פורום פסיכיאטריה - עמוד 525
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
קונפליקט
444 11/03/2017 | 10:54אני כרגע בטיפול בכפייה במרפאה פסיכיאטרית ועוד מעט יש משפט בבימ"ש כי אני רוצה להשתחרר מזה אז זה יעזור להביא דוקומנט של פסיכאטר שמראה שאני לא מסוכן + לוקח טיפול + מצב נפשי בסדר וגם אף עבודה לא מקבלת אותי בגלל הפגישות שם בשביל שזה ייגמר לטובתי ? במקרה שהטיפול יתבטל המרפאה הזאת / פסיכיאטר מחוזי יכולים לאשפז בגלל שזה ייראה להם כאילו אני יפסיק עם התרופות שלקחתי במקום הזה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 17:02ל444 שלום, מסמך כזה בהחלט יכול להועיל לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם דיפרסון יכול לעזור בחרדה חברתית
מיכאל 10/03/2017 | 20:41יש לי חרדה חברתית בינונית והיא מפריעה לי מאוד בחיי היום יום שלי ורציתי לדעת אם יש בתרופה מספיק סרוטונין כדי לעזור לי עם החרדה חברתיתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 16:59למיכאל שלום, מדובר בתרופה שמורכבת מצמחי מרפא ואין לי מידע למידה שבה מעלה התרופה את הסרטונין. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סרוטונין/Brintelix/ריטלין
חייב עזרה 15/09/2015 | 20:15ד"ר נכבדה - שנה טובה! ברשותך 3 שאלות ואני מתנצל מאוד על האורך. הדברים הם בדמי ובנפשי, וחשיבותם לחיי עצומה. אודה לך אם תוכלי להתייחס ל 3 הסוגיות. השלישית חשובה במיוחד: 1. במשך 3 שנים, לכל התרופות שניסיתי העובדות על סרוטונין היו אותן תופעות לוואי קשות ביותר שלא הצלחתי לסבול והן גם לא הועילו כלל לדיכאון. ניסיתי ציפרלקס (זמן רב), לוסטראל, איקסל, ויאפקס וסימבלטה (ניסיתי גם תרופות נוספות ללא הועיל כמו וולבוטרין ואדרונקס ועוד תרופות נוספות וגם שילובים). האם יש טעם לנסות תרופות SSRI נוספות כגון פרוזק או סרוקסט? הרופא טוען שאם לתרופות שלעיל היו תופעות לוואי כה קשות, אין טעם לנסות תרופות נוספות מהמשפחה. אני גם חייב לרדת במשקל (BMI כמעט 36). 2. האם יש לך נסיון עם התרופה Brintelix (בעזרת טופס 29)? כוונתי לדרך לקיחת התרופה, מינונים מומלצים זמן ואפקטיביות ההשפעה. 3. החשוב מכל - לפני כחודש וחצי פניתי לראשונה לטיפול תרופתי ב ADD שאני סובל ממנה. גיליתי שיש לי מאפיינים רבים הקשורים בעניין - קושי גדול במיקוד, בריכוז ובקריאה ובמיוחד בקשב לאורך זמן בשל מחשבות נודדות, קושי בהתארגנות, יכולת זיכרון נמוכה ומאפיינים "קלאסיים" נוספים. הרופא גם טען שיתכן וההפרעה קשורה לדיכאון, לערך העצמי הנמוך, לקושי במערכות יחסים(!), בפרפקציוניזם ובעוד קשיים שלי (לא הסביר וגם לא הבנתי את הקשרים). אחרי נסיון בריטלין 30LA ללא כל השפעה הומלץ לי על 60LA. הטיפול ב 60LA הוביל לירידה מבורכת בתיאבון (כאמור אני בעל עודף משקל)אבל לא להשפעה על הסימפטומים. אני לוקח 60 כל יום. האם כדאי להגדיל את המינון? לעבור לריטלין רגיל לא LA (מינון?), לנסות קונצרטה (מינון?)? או תרופה אחרת? מה דעתך? האם להפסיק אם אתחיל ברינטליקס? לא יודע אם זה קשור אבל אציין רק שתחת הריטלין 60, כמה פעמים בודדות בלבד, הרגשתי רגעים קטנים של שיפור ניכר במצב הרוח. אני מתנצל על המלל הרבה ומודה לך מאוד על העזרה. שנה טובה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/09/2015 | 21:08לחייב עזרה שלום, 1.אין תרופה ללא תופעות לוואי. כתבת שקיבלת תרופות ששיכות למשפחות הSSRI, הSNRI, הNRI. שכולן עשו לך תופעות לוואי. לא כתבת כמה זמן לקחת כל תרופה ובאיזה מינון. כך שהמידע שנתת לא נותן דבר. 2. יש לי ניסיון עם הברינטליקס וגם לו תופעות לוואי רבות. אם לא תהיה מוכן להתמודד עם תופעות לוואי למשך מספר שבועות לדעתי לא תמצא התרופה אשר תעזור לך. 3.ידוע שמטופלים שסובלים מADHD (שכולל גם את הADD), ושלא טופלו בילדותם יכולים לפתח דכאונות וחרדות עמידים למדיי לטיפול. הייתי ממליצה לעשות ניסיון עם קונצ'רטה (1.3 X המשקל עד 90 מ"ג) או עם ויואנס עד 70 מ"ג. לגבי הברינטליקס ניתן לנסות אך אתה חייב להיות מודע לכך שגם לו יש תופעות לוואי. אין צורך להפסיק את הטיפול בADHD לצורך כך. בברכה, דר' קרני רובין -
סליחה שאני מתערבת
ניקול 20/09/2015 | 22:44אשמח לדעת אם יש קשר בין ריטלין לחרדה מכיוון שהפסקתי,לבני את השימוש בריטלין לאחר ששמעתי שהריטלין גורם לחרדה -
ברשותך - המשך בבקשה
חייב עזרה 20/09/2015 | 23:34תודה רבה על התשובה! ברשות, אהיה אסיר תודה אם תוכלי להמשיך לסייע לי - 1. לגבי תופעות הלוואי - לצערי לא מדובר על תופעות שוליות ולצערי, גם בתרופות שניסיתי לאורך זמן, תופעות הלוואי גם לא חלפו - אנאורגזמה מוחלטת, נעילת שיניים קשה מאוד, עייפות עצומה ועוד. סבל רב, ד"ר רובין! זה לא עניין של מה בכך והסבל היה עז ביותר ולא חלף עם הזמן. האמיני לי שאינני מגזים. היו כאלו שהמשכתי זמן רב ובנוסף גם לא היתה הקלה בדיכאון. עם שאר התרופות כמו אדרונקס, וולבוטרין תופעות הלוואי חלפו אחרי מספר שבועות, או שהיו נסבלות, אך הקלה בדיכאון לא היתה. דיכאון עמיד? אני מיואש לגמרי מתרופות משום שלכל התרופות המשפיעות על הסרוטונין, בכל צורה, היו תופעות נוראיות שלא חלפו (וגם לא הטבה) ותרופות שלא קשורות לסרוטונין לא הועילו. אינני יודע מה לעשות. הרעיון האחרון שעלה הוא הברינטליקס ואני מבין שגם היא עמוסה בתופעות לוואי... אני מתלבט אם לנסות גם אותה. מה דעתך עלי לעשות? 2. ADHD - אחרי חודש של התנסות עם ריטלין 60LA התרופה לא ממש מועילה. תופעות הלוואי שלה מוזרות - לפעמים אין תאבון ולפעמים תיאבון רב, לפעמים מצב רוח מאוד (!) ירוד ותחושה שאני "כבוי" ולפעמים סביר ומעלה, לפעמים עייפות, כבדות ופיהוקים ולפעמים חיוניות. ובעיקר -אינה עוזרת בריכוז ובשאר הסימפטומים. לגבי המשך הטיפול - ממה שקראתי הקונצרטה והריטלין הן אותו החומר, לא? וגם קראתי שיש אדראל של "טבע". בנוסף הבנתי שלאחרונה יש בקופת חולים גם XR FOCALIN. מה לדעתך כדאי לנסות בשלב הבא ובזה שאחריו? אני מודה לך מכל הלב!!!! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2015 | 18:57לחייב עזרה שלום, הייתי ממליצה שתנסה את הויונס בשילוב עם סימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2015 | 18:58לניקול שלום, ריטלין לא גורם לחרדה, אך לסוגים השונים תופעות לוואי שונות, ולפעמים ילד יכול להיות כבוי על ריטלין LA ולהגיב טוב לקונצרטה לדוגמא, או להיפך. בברכה, דר' קרני רובין -
ברינטליקס עוד לא הגיעה לארץ
חביב 22/09/2015 | 22:59ברינטליקס עוד לא הגיעה לארץ -
הריטלין לא גורם לחרדה
אני 23/09/2015 | 09:39אלא יכול להגביר חרדה למי שכבר סובל מהפרעת חרדה ולא מאוזן או למי שיש נטיה לחרדה -
סימבלטה?
חייב עזרה 23/09/2015 | 12:36תודה רבה ד"ר רובין! אני מודה לך על הסיוע! אבל סימבלטה? שהיא תרופת סרוטונין באחוזים גבוהים? הרי תרופות סרוטונין משפיעות עלי רע! ניסיתי סימבלטה וגם איתה חוויתי את תופעות הלוואי הקשות שתיארתי בפנייך. אז למה לדעתך כדאי? ולגבי הויואנס - לא מכיר. מדוע היא עדיפה לדעתך על קונצרטה? היא בקופת חולים? תודה רבה!!!! -
ברינטליקס
רוחמי 09/08/2016 | 23:10ד"ר רובין.במשך שנים לקחתי favoxil 200 מ"ג לאחרונה מפלס החרדות עלה. רופא המשפחה ייעץ לי לקחת ברינטליקס שישנו כבר ברשותי.5 מ"ג ללא הפחתה הדרגתית בפבוקסיל. האם נכון לקחת את הברינטליקס כתחליף טוב יותר וללא ירידה הדרגתית,כפי שהוא ציין והאם החלפת כדור זה בקודם תלווה בתופעות לוואי עד להסתגלות מלאה -
ברינטליקס
יגאל 10/03/2017 | 10:08אני נוטל כדור כזה 1פמ"ג, יכול להיות שהא גורם לסחרחורת ? כי סה מה שיש לי, סחרחורות בין לבין. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 16:56ליגאל שלום, זו יכולה להיות תופעת לוואי. כדאי אולי לנסות להוריד את המינון ולהעלותו בחזרה אחרי שהסחרחורת עוברת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם יש הבנה בין הפסיכיאטר למטופל?
חסוי 09/03/2017 | 12:44למה נראה שמחלת הנפש הינה דיבוק במוח? ולכל מי שיש סכיזופרניה יש לו דיבוק במוחפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 16:37לחסוי שלום, למי נראה? אני לא מבינה מה אתה מנסה לשאול או לומר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
החלפת לוסטראל בברינטליקס
עידן 10/02/2017 | 14:36שלום ,הרופא שלי הורה לי לעבור מלוסטרל 150 מג לברינטליקס 15 מג ישירות אחד על אחד ללא הדרגה האם זה מסוכן? דבר שני הפסקת לוסטרל גררה שפיכה מוקדמת ויכולת לשפוך ללא זקפה הרץאם זה מוכר או עובר? ודבר אחרון ,אני חודש עם ברינטליקס,יש שיפור באנרגיה במהלך היום אבל 2 תופעות מטרידות אותי :1. זה עצירות ויציאות קשות ולא מלאות 2. לא מצליח לישון יותר מ 5 שעות בלילה ושנת צהריים אין סיכוי בכלל,אני מפחד שהעוררות יתר הזו מסוכנת... מה דעתכם כדאי להפסיק את התרופה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 22:37לעידו שלום, אני מבינה שעשית את החילוף כפי שהרופא הורה לך ועובדה שאתה בריא מספיק לכתוב כך שזה לא מסוכן. לגבי השפיכה המוקדמת במרבית המקרים זה חולף. לגבי העוררות, כל זמן שאתה ישן 5-6 שעות אין בכך כל סכנה. שנת צהריים היא בכלל דבר מיותר במיוחד אם יש קשיים עם השינה. בשום פנים לא כדאי להפסיק את התרופה. ייתכן וכדאי להעלות את המינון ל20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
עידן תוכל להגיד לי איך הברינטליקס
ברינטליקס 07/03/2017 | 01:29מבחינת מצב רוח יעילות ותופעות לוואי -
תגובה לשאלה
עידן 07/03/2017 | 11:59תופעות לוואי : בהתחלה עצירות שעוברת.... ואיכות שינה וזמן שינה נפגעים משמעותית אין יכולת לישון צהריים שרוצים ובלילה קשה לישון הרבה רצוף... עכשיו ראיתי שיש לי מעט פעילות יתר בבלוטת התריס כנראה זו הסיבה.... מה דעתך דר קרני? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/03/2017 | 21:58לעידן שלום, בעיקרון פעילות יתר של בלוטת התריס יכולה לגרום להפרעות בשינה אך אינני יודעת בלי מספרים מה זה "מעט" פעילות יתר. אני שוב חוזרת, שאדם צעיר אין שום סיבה שישן אחר הצהריים, זה רק מפריע לשנת הלילה. בברכה, דר' קרני רובין -
אבל איך היא מבחינת מצב רוח ורצון
חביב 09/03/2017 | 02:30לעשות דברים.. אתה מרגיש איתה טוב? -
ברינטליקס
עידן 19/03/2017 | 15:53אני לא מבין למה להעלות ל 20 מג שיש בעיות עם השינה שאני לא מצליח לישון רצוף יותר מ 6 שעות? והכל הוא יחסי לאותו אדם זה שמיותר לישון צהריים או 9 שעות ביום לאדם איקס זה לא אומר שזה נכון לאדם Y אני מתאמן חזק יוצא מבלה ולא ייתכן שאחיה רק על 6 שעות שינה שאני רגיל ל 8-9 שעות... מתחיל להיות כאב ראש,הסוכר בדם עלה מעט,החשק המיני נעלם,הדופק עלה ,הברינטליקס הזה הורס את הגוף בגלל העירנות והחידוד יתר המלאכותי הזה... מוזר שאת אומרת להעלות מינון -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 20:26לעידן שלום, אני מייעצת לך שתפנה לפסיכיאטר שיבדוק אותך וייעץ לך איך להמשיך. בעיקרון לפעמים כשלוקחים קצת פחות מידי יכולים לקבל תגובה מהסוג שיש לך. אפשר גם כמובן לנסות לרדת ל10 מ"ג ולראות אם זה משתפר או מחריף. בברכה, דר' קרני רובין -
ברינטליקס
עידן 19/03/2017 | 20:39כל החיים עד לפני הברינטליקס היה לי סוכר 80 ועכשיו עלה ל 90 פלוס ,וזה רק בחודשיים למרות שאני מתאמן יותר ואוכל יותר בריא...גם אנזימי כבד עלו וכנרכה שהכבד משחרר גלוקוז ויוצר עמידות אינסולין,כנרכה שחייב להפסיק את התרופה האם זה מוכר לך? -
איך המצב רוח שלך איתו?
? 19/03/2017 | 21:31איך המצב רוח שלך איתו -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 16:35לעידן שלום, תלוי בנורמות של הקופה אך סוכר של 90 למיטב הבנתי הינו תקין בכל הקופות. ערכי מעבדה משתנים ואינם קבועים והחשוב הוא שזה לא עולה מעל לנורמה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ניסיתי ניסיון ראשוני בגראס עם פוסט טראומה
טוני.פ 08/03/2017 | 20:47לקחתי אתמול כמה שאכטות גראס רפואי ואולי קצת הגזמתי בכמות אבל הרגשתי בהיי וטוב, התחלתי קצת לרקוד עם עצמי ולשמוע מוסיקה, הבטחתי שאם תהיה פעם שנייה אז אנסה למתן כדי לתת איזון ולא להקפיץ את עצמי. השאלה אם זה טוב או לא ואפשר לשקול את זה כטיפול בPTSD בשילוב ממריץ למשל לפחות אצלי? לדעתך יש לי סיכוי לקבל גראס רפואי אם אלך לרופא מתאים שתומך בתרופה ומכיר את סגולות הצמח הירוק במצב שכזה(כמובן בתנאי שיש בהיסטורית האבחנות פוסט טראומה וישלי מלפני 12 שנים) וניסיתי מלא מלא מלא תרופות שנכשלו ולמרות שהטראומה היא לא צבאית?פתח בחלון חדש-
תשאל את הרופאה בפורום מהם סיכוייך
תשובה 08/03/2017 | 20:51נראלי שיש לך סיכוי אבל תצטרך לחכות והמון, תתחיל מעכשיו את התהליך, תזכור שכמה שיותר כשלונות תרופות הסיכויים גם עולים ועוד משהו כדאי שהרופאה תתייחס לזה בפורום כאן כי היא בטוח הגישה כמה המלצות ליחידת הקנאביס במשרד הבריאות וקיבלה תשובות -
פוסט טראומה היא לכל החיים
תשובה 08/03/2017 | 20:53במיוחד אם זה דיכאון של פוסט טראומה,דוקטור האם צודק אני? חשמל לא יעזור? -
מה שמעניין זה והשאלה לרופאה
תשובה 09/03/2017 | 18:07אם מכות חשמל יכולות לעזור לדיכאון שנובע מפוסט טראומה ונוסף אליה? -
הבהרה
תשובה 09/03/2017 | 22:07האם מכות חשמל יכולות להסיר את העמידות של דיכאון ופוסט טראומה משולבים או שעדיף גראס כי מדובר בדיכאון אצלי שהתפתח מטראומה ואני שוקל לעשות חשמל ? -
ממתין לתשובה
תשובה 19/03/2017 | 22:09ממתין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 16:28לטוני שלום, אחת ההתוויות המוכרות לשימוש בקנאביס רפואי היא פוסט טראומה. פסיכיאטר צריך למלא את הטפסים הרגילים וטופס נוסף לפוסט טראומה. בדרך כלל, במידה והדברים מולאו נכון, יש אישור בתוך כחודש. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 16:29לתשובה שלום, דווקא דיכאון הינה סיבה לא לאשר את הקנאביס מחשש שזה יגביר את הדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 16:31לתשובה שלום, נזעי חשמל יכולים לעזור לדיכאון בין אם הוא משולב עם פוסט טראומה ובין אם לא, במיוחד אם התפתחה עמידות לתרופות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
בבקשה
אני 08/03/2017 | 19:31http://www.health.gov.il/About/Phonebook/Pages/Shoshi_Hertz.aspx -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 16:24ל? שלום, אכן "אני" נתן לך את הקישור. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה ואוסידי
סימבלטה 08/03/2017 | 18:14כפי שזכור לי לפני כמה שנים שתיתי סימבלטה בשילוב ציפרלקס שזה היה שילוב מאוד מוצלח עבורי אבל שמתי לב שלאחר חודשיים עם העלייה ל60 מ"ג סימבלטה בנוסף ל15 ציפרלקס הטורדנות החמירה לשיאה ברמות מטורפות שאי אפשר לתאר וכבר הבחנתי שזה מהתרופה?? איך זה יכול להיות שסימבלטה כשלעצמה מעכבת ספיגת סרטונים אך למרות זאת היתה החמרה בטורדנות הכפייתיתפתח בחלון חדש-
וכשהפסקתי את הסימבלטה
סימבלטה 08/03/2017 | 18:16רמת הטורדנות ירדה מאודד. יש לי גם אחות שמטופלת באוסידי ואצלה זה הפוך, תרופת האיקסל החמירה לה את האוסידי וסימבלטה לא.. אצלי האיקסל לא מחמיר והסימבלטה כאן.. קצת הזוי שתרופות כאלה עלולות להחמיר -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/03/2017 | 16:22לסימבלטה שלום, אני מסכימה איתך שזה הזוי שתרופות אלה מחמירות את הOCD, אין לי הסבר לכך אך אני לא מתווכחת עם עובדות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לדר קרני דחוף מאודדדד בבקשה!!
יוסי 04/03/2017 | 16:12שלום לקר קרני..בבקשה אם אפשר להתייחס בהקדם להודעה חשוב מאוד האםאפשר לשוחח איתך טלפונית!?!?!?כמובן בתשלום וממה בקצרה לכמה דקות האם אפשר לעביר לךבמיל תמספר ? מתי שיהיה לך זמן פנוי באמת חשוב דר המון המון תודה מקווה שתיסתכלי בהודעהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 19:08ליוסי שלום, זה לא המקום להודעות מסוג זה. בברכה, דר' קרני רובין -
לדר קרני
יוסי 21/03/2017 | 02:39אז איך יוצרים איתך קשר??
-
-
בבקשה עזרה... (לת)
הדס 21/03/2017 | 01:24אחי בן 32 סובל מ-OCD,טופל בעבר בתרופות. עבר ניתוח סינוסים באף ומאז נכנס לדיכאון ופחדים, גם ממוות(חולה לידו עבר החייאה). כל הזמן הוא בחשש שיש לו נזק באף וכתוצאה מכך היסטרי בצורה מוגזמת. בעקבות המצב הזה טופל אצל פסיכיאטרית: ריספונד1 בלילה ופבוקסיל 50 מ"ג בבוקר. מאז מחשבות מתרוצצות בראשו בלי סוף והוא באי שקט: "חבל שעשיתי את הניתוח", "אני לא אותו אדם שהיתי". אחרי שבועיים הפסיק את התרופות בבת אחת מפחד שישתגע (רעיון שהוטמע בתוכו מהפסיכיאטרית), מאותו רגע הוא במין לופ של חזרה על פעולות ברצף וללא הפסק: נכנס לשירותים, שוטף ידיים, נועל את הדלת באמבטיה, מסתכל במראה על האף, מקנח במים(אין לו נזלת), גורף את המים(מפחד שמישהו יחליק), יוצא ואומר לי: "תני לי להתרכז בטקס הזה", "למה את מפריעה לי? אני מת לישון, אם אני אסיים את הטקס אני יוכל ללכת לישון!" "יש לי נזלת אני אחנק", "אני ייצלח לסיים את הטקס". כך זה נמשך במעגלים במשך כל הלילה בלי הפסקה, ללא שינה נמשך לבוקר כשהוא מאחר לעבודה ואפילו מעדיף לא ללכת העיקר לסיים את הטקס בדרך המדויקת שהוא רוצה שאף פעם לא קורת. הוא נראה כמו אדם מכור שנתפס בזה ולא מרפה. בהתחלה אפשרתי לו לסיים את "הטקס" בתקווה שזה יעזור לו ללכת לישון אח"כ ניסיתי לעצור אותו מלהמשיך ברצף הזה והוא התחנן אליי שעוד שנייה הוא מסיים ושהוא מת לישון וחבל שאני מפריעה לו אז נאלצתי לעזוב אותו. היום אחרי 3 ימים במצב הזה אני מרגישה שהוא יצא קצת מהשוק שהיה בו הוא מבין שהוא טועה ולא צריך את הטקסים וגם אומר את זה ומתעסק גם בדברים אחרים, עדין הדחף להמשיך קיים אך ברגע שאני מתעקשת לעצור אותו הוא בסופו של דבר מפסיק והולך לישון. אני מרגישה שזה עובד ולאט לאט הוא נגמל ומתחיל לחזור לעצמו. השאלות שלי: - האם להניא אותו מזה או שאני רק מזיקה ומתסכלת אותו יותר? - האם המצב הזה נגרם לו מהתרופות שלקח והפסיק בבת אחת? - האם זה קשור לOCD או שהוא השתגע לגמרי? - האם הוא צריך לעבור בדיקות דם, סיטי, חוסרים בויטמינים? - האם כדאי לנסות משהו טבעי? ואם כן מה. לדעתי תרופות לא מתאימות לו בכלל, הוא מפחד שהוא ישתגע מזה, החשיבה שלילת מנחה אותו ויוצרת את הפעולה ההפוכה.פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד