פורום פסיכיאטריה - עמוד 435
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הפרעות שינה על רקע לא ידוע
אללד כהן 03/08/2017 | 11:54סביר להניח מדובר בחרדה בלתי בפציפית בנושא השינה , פחד משינה , יקיצות מרובות בלילה . 1. הרבה יקיצות עם הרגשה של עוררות מכאיבה 2. מחשבות על השינה כל לילה 3. אף כדור לא עוזר לשינה רצופה 4. אולי זה דיכאון? וצריך ציפרלקס? 5.השילוב מירו+סרקוואל+בונדורמין?פתח בחלון חדש-
הפרעות שינה ודיכאון קשורים זה בזה
הפרשן 04/08/2017 | 15:29אבל לפני טיפול בנוגדי דיכאון יש לשלול בעיות רפואיות אחרות. מומלץ להתחיל אצל רופא/ת המשפחה בבירור מקיף, כולל בדיקות דם לתפקוד בלוטת התריס. -
הפרעות שינה
מרינה 05/08/2017 | 08:27שלום, סובלת בדיוק מאותה בעיה, רציתי לדעת האם התחלת לקחת ציפרולקס? האם עזר לך? תודה! -
למרינה
אלדד כהן 06/08/2017 | 13:56ציפרלקס אמנם גרם לי להיות רגוע ואפטי בצורה דיי מטרידה אבל לצערי הוא עורר אותי עוד יותר ועוד לא יכולתי לישון גם שציפרתי כדורי שינה זה לא עזר אז הפסקתי . לקחתי אותו חודשיים ושבועיים בידיוק . -
לאלדד
יוסי 06/08/2017 | 16:56אלדד בדיוק כמוך עם ציפרלקס חודשיים לא ישן הגוף עוד שניה מת ורואה הזיות כבר,אז הפסקתי אותו והתחלתי לישון מקווה שלא עשה לי נזק החרא הזה
-
-
פלוטין תופעות לוואי (לת)
אנג'לינה 06/08/2017 | 08:04שלום רב! אני נוטלת פלוטין 20 מג כבר 8 ימים. בבוקר. ומהיום השני של בערך התחיל אצלי טעם של מלח הפה המלווה אותי כמעט כל היום. יש כם כאבי ראש כאבי בטן חרדת מחנק עצבות וכו. שאלתי הטם טעם של מלח זו צופעת לוואי של פלוטין שחולפת לאחר מכן ? מבחינה בריאותית אין סיבה אחרת לכך...אם כן מה ניתן לעשות כדי להקל על זה ותוך כמה זמן זה עובר? תודה מראש.פתח בחלון חדש -
-
ברינטליקס וחולשה (לת)
עידן 05/08/2017 | 22:38שלום, אני בן 30 וסובל מדיכאון וחרדה. מלבד זה אני בריא בדר"כ. מזה כשלושה שבועות נוטל ברינטליקס 10 מ"ג. מאז שהתחלתי בטיפול אני סובל מחולשה . מעין הרגשה הדומה לנפילת סוכר בדם . האם זה דבר שכיח בתחילת הטיפול ועובר עם הזמן או שמא יש לשקול הפסקת טיפול ? תודה ...פתח בחלון חדש -
ויפאקס xr
דניאל 28/07/2017 | 19:23לוקח ויפאקס xr כחודשיים האם יתכן שהכדורים מעייפים ומתישים כי שמעתי שהכדורים האלו דווקא מעוררים וממריצים יכול להיות שזה לא מתאים לי בעבר לקחתי סרוקסט לחרדות עזר אבל היו תופעות לוואי במין האם כדאי להחליף את הויפאקס ללוסטרל?פתח בחלון חדש-
לא כדאי להסיק מסקנות כרגע
הפרשן 29/07/2017 | 14:53עם הזמן העייפות עוברת. אבל זה בתנאי שאתה מתקדם במינונים כמו שצריך. אם נתקעים על מינון נמוך העייפות לא עוברת. הגעת כבר ל 300 מ"ג ? תמתין על 300 מ"ג חודש וחצי ואז לבצע הערכה. -
ויפאקס xr
דניאל 29/07/2017 | 18:06קודם כל תודה רבה על העזרה. לקחתי 180 מג שבועיים. ועכשיו ביומיים האחרונים עליתי ל225 xr אז להמתין עם זה ולחכות כחודש ? אני לוקח את הכדורים לקראת הערב -
למה בערב?
הפרשן 29/07/2017 | 18:20תיקח בבוקר חלק ואחה"צ חלק. למשל בבוקר 225 ואחהצ 75. בדרך כלל אחרי 3 שבועות עולים ל 300 ובכל מקרה לא יורדים מ 225 לאורך מספר חודשים לפחות. -
דניאל
דניאל 05/08/2017 | 16:49לוקח 9 ימים 225 ויפאקס xr מרגיש לחץ וקצת מיגרנה בראש וגם מתח בגוף טיפה. יובש בפה קצת קוצר נשימה וגם עיכוב בשפיכה לא מרגיש ממש שינוי האם כדאי להפסיק את הכדור ולעבור למשו אחר אולי סימבלטה ? או עדיין לחכות עד 300 מג יש לי הרגשה שהכדור הזה לא בשבילי -
עוד קצת סבלנות
הפרשן 05/08/2017 | 17:40חייבים לדחוף את הכדור למקסימום, ל 300. לאחר שתגיע ל 14 יום של 225 , תעלה ל300 ותמתין שבועיים-שלושה.
-
-
הפרעת אישיות ו OCD
סלבה 31/07/2017 | 02:27היי שמי סלבה בן 24 מאובחן עם OCD הפרעת אישיות - הפרעות חרדה ודיכאון... 3 שנים בלי טיפול תרופתי ובלי מעקב... רציתי לשאול שאלה כזאת: לפני כשנתיים בערך הפסקתי לשתות מים מחשש שיש בזה רעל או סמים... זה התחיל אצלי עקב מקרה שקרה לי לפני 4 שנים ... שנתנו לי סיגריה שהיה בתוכה סם מסוג "נייס גאי" למזלי הרב לא לקחתי הרבה שאחטות כי קלטתי בשאחטה השניה הריח מוזר ולא של טבק רגיל ... באותה תקופה כבר היתי מבאובחן עם הפרעות חרדה ודיכאון.. ולא היה עדיין את ההפרעת אישיות ו OCD... אחרי אותו המקרה לאט לאט פיתחתי מחשבות אובססיביות וטורדניות כפייתיות .. זה התחיל מזה שהתחלתי לבדוק טבק או סיגריות שאני קונה שאין בהם שום דבר אחר... בנוסף לזה איבדתי אמון באנשים כמעט בכולם.. לפעמים לא סומך גם על החברה שלי שאיתה כבר 4 שנים ... בקיצור לעניין.. בהתחלה זה היה מוצרי טבק סיגריות... ואז עבר עוד שנתיים וחצי בערך.. דיברתי אם חבר בצ'אט בפייסבוק והוא התחיל לדבר איתי על סמים שהוא לקח במקרה שלו אסיד (LSD) ופתאום נכנס לי משהו בראש שאולי יש במים את הסם הזה אולי בטעות למישהו טיפטף למים ... וכמו שציינתי גם אוכל .. אבל אם האוכל הצלחתי להתגבר ולגבי האוכל החשש הנעלם... אבל מים רגילים עדיין קיים :( לא שתיתי מים כבר שנה ומשהו ... ובמקום זה אני שותה פחיות של קולה או מיץ מדי פעם ותה בלי סוכר... במעקב האחרון שהיתי בו ... וסיפרתי לפסיכיאטרית מה עובר עליי היא קודם כל אבחנה OCD... ואמרה שיש פרנויות ואולי גם מצב פסיכוטי .. ואמרה לי לקחת "פרפאנן" לא לקחתי אותו מכיוון שאני יודע מה זה מצב פסיכוטי עברתי מצב כזה לפני הטראומה בגיל 17 בערך שעישנתי אם חברים "מבסוטון" והיה לי הזיות קשות ומה לא... מה שקורה לי היום שאני מרגיש כל הזמן מאוים.. לא סומך על אף אחד ... האם זה נובע מ OCD או שיש מצב שזה באמת פרנויות או מצבים פסיכוטים ? עמוק בפנים אני יודע שכל זה לא נכון.. אבל מרגיש אילו יושב לי איזה ג'וק בראש ומכריח אותי לאמין שזה נכון .. לגבי אוסידי אני לא ממש בטוח שיש לי אותו כי אין לי טקסים ... ולגבי הפרעת אישיות אין לי מושג איזה סוג של הפרעת אישיות יש לי ... כי היתי בוועדה רפואית והם קבעו לי שם "דיכאון הפרעות חרדה + OCD והפרעת אישיות... מה זה יכול להיות? תודה מראש!פתח בחלון חדש-
תשובה
בעל ניסיון 01/08/2017 | 23:05אינני רופא, אני במצב שלך וד"ר רובין אמרה לי שגם מחשבות טורדניות ללא טקסים זה OCD זה יכול להיות Primarily obsessional obsessive compulsive disorder טיפול במינון נמוך של פרפנאן (בד"כ 4 מ"ג) - אכן מרגיע אם אתה מודע לכך שהמחשבה מעוותת - זה כנראה לא מצב פסיכוטי.. כדאי להיות במעקב בשיחות (טיפול CBT) -
קשר
קורקוס 05/08/2017 | 15:25מה אני עושה שזה בפרנויה ואנטי פסיכוטי באשפוז ולא מתייחסים איליך
-
-
חרדות שלא מפסיקות
שאול 04/08/2017 | 17:35שלום רב דוקטור .אני פונה אלייך עם בעיה שמפריעה לי מאוד. בן 37 בעבר היו לי התקפי חרדה טולפתי עם ציפרלקס ולויריון ככדור sos.הפסקתי לפני כשנתיים מאז הכל היה בסדר .בחצי השנה האחרונה לא יודע למה התחילו לי התקפי חרדה ממש כל יום וכל היום.אם זה בחדרי מדרגות,בקניון בזמן שאני מופיע מול קהל,ועוד. שמתי לב שהדופק מאוד גבוה ומצורפת חולשה ורעד פניתי לרופאת משפחה שחשבה שיש צורך להתחיל טיפול עם כדורים בשם ברינטליקס אמרה שזה יותר טוב מציפרלקס ובעבר לציפרלקס היו המון תופעות לוואי אך לקחתי בכל זאת . במקביל התחלתי בדיקות אצל קרדיילוג שגם טוען שאני מאוד לא רגוע עם חוסר שקט ולפי מה שנראה לו הלב תקין הדופק המהיר והחשיבה עליו מכניסים אותי לסטרס חוסר שקט וככה הגלגל מסתובב. אני קראתי על ברינטליקס והבנתי שהוא לדכאון ולא ממש יודעים על תופעות הלוואי כי הוא חדש לומר לך את האמת אני מרגיש ביום יום רע.קשה לי לתפקד שלא אקבל התקף חרדה בכל מיני מקומות למרות שאני לא מפסיק להופיע ולשיר אך התחושה בפנים רעה וקשה.אני לא יודע אם התחלתי סוג של דכאון גם כי לאט לאט שם לב שפחות ופחות מתעניין בדברים שבעבר עשו לי טוב .מצד שני אני שמח ושר ומגדל חמישה ילדים שגורמים לאושר. אני דיי לא יודע איך לצאת ממעגל הלחץ החוסר שקט והחרדות שמעלות לי את הדופק ואז שאני מרגיש דופק גבוה אני בטוח שעוד רגע הסוף קרב . אשמח להמלצה לכדור שיכול לעזור.האם ברנטליקס יכול לעזור?כדור טוב ל sos כי לירוון התחיל פחות להשפיע למרות שאני לוקח פעם פעמיים בשבוע כדור. הררדיולוג המליץ כם בגלל שאני אדם על טורים ובזמן העירנות שלי הדופק גבוה לשקול לקחת חוסמי בטא במינון נמוך.מה זה אומר ? אשמח לתשובה תודהפתח בחלון חדש-
טיפול בדיכאון
הפרשן 05/08/2017 | 14:15לפי התיאור שלך אתה צריך טיפול ארוך טווח בדיכאון. חרדה נילווית לדיכאון כמו שעשן נילווה לאש. זוהי מחלה לא פשוטה המחייבת התייחסות מקצועית. לפני הברינטליקס כדאי לדעתי לנסות כדור בשם ונלפקסין או ויאפקס שיעיל מאוד בבעיה שלך. אפשרות שניה זו תרופה בשם סימבלטה. ולגבי הלוריואן- לוקחים 3 פעמים ביום אחרת הוא לא עובד. אחרי 3-4 חודשים עם הונלפקסין , אחרי שמגיעים למינון 225-300 מ"ג ליום, אתה צפוי להרגיש טוב וללא חרדות ואז תוכל להפסיק את הלוריואן בהדרגה. מומלץ מאוד לגשת לפסיכיאטר. לרוב, רופאי המשפחה פחות מיומנים בטיפול עם התרופות האלה. אלו תרופות יעילות מאוד וחשוב להקפיד על ההוראות של הרופאים המקצועיים. -
היי דוקטור
שאול 05/08/2017 | 14:24לפי מה ששמעתי שלוריוון הינה תרופה לטווח קצר וממכרת ..ולכן לא נתנו לי אות הקבוע (רופא משפחה).ציפראלקס לא מומלץ?האם התרופות שהמלצת לי יש להם תופעות לוואי קשות ומשמינות??ובגדול זה דכאון ולא התקפי חרדה? תודה על המענה המהיר -
הסבר
הפרשן 05/08/2017 | 14:42אני לי הדוקטור אלא מטופל בתרופות ויש לי ניסיון טוב אותם. לוריוואן לבדה יכולה למכר. זו תרופה סימפטומטית לחרדה אך היא לא מטפלת בדיכאון שיוצר את החרדה. המחלה היא דיכאון, התופעות הן חרדה, חוסר ענין, עייפות ועוד. כדי להיפטר מהחרדה אתה צריך לטפל במחלה, בדיכאון. הטיפול המרפא את הדיכאון הוא באמצעות תרופות נוגדות דיכאון ולאחר שהן מתחילות לעבוד ניתן להפסיק עם הלוריוואן. עם כל התרופות תיתכן השמנה אולם לאחר שנרפאים ניתן לרדת במשקל בקלות. אתה חייב לגשת לרופא מומחה , פסיכיאטר, ולהקשיב להנחיות שלו. המקרה שלך נשמע לא פשוט.
-
-
אם צריך אני אתאבד
מישהי מיואשת 15/07/2017 | 11:25אבל אני מפסיקה עם הכדורים. לא יכולה לחיות עם תופעות הלוואי של הכדורים המזדיינים האלה. הרגו לי כל קמצוץ מאיכות החיים ומשגרת חיים נורמלית. אלה לא חיים.פתח בחלון חדש-
למיואשת
ירון 15/07/2017 | 11:30מה את מרגישה? איזו תרופה את נוטלת? המינון מתאים? ניסית לבחון אפשרות של החלפת תרופה? -
למה צריך שתתאבדי?
אוסנת 15/07/2017 | 16:08מציעה לך אם את לא מרגישה טוב גם בלי כדורים ללכת לרופא משפחה, הם יותר נטרלים ומצליחים איפה שפסיכיאטר לא מצליח לפתור כי הוא נעול על לתת כדורים. יש אנשים שפחות מתאים להם לדבר או לקבל טיפול מפסיכיאטר. גם אני אצל רופא משפחה כולל מרשמים, הוא אמנם לא 100% נטרלי ואני לא אפרט, אבל קרוב לבית ונותן תוצאות טובות. -
אל תחשבי על התאבדות
תומר 15/07/2017 | 18:39צריך לחיות ולמצוא פתרונות.אל תחשבי על התאבדות -
בעייה
הפרשן 15/07/2017 | 19:01הבעיה היא, שישנם מצבים שהמחשבות האובדניות אינן נשלטות ואז זה באמת מצב מסכן חיים. לפעמים המחלה הנפשית גורמת לזה ולפעמים טיפול תרופתי לא מתאים. מה עושים? ראשית יש לבדוק את הטיפול התרופתי שאיננו יעיל מספיק או אינו מתאים. שנית, יש לקבל את המצב כפי שהוא, להשלים עם המחשבות: לומר לעצמנו בלב, שהמחשבות הרעות האלה הן חלק ממצב 'טבעי' של מחלה פעילה, אבל זה מצב זמני שעשוי להיפתר בקרוב והמחשבות תיעלמנה. -
הרבה התנכלויות מצד המשפחה
מישהי מיואשת 17/07/2017 | 01:04המון כאב לב ואכזבות. המצב כבר בלתי הפיך. -
למישהי מיואשת
אוסנת 17/07/2017 | 19:07למה המצב בלתי הפיך? מה המשפחה עושה? אין לך אפשרות לנתק איתם את הקשר? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:33שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין -
אין בהסתדרות הרפואית
אוסנת 20/07/2017 | 20:55משהו שאפילו אצל הדתיים יש, פיקוח נפש דוחה שבת? -
האם המלצה לעלות מינון
אוסנת 20/07/2017 | 21:49או לשלב מוצר מסחרי רפואי שהוא כדור פסיכיאטרי הוא לא פרסומת ברשת חברתית? -
זוועה
תמרי 21/07/2017 | 19:57ביזיון שזה מה שהולך במדינה הזאת, זה פשוט לא ייאמן שמעדיפים שיווק ציני על חשבון מצוקות של אנשים!!! -
מיואשת
תמרי 21/07/2017 | 20:00ממה את סובלת? אולי נוכל לנסות לעזור לך קצת, אם לא תרופתית אז לפחות מורלית ומנטלית. כולנו עוברים פה הרבה תקופות קשות ואני יכולה לומר לך אישית שגם לי יש אישיוז עם משפחה קשה מאוד. ממש נשמח אם תסכימי לספר לנו מה קרה איתך . תמרי -
גם אם בן אדם במצוקה
אוסנת 21/07/2017 | 20:26הוא לא יכול להכתיב לכולם מה לעשות. -
לתמרי
אוסנת 21/07/2017 | 20:29את גם תוכלי לעזור הרבה יותר מאשר כדורים פסיכיאטרים ואישפוז פסכיאטרי, שאגב גם הוא ממומן על ידי המדינה (משכורות גבוהות לפסיכיאטרים ותת תנאים לשוהים שם) וחוץ מהתעללות אין שם כלום. אנשים עם בעיות דומות יכולים לעזור מהנסיון, זה עדיף מאשר הפתרון הפסיכיאטרי לסגור במחלקה סגורה ולסמם בכדורים. -
אסנת
תמרי 21/07/2017 | 21:16איני מסכימה איתך. יש די והותר אתרים שיווקיים לתרופות. המשווקים צריכים לגלות אחריות ולנסות להרוויח במקומות אחרים, פורום שכזה הוא אחד מהמקומות שאפשר לוותר עליהם. מצטערת, אבל חיים אמורים להיות חשובים קצת יותר מעוד מעטפה שמנה בכסף, ואת יותר מכולם יודעת את זה היטב על בשרך. קשה לי להאמין שהאנשים העוסקים בכך מגיעים למצב של עוני ומצוקה נפשית כמונו ( למרות שתמיד יש יוצא מן הכלל). אנשים בעלי מצוקה נפשית יתקשו לעשות עבודת שיווק שכזאת, עם כל הכבוד. -
תיזהרי להתאבד, חשוב שתקראי למה
רון 22/07/2017 | 23:26מסיבה אחת פשוטה עזבי את זה שתפגעי בקרובים שלך, ראיתי סרטון של אנשים ראו את המוות וחזרו לחיים, אישה שהתאבדה וראתה את ישו והראה לה שמי שמתאבד גומר בגיהנום ונשרף ולא מגיע לגן עדן או שהולך למקום חשוך כזה.. כאילו שום דבר לא ישתפר אם תתאבדי הבנת?? את יכולה לגמור באיזה מקום שהוא לא כדור הארץ וסתם לראות מסך שחור חשוך ולהיות בפאניקה שלא נגמרת.. תקשיבי אני לא יודע איזה כדורים וכמה זמן אבל אם זה משמין אותך , לדוגמא אם זה עושה לך ממש תיאבון תאכלי מלפפון וגזר/שתי מלפפונים (על הדרך גם עור הפנים שלך יראה יותר טוב והשקים בעינים נעלמים), אם זה פוגע בחשק המיני אמורים לחכות איזה חודש חודשיים והחשק המיני משתפר, ואם לא אז תאכלי המון שבולת שועל זה ממש מגביר את החשק המיני -
העצה הכי גרועה ששמעתי!
Ee5003 22/07/2017 | 23:45אתה לא יכול להגיד לבנאדם רעב שיאכל שתי מלפפונים וזה יעבור לו. כי זה לא מה שקורה. שהייתי על הציפרלקס חיי היו גהינום מהבחינה הזאת. רעב בלתי נגמר כל 10 דקות למקרר והתוצאה העדומה 6 קילו בחודשיים. אם את רוצה עצה אמיתית- תעברי לכדור שאינו משמין, תנסי סימבלטה או וולבטרין. יש שיאמרו שהפלוטין אינו משמין גם הוא אבל לי אישית הSSRI השמיני אותי.. -
למיואשת
תמרי 03/08/2017 | 10:00תרשמי לנו מה את לוקחת וננסה לעזור. אבץ ואומגה 3 במינונים גבוהים מאוד משפר תסמיני דיכאון, כנ"ל תוסף התזונה זום. -
הכי חשוב שתקני חומצה פולית METHYL ולא רגילה
יקינטון אשר אשכיו מצלצלים כמו פעמון 04/08/2017 | 18:09ממש יעזור לך ביחד עם ויטמין B COMPLEX קחי לך ביום איזה 3000-4000 מ"ג של חומצה פולית METHYL זה מה שדודאור יונתן המליץ לי הפסיכיאטר שלי. -
6 קילו זה עוד כלום, אחרים מעלים 20 קילו.
.. 04/08/2017 | 22:566 קילו זה עוד בטח אם הקפדת על תזונה או שאתה פשוט לא משמין. כי בדרך כלל אנשים נהיים מפלצות שומן מזה ממש מוטציות -
אבץ לא מומלץ , הוא עוזר לחשק מיני אבל לא כדאי.
. 04/08/2017 | 22:59אבץ אסור להגזים איתו זה מה שהרופא שלי אמר ויותר רצוי אומגה 369 עם ויטמין B קומפלקס והמון חומצה פולית METHYL (ולא חומצה פולית רגילה) אני לוקח את כל אלה.. הדיכאון לא עבר לי אבל יש רגעים שזה פשוט נעים למוח -
כנראה שהמינון של האומגה 3 הוא ממש נמוך
תמרי 05/08/2017 | 10:08חייבים לקחת מינונים גבוהים בהרבה ממה שמשרד הבריאות ממליץ על מנת להילחם בדיכאון- יש לו תכונות אנטי דלקתיות ודיכאון לפי מחקרים מדעיים רבים הוא מעיין סוג של דלקת. קפסולה אחת או שתיים, לא יזיזו לכלום....תקראי את הספר של מארק היימן-"מוח מנצח" שם הוא עוסק בפרקטיקה נטו ומציין מינונים מומלצים. לחלופין, את/ה יכול/ה ליצור קשר איתי, רקחתי לעצמי תכנית שמשלבת אבץ+ אומגה 3 במינונים גבוהים( המכילים EPA/DHA ביחס של 300/200)כ-1000 מ"ג פעמיים ביום + פוספטידיל-סארין ,200 מ"ג ביום עם אוכל, במשך חודשיים לפחות. אחרי זה אפשר להפחית ל-100 מ"ג פעמיים ביום ם אוכל- בנמצא בתוסף התזונה "זום". גם התוסף GABA יכול לסייע לרגיעה במקרה של התקפי חרדה. לגבי אבץ- הרופא שלך צדק- צריך להיזהר במינונים כי מתחרה בספיגת ברזל וסידן ועשוי לפגוע בערכים שלהם בטווח הרחוק. כדי להגביר את הספיגה של אבץ יש להשתמש במיצי הדרים ולהימנע מנטילת מוצרי חלב כשעתיים לפני ואחרי הנטילה של האבץ, על מנת לייעל את הספיגה. מזונות כמו פירות יער קפואים, אוכמניות, פטל שחור ואדום( ששומרים על הערכים התזונתיים גם בהקפאה) מכילים כמות ממש מצומצמת של סוכר ומאזנים היפוגליקמיה שמאפיינת כל כך הרבה סובלים מדיכאון- כך היא גם מונעת רצון לסוכר לבן שמחמיר את התהליך הדלקתי במוח ומחמיר את הדיכאון. מזונות כמו שקדים לא קלויים, זרעי פשתן טחונים, עדשים, טחינה משומשום אורז מלא מלא, קינואה, מעט וזרעי דלעת טובים מאוד. צריכת תבלינים כמו כורכום ,זנגוויל ורוזמרין הם נוגדי חימצון חזקים וסותרים את התהליך הדלקתי שמאפיין את הדיכאון. שוקולד-רק מריר, המכיל 70 אחוזים של מוצקי קקאו לפחות. אגוזי מלך-עשירים באומגה 3. שמן האמפ- מכיל גם הוא אומגה 3 וגם קנאבנואידים התורמים למוח. אכילת מזונות כמו תרד, קייל, ברוקולי, פטרוזיליה, ארוגולה, גרגר הנחלים, לפת, כרוב ,שום ובצל, יש לבצע הימנעות ממיני דברי מתיקה המכילים סירופ תירס עתיר פרוקטוז, שמן סויה ,שמן קנולה ושמן חמניות-עדיף שמן זית מכתית מעולה בלבד או לחלופין שמן פשתן. מרגרינה/ מחמאה- רע רע רע. כל מוצר שמכיל מונוסודיום- לא לצרוך. לגבי אומגה 3- לצרוך סרדינים ולא טונה שכן דגים אלו ספציפית מכילים המון כספית. לא לגעת בקולה ולהימנע מקפאין עד כמה שניתן-זה מגביר חרדות. עדיף פשוט מים או שייקים מפירות טבעיים *בלבד* לרדת מכל המזונות עתירי הסוכר הלבן/מטוגנים- עוגיות, ממתקים, עוגות ודגני בוקר. לא לצרוך מיצי פירות מעובדים- עדיף מיצים טבעיים סחוטים ( לא פריגת- זה מתועש ומכיל המון סוכר לבן).לרדת ממשקאות מוגזים המכילים כמויות מטורפות של סוכר, להימנע מאספרטיים/סוכרזית/סוכרלייט/סטיביה או כל סוכר אלכוהולי כמו סורביטול, מלטיטול, קסיליטול. לפעילות חיידקית טובה במעיים ניתן גם לקחת אנזים Q-10 -100 מ"ג ליום. עוד ויטמין שחיוני במאבק נגד הדיכאון-ויטמין D3-ניתן לקחת מינון של עד כ-800 יב"ל ( יש לך טיפות כאלו של ד"ר פישר). בהצלחה ולכל שאלה או התייעצות מוזמנ/ת להתייעץ. אגב- כדי לדעת שהמוח שלך מעורב בתהליך דלקתי בקשי בבדיקת הדם לבדוק חלבון מגיב -C ,סמנים אוטואימוניים כמו ESR,TPO,ANA,אנטי -CCP.בהצלחה :)
-
-
לד"ר קרני
אריאל א. 31/07/2017 | 23:12את יכולה להסביר -מה הסיבה שאינך עונה? את ממש היית עזרה ראשונה מקצועית לאנשים פה את הכי מקצועית ואנושית ומדהימה שהכרתי בפורומים לעזרה נפשית ובכלל. האם יש סיכוי שעוד תחזרי לכאן? תודה, אריאלפתח בחלון חדש-
היא קיבלה פטור מבילבולי שכל
אוסנת 01/08/2017 | 22:14מההסתדרות הרפואית. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/08/2017 | 17:02שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין -
את 'קצת' מגזימה
הפרשן 02/08/2017 | 19:16גם את שאלת פה שאלות וקיבלת תשובות. למה ההתייחסות המזלזלת ?! -
היא קיבלה פטור
אוסנת 02/08/2017 | 20:13גם מבילבולי השכל שלי. אגב, התקשרתי לשאול בהסתדרות הרפואית למה אסור לפרסם באתר, הנציגה של המחלקה המשפטית אמרו שאם אתה לא רופא אתה לא יכול לפנות אליהם. -
איך משרד הבריאות מטפל בנושא?
אוסנת 02/08/2017 | 20:28ליצמן מתכנת מערכת פורומים ללא פרסומות? בעזרת השם גם זה יהיה...צריך רק להתפלל, הכל משמיים, גם הפורום. -
בפורומים אחרים הרופאים מגיבים
אוסנת 02/08/2017 | 21:30... -
הטבות רופא
אוסנת 02/08/2017 | 21:59בהר"י זו לא פרסומת? לא מקדם עסקים ללא קשר לרפואה? למה אין תשובה מפורטת מנומקת מהר"י לגבי פרסומות? -
לד"ר קרני
אריאל א. 03/08/2017 | 19:55עצוב שבגלל שיקולים כלכליים נפגעים כאן אנשים שיכלו להינצל אילולא זאת ואם אתנסח באופן בוטה יותר - בגלל כסף - נפגעים חיי אדם. חבל שמי שמנצח הוא בעל הממון .. תודה רבה על תשובתך ובכלל על כל פועלך בפורום הזה!!! שאין מספיק מילים בשבילי להודות כי באופן אישי עזרת לי פעמים רבות והרגעת הרבה מצוקות (גם כשהופעתי בכינויים שונים) - מקווה שעוד תשובי לכאן. הרבה בריאות לך ולכולם! -
הרופאה היחידה שאי פעם סמכתי עליה
זהבית 04/08/2017 | 00:48ב-31 שנות חיי. -
טוב שיש סידורי כסף
אוסנת 05/08/2017 | 09:33או שאולי את מעדיפה מכות על כל דבר... עדיין לא נשמעה תשובת הר"י. רק כתוב שאסור אין נימוק.
-
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד