פורום פסיכיאטריה - עמוד 375
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
סטאבלון (stablon)- טיאנפטין חביב 02/04/2017 | 02:43אני שמעתי על התרופה הזו שהיא תרופה מאוד מיוחדת בניגוד לכל התרופות יש לה מיעוט תופעות לוואי והיא באמת פצצה של מצב רוח לא מבין למה לא מביאים אותה יש אותה כמעט בכל מדינה. שום דבר פה אינו מתקדםפתח בחלון חדש
פשששש חביבלחביב 02/04/2017 | 14:48נתת לי חומר למחשבה אני לא מפסיק לחפש בגוגל על התרופה שמעתי שהיא עוזרת במצבי דיכאון וטראומה
רק שזה רחוק מהעין מהנפש ומהגוףלחביב 02/04/2017 | 15:03מעניין מה יש לרופאת הפורום להגיד על התרופה ומה סיכוייה להיכנס לסל בישראל ומי יקח עליה רישום ויכניס אותה לסל ולמי כדאי לפנות כדי שזה יתממש
חבל שלא קיים בארץ חביבלחביב 02/04/2017 | 15:08זה גורם לי להפסיק לחפש בגוגל על התרופה כי אין לי למי לפנות על מנת לייבא אותה ולהכניסה לסל
מה זה כבר יעזור לדיכאון עמידלחביב 02/04/2017 | 15:13ניסיתי 10 תרופות ללא הצלחה
דווקא התרופה הזו הכי יעילה לדיכאון מכל תרופה אחרת באינטרנחביב 06/04/2017 | 03:44התרופה הזאת היא תרופת הפלא תסתכלי ביוטיוב כמה מדברים עליה מדיכאונות קשים היא הוציאה אנשים לגמרי והיא ללא תופעות לוואי מדובר במנגנון שונה ממאוד ssre זה תרופה ששיכח לחברת sunovion לחברה הזאת לא מצאתי חברות בת שלה בארץ או חברות בשם ארץ שלה בארץ אפשר לשלוח למשרד הבריאות במחלקת תרופות את הבקשה לתרופה היא מאוד נפוצה בכל העולם :)אפילו במדיות עולם שלישית
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 21:20לחביב ולכל המתכתבים שלום, סטאבלון (Stablon) - החומר - טיאנפטין (tianeptine) זוהי תרופה חדשה אשר פותחה בצרפת בידי חברת Labertoire Servier. התרופה הזו שנוייה במחלוקת בעולם, והחברה המייצרת - כלל לא ביקשה רשיון למכור אותה במרבית המדינות בעולם. היא אמנם אושרה לשימוש בארץ המוצא - בצרפת. התרופה הזו היא נגזרת של תרופה ישנה יותר - בשם - Survector (החומר - amineptine). התרופה Survector האמורה, פותחה כתרופה לטיפול בדיכאון - וזכתה להצלחה מסחרית גדולה. זוהי תרופה ממשפחת הטריציקליים, אך בעלת מנגנון פעולה ייחודי - של חסימת ספיגת המוליך העצבי - דופאמין - והעלאת רמת הדופאמין - במוח. לאחר שבארה"ב התברר שלתרופה יש פוטנציאל התמכרותי גבוה (אנשים מסוימים השתמשו בה לחוויות של סימום עצמי ותחושות של - "טריפ" ו- "היי") - החליטו הרשויות בארה"ב - להוציא את התרופה הזו אל מחוץ לחוק. ארה"ב פתחה במבצע בינלאומי נרחב שבו הופעלו לחצים על כל המדינות בעולם שבהן יוצרה התרופה - כדי להפסיק את הייצור והשיווק שלה - משום שהתפתח שוק שחור בתרופה - שאותה המשיכו לייבא לארה"ב ולמכור בשוק השחור כ- "סם". כתוצאה מכך - חדלה חברת Labertoire Servier לייצר ולשווק את התרופה Survector, אם כי היא ממשיכה להיות מיוצרת באופן מחתרתי במדינות עולם שלישי כגון - ברזיל, אקוודור, מאלזיה, וכו'. לאחרונה - הוציאה חברת Labertoire Servier - את התרופה החדשה - Stablon שהחומר הפעיל בה - נקרא טיאנפטין (tianeptine) - והוא קרוב מבחינה כימית - לחומר - אמינפטין (amineptine) - של התרופה הקודמת שייצורה הופסק. למרות נסיונות של חברת Labertoire Servier - להציג את התרופה החדשה - כבעלת מנגנון פעולה שונה מזה של קודמתה - וגם שאינו בעל פוטנציאל התמכרותי - נמנעה החברה, כאמור, בכלל מלנסות לקבל רישיון לשווק את התרופה הזו בארה"ב ובמדינות אחרות, כנראה מתוך חשש סביר - שגורלה יהיה כגורל קודמתה. חשוב לציין שאנשים רבים - דווחו על תוצאות טיפוליות מצויינות - בשימוש בתרופה הזו - כנגד דיכאון ולכן - המציאות האכזרית - שאיפשרה לאנשים אחרים - להתמכר לתרופה - או לנצלה למטרות סימום ו- "וטריפ" - שללה את התרופה גם מאותם אנשים אשר הפיקו ממנה תועלת טיפולית אמיתית. לסיכום - לפחות בשלב זה - התרופה הזו תימכר בעיקר (ואולי רק) - בצרפת, ואין שום מקום ואפשרות לדמיין מצב שהתרופה הזו תאושר לשימוש בישראל בשלב הנוכחי. זה אולי דוגמא לכך שצריך לקרוא עם ביקורת דברים הנכתבים באינטרנט ובכלל. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
תודה רבה קרניחביב 07/04/2017 | 03:09לא חקרתי על זה ותשובתך עזרה תודה רבה
אולי התרופה תוכל לעזור לי לעמידות?מדוכא 08/04/2017 | 06:03מה אומרת דוקטור אני סובל מזה כעשר שנים מדיכאון ולאחרונה נהיה כרוני דביק ועמיד?
גיאודון אביליפייא 08/04/2017 | 13:35שלום, הייתי אצל פסיכיאטרית ליעוץ, ואני צריכה לחזור אליה , יש לי בעיה של חרדה מוגברת , וכתוצאה מזה אני סובלת מדכאון, כי אני צוברת כשלונות בלמצוא זוגיות ועבודה שתתאים לכישורי, מעבר לכך בגלל צבירת התסכולים והבעיות הרגשיות לפעמים אני תוקפנית ומרגישה מאוימת למרות שאובייקטיבית לא כך הדבר.הוצע לי לקחת אנטיפסיכוטיים במינון נמוך מעוניינת להתחיל בטיפול תרופתי רק נורא מפחדת מההשמנה הכרוכה בדבר. האם הפגיעה בחילוף חומרים היא בלתי הפיכה , או שהחלוף חומרים חוזר לעצמו לאחר לקיחת התרופה.האם תרופות בשחרור מושהה יכולות לעזור עם בעיות של תשישות ועייפות(כי כשאני עייפה אני נוטה לאכול יותר) האם תרופה כמו גיאודון או אבילפיי שהן פחות משמינות יכולה להתאים לאישה בגיל הפוריות תודה רבה,
גיאודון אביליפייא 08/04/2017 | 13:35שלום, הייתי אצל פסיכיאטרית ליעוץ, ואני צריכה לחזור אליה , יש לי בעיה של חרדה מוגברת , וכתוצאה מזה אני סובלת מדכאון, כי אני צוברת כשלונות בלמצוא זוגיות ועבודה שתתאים לכישורי, מעבר לכך בגלל צבירת התסכולים והבעיות הרגשיות לפעמים אני תוקפנית ומרגישה מאוימת למרות שאובייקטיבית לא כך הדבר.הוצע לי לקחת אנטיפסיכוטיים במינון נמוך מעוניינת להתחיל בטיפול תרופתי רק נורא מפחדת מההשמנה הכרוכה בדבר. האם הפגיעה בחילוף חומרים היא בלתי הפיכה , או שהחלוף חומרים חוזר לעצמו לאחר לקיחת התרופה.האם תרופות בשחרור מושהה יכולות לעזור עם בעיות של תשישות ועייפות(כי כשאני עייפה אני נוטה לאכול יותר) האם תרופה כמו גיאודון או אבילפיי שהן פחות משמינות יכולה להתאים לאישה בגיל הפוריות תודה רבה,
שאלה לחביברוני 09/04/2017 | 22:19אז מה אומר כדאי להזמין פריסטיק או סטבלון?? הרי יש את הביטוח של מכבי שמכסה חלק מהעלויות אני חם להביא משהו שיעזור לי !
לא חושב שמכבי נותנים החזר כספיחביב 10/04/2017 | 17:25על תרופות מחול או כללית או לאומית.. עדיף שתנסה ברינטליקס
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 13:37למדוכא שלום, איך אני יכולה לענות כשאינך כותב מה קיבלת, מה אתה מקבל. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 13:53לא' שלום, אינני מבינה מדוע צריך לתת לך אנטיפסיכוטיים במינון נמוך. לעניות דעתי אלה לא תרופות לחרדה ודיכאון. הרבה פעמים אנשים הסובלים מחרדה ודיכאון שאינו מטופל יכולים להיות תוקפנים ומרירים. אינני מבינה על אילו אנטיפסיכוטיים בשחרור מושהה את מדברת כך שאינני יכולה לענות לך לגבי התשישות והעייפות. גיאודון אכן לפעמים מרגיע אבל השפעתו אפסית אם לא לוקחים אותו עם 850 קלוריות (80% אינו נספג). אביליפיי סתם כך יכול להגביר חרדה ולכן נותנים אותו בתחילה עם לוריבן. בברכה, דר' קרני רובין
ניתן להזמין אותה דרך האינטרנט במחיר סבירתשובה 12/03/2018 | 13:12ויש מס' אתרים אמינים למדי. האתרים האלה מוכרים בד"כ גם נוטרופים לכן הם על הגבול האפור של חוקי\לא חוקי.
גמילה מלוסטרל (לת) ביבו 12/03/2018 | 08:00שלום. בתי בת 16 מטופלת בלוסטרל 75 מג חצי שנה. בעצה עם הפסיכיאטרית כדי לגמול אותה מהכדור הורדנו את המינון ל50 מג לשבוע ואתמול הורדנו ל 25 מג.האם זה בסדר כי היא התחילה לדבר על מוות שלנו ההורים שלא רוצה שנמות .שנחיה חיי נצח ושנהיה איתה כל הזמן.יש לציין שבעבר היא דברה על אובדנות .בתודה מראש.פתח בחלון חדש
מרגיש שמישהי נכנסת לי למחשבות אנונימי 09/03/2018 | 21:19הסיפור מתחיל משכנה מוזרה שגרה מולי יחד עם חבר שלה, היא מציקה לי בדרכים מוזרות אבל לא בשביל זה אני פונה אליך. לאחרונה אני מרגיש שהיא ממש נכנסת לי למחשבות, למשל שנתקע לי האינטרנט לפעמים לפתע שאני אומר את השם שלה בראש שלי פתאום האינטרנט חוזר, יש לך הסבר הגיוני לזה?פתח בחלון חדש
או שהיא איזה מיסטיקנית/מכשפה או שאתה במחשבות שווא פשוט תתעלםהמינגוויני 10/03/2018 | 00:56...הדוקטור פרשה מהפורום אז רק עוברי אורח יוכלו לה
מה זאת אומרת מיסטיקנית/מכשפה?אנונימי 10/03/2018 | 15:20יש כזה דבר בכלל?
אין כזה דבר. לדעתי יש לך סימפטומים קליםהפרשן 10/03/2018 | 15:30של OCD. סביר שזה יחלוף לבד. אם זה מאוד מציק לך גש לפסיכיאטר או לטיפול פסיכולוגי: שיחות , CBT.
אם היא אתיופית אז כן היא מכשפהלטיצייה ארגנטינאית 11/03/2018 | 21:26לא 100% אבל אפריקאים הם המקור לכל הכישוף הזה. שהייתי ילד היתי גר בבנין של אפרו אמריקאים צרפתים כאלה , והם כל הזמן היו עושים טקסים כאלה ושורפים צמחים עם ריח ממש מסריח . בדרך כלל אנשים שמתעסקים בחרא הזה נהיים אבודים לגמרי גנבים /הומלסים.
הפסקת כדורים אלי 11/03/2018 | 15:28הפסקתי לקחת אפקסור לפני 4 חודשים בערך. לאחרונה החלו לחזור לי סימפטומים של דכאון וחרדה. במהלך חיי היו לי 4 תקופות שבהם לקחתי תרופות ותמיד אחרי שהפסקתי לאחר כמה חודשים שוב חזרתי לתרופות עקב דכדוך וחרדה. מה הסיבה שזה קורה תמיד? האם זה פשוט תקופה שהגוף שלי מגיב לא טוב להפסקת התרופה ואם אנסה להחזיק מעמד עוד קצת בלי התרופה זה יעזור וכבר לא יהיה לי צורך בתרופות או שזה בגלל שרק כעת הגוף שלי מתחיל להתמודד בלי העזרה של הכדור ולכן יש ירידה של מצב הרוח ולכן עדיף לחזור לכדור? או שמא אופציה אחרת? אני מבולבל ונואש לעזרה. תודהפתח בחלון חדש
לאליהפרשן 11/03/2018 | 20:37המדובר במחלה כרונית לא פשוטה. כמו שכבר ראית בעבר, כל פעם שהפסקת את התרופה חוזרים לך הסימפטומים של המחלה, אז מדוע להפסיק אותה ולסבול? האם יש לך רופא מטפל? לא כדאי לשחק עם התרופות בניגוד או בהיעדר הנחיות של רופא. פה אין רופא, תשאל באתר סטארמד, פורום הפרעות חרדה (סיווג ראשי: פסיכיאטריה)
הפסקת תרופות/הפסקת סמים - כמעט אותו דבר.ציפקלה 11/03/2018 | 21:24ברור שברגע שמפסיקים הדיכאון והחרדה מוגברים לפעמים יותר ממה שהיו
לשלוח את הפרשן לאישפוז כפוי שונא את הפרשן 08/03/2018 | 14:01מציע לקחת אותו לאישפוז ולתת לו כדורים הוא חולה נפש שמעליל על אחרים שהם נגד טיפול למרות שהם לא הוא המציא עליי שאני מתנגד לכדורים למרות שלא אמרתי את זה הוא חולה בראש בדיוק כמו הפסיכאטרים.פתח בחלון חדש
שמע הפרשן כנראה מהדור המיושן שנגד כל סוג של סם (אפילו נגד גראס)... 09/03/2018 | 00:34הדבר היחיד שהוא מכיר כטיפול זה התרופות
לא צריך לאשפז אותואוסנת 10/03/2018 | 09:19עם כדורים זה פרס בשבילו. צריך לקחת לו את הכדורים שלו ולא לתת לו לדבר עם פסיכיאטר. הוא רק עושה עם זה נזק לאחרים. אל תתיחס למה שהוא אומר, הוא פשוט לוקח עוד ועוד כדורים ועדיין מה שיש לו בחיים זה ההודעות האלה בפורום והוא חושב שהוא בריא.
לאוסנת ופרשןתומר 10/03/2018 | 10:12אתם מומחים בלזיין את השכל לאנשים
לתומראוסנת 10/03/2018 | 10:37גם אתה...
תגיד תומר, אמרו לך פעם שיש לך שם של מלשין? רוקיסט כזה פוץגיי.. 10/03/2018 | 14:56שבשבילו לשתות בירה באיזה פאב מסריח בקיבוץ זה כמו טריפ אסיד
לגייתומר 10/03/2018 | 15:55היי חמוד תגיד מה אתה מעשן בדרך כלל?
לאוסנתתומר 11/03/2018 | 08:19אני אומר תמיד רק את האמת
מתכון להכנת תרופה פסיכיאטרית בבית: אם הייתם מנסים היתם מבינים 10/03/2018 | 15:11המצרכים: שבד"כ סודיים ומסתירים מאיתנו: רעל של סוללות , רעל עכברים (חגיגת) חומר הדברה K300, ואולי קצת מאיזה חומר ניקוי (לא אקונומיקה). ככה לפחות זה מרגיש (בתור אחד שהיה בעולם הסמים וניסה סמים מרוססים/ מהולים ברעל)פתח בחלון חדש
אה ושכחתי חומר משלשל ואבקת חשמל... 10/03/2018 | 15:11...
סתם חרטה הכדורים האלה הכול פלצבו , זה סטלה של ילדי כאפות הכדורים האלה רעל עכברים (לת) שיזדיינו כל הרפואה המעפנה הזאת עוזר קצת בהתחלה ואז כלום 10/03/2018 | 14:58לוקח ליתיום 1200 מ"ג ביום, וולבוטרין 150 ציפרלקס 20 סרקווייל 060 לא מרגיש אפילו קצת שיפור... ואני כבר חצי שנה עם החרא הזה.. חוץ מזה שהחשק המיני שלי הלך כמעט לגמרי לא ראיתי שום שינוי קיצוני לטובה ..פתח בחלון חדש
הרגשה רעה מוטי 09/03/2018 | 08:37וסטרל 50מג עכב דיכאון וחרדה הטיפול בדכ יעיל אך לא מספק!שמתי לב לאחל שאני מעשן לדוגמא סיגריות /נרגילה ואני לא מעשן באופן קבוע רק לעיתים .קורה לי בגוף תגובה לא נעימה יום לאחר שעישנתי אני מרגיש כמו תסמיני גמילה מהתרופה זא חרדות דיכאון וסימפטומיים נורא לא נעימים שנמשכים מס ימים עד אשר רמת התרופה בדם מתאזת .האם עישון משפיע על רמת התרופה בדם עד כדי כך שכשיש ירידה ברמת התרופה מתחילים סימני ״גמילה״ זה קרה לי לא אחתפתח בחלון חדש
לא נראה קשור לעישוןהפרשן 09/03/2018 | 09:02נראה שאתה במינון נמוך מידי של לוסטרל. פה אין רופאים, תשאל באתר סטארמד.
לפרשןמירי 09/03/2018 | 13:44אתה מפנה כל הזמן לאתר סטראמד אבל הפעם האחרונה שמישהו מקצועי ענה שם זה היה ב2011! אז בדיוק הקטע לשאול שם?
למיריהפרשן 09/03/2018 | 14:47יש שם פורום פעיל: פורום הפרעות חרדה (בקטגוריה "פסיכיאטריה")
אם היה לי חלום להיות שחקנית, ולא למדתי עד היום , יכול להיות שזה הסיבה לדיכאון:??? שיר 09/03/2018 | 00:32כי למרות שאני שותה תרופות לא מרגישה שום שיפור... פחות משברים אבל עדיין אין מוטיבציה ועדיין חוסר ביטחון חרדה... וכאילו מרגישה שאם לא חיה את החיים בתור שחקנית מצליחה אז החיים לא שוויםפתח בחלון חדש
הביצה והתרנגולתהפרשן 09/03/2018 | 01:15שלום, מהיכרות רבת שנים אני יכול לומר לך, שהסיבה לדיכאון אינה באשמתך ואינה נובעת מזה שלא הגשמת את החלום להיות שחקנית. להפך: הדיכאון גורם לפגיעה בחיים. הוא מפריע להגשמת חלומות ותוכניות וגורם לקיפאון בהישגים חברתיים, מקצועיים ועוד. הפתרון הוא לקבל טיפול יעיל שיביא לקיצור התקופה הדיכאונית (אפיזודה) ולהגעתה של תקופת חיים טובה הרבה יותר, שבה תוכלי לממש את עצמך.
ציפרלקס, לקיחה חוזרת דין 07/03/2018 | 19:05היי לקחתי ציפרלקס במשך כשנתיים והיה לי סה''כ מאוד טוב עם הכדור. לפני כחצי שנה הפסקתי (בבת אחת אם רלוונטי) ולמען האמת חוץ מקצת קושי בהתחלה הכל היה בסדר, לאחרונה חוזרים לי ההתקפי חרדה. אני רוצה לחזור לקחת את הכדור אבל פעמים קראתי שיש בעיה אם להפסיק ולחזור לכדור. יש לך קצת פרטים לתת לי? תודה רבהפתח בחלון חדש
אם היה כלכך 'טוב' למה הפסקת?הוראס 08/03/2018 | 13:31רצית את החשק המיני שלך בחזרה לא ככה? רצית שהזיעה המוגברת תיעלם, ורצית להפסיק להרעיל לעצמך את הכבד והכליות לא כך?
למהדין 08/03/2018 | 13:33למה אתה מתערב? החשק המיני שלי היה בשמיים לא היה לי בכלל זיעה מוגברת. תעשה לי טובה אחי, תן לד''ר לענות
אין כאן ד"רהפרשן 09/03/2018 | 01:09תשאל באתר סטארמד. מהי ההתלבטות? פשוט תתחיל לקחת ותצפה לזה שאולי תזדקק למינון גבוה מזה שלקחת אז (הכל בהוראת רופא).

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד