פורום פסיכיאטריה - עמוד 450
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תא לחץ לטיפול בחרדות דיכאון אני 28/05/2017 | 14:19היה כתבה בטלויזיה על תא לחץ לטיפול בדכאון האם זה מתאים לחרדון ואובססיות גם האם זה בכלל עוזר או סתם שרלטנות?פתח בחלון חדש
.מירי 28/05/2017 | 20:47אני גם ראיתי את התוכנית ומעונינת לדעת האם זה יכול לעזור?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 23:01לאני שלום, שמעתי על הכתבה אך אינני מכירה את הטיפול ולכן אין באפשרותי להביע דעה בשלב זה. בכוונתי להתעמק בנושא וללמוד אותו. מאוד ייתכן שזה מתאים לחרדות ואובססיות אך איני יכולה לומר בשלב זה אם כן או לא. בברכה, דר' קרני רובין
דיכאוןסובל 01/06/2017 | 23:14שלום רב אני סובל מדיכאון וחרדה ונוטל 80 מ״ג פריזמה ו 800 סרוקוול xr כבר 5 חודשים יש שיפור משמעותי אבל אני עדיין לא 100% יש ירידות במצב הרוח במשך היום ובמיוחד בבוקר איך אדע שאני מקבל את הטיפול המתאים ? וכמה זמן זה לוקח כדי להרגיש 100% ? המון תודה
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 08/06/2017 | 13:36לסובל שלום, כפי שאמרתי לך, לדעתי מינון הסרוקוול אינו סביר ויתכן שהוא מונע שיפור נוסף אם לא הגורם להחמרה. בברכה, דר' קרני רובין
תא לחץגדעון 03/07/2017 | 15:42האם תא לחץ עוזר לחרדות ודכאון חקרת על זה ?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:03שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
TSH Daniel 01/06/2017 | 16:09שלום ד"ר לפני מספר חודשים התייעצתי איתך בפורום לגבי עניין ה TSH ואת אמרת לי שעם ערכים גבוהים קשה לטיפול במצבים נפשיים ב31.10.2016 הערך של ה TSH שלי היה 3.95 וסבלתי מעייפויות וממצבי רוח ירודים וחרדות לאחר מכן ניגשתי לרופאת משפחה וביקשתי ממנה כדורים לבלוטה, היא טוענת שהערך 3.95 הוא אחלה ... הראתי לה את התשובה שלך והיא בסוף השתכנעה, קבעה מפגש איתי איתה ועם אנדרקונולוגית .. גם האנדרקונולוגית לא התלהבה לרשום לי כדורים לבלוטה, שוב פעם הייתי צריך להראות להם מאמרים ותשובות בנושא לבסוף שוכנעו לרשום לי EUTHYROX 50 MCG פעם ביום.. לוקח כבר חצי שנה כל בוקר לפני הארוחה. היום חזרתי על הבדיקות ולהלן התוצאות: T3- FREE = 4.90 pmol/L T4- FREE = 15.60 pmol/L ו TSH = 4.09 mU/L כלומר המצב רק החמיר מ3.95 TSH לפני חצי שנה ל4.09 עכשיו עם EUTHYROX 50 MCG פעם ביום גם כן אני לא עירני ואני רוצה להוריד את ה TSH ל1-1.5 שזה הערך הטוב ביותר לאיזה מינון כדאי לעלות את ה EUTHYROX? או להחליף לתרופה אחרת ובאיזה מינון לדעתך? הרופאת משפחה שלי מאוד קשוחה וגם האנדרקונולוגית הן בטוחות שהערך הזה מעולה.. בבקשה עזרה... תודה רבה!פתח בחלון חדש
תוספת קטנה ...Daniel 01/06/2017 | 22:06אצרף את המאמר שצרפתי אלייך פעם: http://renegadehealth.com/blog/2014/07/25/thyroid-hormone-testing-whats-the-best-tsh-level מחכה לתשובתך.. אולי אם הרופאת משפחה שלי תקרא כמה מילים שלך היא תסכים לטפל בבעיה שמחמירה, אני גם סובל מהשמנה למרות שאני אוכל בריא ועושה ספורט. עייפויות, וכו'... תודה רבה
אשמח לתשובהDaniel 07/06/2017 | 15:59סליחה שאני מקפיץ אך נראה לי שפספסת תודה מראש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/06/2017 | 14:14לדניאל שלום, אתה מכל האנשים צריך לדעת שמי שמקפיץ את השאלה שלו דוחה את תשובתי כי אני עונה מהסוף להתחלה. מנסיוני עדיף לקחת SYNTHROID (התכשיר האמריקאי) במיוחד בחולים הסובלים מבעיה נפשית. זה ברור שאינך מקבל מספיק וצריך להעלות את המינון. כמו כן, יש מקום לבצע בדיקה של נוגדנים נגד הבלוטה. בדרך כלל כאשר יש תגובה אוטואימונית לבלוטה יש החמרה הדרגתית במצב. בברכה, דר' קרני רובין
TSHDaniel 09/06/2017 | 12:44תודה על המענה ד"ר איזה מינון לדעתך יוריד לי את ה TSH לרמה הטובה ביותר? 50MCGS יוטירקס כמו שאמרתי לא עזרו בכלל, ה TSH רק עלה בתקופה שלקחתי אותו כמה יוטירקס לדעתך יוריד את ה TSH ? וכמה SYNTHROID ? כמובן שאני מעדיף SYNTHROID אך לצערי זה בידיים של הרופאים, אנסה להראות להם את התשובה שלך האם הבדיקה לנוגדנים נקראת Anti Thyroid Peroxide ? אני ממש לא יודע מה לעשות, הרופאת משפחה שלי בטוחה שהרמת TSH 4.09 זה אחלה והיא ממש ממש לא מודאגת! המדד של הקופת חולים אומר ש 4.09 זה בטווח הנורמה - הרופאים פה אטומים לגמרי ולא מבינים בתחום. תודה רבה!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/06/2017 | 15:56לדניאל שלום, הייתי לוקחת 3 פעמים בשבוע 100 מיקרוגרם של SYNTHROID ו-4 פעמים בשבוע 50 מיקרוגרם. לאחר שישה שבועות עושה בדיקת דם לבדוק רמות ומאזנת לפי זה. לא הייתי נוטלת יוטירקס. הבדיקה לנוגדנים אכן נקראת כך. רצ"ב קישור: http://www.wikirefua.org.il/index.php/Anti_thyroperoxidase_antibodies בברכה, דר' קרני רובין
יוטירקסDaniel 23/06/2017 | 16:56תודה ד"ר במידה ולא אצליח להשיג מהרופאים מרשם לסינטרואיד, איזה מינון של יוטירקס לדעתך יכול לעזור? כרגע העלתי את היוטירוקס ל100 על דעת עצמי, האם זה יספיק? ה50 לא עזרו ולא הורידו את ה TSH קשה לי מאוד לשכנע את הרופאה לטפל לי ב TSH אז אני אשמח למינון מקביל של יוטירקס במקום הסינטרואיד תודה רבה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/06/2017 | 22:30לדניאל שלום, אותו המינון רק שמניסיוני הוא פחות יעיל. בברכה, דר' קרני רובין
לד"ר - עדכון ושאלהDaniel 03/07/2017 | 21:11הייתי היום אצל אנדרוקרינולוגית של הקופת חולים (לאחר קושי בשכנוע רופאת המשפחה שצריך לטפל ב TSH) ולא הופתעתי בכלל, האנדרוקרינולוגית טוענת שTSH 4.09 זה תקין, והיא לא מאמינה שטיפול בו ישפר את מצבי, התלוננתי על עייפות ממושכת.. כמובן שהתעקשתי ואמרתי לה שבטח זה לא יזיק אם נוריד אותו ל2 אז מה יש להפסיד, היא הסכימה "לזרום איתי" אמרה לי להעלות את הEUTHYROX ל 50 - 4 פעמים בשבוע, ו100 3 פעמים בשבוע . בנוסף הוסיפה לי כל מיני בדיקות דם לעשות כולל נוגדנים לבלוטה וכו'.. עכשיו נעבור לקטע המוזר והלא ברור, היא הבינה שאני מטופל אצל פסיכיאטר בגלל דיכאון , והיא רוצה שאחזור אליה עם מכתב ממנו ושהוא יענה לה על 2 דברים: 1. האם מקובל לו כחלק מטיפול בדיכאון להוסיף טיפול ב CYTOMEL)T3( 2.נא לשלוח אלי מכתב עם תשובה: מה רמת TSH שאתה מעדיף להשיג מה דעתך על השאלות הללו? מה הם קשורות לפסיכיאטר? למה צריך לשאול אותו אם מקובל להוסיף CYTOMEL הרי היא המומחית בזה, ולמה בכלל היא רוצה להשתמש בתכשיר הזה לדעתך? מה דעתך עליו והאם הוא תחליף יותר טוב או בנוסף? לדעתי היא רוצה ללכת ראש בראש עם הפסיכיאטר שלי, כי זרקתי לה משפט שהתייעצתי עם פסיכיאטר והוא אמר לי לטפל ב TSH (התייעצתי איתך פה) ובעצם רוב הפסיכיאטרים לא מבינים ב TSH כמוך.. אשמח לחוות דעתך לגבי מה שהעלתי פה ומה ההגיון בתכשיר שהיא רוצה שאשאל את הפסיכיאטר עליו תודה רבה!
לד"ר - עדכון ושאלהDaniel 03/07/2017 | 21:31אשמח גם אם תעני על ה2 שאלות שהיא הפנתה לפסיכיאטר תודה מראש!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:02שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
טיפול בזמן הריון והנקה א 03/07/2017 | 22:25שלום אני בת 30, וסובלת תקופה של בערך שנה מקשיים, שכנראה מראים על קשב וריכוז. אני שוכחת המון. לא שמה לב (רק לאחר מעשה).מחליטה החלטות שגויות (ומרגישה טיפשה.) קורה לי הרבה שעולה לי רעיון /יוזמה, דבר ראשון בודקת איך לבצע אותו, ורק אחרי המעשה אני מתחילה לחשוב אם אני רוצה בכלל לעשות אותו/זה נכון וראוי וכו' ואז מתחרטת כך שאני כל הזמן מתחרטת על מה שעשיתי ואח"כ מתחרטת על הביטול והחרטה הקודמת, ולכן זה הוליד קושי חמור בקבלת החלטות. בנוסף יש לי קשיי שינה. אחרי שאמרו לי שאולי זה קשב וריכוז התחלתי להכיר בעוד הרבה סימנים של כל השנים. אני מרבה מאוד לחלום ומנסה לברוח מהמחשבות ומהרגשות ע"י שינה /קריאת ספר/חלומות. חייבת כל הזמן לגוון ולכן אני מחליפה בתדירות עבודה / חברות וכו'. תזזיות ויידים תמיד תמיד תמיד בפעולה. אי שקט. הקשיים מפריעים לי מאוד מאוד. גם בעבודה וגם בבית. פניתי לנוירולוג לקשב וריכוז אבל הוא אומר שאין לי כרגע אפשרות אפילו לא לעבור אבחון כיון שאני בהריון, ואסור לקחת ריטאלין. ולכן אצטרך לחכות עד אחרי ההנקה... מאוד מאוד קשה לי לחכות כ"כ הרבה זמן ללא טיפול ואני מרגישה שהמצב מחמיר מיום ליום. בעיקר השגיאות וחוסר שיקול דעת. חברה סיפרה לי שיש לה גם בעיה כזאת והיא לוקחת היום וולבוטרין גם בזמן הריון רק כשהתינוק נולד הוא צריך להיות עם מוניטור. האם אכן אין שום אפשרות לעזור לי עכשיו? האם כדאי לפנות לפסיכיאטר דווקא כדי שיתן לי כדור שכן אפשר לקחת בהריון? האם הטיפול בנוירופידבק יעזור כאן? וכן האם זה נראה גם כפייתיות? אודה לך מאוד מאוד לתשובה מהירה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:02שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
לקרני, לגבי תגובותייך על השאלות פה רון 01/07/2017 | 04:47התשובות והמענה שלך לא באות מהלב, את נשמעת כמו רובוט מתוכנת שנמצא על טייס אוטומט מה שהכימיקלים עושים לאנשים אללה יסתור. שלום ולא להתראות לרפואה הכושלת הזאת שרק גורמת לנזקים. מי שנולד חולה נפש זה לכל החיים ושום תרופה לא תשפר את אורך חייך משמעותית בלי להזיק. מה לעשות לא כל אחד מתאים לתרופות האלה.פתח בחלון חדש
מסכים איתך לחלוטיןניזוק מהתרופות 01/07/2017 | 18:25התרופות הללו נועדו לתכנת את מוחנו. נפגעתי מהתרופה לוסטרל יותר מאשר פגיעתה של המחלה בי. הפכה אותי לזומבי, אפטי וחסר תחושות ורגשות. מעין קהות נפשית. שבועים לאחר הפסקת הנטילה שנמשכה כחודשיים סה״כ והתופעות הללו לא נעלמו.
בןבן 02/07/2017 | 00:36אצלי הציפרלקס עשה אותי זומבי ואדיש לחיים לא הייתי ככה לפני שהתחלתי אבל שהפסקתי זה כבר מאוחר מדיי ההרגשה נשארה
כמה זמן אתה מרגיש כך?ניזוק מהתרופות 02/07/2017 | 07:58כמה זמן עבר מאז שהפסקת? ידוע אם התופעה הזו תחלוף?
בןבן 02/07/2017 | 21:233 שבועות כי כמעט הלכתי למות עם התרופה,טעות של החיים שהתחלתי עכשיו אני אדיש על החיים לא מרגיש אותם לפני הכדורים הייתי סבבה לגמרי! בעיקר מרגיש עייפות ולא אני
אם היית סבבה לגמרי אז למה לקחת ציפרלקס?. 02/07/2017 | 23:04?
אני על הוולבוטרין הזה רק כי זה פחות פוגע בחשק המיניציצה 03/07/2017 | 15:36וסרדולקט בלילה זהו רק בשביל לעבוד תקופה
וולבוטרין מפחית תיאבון אבל גורם לפרצוף להתפנח ולהשמיןרון 03/07/2017 | 17:46כנ"ל לגבי תרופות אחרות ככה הגוף שלך מגיב שנכנס אליו רעל. גם אם התרופה מפחיתה תיאבון יש נפיחויות בגוף כולל הפנים. ולפמים אפילו בצוואר צומח עוד סנטר. לא שווה את הנזק האסתטי שהם גם גורמות יובש, נפיחויות וכל זה
כל התרופות זה אותו חרא בשינוי אדרת, הכול מזיק ופוגע. לדוגמא אורגזמה וחשק מינירון 03/07/2017 | 17:55יש תרופות שיפחיתו משמעותית את החשק המיני וגם יפגעו בשרירים (זכרו שאיבר המין הוא שריר) זאת אומרת שלא רק הביצועים המיניים נפגעים אלא גם הביצועיים שלכם בחדר הכושר. וכך גם שרירי הגוף .. ולגבי התרופות שפחות פוגעות בחשק המיני כמו וולבוטרין, היא פחות פוגעת בחשק המיני, אבל עדיין לאחר האורגזמה נעלם הריגוש יש הרגשה מוזרה כזאת.. בקיצור התרופות האלה מתאימים יותר לרוסיות הזקנות האלה שכל היום צועקות במפעל. או לסתם אנשים משעממים שאין להם בעיה לוותר על סקס מטורף עם רגש. או שפשוט אנשים תמימים שלא מודעים לתופעות לוואי כי הם לא מספיק חדים בראש ולא שמים לב לקטנות.
לוסטרלרונית 03/07/2017 | 18:46תשמע,הייתי בתחתית,חרדות ודיכאון שגרמו לי לגרד את הריצפה,מצב נורא, לוסטרל הצילה אותי. במשך שנה הייתי על 100מג,והרגשתי מעולה. לצערי אחרי שנה, הפסיקה להשפיע וחזרתי לנקודת ההתחלה,ההעלאת מינון החמירה את מצבי. עבאתי לויפאקס, התאזנתי על מינון 75מג למשך חמישה חודשים הרגשתי מצויין ואז הםסיקה להשפיע,העלאת מינון החמירה את מצבי. ניסיתי סימבלטה לא עזר. והיום אני במצב חרא, נעזרת בלוריוון ולא יודעת מאיפה תבוא הישועה. מתנגדת לתרופות ישנות. אנחנו ב2017 לא 1970. מתנגדת לשילובים. לעולם לא אקח אנטי פסיכוטי גם אם במינון הכי נמוך כמתגבר. מסיבה פשוטה, אני לא פסיכוטית. בקיצור עסק ביש. הרפואה מתקדמת בכל כך הרבה תחומים חות מפסיכיאטריה, כמו שזה נראה נישאר תקועים עם ssri וsnri עוד הרבה שנים. אני באמת לא יודעת מה לעשות, מיואשת, יש לי שלושה ילדים, אני אם חד הורית ואין לי כבר מושג מה או מי יכולים לעזור לי.
הבעיה העיקריתניזוק מהתרופות 03/07/2017 | 18:47הבעיה העיקרית שההשפעה שלהן יכולה להמשך עד לא ידוע כמה זמן לאחר הפסקת התרופה. כמו במצבי, שתחושת האפטיות וחוסר התחושה הרגשית נמשכים גם אחרי הפסקת התרופה.
לרוניתאנונימי 03/07/2017 | 19:38יש עוד תרופות טובות ומועילות, ניסית ציפרלקס? רסיטל? פרוזק? איקסל?
לרוניתאנונימי 03/07/2017 | 19:39גם סרוקסט טובה, אל תתייאשי, בטוח שיש משהו שיכול לעזור לך שהוא לא בנזודיאזפין
אנונימירונית 03/07/2017 | 19:46האמת שלא ניסיתי. בשבוע הבא יש לי פגישה עם מנהל המחלקה הפסיכיאטרית ברמבם, באופן פרטי,(בכסף שאין לי) ונראה על מה ימליץ. החשש שלי שהוא ימליץ על תרופות דור ישן ושילובים. אני מקווה שלא.
לרוניתאנונימי 03/07/2017 | 23:03אני אישית ניסיתי עד עכשיו 2 סוגי כדורים- לוסטרל שעליתי איתו עד מינון של 200 מ"ג אך הוא כלל לא עזר וציפרלקס שאני איתו עכשיו שכן עוזר לי כנגד חרדות, זה אינדיבידואלי ומה שכן עוזר לאחד יכול שלא לעזור לשני ולהפך, אבל אני כן ממליץ שתשאלי את הפסיכיאטר לגבי ציפרלקס בגלל הניסיון הטוב שלי איתו.
דרך אגבאנונימי 03/07/2017 | 23:06אני גם לא בעד שילובים ולקחת אנטי פסיכוטי כמתגבר למרות שהוא במינון נמוך, אני בכלל בעד כמה שפחות כדורים, זמן רב סירבתי לקחת ssri אבל לפעמים אין ברירה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:00שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:01שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:01שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
סמים חשיש 19/06/2017 | 17:37שלום דוקטור קרני..לאחר עישון גדול של חשיש הרגשתי שהנשמה יוצאת מהגוף ומחשבות מטורפות רצות הרגשתי שגעון וריחוף שהפחיד אותי נורא והתחילו התקפי חרדה עכשיו כבר הרבה זמן לאחר המקרה אין ריחוף אין התקפים אבל אני לא מוצא את עצמי כאילו אני ולא אני ssri הגביר את התחושות וכשהפסקתי חזרתי למצב רגיל אבל סימן שאלה גדול בקשר לחיים,שוב פעם אין ריחוף אין התקפים אבל לא מרגיש תהליכים נפשיים ואני כל שניה בודק את עצמי אם אני מרגיש או לא ופשוט זה לא נותן לי לחיות כל הבדיקות האלה אני פשוט רוצה כבר לחזור לחיים ולא להתעסק בזה כי אני מרגיש שאני מאבד את עצמי על גבול השגעון..רק תגידי לי שזה יעבור עם הזמן כי אני לא חי,הייתי אצל פסיכולוגים ופשוט כלום אני בנאדם היפוכונדר ככה שאין לי רגע שקט אני כל הזמן לא מפסיק לחשוב על זה ולבדוק את עצמי אחרי שקראתי באינטרנט על המחלה הזאת אני מרגיש תקוע ולא מרגיש את החיים,רציתי לדעת כמה זמן את חושבת שאני יחזור לחיות את החיים האמיתיים בלי כל ההתעסקות הזאת..בהתחלה לא תפסתי את המציאות,עכשיו היא נראית לי רגילה אבל האני העצמי לא מרגיש,אולי זה הכל בגלל היפוכונדריה ואני סתם מבלבל את עצמי..אשמח לתשובהפתח בחלון חדש
סמיםחשיש 19/06/2017 | 17:43ורציתי לדעת אם אפשר להשתגע מהדבר הזה כי זה מרגיש ככה כל פעם שאני מנסה להבין מה קורה לי ומה עברתי נכנס ללחץ ובלבול
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/06/2017 | 19:41לחשיש שלום, ההתעסקות שלך במה שקרה נראת ככפייתית. לפעמים טריפ גרוע נחווה כטראומה שבגינה מתחילה התעסקות כפייתית. הבנתי שאינך מוכן לקחת SSRI'S. במצב זה יש מקום לנסות טיפול התנהגותי קוגניטיבי ובמידה ולא תוכל להתמודד עם החרדה שזה מעורר לא תיהיה לך ברירה אלא לנסות SSRI אחר. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/06/2017 | 19:42לחשיש שלום, לא משתגעים מזה. מכל מקום תנסה טיפול התנהגותי קוגניטיבי ובמידה ולא תוכל להתמודד לא תיהיה לך ברירה אלה לקחת SSRI. בברכה, דר' קרני רובין
אקסטזיגדעון 04/07/2017 | 09:31אני מרגיש בדיוק כמוך תחושות מוזרות וקשות מאוד לא מבין למה זה לא יוצא
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:00שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
סכיזופרניה ניר 19/06/2017 | 19:40שלום ד׳׳ר האם כל מי שחולה בסכיזופרניה יאושפז בשלב כזה או אחר בחיו? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/06/2017 | 19:36לניר שלום, לא בהכרח. הודות לזריקות ארוכות הטווח ניתן הרבה פעמים למנוע אישפוז. בברכה, דר' קרני רובין
ממש לא הודות לזריקות ארוכות טווחאוסנת 25/06/2017 | 21:52אין דבר כזה סכיזופרניה. יש פסיכיאטרים שבמקום לדאוג שמישהו או בעל מקצוע מתאים ידבר עם בן אדם שנמצא במצוקה (מה שאותו בן אדם מעדיף ויעזור לו), זה יכול להיות עורך דין, פסיכולוג, עובד רווחה (במידה ורווחה תקנית במדינה מה שפה לא כל כך), מתנפלים על בן אדם במצוקה ומזריקים לו חומרים כימיים כי הוא משוגע, בלי בכלל לנסות לתת לו לדבר עם מישהו או להתגונן. החומרים הכימיים המוזרקים גורמים לנזקים: פרקיסנון, השמנה, מחשבה איטית ולא רציפה, כבדות וכו'. כמו להפוך בן אדם בריא לבן אדם נכה (אל אף שדבר ראשון שרופא צריך לעשות זה לא לגרום נזק, לפחות אם הוא לא יכול להועיל). תשאל את רב האנשים שמוגדרים "סכיזופרנים", היו מעדיפים להיות בלי חומרים כימיים זריקות/כדורים סגורים בתוך ב"בית חולים" או מקום סגור כמובן בלי אנשים אלימים רוצחים שדוחפים כל שני וחמישי ל"בית חולים" בלי להפריד אותם מכאלו שהם לא ובלי צוות פסיכיאטרי שחופר כל היום בראש מה צריך ומה לא וכל זה בכח ובכפייה. מאשר להיות בחוץ עם זריקות ארוכות טווח או כדורים.
ניסוח נכון יותר של השאלהניר 26/06/2017 | 18:51שלום ד׳׳ר כוונתי הייתה יותר האם תמיד המחלה בעצם תתפתח כאירוע פסיכוטי שמצריך או אישפוז או טיפול אחר תודה רבה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/06/2017 | 20:49הודעה : הנני מודיעה בזאת כי במהלך השבוע החולף שבתי וביקשתי להסיר את הפרסומות שהופיעו על גבי הפניות שלכם והתשובות שלי ולמרות זאת, הפרסומות ממשיכות להופיע. עד שלא יוסרו הפרסומות, הנני מפסיקה לענות לפונים, ואיתכם הסליחה. דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 15:59שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
אבחון Ee5003 25/06/2017 | 00:59היי דוקטור אני יודע שאמנם קשה לעשות זאת דרך האינטרנט אבל אני רוצה לקבל אבחנה עד כמה שאפשר על פי התסמינים שאני הולך לציין לך. אני מאוד בטוח שהפסיכיאטרית שלי טעתה באבחנה. להלן התסמינים: 1. תנודות במצב הרוח ( לא קיצוניות, לעיתים אני מרגיש ממש נורא ולעיתים אני מרגיש ככה-ככה" 2. מסתמן אי שקט קל בתוכי כל הזמן 3.מחשבות טורדניות שלא מרפות בקלות 4. חזרות על דברים רק בעבודה מפחד לטעות 5.קשיים בקשב 6. אימפולסיביות 7. קושי בהרדמות עקב מחשבות טורדניות 8.הימנעות ממצבים חברתיים 9. פחד מלאבד שליטה. ( מה שנקרא : "פריק קונטרול") 10.מחשבות טורדניות בנוגע למסנה הגוף שלי 11. כאבים ( לרוב כאבים בחזה ובגב) 12. עצבות אני נוטל סימבלטה 60. אבל מרגיש שמשו חסר. אני מתנגד בתוקף לקחת תרופות משמינות.פתח בחלון חדש
אבחנות של פסיכיאטריתEe5003 25/06/2017 | 01:001. הפרעת קשב וריכוז 2. חרדה מוכללת
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/06/2017 | 20:49הודעה : הנני מודיעה בזאת כי במהלך השבוע החולף שבתי וביקשתי להסיר את הפרסומות שהופיעו על גבי הפניות שלכם והתשובות שלי ולמרות זאת, הפרסומות ממשיכות להופיע. עד שלא יוסרו הפרסומות, הנני מפסיקה לענות לפונים, ואיתכם הסליחה. דר' קרני רובין
מה? על איזו פרסומות מדובר? לא פירסמתי שום פרסומתEe5003 29/06/2017 | 20:53לא ידוע לי על מה מדובר, אבל לתת עונש קולקטיבי לכל חברי הקבוצה בגלל אנשים מסויימים זה ממש לא הוגן..
זו לא פרסומת שלךאוסנת 01/07/2017 | 21:40אלו הפרסומות שהוסיפו באתר. לא הבנתי למה זה צריך להפריע במענה חוץ מאשר הבעייה בפרסומת בצד שמאל שחותכת חלק מהכיתוב. אגב זה לא עונש זה פרס אבל כל אחד ואיך שהוא רואה את הדברים.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 15:59שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
כדורים כעי רוני 02/07/2017 | 10:19שלום אני לקחתי בעבר כדורים לאוסידי ונורא שמנתי אפילו פרוזק העלה אותי במישקל חייבת להתחיל שוב אבל שואלת על כדרים שלא עושים השמנה כלל האם יש כאלהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 15:58שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
כניסה להריון דקל 02/07/2017 | 09:49שלום, בעלי בן 37 התחיל ליטול פרוטין 20 מ"ג 2 כדורים בבוקר כבר למעלה מחצי שנה. בתחילה הכדורים הורידו לו את החשק המיני ממש ואף את היכולת להגיע לגמירה. עבר זמן והמצב קצת השתפר אך עכשיו שוב בנסיגה וזאת כשאנו מנסים להכנס להריון כבר שנה וחצי - מה שמקשה עד בלתי אפשרי. מדובר על גבר שלפני הכדורים היה יכול להגיע לגמירה כל יום! והיום אולי פעם בשבועיים וגם אז רק במאמץ מטורף ובאופן עצמאי. הפסיכאטר שלו הציע לו להחליף כדורים שאולי ישפרו במעט את העניין אך מנסיון קודם של בעלי הוא יודע שזה לא יעזור. מה עוד אפשר לעשות??? זה משבש לנו את הכניסה להריון ואת הזוגיות כולה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 15:58שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רובין
אלכוהוליסט לארלונטי 02/07/2017 | 10:49שלום אני סובל מאלכוהליזם אני לא פעיל 7 חודשים אני מאוד רוצה לשתות לא יכול יותר רציתי לדעת האם אפשרי להשיג בארץ נלטרקסון ובמה זה כרוךפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד