פורום פסיכיאטריה - עמוד 455
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בן זוגי בדיכאון או נרקיסיסט?
בת זוג מודאגת 19/07/2017 | 04:22שלום רב, אנחנו בזוגיות כבר 7 שנים ועד עכשיו בן זוגי היה אדם חם, אוהב ותומך. הוא מאוד חכם ואינטליגנטי. אנחנו מנהלים עסק מסעדנות משותף והיו לנו לאורך השנים הרבה לחץ ומתחים הקשורים לניהול העובדים ועניינים כלכליים. אף פעם לא הרגשתי שינוי קיצוני במצב שלו עד לכמה חודשים אחרונים. פתאום התחילו התקפי זעם נוראיים שבהם הוא היה הופך לאדם מרושע שהיה מאשים אותי בכל דבר אפשרי, היה זורק אותי ומציין שאני לא יותר משום כלום והוא סבל איתי על השנים. אחרי שעות בודדות של ניתוק מגע (והרבה מאוד דמעות שלי שלא זכו לשון אמפתיה מצדו), המצב חוזר להיות רגיל והוא מופתע על מה אני כועסת או למה שאהיה פגועה. המצב חזר על עצמו כמעט מדי יום במשך שבועות. נהייתי אדם מאוד עצוב ומתוסכל. בהפרש של כמה דקות מטריגר חסר כל היגיון, מהאדם הכי אוהב הוא היה הופך לאדם אלים (רגשית ומילולית) ומרושע. הוא גם פיתח פראנויה קיצונית שגורמת לו לחשוד בי כל פעם שאני נחמדה אליו. התזמון הקביל לפתיחה של סניף חדש והלחץ הגדול שנוסף עימו. רגע השיא היה כאשר הוא רשם לי מכתב התאבדות. עכשיו, אחרי שהמצב העסקי נרגע, התקפי הזעם התחילו להיות נדירים יותר. אני לא יכולה להפנות אותו לייעוץ פסיכולוגי כי אני חוששת שזה יכניס אותו לעוד התקף זעם ופראנויה. אני גם חוששת לשלומי כי יש לו השפעה רבה מאוד על רגשותיי ומצבי הנפשי. ואני כמובן חוששת לשלומו אם אעזוב אותו. ואדגיש כי במשך שנים רבות הייתה לנו מערכת יחסים תקינה ולפתע, בהפרש של ימים בודדים כבר התרגלתי לשמוע שאיננו רוצה בי ומרחיק אותי ממנו בכל דרך אפשרית (בהתקף שנמשך לרוב כ-20-30 דק) האם מדובר בתופעה חולפת שתעבור עם היעלמות הלחץ? מה אני יכולה לעשות ללא התיוג שלו כזקוק לטיפול? אציין שהוא ואימו נמצאים ביחסים גרועים עוד מהשלב שהיה ילד צעיר והוא עזב מוקדם מאוד את הבית. אימו אף היא הרבתה בהתקפי זעם בעבר, כאשר הוא היה הקורבן שלהם. תודה מכל הלב על כל התייחסות.פתח בחלון חדש-
למודאגת
הפרשן 19/07/2017 | 18:57שלום, לדעתי הפתרון הוא להציע לו לגשת לייעוץ זוגי במטרה לשפר את הקשר ביניכם. באופן כזה את נמנעת מלהאשים אותו שהוא הבעייתי/ ה'משוגע' וכד'. בנוסף, על אף שהתיאור שלך מאוד משכנע ואני נוטה לקבל את הסברה שהוא הבעייתי, ייתכן שיש דברים בהתנהגותך שאת לא רואה אך מטפל מיומן הצופה מהצד עשוי לפקוח את עינייך. מהתיאור שלך נראה שהוא סובל מסוג של הפרעה ריגשית ('דיכאון') אשר עלולה להחמיר עם הזמן ולחרב את חייכם. מטפל זוגי יכול להמליץ על טיפול תרופתי יעיל. -
ואם אתעלם ולא אתן תיעוד לבעיה?
המודאגת 19/07/2017 | 22:30אני מרגישה שהטריגר המרכזי להתקפי הזעם הוא הדיון ביחסים בינינו והניסיון שלי לפנות אל ההיגיון והרפלקסיביות שלו כלפי התנהגותו. אני מכירה את האדם שנים רבות והוא תמיד היה אדם מאוד נבון ואינטליגנטי שאיננו נוטה לאימפולסיביות. הלחץ שבו אנו נתונים בחיינו כרגע איננו קיצוני עד כדי כך שהיה יכול להסביר שינוי מהותי כלכך בהתנהגות. בינינו היינו ביחסים מאוד אינטנסיביים שמבלים זה בחיקו של השני את רוב שעות היום, לאורך שנים. אהבה גדולה. אנחנו אף התחלנו בתכנון המשפחה והבאת הילדים. התחלנו לפני כשנה אך אינני בהריון עוד. כאשר הוא אומר במהלך התקפי הזעם שלו שאיננו רוצה בי וש״אהבה לא תמיד מנצחת״, הוא נשמע מאוד משכנע. וכעבור שעה הוא באותה מידה של שיכנוע אומר שאני האדם הכי יקר וחשוב לו. אני מאוד מבולבלת ופגועה. אך אני מרגישה שאם אתקוף את הנושא רק אשאב אותו חזרה אל התהום של הזעם. שהאיש הזועם הוא אדם אחר לחלוטין שאם לא אעיר אותו, הוא לא יצוץ. האם יש בכך איזשהו היגיון או פיתרון לתווך ארוך? זו תופעה חדשה שאני מקווה שתיעלם כפי שהופיעה. אולי אם אכיל את המצוקה והזעם שלו, גם הוא יוכל לעשות זאת עם הזמן? אם אראה לו שאני לא נוטשת אותו ושום דבר נורא לא קרה לו, אז הוא יוכל להשתקם בכוחות עצמו? אני צריכה לדעת מה לעשות לפני שתינוק קטן נכנס לתמונה. האם זה אחראי מצדי להביא ילד לעולם במצב כזה? עד לפני כמה חודשים אף אחת מהשאלות האלה לא הייתה עולה. השינוי במצבו הופיע פתאום. -
זה נשמע כמו תופעה שדורשת טיפול
הפרשן 19/07/2017 | 22:47לא נראה לי שזה ייעלם כמו שהופיע אלא להיפך, שהדברים יימשכו ועלולים להחמיר. זה משהו פתולוגי, לכאורה. כדאי לדחות הבאת ילד לעולם בשנה לפחות ובזמן הזה לרדת לשורש העניין ולטפל. לאף אחד לא מגיע יחס כזה של נטישות והטחות עלבונות, אפילו אם הצד הפוגע מתחרט וחוזר בו לאחר מכן. אם אין נכונות להקשיב ולגשת לטיפול אז אין מנוס מלפרק את הקשר. כמובן קודם לכן לנסות לזכות בהקשבה שלו לרגשות שלך ולשכנע בצורך שלך לפתור את הבעיות האלה.
-
-
נושא מאוד חשוב
בני חזן 19/07/2017 | 21:42האם את זמינה כדי לטפל בי אחרי כל ההמלצות שקיבלתי עלייך פשוט נורא קשה למצוא פסיכיאטר עם רזומה כמו שלך אני פשוט סובל יותר משנה וחצי לאחר כל מיני תרופת שלקחתי והמצב ממשיך להיות גרוע בתודה מראש בני חזן טל 0544319790פתח בחלון חדש-
יש קישור ליד תמונתה של הרופאה
.. 19/07/2017 | 21:53תלחץ ותגיע לעמוד שלה ותלחץ "ליצירת קשר" אייקון בצבע ירוק. או שתשלח לה אסאםאס ל 050-3242021
-
-
דכאון מתמשך ולאחר אשפוז לפני כשנה (לת)
בני 19/07/2017 | 21:16הנני סובל מדכאון שנמשך כשנה ++ ולאחר אשפוז ושחרור ב- 9/16 וטיפול ב- ECT ונסיונות רבים בתרופות שונות.מצבי ממשיך להיות גרוע עד נואש האם התרופות בכלל עוזרות. לאחר המלצה עלייך כפסיאיטרית בכירה בתחום הייתי מאוד רוצה לפגוש אותך באופן דחוף. אני סובל מאוד ואשמח מאוד לתגובה מיידית.תודה בני (054-43197900)פתח בחלון חדש -
קלונקס + סימבלתא + רגיעון יום של הדס (לת)
אורלי משה 18/07/2017 | 08:06ד"ר קרני שלום רב! אני מטופלת בקלונקס 0.5 מ"ג (כדור 1 בערב) + סימבלתא 30 מ"ג בבוקר. האם ניתן לקחת רגיעון יום של הדס כדור אחד עד שניים ביום בנוסף לקלונקס וסימבלטה? תודה לציין שלאחרונה נגמלתי מכדור בוקר של קלונקס 0.5 מ"ג . ממתינה לתשובתך ושוב תודה רבה מראש!פתח בחלון חדש -
כתבה על פסיכיאטרים שעובדים בשיבא בלעשות טובה שהם לא קושרים (לת)
אוסנת 17/07/2017 | 20:10https://www.ha-makom.co.il/article/noa-burshtein-hadad-kshira לנוחיות העתקתי חלק מהכתבה: התחלת העתקה****** "כסטודנט, לפני הרבה שנים, אמרו לי שקשירה גם היא טיפול, שיש מטופלים שזה מרגיע אותם. היום אני יודע להגיד באופן חד משמעי שקשירה היא לא טיפול, היא כשל טיפולי, אין לה שום ערך", אומר ד"ר שמעון בורשטיין, רופא בכיר בבית החולים הפסיכיאטרי ב"תל השומר", "הסכיזופרניה פוגעת בכ-3% מהאוכלוסייה. מדובר במחלה כרונית, שמופיעה בשנות העשרה והעשרים ומלווה את האדם לכל משך חייו. במחלות מהסוג הזה, מרבית החולים לא מגלים אלימות רוב הזמן, אבל יש פרקי זמן בהם הם סובלים מהתקף פסיכוטי, שמתבטא בפרשנות לקויה של המציאות, ואז הם סובלים ממחשבות שווא והזיות. במצבים כאלה, לפעמים אנשים הופכים אלימים". אך בעוד רוב החולים מגיבים לתרופות שהם מקבלים, אצל חלקם, ההתקף לא מושפע מהתרופות. בנקודה זו, כשצוות רפואי עומד בפני חולה אלים שלא מגיב לתרופות, תפקיד המטפלים מקבל תפנית חדה, ובמקום לעסוק בטיפול ודאגה לשלומם הנפשי של החולים, ברבים מהמקרים נאלץ הצוות לשמור על הביטחון הפיזי של כל השוהים במחלקה – המטופלים האלימים, אלה שאינם, והצוות עצמו. הבעיה מתחילה כשהאלטרנטיבה היחידה ברוב בתי החולים הפסיכיאטרים בארץ היא קשירה. סוף העתקה***** לי אמרו באישפוז ש- 1% "חולים" ב"מחלה". אחוז המאושפזים עלה ב- 2%. נתון מעניין. אין לנו מספיק "חולים" אלימים? בואו נשים אותם עם אנשים לא אלימים, נטען שאין מקום, ונגן על אותם אנשים לא אלימים על ידי קשירתם של אלו שכן. אחלה ריפוי נפשי לאנשים שאינם אלימים. ככה נמלא את המחלקה, ונבקש עוד תקנים. והכי חשוב בכתבה המתחנחנת: בעוד רב ה"חולים" מגיבים לתרופות שהם מקבלים (שימו לב מקבלים!!!). איזה יופי, ה"חולים" מקבלים תרופות, לא מאיימים עליהם בזריקות אם לא יקחו, לא מזריקים להם בכח, הם מקבלים אותם. שיבא תת רמה של מחלקה פסיכיאטרית. לא מספיק עושים טובה שלא קושרים, אפילו פירה תפוח אדמה לא יודעים לעשות (אולי תבקשו תקציב לתפוחי אדמה מסוג מובחר יותר יצא יותר טוב בלי גושים דביקים), אז איך ידעו להיות רופאים.פתח בחלון חדש -
חשק מיני ירוד
נעה 19/06/2017 | 03:53שלום, אני בת 26 נוטלת מזה שנתיים שילוב של ויפאקס , טימוניל , אדרונקס, אביליפי וקלונקס לפי הצורך . כל זה לטיפול בחרדה וציקלותמיה קלה ולאחר נסיונות רבים של תרופות רבות . יש לי חבר מזה שנה והחשק המיני שלי פשוט ירוד מאוד ויש לי יובש נרתיקי , המעבר הוא קיצוני , מחשק מיני מאוד מאוד גבוה שגבר על בני הזוג שלי בדכ הוא נחלש מאוד ואני מנסה לברוח מלקיים יחסי מין. האם זה יתכן? מה ניתן לעשות מבלי לעשות שינוי קיצוני מדיי? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/06/2017 | 23:59לנעה שלום, ראשית הייתי מתייעצת עם גניקולוג. בעיקרון סיאליס עוזר גם לנשים אך יש בעיה להשיגו כי למעשה זה מותוה לגברים. בברכה, דר' קרני רובין -
סיאליס לא מעלה חשק מיני
:) 09/07/2017 | 16:34עדיף להתייעץ רופא או להחליף אפקסור וגם להפחית מכמות הכדורים מהמינון עצמו
-
-
סימבלטה וטרנקסל
איילה 29/09/2016 | 18:18שלום רב, נטלתי סימבלטה 90 מ"ג ועברו לי יחסית רב התופעות כמו: בחילות, אי שקט, רעד, סחרחורות אך הלחץ בראש (במיוחד בבוקר) לא עבר לי. הלכתי לפסיכיאטר והוא הוריד לי את המינון ל-60 מ"ג והוסיף לי טרנקסל 5 מ"ג בבוקר ו-5 בערב. בהתחלה באמת התחלתי להרגיש שיפור עם הלחץ בראש. לאחר כחודש, התחלתי להרגיש שוב סימפטומים של חולשה, אי שקט, הלחץ בראש גבר, תחושה של עצבות וחוסר מצב רוח. חזרתי אליו שוב והוא העלה לי שוב את המינון ל-90 מ"ג והחליף לי את הטרנקסל בקלונקס. סימבלטה 90 מ"ג בבוקר+0.25 קלונקס ו- 0.25 קלונקס אחה"צ. 1. האם זה יכול לשפר את המצב? האם קלונקס עדיף מטרנקסל? 2. במידה וקלונקס לא יעזור לי ללחץ לראש, אוכל לחזור לקחת טרנקסל 5 מ"ג בבוקר עם הסימבלטה? כי נראה לי שזה די עבד לי בהתחלה. 3. האם ייתכן שהירידה במינון של הסימבלטה היא זו שהחמירה את המצב או הטרנקסל? 4. האם כל השינויים האלו בכדורים (העלה/הורדה במינון) והחלפת כדורים יכולה לגרום נזק כלשהו או אפילו נזק בלתי הפיך? אודה לעזרתך בהקדם.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/10/2016 | 22:31לאיילה שלום, לדעתי הירידה בסיבמלטה במקום העלאה היא זו שגרמה להחמרה. אני סבורה שהלחץ בראש נובע ממינון נמוך מדי ולא גבוה מדי. לדעתי התגובה לקלונקס או טרנסקל היא אינדיבידואלית. ניתן כמובן להחליפם אחד בשני. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה וטרנקסל
איילה 13/10/2016 | 13:41תודה על ההתייחסות. לפני כשלושה שבועות החזרתי את המינון ל 90מ"ג והרופא החליף את הטרנקסל לקלונקס פעמיים ביום 0.5 מג. לא הרגשתי שיפור בלחץ בראש ולכן הפסקתי אחרי מספר ימים. לפני מספר ימים התחלתי לקחת שוב טרנקסל 5 מג בבוקר ובערב אך פתאום הוא לא השפיע עליי בכלל בנוגע לראש. יש בזה היגיון? האמת שמרגיש לי שהמצב רק מחמיר מיום ליום שוב, יותר לחץ בראש, בחילות, חוסר תיאבון וכאבים בבטן ובקיבה. במשך כל התקופה עם הסימבלטה בעליית מינון וירידת מינון על ידי הפסיכיאטר כל פעם יש לי תקופות שיש שיפור ולאחר כחודש יש שוב החמרה. כעת אני שוב שוקלת להפסיק את הטרנקסח מאחר ולא מרגישה שעוזר לי. האם כל השינויים התכופים האלו גורמים לשינויים בהרעה/הטבה במצב? האם יכול להיגרם נזק בלתי הפיך בגלל כל השינויים האלו? האם לאחר הפסקת טרנקסל אפשר לנסות שוב לקחת קסנקס? אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת באיזה צעדים לנקוט? האם כדאי גם לנסות להחליף את הסימבלטה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/10/2016 | 13:18לאיילה שלום, ראשית הייתי מעלה את הטיפול בסימבלטה ל-120 מ"ג. לתרופה זו יש להתייחס כמו לאנטיביוטיקה בדלקת ריאות ולא כדאי להתחיל ולהפסיק וכו'. אשר לטרנקסל/קלונקס/קסנגיס אלו בעצם כדורי הרגעה שיש לראותם כאקמול או אספירין באותה דלקת ריאות. אין בעיה בלהחליפן זו בזו והחשוב הוא שהן יעזרו בתקופת הביניים עד שהסימבלטה תעבוד. במידה וסימבלטה 120 אינה עוזרת, הייתי מוסיפה אביליפיי 2.5 מ"ג לפני השינה. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה וטרנקסל
איילה 18/10/2016 | 12:51תודה רבה על התייחסותך -
שאלה נוספת
איילה 18/10/2016 | 21:27אני בערך שבוע נוטלת יחד עם הסימבלטה 90 טרנקסל 10 מ"ג בבוקר ובערב והאמת שמרגישה קצת שיפור בלחץ הראש. האם זה לא מינון גבוה מדי? יש סכנת התמכרות? האם יש אפשרות למשל לקחת 10 מג בבוקר ו-5 בערב או להיפך? מה עדיף? ולמשך כמה זמן אפשר לקחת טרנקסל? תודה וחג שמח -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/10/2016 | 21:19לאיילה שלום, אין סכנת התמכרות, זה לא מינון גבוה מידי, אפשר לקחת 5 מ"ג בבוקר ו10 מ"ג בערב ולהפך ואין לכך שום משמעות. ניתן לקחת טרנקסל לאורך זמן כשדרוש. בברכה, דר' קרני רובין -
טרנקסל
איילה 29/10/2016 | 18:08היי. לאחר כשלושה שבועות של נטילת טרנקסל 10 בבוקר ו-10 בערב, זה אמנם עזר לי ללחץ הראש, הפסקת החלומות המוזרים וקצת לשאר התופעות הפיזיות, אך בימים האחרונים שמתי לב שהתחילה להופיע אצלי תחושת דיכאון במהלך כל היום. אין לי חשק לכלום, אפאטית, מאוד מרוחקת מבעלי, בוכה המון וכו'. האם ייתכן כי הטרנקסל גרם לתופעה זו? האם ייתכן שמחרדה מתפתח דיכאון? אלו תחושות דלא הרגשתי בכל תקופת הטיפול שלי. האם כדאי לעבור חקסנקס וכיצד ניתן לעשות זאת? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2016 | 14:11לאיילה שלום, זה לא קשור לטרנקסל, אלא לסימבלטה. חרדה יכולה להפוך לדיכאון. התקצרות שעות האור זה מאוד אופייני. כפי שכתבתי לך הייתי ממליצה להעלות את הסימבלטה ל-120 מ"ג ובמידה וזה לא יעזור, להוסיף אביליפיי 2.5 - 5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה וטרנקסל - עזרה בבקשה
איילה 23/11/2016 | 12:26היי, הייתי אצל 2 פסיכיאטרים ואף אחד מהם לא רוצה להעלות לי את המינון ל-120 מ"ג. הדבר שהכי מטריד אותי הוא שבערך חודש וחצי על על טרנקסל של 10 מ"ג בערב ובבוקר וזה די עזר לי ללחצים בראש. בימים האחרונים שוב חזרו לי הלחצים בראש.כל התקופה הזו (של בערך 8 חודשים עם הסימבלטה עם שינוי במינונים אבל בחודשיים האחרונים אני על מינון קבוע של 90 מ"ג יש לי תקופה טובה של בערך חודש טוב ואז נפילה של כמה ימים כמו סוג של דאון ללא סיבה פתאום, קצת אי שקט בראש, בלבול, חוסר יציבות וכו') ואז שוב מצב של שיפור קצת. מדוע דבר זה קורה? מדוע אני לא מצליחה להתאזן עם הכדורים ולהיות במצב סטטי עם שיפור? זה ממש מייאש אותי כבר ואני לא יודעת מה לעשות. אני חוששת שעכשיו יגידו לי שוב להעלות את המינון של הטרנקסל או יוסיפו לי כדור נוסף ואני לא רוצה להגיע למצב שאצטרך לקחת מספר כדורים במקביל לכך. הסימפטום היחיד שאני מתלוננת עליו כבר תקופה זה לחץ בראש, ובחילות שהופיעו שוב לאחרונה וחוסר תיאבון ומצב שבו לפעמים אני מקבלת דאון ללא כל סיבה נראית לעין. בבקשה תעזרי לי. -
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/11/2016 | 17:54לאיילה שלום, אני פשוט לא מבינה את שני הרופאים האלו. באפשרותך אולי לפנות לחברת איליי לילי ולבקש מהם עזרה. אפשרות אחרת היא לפנות לפסיכיאטר נוסף במרפאה של בית חולים. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה וטרנקסל
איילה 30/11/2016 | 11:26היי, הלכתי להתייעצות נוספת לפרופסור קליין (מנהל מחלקה פסיכיאטרית ברמב"ם) והוא המליץ להחליף לי את התרופה ל- מג' ליום עם 150 במינון של Venlafaxin אפשרות לעלייה במינון בהתאם לתגובה. כרגע אני עם 90 מ"ג סימבלטה ו-25 מ"ג טרנקסל בחלוקה במשך היום וחזרו לי גם הסימפטומים של בחילות וחוסר תיאבון בנוסף ללחץ בראש. 10 בבוקר, 5 בצהריים ו-10 בערב. מה דעתך על החלפת הכדור? שאלה נוספת: עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונמצא כי גדל לי הכבד ל-18 ס"מ והוא שומני. קראתי שיש קשר בין הסימבלטה לפגיעה בכבד. האם זה נכון? אודה לתשובתך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/12/2016 | 22:14איילה שלום, מאחר ופנית לחוות דעת נוספת הייתי נצמדת אליה. סימבלטה עלולה להחמיר מחלת כבד. כמו כן סימבלטה עם צריכה מוגזמת של אלכוהול עלולה להחמיר את הנזק לכבד מהאלכוהול. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה וטרנקסל
איילה 03/12/2016 | 11:34תודה על התייחסותך. אני מקווה שלרופא המטפל שלי לא תהיה בעיה עם חוו"ד נוספת שקיבלתי מחוץ לטיפול איתו והוא לא יהפוך שלילי כלפיי. גם ככה הוא לא כל כך נחמד. (הלכתי להתייעצות נוספת באופן פרטי ולהמשיך טיפול דרכו יעלה לי הרבה כסף שאין לי). איך בעצם עושים את ההחלפה בין הסימבלטה לכדור החדש שהומלץ לי והאם זה יגרום לי להיפטר מהטרנקסל? שאלה נוספת, בחודשים האחרונים, אני חווה חלומות מוזרים כל לילה בשעות הבוקר המוקדמות שגורמים לי לקום קצת לא מאופסת וחסרת מצב רוח. האם זה גם קשור לסימבלטה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/12/2016 | 17:36לאיילה שלום, אני אתחיל מהסוף, החלומות המוזרים אופייניים לתרופות נוגדות דיכאון כאשר הן מתחילות לעבוד. אלה חלומות מסוג מיוחד שנראים מאוד מציאותיים, שעוסקים במה שמעסיק אותך ביום יום. אני קוראת לזה פסיכוטרפיה בחינם. בתחילה הם יכולים להיות קשים ובהמשך הם הופכים לטובים ונעימים ככל שהמצב משתפר. לגבי החלפת הכדורים, ניתן לעשות בהצלבה מסויימת ולרדת בסימבלטה ב30 מ"ג ולעלות ל75 מ"ג אפקסור XR, ואחרי מספר ימים לרדת ל30 מ"ג סימבלטה ולעלות ל150 מ"ג אפקסור XR, ולאחר עוד מספר ימים להפסיק עם הסימבלטה. לדעתי זה צריך להעשות בפיקוח של רופא ולעלייך לדווח שאת רוצה לעשות זאת. אינני בטוחה שזה ייתר את הטרנקסל ואינני רואה את הבהילות להפסיקו. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה וטרנקסל
איילה 28/12/2016 | 17:07היי. בהמלצת ד"ר קליין אני מתחילה היום לרדת ממינון של 90 סימבלטה ל-60 ובמקביל לקחת Venlafaxin 37.5 מ"ג ולרדת מהסימבלטה בהדרגה. בבית מרקחת נתנו לי את הכדור וונולה. האם זה בסדר? או שזהו תחליף כלשהו ועליי להתעקש על כדור מסויים של Venlafaxin ? אני בינתיים ממשיכה לקחת גם 10 מ"ג טרנקסל בבוקר ובערב. האם צפויות לי תופעות לוואי כלשהן בעקבות ההחלפה? שאלה נוספת - האם לבעיית הלחץ בראש התמידי והדכדוך יכול להיות שהכדור סרנדה יעזור לי? כי שמעתי מהרבה אנשים שזה עוזר. אשמח להתייחסותך. תודה מראש דיאנה -
שאלה נוספת
איילה 30/12/2016 | 21:50דיברתי עם הרופא המטפל שלי והוא אמר שאני אתחיל בהורדה בלקחת בבוקר סימבלטה 60 מ"ג ו-10 מ"ג טרנקסל ובערב את האפקסור XR 75 עם 10 מ"ג טרנקסל. האם זה בסדר? מבחינת החלוקה? האם בגלל שאני לוקחת בערב זה עלול לגרום לבעיות שינה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/01/2017 | 17:56לאיילה שלום, הייתי מתעקשת על הוונלפקסין או האפקסור. כל החלפה גורמת לתנודתיות במצב. התגובות לתרופות הן אינדיבידואליות. לוסטרל הינו כדור טוב אך שונה לחלוטין מהאפקסור והסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/01/2017 | 17:57לאיילה שלום, זה נשמע בהחלט הגיוני. האפקסור בדרך כלל אינו גורם להפרעות בשינה אבל שוב זה מאוד אינדיבידואלי. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה וויאפקס
איילה 16/03/2017 | 17:36היי. לאחר הורדה במינון מ 90 ל-60 מג של סימבלטה (למשך שבוע) היום אני מורידה ל-30 מג ובמקביל לוקחת גם ויאפאקס xr 75. יש לציין שאני לוקחת את שניהם יחד בבוקר. האם זה תקין? בעוד כשבוע אני אמורה להפסיק לגמרי עם הסימבלטה ולהתחיל עם 150 מג ויאפקס xr. האם זה מספיק זמן להפסקה או שיש לקחת אולי שבועיים סימבלטה יחד הויאפקס ואז להפסיק סימבלטה ולהעלות מינון ל-150 מג? במהלך הירידה מ-90 סימבלטה ל-60 התחלתי להרגיש קצת כאבים בקיבה, בחילות, הלחץ בראש קצת גבר ויש יותר קושי לקום בבוקר. האם זה תופעות של הירידה במינון? מתי אני אמורה להרגיש שיפור במצב עם הויאפקס והאם יש לו תופעות קשות? האם הוא נחשב לכדור טוב? יש לציין שבמקביל שאני לוקחת טרנקסל 10 מ״ג בבוקר ו-10 בלילה. האם אפשר לעבור לקסנקס במקום ישר או לעשות מעבר הדרגתי? אודה להתייחסותך. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/03/2017 | 19:59לאיילה שלום, בדרך כלל אין בעיה עם מעבר מסימבלטה לויאפקס ולכן גם שבוע מספיק וגם שבועיים זה טוב. התופעות שהרגשת הן תופעות לוואי של התחלת טיפול בויאפקס ולדעתי הן היו אמורות כבר לחלוף. עיקר תופעות הלוואי של הויאפקס הן בזמן נסיון להפסיקו. ככלל התחלת טיפול בויאפקס יכולה לגרום לתופעות שהיו לך. לגבי השאלה אם זה כדור טוב או לא, זה מאוד אינדיבידואלי. הוא יכול להיות טוב לאחד ופחות טוב לשני ואין לכך חוקים. ניתן להחליף את הטרנקסל לקסנקס בבת אחת. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס
איילה 28/03/2017 | 10:46היי. אני כבר 6 ימים עם ויאפקס 150 ללא סימבלטה אך ביומיים האחרונים חסרו לי החלומות המוזרים שבהם קורים לי דברים עצובים וכואבים שגורמים לי לקום מאוד כבדה בבוקר וחזרה לי קצת תחושת הגוש התקוע בגרון ולחץ בראש. האם זה אומר שהכדור לא טוב לי? או שלתת לו עוד זמן? אני עדיין גם עם טרנקסל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/03/2017 | 14:06לאיילה שלום, זה אומר שצריך להעלות את המינון ולחכות 6 שבועות. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס
איילה 29/03/2017 | 14:18תודה על התשובה. לא כדאי לחכות קצת עם עליית המינון? הבנתי שהכדור מתחיל לעבוד רק אחרי 4-6 שבועות ועם כל עלייה במינון יש קצת תופעות לוואי. אז אולי מה שאני חווה זה התופעות בגלל שהעליתי מ-75 ל-150 אחרי שבוע ואני ללא הסימבלטה? יכול להיות שהתופעות האלו הם בגלל הפסקת הסימבלטה? אם אני מבינה נכון, המלצתך היא לא לחכות עוד 4-6 שבועות שהכדור יתחיל לעבוד אלא כבר להעלות את המינון? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/03/2017 | 15:18לאיילה שלום, יכול להיות שאת צודקת אך אם לא תצטרכי לחכות שוב עוד כמה שבועות. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס
איילה 29/03/2017 | 15:33תודה רבה -
ויאפקס
איילה 20/04/2017 | 11:30היי אני חודש עם 150 ויאפקס xr והלחץ והכאב ראש לא עבר(בעיקר בצד שמאל). האם כדאי עכשיו להעלות מינון? מתי צפויה תגובה והאם הכדור יכול לעזור לבעיית הראש? שאלה נוספת, אני חודש ושבוע בלי הסימבלטה האם היא כבר יצאה לי מהגוף? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/04/2017 | 15:26לאיילה שלום, הסימבלתה כבר מזמן "יצאה לך מהגוף". לדעתי כדאי להעלות את מינון הויאפקס ל 225 מ"ג. האם יש לך אי סבילות לאור? האם את לוקחת כדורים למניעת הריון? זה נשמע לי כמו מיגרנה. ייתכן שכשלקחת סימבלתה התרופה מנעה את כאבי הראש (זאת תרופה יעילה נגד כאבים), ואילו הויאפקס אינו מונע זאת, ובוודאי לא במינון הזה. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס
איילה 21/04/2017 | 19:22היי אין לי אי סבילות לאור ואני לא לוקחת כדורים למניעת הריון. גם עם הסימבלטה היה לי אותו דבר. העלתי ל 225 היום. האם זה יכול לעזור לכאבי ראש? תוך כמה זמן אני יכולה להתחיל להרגיש שינוי עם העלאת המינון? בנוסף, לאחר סיום תקופת החפיפה חזרה לי תחושת הגוש בגרון וקושי לנשום שלא סבלתי ממנה בתקופת הסימבלטה כי היא עזרה לי בנושא הזה. האם זה יחלוף לי עם הויאפקס? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2017 | 21:58לאיילה שלום, ראשית, כנראה שיש לך מיגרנה וכדאי שתתייעצי עם נירולוג לגבי הטיפול בכך. לגבי הגוש בגרון שחזר, זה אומר שהסימבלתה היתה יעילה יותר ועם ההחלפה לויאפקס הדיכאון הרים את ראשו. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס
איילה 24/04/2017 | 22:41האמת שאני יחסית מרגישה יותר טוב עם הויאפקס ולא היו תופעות לוואי ופחות חלומות והקימה בבוקר יותר קלה. האם הויאפקס לא יעיל לגוש בגרון? אני בסה״כ כ-4 ימים במינון של 225 מג וגם לוקחת טרנקסל 10 מג פעמיים ביום. מה היית ממליצה אם הגוש בגרון, הלחץ בקיבה והקושי לנשום לפעמים לא יעבור עם הויאפקס? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2017 | 23:18לאיילה שלום, הייתי עולה למינון של 300 מ"ג ויאפקס ופונה לטיפול ב CBT. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס
איילה 28/04/2017 | 09:45תודה על התשובה. אני אדבר עם הפסיכיאטרית שלי. שאלה נוספת - במהלך כל ה-9 חודשים כמעט שהייי עם הסימבלטה סבלתי מחלומות מוזרים שהייתי מתעוררת בבוקר עם מועקה. כשעברתי לויאפקב הם חלפו לתקופה ואז כשהעליתי ל-225 הם חזרו שוב. האם יש קשר? תודה ושבת שלום -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/05/2017 | 19:37לאיילה שלום, החלומות האלה אופיניים לתגובה חיובית לנוגדי דיכאון. הם חלומות שונים מהחלומות הרגילים והם עוסקים במציאות שלך והם אינם סימבוליים כמו חלומות רגילים והם מאוד בומבסטיים. בתחילה, כאשר המצב עדיין קשה הם חלומות קשים אך בהמשך הם הופכים לחלומות נעימים/טובים. אני קוראת לחלומות האלה פסיכוטרפיה בחינם. חבל להחליף תרופה או להוריד מינון. כל מה שזה אומר שאת נמצאת במינון טיפולי ושהתרופה עובדת. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס
איילה 08/05/2017 | 17:06אני כבר כמעט 3 שבועות עם הויאפקס 225 ולא מרגישה שינוי. חזרה תחושת הגוש הצקוע בגרון, הלחץ/כאב ראש החמיר ואפילו יש קצת תחושה של סחרחורת קצת, לחץ ברכות בראש. הרופא שלל מיגרנה. נראה כי בגדול הסימבלטה הייתה טובה יותר מבחינת הראש והגוש בגרון אבל כן היו חלומות מוזרים במשך כל התקופה שנטלתי (בערך 9 חודשים). אני כבר ממש מיואשת זה הכדור השלישי שאני מנסה בגלל הלחצים בראש באופן קבוע. האם יש כדור אחר שהיית ממליצה לי לקחת שיכול לעזור לתסמינים של הראש והגוש בגרון? ציפרלקס עשה לי תופעות לוואי נוראיות והסימבלטה הייתה יחסית בסדר, העלימה את תחושת הגוש בגרון אך עדיין לא עזרה לראש. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/05/2017 | 17:51לאיילה שלום, כבר אמרתי לך שדעתי היא שצריך להעלות את הויאפקס למינון של 300 מ"ג. בנוגע לחלומות עם הסימבלתה, כבר אמרתי לך שהם עדות לכך שהתרופה עובדת. זה שאין לך חלומות כאלה כרגע עם הויאפקס אומר שהמינון נמוך מדי. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס- דחוף!!! בבקשה!!
איילה 31/05/2017 | 13:24היי. לאחר כחודש וקצת עם 225 מג עם החמרה במצב בשבוע האחרון, גוש בגרון, חולשה, כאבים בקיבה ובחילות, הפסיכיאטרית החליטה שהויאפקס לא מתאים לי ולא ראתה לנכון להעלות מינון ל-300 מ״ג. מאחר ובעבר (לפני כ-4-5 שנים) הנורטילין עזר לי לתחושת הגוש בגרון והקושי בנשימה, היא החליטה להוריד לי ויאפקס ל-150 בבוקר עם טרנקסל 10 מ״ג וחצי כדור נורטילין בערב עם טרנקסל 10 מ״ג) ולהעלות את הנורטילין בהדרגה. בלילה הראשון של ההורדה חלמתי חלום הזוי לחלוטין שניסיתי להתעורר ולא הצלחתי אפילו ובסוף כשקמתי, הייתה מאוד הפוכה, הרגשתי קצת חוסר שפיות, בלבול, חוסר ריכוז וחולשה. הבקרים עבורי מאוד קשים לאחר החלומות ולוקח לי הרבה זמן להתאושש מהם. הפסיכיאטרית שוקלת להעביר אותי לכדור סרנדה(לוסטרל) למרות שהציפרלקס היה גרוע עבורי. האם ההורדה גרמה לכך??? מה לעשות??? אני כבר ממש מיואשת. לא מצליחה למצוא את הכדור הנכון והאיזון עבורי. אשמח לחוות דעתך. תודה מראש -
זה ידוע מהורדת מינון ויאפקס
אחד שלקח ויאפקס 01/06/2017 | 12:58לקחתי בעבר. כל הורדת מינון העצימה תופעות פיזיות ונפשיות סיוטים ודברים קשים מאוד לוקח קצת זמן עד שזה מסתדר ויאפקס ידועה עם תופעןת גמילה הכי קשות חכי לתשובת הרופאה בכל מקרה -
ויאפקס
איילה 01/06/2017 | 13:36תודה על תשובתך. האם נגמלת מויאפקס? כמה זמן לקח? -
כן. זה היה מזמן
אחד שלקח ויאפקס 01/06/2017 | 14:01ההורדה הסופית היתה הכי קשה.. ממש התקפי בכי צמרמורות דברים הזויים פיזית ונפשית אבל זה חולף בסוף יש פסיכ שממליצים אחרי הורדת ויאפקס או סרוקסט לקחת שבועיים פרוזק כדי לא לסבול זה נראלי רק אחרי הורדה סופית. אבל בכל מקרה אם תראי בגוגל גמילה מויאפקס את תביני שאת לא לבד. נראה מה תציע הרופאה -
ויאפקס
איילה 05/06/2017 | 09:52אתה יכול לתאר איזה תופעות פיזיות ונפשיות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/06/2017 | 22:56לאיילה שלום, אני לא מבינה מה כרגע את לוקחת. האם את כן נוטלת נורטילין וכמה? האם המשכת לרדת בויאפקס או לא? בעקרון, התשובות של "אחד שלקח ויאפקס" נכונות. הדרך למנוע את תופעות הלוואי של הפסקת הויאפקס היא להחליפו בפרוזק, אך בוודאי לא בפרוזק ביחד עם ויאפקס ועם נורטילין. ככלל, הייתי מפסיקה את הנורטילין וממירה ויאפקס בפרוזק. לאחר כשבועיים רק על הפרוזק ניתן להפסיק את הפרוזק בבת אחת בגלל זמן מחצית החיים הארוך שלו, דבר שגורם לכך שהוא יורד מאוד בהדרגה בדם. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס
איילה 05/06/2017 | 23:43היי. תודה על ההתייחסות. כרגע נוטלת ויאפקס 150 בבוקר+10 מג טרנקסל ובערב 25 מ״ג נורטילין +10 מ״ג טנקסל. המטרה היא להעלות את הנורטילין (ואולי במקביל להוריד את הויאפקס) מאחר והוא עזר לי בעבר כנגד תחושת הגוש בגרון והלחץ בקיבה. אם אני לא טועה, מטרת הרופאה היא להוריד לי את הויאפקס כי הוא לא עזר לי במינון של 225 אלא רק החמיר קצת את מצבי. אני לא חושבת שהמטרה שלה היא להפסיק לי את הטיפול בכדורים אלא להחליף. האם אפשר לקחת ויאפקס ונורטילין במקביל? אם הבנתי אותך נכון, המלצתך רלוונטית במידה ואני רוצה להפסיק את הטיפול בכדורים בכלל?? בנוסף, הרופאה שוקלת להחליף לי את הטיפול ללוסטרל. האם זה עוזר נגד מחשבות טורדניות, סחרחורות, חולשה, חוסר ריכוז, לחץ בראש, תחושה של גוש בגרון וכו׳?) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/06/2017 | 21:33לאיילה שלום, את צודקת שהדברים שנכתבו למעלה היו במחשבה שאת רוצה להפסיק לגמרי את הטיפול התרופתי, ולכן הם לא רלוונטים עבורך. ניתן להשתמש בשניהם יחד בתנאי שיורדים במינון של האחד ועולים בזהירות במינון של השני. אשר ללוסטרל (סרטרליין), הוא בהחלט אנטי כפייתי ואנטי חרדתי. בברכה, דר' קרני רובין -
ויאפקס ונורטילין
איילה 12/06/2017 | 22:38כרגע אני 150 ויאפקס ו-25 נורטילין והאמת שאני מרגישה קצת הטבה בסימפטומים. השאיפה היא להגיע ל50 או 70 מג נורטילין כפי שלקחתי בעבר להרגשה של הגוש בגרון והלחץ בקיבה. כשאני יעלה ל 50 נורטילין כנראה שהויאפקס ירד ל-75 מג. האם אין אפשרות לקחת אותם במקביל לאורך זמן? האם לוסטרל זה גם סרנדה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/06/2017 | 20:19לאיילה שלום, התכנית נשמעת טובה ותחליטי עם הרופאה שלך לגבי ההמשך. סרנדה זו גנריקה של לוסטרל, כמו הסרטרליין. יש המגיבים יותר לאחד ויש אשר בגלל בעיות ספיגה אינם מגיבים אליו. בברכה, דר' קרני רובין -
נורטילין
איילה 18/06/2017 | 16:16תודה על המענה והעזרה. האם אפשר לקחת סרנדה ונורטילין ביחד או לבחור אחד מהם? איך אפשר לדעת מה יתאים לי יותר, סרנדה או לוסטרל (בהנחה שציפרלקס בעבר עשה לי ממש רע)? בנוסף, חשוב לציין שהנורטילין עזר לי לתחושות של הגוש בגרון אבל אז לא סבלתי מלחץ בראש, סחרחורות, חוסר פוקוס, אפאטיות לפעמים ומן תחושת ניתוק וירידה במצב רוח. בנוסף, כל התופעות של חוסר פוקוס, אפאטיות, ניתוק, זיעה קרה, ירידה פתרומית במצב רוח הופיעו לי רק אירי התחלת הטיפול בכדורים. מה דעתך על כך? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/06/2017 | 18:52לאיילה שלום, כבר כתבתי שדעתי היא שאת צריכה להחליט עם הרופאה שלך על ההמשך. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה
סיגי 25/06/2017 | 12:00שלום דר קרני אני נוטלת כבר חודש סימבלטה 60 מילגרם החרדות פסקו אך מצב הרוח עולה ויורד והתחושות הפיזיות שבגללן התחלתי טיפוח טרם עברו. האם יש צורך לעשות משהו בנדון או שלהמתין עוד להשפעת התרופה? כמה זמן לוקח לסימבלטה להשפיעה על כאבים? בנוסף אציין שכבר אין לי תופעות לוואי רק בחילות לעטים רחוקות תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2017 | 00:03לסיגי שלום, הייתי ממליצה על העלאת המינון ל90 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ג'ילקס - מאניה
יונה מיכאל 27/06/2017 | 16:44שלום ד"ר... שהייתי בגיל 20 נתנו לי גי'לקס בגלל הפרעה פוסטטראומתית בצוותא עם מירו כי התלוננתי בעיקר על חוסר יכולת להירדם ומן נעילת שינה כזא והרבה יקיצות חלומות בהקיץ. הרופא נתן לי גי'לקס לקחתי כמה חודשים טובים 10 מ"ג בלבד ... אחריי שבועיים חשבתי הטבה בהפרעות שינה אמנם שינה גרועה אבל עדיין סוג של שינה . בגלל בעיות רפואיות אחרות שצצו לי הייתה צריך לעבור תהליך מסוים הפסקתי את הג'ילקס ... ואז התחיל התקף "מאניה" כאילו לא יכולתי להירדם ממש גם אם בלעתי 3 כדורים של בונדורמין כאילו אכלתי ... השאלה שלי אם אני מגדיר נכון שזה משקרה לי זה מאניה ? כי פשוט לא הייתי מסוגל להירדם בכלל משהו הזוי !!! לגבי המירו פשוט אותו הדבר לקחתי 3 חודשים מירו , השינה הייתה גרועה עדיין וככל שעליתי במינון המירו עורר אותי בכלל ולא הרדים אותי . ולסיכום: 1. האם הפסקת מינון נמוך של ג'ילקס 10 "מג יכול לגרום לתופעות של מאניה (אי יכולת לישון בכלל כמה לילות ואף יותר ) ? או שזה משהו פסיכופיוזלוגי קשה.. כי יצא לי לשוחח בטלפן אם איש מקצוע ואמר לי שבדר"כ מינון נמוך של ג'ילקס אפשר להפסיק מתיי שרוצים ולא אמור להיות תופעות לוואי מיוחדות . 2. מירו, מירו גורם להזיות ולאף שלי להיות סתום ממש ומחריף לי את בעית השינה האם להמשיך או לא (הוא רק עוזר במינון של 7-15 ) כי אם אני מעלה הוא מעורר אותי 3. והאם יש כדור דומה לג'ילקס\מירו\אלטרולט אבל עם פחות תופעות לוואי ? 4 . הייתי רוצה כדור שאני יבלע אותי ויעצום עיניים ויקום אחריי 8 שעות (חלום !!) בדר"כ אני בועל כדור נרדם ומתעורר אחריי חצי שעה ואז שוב פעם נרדם מתעורר ככה כל הלילה וזה במקרה הטוב . (האם זה שהאף שלי סתום תורם לזה ?) 5. איבדתי את הבטחון בשינה ! התחלתי לפחד מלישון ! אף פעם זה לא היה לי אבל כנראה חוסר שינה של 5-6 שני הביא אותי למצב דכאוני ממש ופחד משינה (אובססיה) הלוואי והיה טיפול שיכל לעזו רלי ולחיות את חיי ..אבל אין לי עם לדבר ומי שיעזור לי ..רק לישון לא רוצה יותר מזה .... אם אני אישן אני לא יהיה בדיכאון וכמובן יתפקד 100% בברכה וסליחה על אורך הבקשה , יונה מיכאל .פתח בחלון חדש-
נמצא ממש במצב דומה
ארז 27/06/2017 | 20:05לוקח חצי מירו לשינה שהיא מלווה בסיוטים והכדור מקשה בנוסף תשרירים כך שאם אני לא לוקח ואליום לפניו כל שרירי הפנים נתפסים והאף סתום גילקס לא ניסיתי הבנתי שגם הוא מייבש ולא נותן שינה טובה כלכך גם אני מבקש בדיוק 8 שעות שינה רגילות ולקום עירני ולא מוצא פיתרון אני מניח שהרופאה תציע לך סירקדין שלי הוא לא עזר. אבל נראה מה היא תגיד -
נסייתי סירקדין והרס אותי ...
יונה מיכאל 28/06/2017 | 15:29לצערי שהתחלתי לקחת ביקרדין חלה תופע השל עוררות יתק ויקיצות ..מאז הסירקדין !!! עד היום שזה כבר כמה שנים שהיקיצות זה ה-בעיה שלי והיא יכולת להשלים שעות שינה ..מן נעילת שינה כזאת -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2017 | 20:52הודעה : הנני מודיעה בזאת כי במהלך השבוע החולף שבתי וביקשתי להסיר את הפרסומות שהופיעו על גבי הפניות שלכם והתשובות שלי ולמרות זאת, הפרסומות ממשיכות להופיע. עד שלא יוסרו הפרסומות, הנני מפסיקה לענות לפונים, ואיתכם הסליחה. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2017 | 20:55הודעה : הנני מודיעה בזאת כי במהלך השבוע החולף שבתי וביקשתי להסיר את הפרסומות שהופיעו על גבי הפניות שלכם והתשובות שלי ולמרות זאת, הפרסומות ממשיכות להופיע. עד שלא יוסרו הפרסומות, הנני מפסיקה לענות לפונים, ואיתכם הסליחה. דר' קרני רובין
-
-
-
הכי לא מומלץ...
דני 26/06/2017 | 01:11בוא נגיד שיהיה הטריפ הראשון פנטסטי , אם כך יהיה שני וכו. כל טריפ זה כמו רולטה שדמוית סכיזופרניה חיובית ללא כל שליטה . היה והחרדה תופיעה ( 100% מתי שהוא) ואף אם לא. גם אחרי טריפ פנטסטי החרדות יהפכו בהכרח לסיפור חייך במיקרה הכי פשוט. חכם לומד מטעויות הנבון לומד מטעויות של אחרים -
מצד אחד מצחיק רצח, אבל לא מומלץ במסיבת טבע עם ערסים
רון 29/06/2017 | 01:05מצד שני זה בעתיד גורם נזק למוח שורף וגוזר לך את התאים של מוח לחתיכות זה כימיקל מאוד כבד יכול להגביר את בעיית החרדות והדיכאון למשך שנים לא בהרבה אבל בקצת. זה מצחיק בטירוף פעם לקחתי ולא הפסקתי לצחוק צחוק מרושע איזה כמה שעות ברצף מוחעעחעחע אבל מתבגרים יוצאים מהחרא הזה וגם בדרך כלל משלבים את זה עם גראס טוב בשביל המצב רוח -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2017 | 20:49הודעה : הנני מודיעה בזאת כי במהלך השבוע החולף שבתי וביקשתי להסיר את הפרסומות שהופיעו על גבי הפניות שלכם והתשובות שלי ולמרות זאת, הפרסומות ממשיכות להופיע. עד שלא יוסרו הפרסומות, הנני מפסיקה לענות לפונים, ואיתכם הסליחה. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2017 | 20:55הודעה : הנני מודיעה בזאת כי במהלך השבוע החולף שבתי וביקשתי להסיר את הפרסומות שהופיעו על גבי הפניות שלכם והתשובות שלי ולמרות זאת, הפרסומות ממשיכות להופיע. עד שלא יוסרו הפרסומות, הנני מפסיקה לענות לפונים, ואיתכם הסליחה. דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס תופעות לוואי
נועה 1234 29/06/2017 | 06:26שלום, לוקחת ציפרלקס 15 מ"ג כשנה וחצי לאחר השמנה כ17 קילו בכמה חודשים ונשירת שיער ברצוני להפסיק עם הכדור בנתיים ולנסות אחר בהמשך אם יהיה צורך. רציתי לדעת מה ההמלצה בנוגע להפסקה הדרגתית איך לעשות זאת מ15 מ"ג ? שלא יהיו תופעות של גמילה. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2017 | 20:53הודעה : הנני מודיעה בזאת כי במהלך השבוע החולף שבתי וביקשתי להסיר את הפרסומות שהופיעו על גבי הפניות שלכם והתשובות שלי ולמרות זאת, הפרסומות ממשיכות להופיע. עד שלא יוסרו הפרסומות, הנני מפסיקה לענות לפונים, ואיתכם הסליחה. דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד