיכאון מאשר תרופות SSRI בגלל המנגנון המשולב שלו? אגב, היכן את מקבלת מטוופלים?
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 03/04/2012 | 22:42שוב שלום יוסף, אפקסור איננה נחשבת לתרופה המתאימה ל-OCD. אני לא נתקלתי במחקרים מסוג זה. לגבי הדיכאון,אפקסור יכול להיות יעיל יותר מ-SSRI במינונים גבוהים שבהם האפקט האדרנרגי מורגש. בסימבלטה, שהיא ב-70% סרטונרגית וב-30% אדרנרגית האפקט יותר בולט. באפשרותך להיכנס לאתר שלי או להתקשר אליי לנייד- 0503242021 אם לא אענה השאר הודעה ואחזור אליך. מקל עליי כשמתקשרים ממספר הטלפון אליו אני אמורה לחזור. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
אם היא עובדת על הסרוטוניןיוסף 04/04/2012 | 01:12אם היא עובדת על הסרוטונין כמו SSRI אז מדוע אינה טובה לכפייתיות?
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 12/04/2012 | 14:27יוסף שלום, תהיתי על כך בעצמי, אין לי לכך תשובה. ייתכן והדבר קשור למידת הקשירה לחבונים שקושרים לסרטונין. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
פיברומילגיה + מניה דיפרסיה (לת) תל אביבית 05/04/2012 | 15:54שלום רב, אני בת 40. סובלת מפיברו מס' שנים ולאחרונה אובחנתי במניה דיפרסיה. בעיקר דכאון. מקבלת סימבלטה 30 מ"ג + ואלפורל 600 מ"ג ליום כבר חודשיים. הפסיכיאטרית אמרה לי לקחת ולפורל 2 בבוקר עם הסימבלטה + 1 בערב. הבעיה שאני כל הזמן עייפה ומתעוררת רק ב- 12 בצהריים. ממש בכוח, מכריחה את עצמי. לוקחת את הסימבלטה + 2 ולפורל בצהריים. וכדור נוסף של ולפורל בערב. במשך היום אני כל הזמן עייפה (פיברו ותשישות כרונית בשילוב הכדורים שכנראה מרדימים אותי). אין לי אנרגיה בגוף והמצב רוח לא משהו. ואני כבר לא יודעת מה לעשות. (עושה הליכה חצי שעה ביום). אשמח לקבל את עצתך בנושא. תודה רבהפתח בחלון חדש
איקסל +חרדות+הפרעות שינה גלית 26/03/2012 | 11:47שלום דר' קרני היקרה. התחלתי לקחת כשבועים איקסל 25X2 לכאבי הפיברומיאלגיה. כתבתי למטה ועזרת לי מאוד.(לוקחת גם למוג'ין 200). בשבועיים האלה התחיל לי אי שקט נוראי נוראי ושורף לי הגוף+חרדה. השינה שלי התקלקלה שוב. הרופא אמר לי להעלות את הקלונקס ל-1 מג'. אני יודעת שיכול להיות שבהתחלה זאת תופעת לוואי חולפת של האיקסל אבל מעולם לא סבלתי מחרדות ואי שקט כשהתחלתי כדורים לדיכאון(מספר רב של כדורים).הרופא אמר שזה כמו סימבלתה( אבל בסימבלתה לא קרה לי דבר כזה.)ואם זה לא טוב לי אני יכולה להוריד ואם זה עוזר לכאבים אז לעלות. בקיצור שאחיה עם מה שיש עם הכאבים,עם החרדה והדיכאון ושאלך לטיפול פסיכולוגי ושיש בחינם-בדקתי ואין בחינם.אמרתי לו שעד שהטיפול ישפיע יקח זמן ואני ממש תשושה,השינה לא תקינה והחרדות מתגברות.אטימות! חוצמזה אני מקבלת קצבה אז אני מוכרחה עזרה ראשונה. התחננתי שיעלה לי ל-150 מג' סרקוול וקיבלתי,אך החלטתי שבנתיים לא מעלה עד הפסקת החרדות כדי שאדע שהאיקסל הבעיה,האם יתכן???. אני מאוד מאוד חוששת כי לא כולם מבינים כמוך,בפרט בכימיה...בנתיים אני לא מעלה ל-100 מג' איקסל לכאבים למרות שבמינון הנמוך יש טיפונת שינוי. כמה זמן של נטילה לדעתך אני אמורה להבין שהכדור גורם לי לחרדה? הלילה ישנתי 0.5 ותוספת0.5 קלונקס ו-100מג' סרוקוול+סטילוקס -ישנתי 4 שעות בול.סירקדין כפי שהיצעת, אקח רצפט מהרופא .שאלתי היא עם כל מה שאני לוקחת לא עוזר אז הסירקדין תעזור? תודה על התייחסות לכל השאלות.מוקירה מאוד את עזרתך.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 29/03/2012 | 14:52גלית שלום, איקסל מעלה את האנדרנלין ולכן תופעות הלוואי ואולם יש סיכוי סביר שלאחר תקופת ההסתגלות יהיה שיפור (איקסל פועל 50% על הסרטונין ו50% על האדרנלין לעומת הסימבלתה שפועל 70% על הסרטונין ו30% על האדרנלין). הייתי מעלה את מינון האיקסל ולוקחת קלונקס בו זמנית לשבועות הראשונים. הצירקדין יעזור בטווח הרחוק. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
חודש מספיק?גלית 29/03/2012 | 15:41השאלה היא האם חודש יספיק לדעת אם האיקסל מתאים לי ותופעות הלוואי אמורות להסתיים?האם הוא לא מעורר?פוחדת שזה יהווה בעיה לשינה בטווח הארוך. אז זאת אומרת שסירקדין תהיה קבועה אצלי ב"תפריט"? היא גם עולה המון.האם היא נחשבת תרופה "בריאה"לעומת הסיטלנוקס? בכללי ואופציה האם אפשר סיטלנוקס לשלב הראשון של ההרדמות וכל השאר(הסרוקוול והקלונקס) ישמרו על השינה? האם לא אצטרך את הסרוקוול לשינה? שמעתי שסורבון יכולה לעזור המון במקום כל הקוקטיל והסרוקוול.נכון? לא אכפת לי לסבול עוד שבוע וחצי חרדה(שזה יהיה חודש מתחיל הנטילה)ולא אעלה ל-1 מג' קלונקס העיקר שאבין שזה מהאיקסל.נכון? אני לא צריכה את האיקסל או הסימבלתה לדיכאון אלא לכאבים. תודה רבה. הסימבלתה גרמה לי לעצירות איומה ואין אונות קשה(אוגזמה). הבנתי שהבחור יצר איתך קשר.תודה שאת עוזרת תמיד
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 03/04/2012 | 20:11גלית שלום, הסירקדין הינו מנלוטומין ארוך פעולה שהוא חומר המופרש באופן טבעי במוח לצורך פתיחת שער שינה ושמירה על שינה איכותית. סטילנוקס הוא כדור שינה שלטווח ארוך יכולים ליצור התגלות אליו. תופעות הלוואי מאיקסל במינון טיפולי (כ-100 עד 150 מ"ג) אמורות לחלוף לאחר חודש מעליית המינון האחרונה. האם התרופה מתאימה או לא? צריך יהיה לראות. עלייה במפלס החרדה יכולה להיות מכל נוגד דיכאון כאשר הוא מתחיל להשפיע. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
תודה על הכלללללללללגלית 03/04/2012 | 22:47תודה דר' על ההשקעה,הסבלנות והאכפתיות. בעזרת ה' אגיע לפגישה כפי שקבענו.מצפה מאוד. ממש מצחיק אבל חלמתי אתמול שהגעתי לביתך והבית נראה עתיק ומפואר עם קירות מעץ מיוחד. המון ירק ועצים מסביב והכניסה לתוך הבית היא דרך ירידה במדרגות. אולי זה חלק תופעות לוואי של העליה במינון :-) חג שמח בשם כולנו.
סרוקוול ואלרגיה נוגה 03/04/2012 | 01:08אני לוקחת סרוקוול 200mg לטיפול בהפרעה דו קוטבית, האם ניתן לקחת במקביל תרופות נגד אלרגיה (לורטידין וכו')?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 03/04/2012 | 21:26לנוגה שלום, למיטב ידיעתי, אין שום מניעה שתיקחי במקביל תרופות נגד אלרגיה. לא ברור לי האם האלרגיה היא כתוצאה מהסרקוול, במידה וכן לדעתי יש מקום לשקול החלפה של הסרקוול בתרופה מאזנת אחרת כמו הזיפרקסה, הביליפאיי או הספריס. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
תודהנוגה 03/04/2012 | 21:36תודה על התשובה, האלרגיה הינה אלרגיה נורמלית לקרדית אבק ואין לה קשר לסרוקוול.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 03/04/2012 | 22:43שוב שלום, במקרה כזה קחי את שתי התרופות יחד. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד