פורום פסיכיאטריה - עמוד 381
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הוספת כדורי הרגעה (לת)
דן 19/02/2018 | 13:12שלום, בגלל דיכאון וחרדות אני לוקח סרטרלין 200 מ"ג ואני מרגיש סבבה. עתיד לבוא תקופה לחוצה ואני מפחד שהמצב שלי יחמיר! אז הרופא משפחה הוסיף לי לוריוון והוא אמר שאני אקח את זה קבוע ביחד עם הסרטרלין. קראתי באינטרנט שאסור לקחת את זה באופן קבוע אבל בגלל זה אני שואל האם יש לו טעות ?? ואם לא אז מה המינון והתקופה שאני צריך לקחת ?? האמת שניסיתי אתמול כדור אחד ואני מרגיש נפלא! רגוע שלווה .... ממש נהדר אפילו גם יום למחרת . השאלה מה עושים ?פתח בחלון חדש -
תוספת לכדור מרוניל (לת)
שילת 19/02/2018 | 11:32שלום דר אני סובלת מocd ומקבלת כיום 225 מ״ג מרוניל וקלונקס במידת הצורך. המרוניל מצליח להוריד לי את המחשבות הטורדניות אבל מכניס אותי למצב מעומעם דיכאוני ולא מפוקס. קיבלתי תוספת של חצי כדור ריספרדרל אבל חוויתי ממנו בחילות וכאבי ראש ועכשיו החליפו לי לחצי כדור אריפליי שלא מראה שינוי על המצב רוח שלי לצערי ואני נשארת במצב עייף כל הזמן. לפני מספר שבועות לקחתי ריטלין al 40 שכן הרגשתי איתו הרבה יותר יעילה ושמחה בלי תופעות לוואי כמעט למעט מעט חוסר תיאבון אבל הרופא לא מיהר לתת לי מרשם. רציתי לדעת אם יש סיבה שלא מוסיפים את סוגי הכדור כמו ריטלין או קונצרטה עם מרוניל או שאם הוא תורם לי אז אני יכולה להתעקש. תודהפתח בחלון חדש -
חוסר ריכוז האם סימן שצריך להעלות מינון
סמדר 18/02/2018 | 15:57מדובר באשה בת 46 אשר לוקה בסכיזופרניה נוטלת סרווקל ומתלוננת על חוסר ריכוז. האם חוסר ריכוז אצל חולת סכיזופרניה זה איתות לכך שצריך להעלות את מינון התרופות האנטיפסיכוטיות, ובמקרה זה סרווקוול? תודהפתח בחלון חדש-
שלום
הפרשן 18/02/2018 | 19:10לדעתי לא תוכלי לקבל תשובה רצינית על סמך המידע שמסרת, יש צורך בבדיקה יסודית של רופא. את יכולה לנסות באתר סטארמד, פה אין רופאים.
-
-
למה לא אסרו מזמן (לת)
ללשש 18/02/2018 | 14:44למה לא אסרו מזמן תרופה מאוד גרועה שניתנת דווקא לאנשים אובדניים-מה משנים בכלל הסימפטומים אם מי שלוקחים אותה רוצים להתאבד ?ומתאבדים? תרופת אנפרניל תרופת אנפרנילאנפרניל היא תרופה פסיכיאטרית אנטי – דיכאונית מהדור הישן, השייכת למשפחת הטריציקליים (TCA). השם הגנרי של התרופה הוא קלומיפרמין, והיא נמכרת גם תחת השמות דוקספין, אימיפראמי ואמיטריפטילין. מתי משתמשים באנפרניל? אנפרניל היא תרופה שהומצאה לטיפול בדיכאון, והיא אכן יעילה גם בהתוויה זו, אך השימוש הנפוץ ביותר בה הוא לטיפול דווקא בהפרעות חרדה, ובאופן ספציפי להפרעה אובססיבית- קומפולסיבית (OCD). לטיפול בהפרעות מצב רוח כמו דיכאון, אנפרניל משמשת רק לאחר שנעשה ניסיון לטיפול בכמה וכמה תרופות ממשפחות אחרות, א-טיפיקליות (הדור החדש- SSRI או SNRI), ושגם תרופות טריציקליות אחרות לא נתנו השפעה טובה מספיק. כאשר אדם סובל מדיכאון המלווה במחשבות אובדניות לא נעשה שימוש כלל באנפרניל. לעומת זאת, בטיפול ב-OCD, השימוש באנפרניל דווקא נפוץ בשלבים מוקדמים יותר של ההתערבות הפסיכיאטרית. אנפרניל זו גם התרופה שיש לגביה את מספר המחקרים הגדול ביותר (גם משום שהיא התרופה הוותיקה ביותר), שמראים את יעילותה הגדולה בטיפול בהפרעה אובססיבית- קומפולסיבית. איך פועלת אנפרניל? אנפרניל היא תרופה ממשפחת הטריציקליים. משפחה זו, כמו כל התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה, פועלת על נוירוטרנסמיטורים במח, שריכוז נמוך שלהם נמצא קשור להופעת סימפטומים דיכאוניים או חרדתיים. כאשר משוחרר נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) מסוים מתא עצב אחד למשנהו (בתהליך שנקרא "פולסים חשמליים"), הנוירוטרנסמיטור נמצא במרווח שבין שני התאים (הסינפסה), ומשם, באמצעות מולקולות של טרנספורמטורים, נספג בתא המטרה. טריציקליים, ובהם גם אנפרניל, מעכבים את פעילותם של הטרנספורמטורים, כך שהמוליכים העצביים לא נקלטים במהרה ונספגים בתא. הריכוז שלהם בסינפסות עולה, והשפעתם על התאים והמח עולה. לא יודעים בדיוק להסביר למה, אך לעליית הריכוז הזו יש השפעה טובה על סימפטומים דיכאוניים וסימפטומים חרדתיים. אנפרניל, באופן ספציפי עובדת בעיקר על הנוירוטרנסמיטור סרטונין. השפעתה פחותה גם על נוירוטרנסמיטורים נוספים משמעותיים כמו נוראדרנלין ונראפינפרין. מכיוון שהתרופה משפיעה על חומרים נוספים במח, נוצרות גם תופעות לוואי לא רצויות. השימוש בתרופה נעשה באופן הדרגתי, עד למינון של כ-250 מ"ג. התרופה אינה משפיעה במלואה באופן מיידי, ויש להתמיד בנטילתה למשך 3-6 שבועות לפחות, לפני שניתן לקבוע האם היא מועילה או לא. גם תופעות הלוואי מתמתנות ומתאזנות בתקופה זו. תופעות לוואי תרופות ממשפחת הטריציקליים ידועות בכך שהן גורמות לריבוי של תופעות לוואי, ולעיתים השימוש בהן אינו אפשרי או אינו רצוי, בגלל שהסבל מתופעות הלוואי עולה על התועלת שבנטילת התרופה. תופעות הלוואי האופייניות לאנפרניל הן עצירות, סחרחורת, ירידה בלחץ דם, טשטוש ראייה, עייפות ותחושת נמנום, ויובש בפה. התופעות המפחידות יותר כוללות גם פגיעה בזכרון, תחושה של בלבול ודיס-אוריינטציה, חלומות "אמיתיים" ומפחידים, פגיעה בשיווי המשקל ונטייה גבוהה יותר להתנהגות תוקפנית. במקרים נדירים יותר, עלולה התרופה לגרום לדיכוי של פעילות מח העצם, לתגובות פרדוכסליות של התגברות הסימפטומים הדיכאוניים או החרדתיים, ולהחמרה של סימפטומים פסיכוטיים (אם היו כאלה מלכתחילה). אנפרניל אסורה בשימוש בקרב חולים עם מחשבות אובדניות (בגלל הסכנה להתחזקות סימפטומים פסיכוטיים, שעלולה להתבטא בהתחזקות כוונות אובדניות), חולי לב, חולי גלאוקומה והסובלים ממחלות כליות וכבד. חשוב לציין, שלא כל החולים המשתמשים בתרופה סובלים מכל תופעות הלוואי, וישנם גם מטופלים שלא חשים בתופעות הלוואי כלל, או שתופעות הלוואי אצלם חולפות בתוך מספר שבועות מתחילת הטיפול. כאשר תופעות הלוואי הן קשות, בדרך כלל אי אפשר להמשיך את הטיפול בתרופה, גם אם היא נמצאת יעילה לטיפול בסימפטומים. אך בקרב ברי המזל שתופעות הלוואי אינן משפיעות עליהם בעוצמה, התרופה עשויה להיות יעילה, ותוצאת המשוואה של תועלת לעומת עלות יוצאת חיובית. מה משנים בכלל הסימפטומים אם מי שלוקחים אותה רוצים להתאבד ?ומתאבדים?פתח בחלון חדש -
טרזודיל וחרדות (לת)
יואב 18/02/2018 | 11:53מה היעילות הידועה של טרזודיל לטיפול בחרדות ,בהתקפי חרדה ובאיזה מינון בדרך כלל?פתח בחלון חדש -
פקסט (לת)
צחי 18/02/2018 | 11:51כמה זמן לוקח לפקסט להתנקות מהגוף .לקחתי כדור במשך חודש והפסקתי בגלל ריבוי תופעות לוואי. תודהפתח בחלון חדש -
פבוקסיל בשילוב עם לוריבן להרגעה וסטילנוקס לשינה
זהבית 08/06/2014 | 17:40שלום, אני סובלת מOCD ומMDD הפסיכיאטר המטפל בי נתן לי פבוקסיל (כרגע אני על 250 מ"ג ביום) בשילוב עם לוריבן (אני לוקחת כדור ביום וכדור בלילה כשאני מתעוררת)וסטילנוקס 10 מ"ג לשינה. אני סובלת משלשולים, כבר הייתה לי צואה דמית וברח לי כמה פעמים על הבוקר לפני שהספקתי להגיע לשירותים. רציתי לדעת איזו תרופה עושה את השלשולים, או שזה השילוב ביניהן? ואילו מהתרופות צריך לקחת עם אוכל. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 16:12לזהבית שלום, אינני סבורה שהשלשולים הם מהתרופות שאת נוטלת. לדעתי צריך לברר את מקור השלשולים כולל תרביות צואה. בד"כ בתחילת הטיפול חשוב לקחת את הפאבוקסיל עם אוכל. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה דוקטור.
זהבית 10/06/2014 | 12:29יש אפשרות שבורחת לי צואה בצורת שלשול בבוקר בגלל הלוריבן שאני נוטלת לפנות בוקר כשאני מתעוררת באמצע השינה? בשל השפעתו המרפה שרירים? רצוי לציין שמאז שהעליתי את מינון הפבוקסיל ל-250 מ"ג התיאבון שלי ירד. הפסיכיאטר שלי הציע להוסיף חצי כדור מירו בערב. עדיין לא הוספתי. לא יותר פשוט להוריד את מינון הפבוקסיל ל-200 בחזרה? במקום להוסיף תרופה רביעית? או שזה לא מינון מספיק לפבוקסיל? אודה על דעתך המקצועית. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/06/2014 | 17:29לזהבית שלום, לדעתי אין שום קשר בין השלשולים והלוריבן. כתבת שאת סובלת גם מ-OCD. המינון האופטימלי לטיפול ב-OCD הוא 200-300 מ"ג. מסיבה זו המלצתי להעלות ל-250 מ"ג.אני בד"כ ממליצה לעלות עד 300 מ"ג ורק לאחר שחל שיפור לנסות להוריד וזאת מאחר שלוקח שבועיים עד שלושה עד שיש השפעה על ה-OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה. שאלה בנושא מירו ותרופות נוספות
זהבית 22/06/2014 | 14:01כרגע אני כבר 25 יום על המינון הזה של פבוקסיל (250 מ"ג). התיאבון נמוך ואני יורדת במשקל. הפסיכיאטר המטפל בי המליץ לא להעלות בשלב זה ל-300 מ"ג. האם זה בטוח להוסיף חצי כדור מירו להגברת התיאבון? קראתי כאן באינפומד ששילוב בין פבוקסיל לבין מירו עלול להגביר את ההשפעות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית ולהשפיע על התפקוד הקוגנטיבי והמוטורי. אני לוקחת גם עוד תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית-לוריבן 2 מ"ג ביום וסטילנוקס 10 מ"ג ביום. האם השילוב בין ארבע התרופות האלה בסדר? כמו כן, אני סובלת מחולשה. הוויטמין בי12 שלי נמוך והומלץ לי על זריקות 1 מ"ג פעם ביום לחמישה ימים ולאחר מכן פעם בשבוע. כרגע עוד לא התחלתי עם הזריקות ואני לוקחת בי12 למציצה מתחת ללשון. האם כל השילוב הזה בסדר? הוא יכול לגרום לתופעות לוואי? אודה על תשובתך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 15:17לזהבית שלום, השילוב הנ"ל הוא תקין. חוסר ויטמין B12 גורם לחולשה וצדק הרופא שלך שהמליץ על זריקות של ויטמין B12. מדוע יש לך חסר בויטמין B12? האם את צמחונית? גם תזונה לא נכונה גורמת לחולשה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה. בהמשך לשיחתנו
זהבית 23/06/2014 | 16:31אני לא צמחונית אך האכילה שלי סלקטיבית. וגם מצומצמת מבחינה קלורית. (900 קלוריות בערך ביום) הפבוקסיל הוריד לי את התיאבון (לכן ההמלצה של הפסיכיאטר שלי להוסיף חצי כדור מירו) ורוב האכילה שלי היא לחם לא מלא כי זה מה שהגוף שלי התרגל לצרוך. קראתי שהפבוקסיל מטפל בין היתר גם באכילה כפייתית. מעולם לא הייתי אכלנית כפייתית (אך לפני פבוקסיל נטלתי ציפרלקס שגרם להשמנה ואולי בזה הפסיכיאטר שלי התמקד כשבחר לי פבוקסיל). האם ייתכן שהפבוקסיל עושה לי את האכילה הסלקטיבית והמופחתת? האם מירו יעזור לי לאכול עוד דברים או שרק יגביר לי את צריכת הלחם היומית? רצוי לציין שאני נוטלת פבוקסיל מתאריך 2.5 ואני לא בטוחה אם התרופה הזאת מתאימה לי ואם אני רוצה להוסיף מירו-תרופה רביעית. מה היית מייעצת לי לעשות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 17:17לזהבית שלום, בראש ובראשונה עלייך לשנות ודחוף את הרגלי האכילה שלך. גם אם את אוכלת רק 900 קלוריות שזה מעט מדי, אפשר לאכול מזון בריא במקום לחם לבן. את חייבת לאכול חלבונים כי אחרת את שורפת את השרירים שלך בעוד שהשומן הפנימי הגרוע נותר בעינו ונותרת עם חסרים כמו של הויטמין B12. מה שאנחנו אוכלים זה עניין של החלטה פנימית. כמובן שלקחת מירו ולאכול יותר לחם איננו הפתרון. השאלה היא האם כאשר תהיי יותר רעבה תהיי מוכנה לאכול גם דברים אחרים. בברכה, דר' קרני רובין -
האם לחכות עם הפבוקסיל או להחליף תרופה?
זהבית 23/06/2014 | 17:35כן, אני מודעת מאוד לכך שהתזונה שלי לא נכונה. אבל לא קל לי להוסיף מזונות אחרים. זה כאילו שיש לי מחסום. יכול להיות שהפבוקסיל גרם לי להפרעת אכילה? האם את בעד להוסיף מירו ולהמשיך עם הפבוקסיל? או להחליף תרופה מפבוקסיל למשהו אחר? החולשה מתבטאת בעיקר בכאבים בידיים ומי שכתב לי זריקות בי12 הוא נוירולוג. האם לאחר הזריקות ארגיש חזקה יותר? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 19:00לזהבית שלום, בתחילת הטיפול עם פבוקסיל, התרופה גורמת לבחילות. במידה ולוקחים את התרופה על בטן ריקה, יכולים להיות גם כאבי בטן. עוזר לפעמים לדברים אלה להוסיף כדורי פרוביוטיקה ביחד עם הפבוקסיל. דבר זה יכול להוריד את הבחילה ולפתוח את התאבון. לדעתי עלייך להכריח את עצמך להתחיל לאכול, בין אם זה קוטג' ובין אם זה פרגיות עוף על האש וכו'. ייתכן שהוספת מירו יפתח את התאבון בנוסף לפבוקסיל ובנוסף לפרוביוטיקה. בשלב זה לא הייתי מחליפה את התרופה. כן הייתי מקבלת זריקות של ויטמין B12 אשר בהחלט יחזקו אותך וייתנו לך הרגשה יותר טובה וזה מעבר לכך שויטמין B12 נמוך גורם לתופעות נוירולוגיות קשות. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה רבה!
זהבית 23/06/2014 | 21:59כרגע אני לוקחת בי12 למציצה מתחת ללשון 1000 מק"ג שזה המינון שהנוירולוג המליץ לי בזריקה. האם אפשר לעבור ישר מנטילת הוויטמין דרך הפה לזריקות יומיות חמישה ימים ברצף? ולאחר מכן פעם בשבוע? עד כמה זה דחוף לעבור לזריקות? (אני לוקחת את הוויטמין 44 יום) כמו כן, האם אפשר להתחיל ברבע כדור מירו בערב ולא בחצי? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 22:20לזהבית שלום, אין שום בעיה לעבור ישר לזריקות ואחר כך לחזור לטיפול הפומי. הטיפול בזריקות יעיל בהרבה מהטיפול דרך הפה. לגבי המירו, את יכולה לקחת רבע, שמינית, חצי - כפי שתראי לנכון. אבל, חבל על הזמן. בברכה, דר' קרני רובין -
מירו / לוריבן
זהבית 24/06/2014 | 12:56אתמול בלילה הוספתי רבע מירו שגרם לטשטוש. מתי זה עובר? ואם הוספתי מירו - ניתן להוריד את הלוריבן מהמשוואה? 4 תרופות נשמע לי יותר מדי. תודה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/06/2014 | 13:22לזהבית שלום, אין לזה שום משמעות אם את כן לוקחת לוריבן או לא, החשוב הוא שתשני. הייתי ממליצה לגבי הורדת הלוריבן שתרדי למספר ימים לחצי כדור ואחר כך תפסיקי. בברכה, דר' קרני רובין -
פבוקסיל, לוריבן, סטילנוקס ומירו. חולשה
זהבית 26/06/2014 | 19:06האם ייתכן שיש לי חולשה בידיים בגלל אחד או יותר מהכדורים הללו? תודה. -
לזהבית
אלכס 26/06/2014 | 21:38תגידי, אין לך רופא שמטפל בך? ממש חפרת! שואלים בפורום שאלה שתיים לא מנהלים דו שיח על גבי הפורום. לזה יש רופא! -
עזרה ד"ר קרני היקרה
זהבית 29/06/2014 | 14:17חצי כדור מירו גורם לכך שבקושי יוצא לי שתן, ואתמול לפני השינה ניסיתי לעשות פיפי ולא הצלחתי בכלל. מה לעשות? כמו כן, הנוירולוג שפגשתי המליץ על זריקות בי12 לחמישה ימים ברצף 1000 מק"ג, לאחר מכן פעם בשבוע לחמישה שבועות ולאחר מכן אחת לחודש לשישה חודשים. שאלתי היא: האם זה מקובל לתת זריקת IM BEDODEKA חמישה ימים רצופים? תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 19:40לזהבית שלום, אינני מאמינה שאחד מהכדורים גרם לך לחולשה בידיים. החסר בויטמין B12 יכול לגרום לתופעות נרולוגיות כגון אלו. הפסקת שתן הינה אינדיקציה חד משמעית להפסקת התרופה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 19:41לזהבית שלום, הפסקת שתן זו אינדיקציה מוחלטת להפסקת תרופה. כן מקובל לתת זריקות של בדודקה במשך חמישה ימים רצופים והיו זמנים שהיו נותנים את זה אף 10 ימים ברציפות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 19:42לאלכס שלום, נראה לי שהערכתך היא איננה לעניין. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה דוקטור
זהבית 29/06/2014 | 20:22תודה רבה על המענה. השתן שלי לא נפסק, הוא יוצא בכמות קטנה מהרגיל ואתמול לפני השינה בכלל לא יצא. היום בבוקר יצא. בהמשך היום גם יצא, רק בכמויות קטנות יותר. יש מעט בריחת שתן - כאילו אני לא באמת יודעת מתי יש פיפי ומתי לא. האם אני יכולה להמשיך לקחת מירו? -
תודה רבה דוקטור
זהבית 29/06/2014 | 20:52תודה רבה על המענה. השתן שלי לא נפסק, הוא יוצא בכמות קטנה מהרגיל ואתמול לפני השינה בכלל לא יצא. היום בבוקר יצא. בהמשך היום גם יצא, רק בכמויות קטנות יותר. יש מעט בריחת שתן - כאילו אני לא באמת יודעת מתי יש פיפי ומתי לא. האם אני יכולה להמשיך לקחת מירו? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2014 | 20:04לזהבית שלום, נראה לי שיש מקום לשקול שנית את המירו. הייתי מתייעצת עם הפסיכיאטר שוב. בברכה, דר' קרני רובין -
כדורים פסיכיאטרים עם אנטיביוטיקה
זהבית 03/07/2014 | 11:29ד"ר קרני היקרה שלום רב! נכון לעכשיו אני נוטלת פבוקסיל, לוריבן, מירו וסטילנוקס. אני נוטלת גלולת הרמונט ומקבלת זריקות בדודקה. האם אני יכולה לקחת אנטיביוטיקה מסוג אופלוקסאצין לדלקת בשתן? האם המירו שגורם לפעמים לאצירת שתן מסוכן בלקיחת אנטיביוטיקה? והאם זה בטוח להפסיק אותו בלי לחוות תסמינים של חרדה? תודה. -
תודה רבה מראש
זהבית 05/07/2014 | 23:44שלום ד"ר קרני היקרה. האם גם בתרופות כמו פבוקסיל ניתן יהיה להרגיש מתישהו שיפור משמעותי? כבר חודשיים מטופלת בפבוקסיל (מעל חודש על 250 מ"ג) והחיוך לא חזר. לוקחת לוריבן להרגעה אבל יש הרבה פחדים וחרדות במשך היום. כשהייתי מטופלת בציפרלקס הרגשתי חזקה יותר. האם תרופות מסוג ציפרלקס נותנות יותר כיסוי? וכשישנן שתי ההפרעות האם יש עדיפות לכדור שמטפל ב-OCD? האם היית ממליצה לי על שילוב בין תרופות? על שינוי הפבוקסיל? או אולי על שינוי הלוריבן לכדור אחר להרגעה? אני כרגע לוקחת גם רבע מירו בערב ומהרגע שאני לוקחת אותו אני מרגישה יותר טוב מבחינת חרדות והתיאבון מתעורר לחיים אחרי יום שלם שהיה רדום. אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית -
בבקשה עזרה ד"ר קרני היקרה
זהבית 07/07/2014 | 12:46ד"ר קרני היקרה שלום רב, בשבוע שעבר קיבלתי במשך חמישה ימים רצופים זריקות בדודקה ומצב הידיים גרוע מתמיד. מתי אפשר לצפות לשיפור? מהשבוע התחלתי לקבל זריקה אחת שבועית לחמישה שבועות ולאחר מכן עליי לקבל זריקה חודשית. האם בין שבוע לשבוע רצוי להמשיך לקחת את התוסף דרך הפה? כמו כן, אם המחסור בוויטמין בי12 הוא לא זה שגורם לחולשה הכללית ולכאבים בידיים, מה עוד היית ממליצה לי לבדוק בבדיקת דם? מה יכולים להיות הגורמים? ואילו חוסרים מתבטאים בכאבים בידיים ובחולשה כללית? מיום ליום מרגישה יותר חלשה, כבר אובדת עצות ומפחדת מנזק בלתי הפיך :-( -
שכחתי לציין
זהבית 07/07/2014 | 13:57שאני נוטלת גלולת הרמונט ברצף וכבר כמעט שלוש שנים לא מקבלת מחזור. כתוב כאן ש[חומצה פולית, ויטמין B6 ו- B12 ]: ספיגתם לגוף יורדת וכן יכולת ניצולן ע"י הגוף. יש לתת תוספות בעת שימוש באסטרוגנים. אני לא מקיימת יחסי מין. בתחילה לקחתי את הגלולה ברצף כטיפול מונע לאחר הסרת אנדומטריומה מהשחלה ולאחר מכן המשכתי מטעמי ניקיון ו-OCD. האם הגלולה ברצף יכולה להיות הסיבה לכל הבלאגן הזה? והאם הזריקות של הוויטמין בי12 מתגברות על הספיגה הלקויה? את שאר הוויטמינים לא בדקו לי בבדיקת דם. סליחה על כל השאלות ותודה רבה רבה מראש. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/07/2014 | 21:43לזהבית שלום, אינני סבורה שיש בעיה עם לקיחת האנטיביוטיקה. נראה לי שהקוקטייל שאת מקבלת יכול ככלל ליצור בעיות גם בלי האנטיביוטיקה. אינני סבורה שיש בעיה בהפסקת המירו. ייתכן ותהיה מעט חרדה עם הפסקתו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/07/2014 | 21:46לזהבית שלום, פאבוקסיל היא תרופה מצויינת נגד דיכאון וחרדה ובמיוחד כנגד OCD. יודגש כי כל תרופות ה-SSRI זה הפרופיל הטיפולי שלהן. כמובן שתוכלי להרגיש שיפור עם הפאבוקסיל. אינני מבינה מדוע את לוקחת לוריבן אם הוא לא עוזר לך.בד"כ יש טעם לקחת אותו אם הוא עוזר ואם לא אז אין טעם. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/07/2014 | 21:48לזהבית שלום, הייתי ממליצה שתפני לנוירולוג ולראומטולוג להתייעצות. בברכה, דר' קרני רובין -
שלום ד"ר רובין
זהבית 07/07/2014 | 22:05למה את מתכוונת בעיות עם הקוקטייל שאני לוקחת? אילו בעיות? ואיזה שינוי תרופתי היית ממליצה לי לעשות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/07/2014 | 22:17לזהבית שלום, בהחלט יש מקום לנסות להפסיק את הגלולה. זריקות ויטמין B12 עוקפות את אי הספיגה. ייתכן וכדאי לבדוק ויטמין B1 וחומצה פולית. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה
זהבית 07/07/2014 | 22:25כך אעשה. ומה בנוגע לקוקטייל התרופות הפסיכיאטריות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/07/2014 | 23:38לזהבית שלום, פבוקסיל, לוריבן, מירו וסטילנוקס וגלולת הרמונט - לוריבן + סטילנוקס + מירו נראה לי לא הגיוני. כתבתי לך כבר שההרמונט ייתכן וגורם לבעייתיות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 07/07/2014 | 23:40לזהבית שלום, אני שמחה שתלכי לנוירולוג וראומטולוג, הייתי מוסיפה לרשימה גם פסיכיאטר שיכוון את טיפולך. פבוקסיל, לוריבן, מירו וסטילנוקס וגלולת הרמונט - לוריבן + סטילנוקס + מירו נראה לי לא הגיוני. כתבתי לך כבר שההרמונט ייתכן וגורם לבעייתיות. בברכה, דר' קרני רובין -
שלום ד"ר רובין ותודה
זהבית 30/07/2014 | 18:21שלום ד"ר, כאן זהבית, כרגע נוטלת פבוקסיל 275 מ"ג, מירו רבע כדור, לוריבן 1 מ"ג וסטילנוקס 10 מ"ג. אני יודעת שאני צריכה להשתדל להעלות את מינון הפבוקסיל. קשה לי מאוד עם התרופה הזאת. אבל אני נותנת לה את הצ'אנס כבר שלושה חודשים ואמשיך להתמיד. בשבוע האחרון אני מקפיצה את הרגל תמיד. זה לא רעד אלא הקפצה. האם יש צורך להוסיף עוד לוריבן? כמו כן סובלת מחולשה נוראית. האם הפבוקסיל גורמת לחולשה כזאת? או שאולי הסטילנוקס, או השילוב ביניהם? מאז השיחה הנ"ל האכילה שלי השתפרה מבחינת מגוון, אני אוכלת ביום אגוזים, פירות כמו בננה, תמרים, נקטרינה/מנגו, אורז, שניצל תירס ולצערי עדיין הרבה לחם לבן שמכיל 425 מ"ג נתרן למאה גרם. אפנה לרופא המשפחה בהמלצתך ואעשה בדיקת דם כדי לבדוק את המלחים. לו היית הרופאה שלי, איזה טיפול תרופתי היית נותנת לי ואילו תרופות גורמות לחולשה? הפסיכיאטר שלי לא אומר לי את האמת ואני צריכה לדעת. אני שלושה חודשים עם התרופות (את המירו הוספתי לפני כארבעים יום) ושלושה חודשים עובדת על שיפור האכילה ואני בטוחה שהחולשה היא מהשילוב בין הכדורים ולא מתת תזונה. חסרת אונים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/07/2014 | 17:05לזהבית שלום, כפי שכבר כתבתי לך, תפסיקי את הסטילנוקס ותעלי את הפבוקסיל. אשר ללוריוון, ייתכן שגם הוא מוסיף לתחושת החולשה. בברכה, דר' קרני רובין -
בבקשה עזרה
זהבית 05/08/2014 | 18:05ד"ר יקרה שלום, הצלחתי סוף סוף (אחרי סבב נוסף של אנטיביוטיקה) להעלות את מינון הפבוקסיל מ-275 ל-300 מ"ג. היום זה היום הרביעי על מינון זה. רק עכשיו אני מבינה שצריך לתת שלושה חודשים לתרופה מהמינון הזה ולא מתחילת הלקיחה. אני לא מרגישה את השיפור שה-SSRI'S נותנים. השיפור היחידי במהלך היום שלי חל אחרי לקיחת רבע מירו. אני כבר שבועיים מקפיצה את הרגל כל היום והגוף שלי חסר שקט. מפחדת להוסיף עוד לוריבן ולא יודעת אם זה נכון לי. האם זה מה שאני צריכה לעשות? הנוירולוג שבדק אותי וכן רופא אורתופד כתבו שיש לי החזרים ערים. זה ככה כבר כמה חודשים. האם זה מהתרופות? כמו כן אני עדיין סובלת מכאבים בידיים, גם אחרי זריקות בדודקה. אני לא מבינה. תוכלי להסביר לי מה קורה לי בבקשה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 18:50לזהבית שלום, 1. את יכולה לספור שלושה חודשים מאותו זמן שעלית ל-250 מ"ג. 2. החזרים ערים נובעים מסיבות שונות, כמו: היפרתירואידיזם (פעילות יתר של בלוטת התריס), חרדה ועוד. 3. אינני יודעת ממה הכאבים בידיים. בוודאי לא דרך דפי האינטרנט ואני לא יכולה להסביר את מה שקורה לך בצורה זו. עלייך לגשת לייעוץ פנימי טוב. בברכה, דר' קרני רובין -
פבוקסיל וסמבלתהשלום
צבי 18/02/2018 | 11:43שלום דיר שמי צבי ררציתי לדעת אם מותר לקחת פבוקסיל בשילוב עם סמבלתה אני ססובל מידיכאון וחרדות קשות תודה
-
-
קבלת קנאביס
רינת פלג 16/02/2018 | 07:37הי ובוקר טוב, בני אורן הוא הלום קרב ממלחמת לבנון השניה. הוא עובד מעט מאד ולא מסוגל לתפקד בצורה סדירה וקונבנציונלית. הוא צורך קנאביס בקביעות וזה עוזר לו בתפקוד היומיומי. הייתי רוצה לדעת לאיזה פסיכיאטר עליו לפנות כדי לקבל אישור לקבלת קנאביס רפואי.פתח בחלון חדש-
שלום
הפרשן 16/02/2018 | 12:21נראה שהבן שלך עושה שימוש לא מקצועי בקנאביס. למיטב ידיעתי ישנן דרכים בטוחות יותר ויעילות פי כמה לטפל בבעיה שלו. פני לפורומים בתחום הפסיכיאטריה באתר סטארמד, כולל הפורום למשתמשים בסמים. -
ד"ר רזניק מהמרכז עוזר בדברים האלה
. 17/02/2018 | 15:55בהצלחה מקנא בבן שלך -
שימוש בקנאביס
מרגו 18/02/2018 | 11:34לא יודעת אם בסמכותך לקבוע מי עושה שימוש נכון או לא נכון בקנאביס.
-
-
העלאת מינון או הפסקת ציפרלקס
הנני 17/02/2018 | 19:00שלום רב, אני צורכת ציפרלקס 10 מ״ג כ7 חודשים-כל בוקר. יש לזה תופעות לוואי של רעב מוגבר, חוסר חשק מיני ועייפות קשה(אני משערת שהעייפות קשורה לציפרלקס). לאחרונה אני מרגישה שיש לי הרבה חוסר שקט וחרדה. אני רוצה שהתופעות ייפסקו ולכן מעוניינת להפסיק את התרופה או שבעצם הפתרון הוא להעלות מינון? במידה ואני רוצה להפסיק את נטילת התרופה? איך עושים זאת? חשוב לציין שרופא המשפחה נתן לי את המרשם לציפרלקס. המון תודה :)פתח בחלון חדש-
ציפרלקס
הפרשן 17/02/2018 | 22:20שלום, קודם כל את לא "צורכת", זה לא סמי רחוב שנרקומנים מעשנים, מזריקים או מסניפים. נכון לומר אני מטופלת בציפרלקס, אני נוטלת ציפרלקס. הפתרון בשבילך כנראה זה לעלות במינון ל 15 מ"ג. תרשמי את שם התרופה באפשרות החיפוש ותראי המלצות של הרופאה כיצד מומלץ ליטול צפרלקס. את יכולה גם לשאול את הרופא באתר סטארמד, כאן אין רופאים. -
תגובה
הנני 17/02/2018 | 22:51״הפרשן״ האם אתה מוסמך ברפואה? או שאתה מדבר על סמך מידע שקראת באתר פה? -
תשובה
הפרשן 17/02/2018 | 23:00אני מדבר על סמך ניסיון אישי וגם על סמך מידע באתר , הרי ציינתי זאת במפורש. מכיוון שאת רוצה תשובה גם או רק מרופא, פני לפורומים באתר סטארמד.
-
-
מירו (לת)
יהודית 17/02/2018 | 12:57רופאת המשפחה נתנה לי כדור בשם מירו...אמרה להתחיל חצי כדור לפני השינה...היום קמתי עייפה נורא, רק רוצה לישון...בנוסף אמרה לי להמשיך לקחת מודל 50 מ"ג בשעות הבוקר... מתי המירו אמור להתחיל להשפיע?פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד